sunnuntai 21. toukokuuta 2017

Thaimaalainen kookos-kana-nuudelikeitto & vinkkejä arjen kiireisiin (gluteeniton, kosher)



* * * 

Salaisuuksiani arkikokkaukseen ovat mm. nuudelit sekä rotisserie-kana. Niistä syntyy vaikka tämä herkullinen ja nopea thaimaalainen kookos-kana-nuudelikeitto.

* * * 

thaimaalainen_kookos_kana_nuudelikeitto_kosher_gluteeniton_Andalusian auringossa_ruokablogi


Taannoin minulta kysyttiin Hesarin haastattelussa vinkkejä arkikokkauksen nopeuttamiseksi. Koska olin (taas) itseäni paremmassa seurassa (toinen juttuun haastateltu henkilö oli kuitenkin Pekka Terävä) en viitsinyt sanoa ihan mitä ensimmäisenä olisi mieleen tullut.

Mutta näin meidän kesken voin sen salaisuuteni jakaakin. 

Oletteko valmiita? 

Wolt. 


thaimaalainen_kookos_kana_nuudelikeitto_kosher_gluteeniton_Andalusian auringossa_ruokablogi_1


Kyllä vain. 

Etenkin tämän kevään aikana on päätä rasittanut niin monta asiaa, että ruokabloggariksi suorastaan hävettävän usein olen suosiolla ulkoistanut koko muonituspuolen Woltille. Ja suorastaan traagisen usein se on ollut Pizza Hutin Italian BBQ. 

Ihan oikeassa käytössä ne Hesariin antamani vinkit kuitenkin meilläkin ovat. Yksi parhaimmista on se kauppojen grillitiskeissä myytävä, valmiiksi grillattu rotisserie-kana (tai sen osat). 

Niistä kun sekoittaa nopeasti ruokaisan salaatin (kuten vaikka tämän St. Tropezin kana-pastasalaatin), tahnan vaikka leivän päälle tai uuniperunan kaveriksi (oma suosikkini on tämä kana-avokadotahna) tai sitten niissä saa täyttävyyttä vaikka keittoon (kuten vaikka tähän välimerellisen paprikaiseen kanakeittoon).

Luussa kypsennetyssä kanassa kun vain on niin paljon enemmän makua ja mehevyyttä kuin niissä aneemisissa vakuumipakatuissa rintsikkatoppauksissa.

Toinen arjessa helppo raaka-aine on nuudeli - se kun kypsyy valmiiksi murto-osassa siitä, mitä pasta veisi. 

Tässä thaimaalaisessa kana-kookos-nuudelikeitossa kohtaavat nämä molemmat vinkit. Ja rakastamani kookosmaito, jota käytän kokkauksessa kermaa paljon useammin: tölkkitavarana kun kookosmaito säilyy ja on siten yksi kuiva-ainekaappini vakioasukkaista. 

PS. Jos grillaat kanan itse, suosittelen tutustumaan juuri markkinoille tulleeseen Jyväbroilerin basilika-sitruunaruohomarinoituun rintapaistiin! Toimii tähän makumaailmaan erinomaisesti!


thaimaalainen_kookos_kana_nuudelikeitto_kosher_gluteeniton_Andalusian auringossa_ruokablogi_2


Thaimaalainen kookos-kana-nuudelikeitto:

neljälle

2 kanan (luullista) rintaleikettä (tai valmiiksi paistettua kaupan grillitiskistä)

1,5 rkl hienonnettua inkivääriä
1,5 rkl hienonnettua valkosipulia
2 punaista chiliä, hienonnettuna
200 gr siitakesieniä, suikaloituna
7,5 dl kanalientä
1 tlk kookosmaitoa
50 gr nuudeleita (gluteenittomaan versioon käytä riisi- tai mungpapunuudeleita)
2 kevätsipulinvartta, suikaloituna
1 rkl kalakastiketta (tai soijakastiketta)
(½ - 1 rkl ruskeaa sokeria)
½ puskaa korianteria, hienonnettuna
½ puskaa (thai)basilikaa, hienonnettuna

tarjoiluun: limelohkoja
loput yrteistä
paahdettuja maapähkinöitä (halutessasi)

Mikäli käytät raakaa kanaa, paahda paloja 180-asteisessa uunissa 45 minuutin ajan, kunnes ne ovat läpeensä kypsiä. Valele paistamisen aikana uunivuoan pohjalle valuneilla nesteillä. Anna jäähtyä hieman. Valmista sillä välin liemi.

Mittaa kattilaan inkivääri, valkosipuli ja chili ja kanaliemi. Kiehauta ja anna porista kymmenisen minuuttia. Lisää sitten sienet ja jatka keittämistä miedolla lämmöllä kymmenen minuutin ajan.

Kun kana on jäähtynyt niin, että sitä kestää käsitellä, irrota liha luusta ja riivi haluamasi kokoisiksi suikaleiksi. Lisää se liemeen kevätsipulin sekä kookosmaidon kanssa. 

Kuumenna kiehuvaksi ja lisää sitten nuudelit. Anna kiehua muutaman minuutin ajan, kunnes nuudelit ovat kypsiä. Sekoita joukkoon yrtit.

Mausta kalakastikkeella. Tarkista maku ja säädä kohdilleen lisäämällä joko kalakastiketta ja/tai sokeria.

Ripottele päälle loput yrteistä ja tarjoile limelorauksen kera.



thaimaalainen_kookos_kana_nuudelikeitto_kosher_gluteeniton_Andalusian auringossa_ruokablogi_PIN ME

Maistuisiko thaimaalainen kookos-kana-nuudelikeitto teille?

Jakakaa myös ihmeessä omia vinkkejänne arkikokkauksen nopeuttamiseksi? Mitkä ovat teidän salaisuutenne?


_________________


SAISIKO OLLA LISÄÄ?


    
Andalusian auringossa_ruokablogi_appelsiininen currykana_helppo ja nopea_gluteeniton_kosher             


TYKKÄSITKÖ? KERRO KAVEREILLEKIN!

Sharing is caring Share to Facebook Share to Twitter Email This Pin This

13 kommenttia :

  1. Mä olen tainnut tehdä tuota samaa tofulla, on kyllä niin ihanan makuinen keitto niinkin;D Hyviä neuvoja siellä Hesarin jutussa; ja totta , rotisserie kanapaikat taitavat olla aika hottia nyt;täällä on lyhyessa ajassa avattu joku 5-6 sellaista.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kappas! Espanjassa niitä oli aika paljonkin ja kyllä se vain kummasti helpottaa :-)

      Poista
    2. Ariela. onhan niitä täällä aiemminkin ollut ,esim, yksi monen monta vuotta torin viereisellä kävelykadulla,ja Allenbyn loppupäässä yksi , mutta nyt on oikea buumi,on perulaista ,on sitä ja tätä... Etelä-Amerikassa söin paljon grillikanaa (silloin vielä) ja se oli kyllä parhaiten tehtyä grillikanaa ikinä ,oli se sitten Venezuelassa,Kolumbiassa tai Perussa.

      Poista
  2. Oi, olipa kiva postaus. Meillä on ensi viikolla ylioppilasjuhlat ja sinne tulee juurikin kana-kookoskeitto, ilman tosin nuudelia, jottei mene huonoksi. Nyt sain idean tarjota sitä limen kanssa :) Ihanaa viikkoa!

    VastaaPoista
  3. Nuudelikeitot ovat ihania ja juurikin kanasta tehtynä. Ja kyllä meilläkin Wolti varmaan käytettäisiin, mutta kun Espoon puolella se valikoima on ollut aika kapea...

    VastaaPoista
  4. Kana-kookos-nuudelikeitto on tuttu herkku täälläkin. Ja seuraavana päivänä se on jo muotoutunut lähes padaksi, mikä ei ainakaan sitä huononna.

    VastaaPoista
  5. Täällä myös yksi anonyymi kookos-kana-noodelikeittojen syöjä. Todellinen arjen pelastaja, nopea, kamat löytyy useimmiten kaapista, lapset rakastaa ja vaivaton tehdä. Tarvitseeko enempää sanoa?

    VastaaPoista
  6. Tää näyttää ihan mielettömältä! :) <3 varsinkin kun tekee mieli jotain missä on chiliä! :D ihanaa viikonloppua sinne ruudun toiselle puolen! <3 :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. aurinkoista ja rakkaudentäyteistä viikonloppua teillekin x

      Poista