perjantai 23. joulukuuta 2016

Mehevä piimäkakku rusinoilla, taateleilla ja viikunoilla (vegaani, kosher) - Kissabloggarin perintöresepti



* * * 

Mehevä piimäkakku rusinoilla, taateleilla ja viikunoilla on joulupöydän kestosuosikkeja ja syystä!


* * *

Tänäkin vuonna Kissabloggarin joulupöydässä nähdään niiden epätavanomaisempien herkkujen (tsatsiki, nigerialainen soosi ja yksi hanukkakynttelikköinen töölöläinen ruokabloggari, jota varten on pakastimeen jemmattu jo kaksi kiloa katkarapuja!) lisäksi myös niitä perinteisempiä. Niinkuin tämä mehevä piimäkakku, jonka perintöreseptin sain vihdoin omakseni minäkin.




Niin vanhaa perua tämä on, että alkuperäisessä ohjeessa mitat ilmoitetaan iloisesti kahvikupeissa ja valmis kakku paistetaan lannevaatteessa leiritulen äärellä nuija kädessä. 

(No ei sentään - jouluhuumoria! )

Mutta onneksi sittemmin on keksitty desimitat - enhän minä edes kahvikuppeja omista. Kakkuun voi käyttää rusinoiden lisäksi myös taateleita tai viikunoita. Tai niitä kaikkia, niinkuin minä tein. Koska joulu. 

Mikään kuivakakkujen suuri ystävä en normaalisti ole, mutta tätä söin viime vuonnakin ehkä noin kaksi kuusi palaa. Helppo ja nopea tämä on kuin mikä ja hei - sain juuri kuulla, että se kakkuversio, jota viime vuonna vedin kaksin käsin oli vielä vegaanikin. 

Tässä siis ohjeet molempiin!



Mehevä piimäkakku rusinoilla, taateleilla ja viikunoilla:


4,5 dl vehnäjauhoja
1,5 dl sokeria
1,5 tl kanelia
1 tl soodaa
3 dl rusinoita/ taateleita/ viikunoita (itse käytän 1 dl kutakin)
1,5 dl tummaa siirappia
2,25 dl piimää (tai saman verran soijamaitoa + 1 rkl etikkaa)
1 kananmuna (tai 2 rkl chiasiemeniä sekoitettuna 4 rkl vettä)
150 gr voita (tai margariinia), sulatettuna

Lisäksi:

voita (tai margariinia) ja korppujauhoja kakkuvuoan voiteluun

Mikäli käytät taateleita ja/tai viikunoita, leikkaa ne pienemmäksi.

Sekoita kuivat aineet keskenään ja kääntele käyttämäsi kuivahedelmät niiden joukkoon. 

Vatkaa siirappi, piimä ja kananmuna keskenään ja yhdistä ne kuiviin aineisiin. Sekoita lopuksi joukkoon hieman jäähtynyt voisula.

Kaada voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan ja paista 175 asteessa uunin alatasolla (uunista riippuen) 40-50 minuuttia, kunnes kakun keskiosaan työnnetty tikku tulee kuivana ulos.

Anna jäähtyä vuoassaan, kumoa ja tarjoile. 




Tämän reseptin myötä painutaan blogissa pienelle lomalle -oikein ihanaa ja tunnelmallista joulun/ hanukan ja/tai Kwanzaan aikaa teille kaikille!

Nähdään taas 27.12, jolloin palataan vielä hetkeksi Bulgarian tuliaisiin!

_________________


SAISIKO OLLA LISÄÄ?


   Valkosuklaa-vuohenjuustotäytteiset kerrospiparit      


TYKKÄSITKÖ? KERRO KAVEREILLEKIN!


Sharing is caring Share to Facebook Share to Twitter Email This Pin This

4 kommenttia :

  1. No piimäkakkuhan se oli tietysti, josta sain palasen maistaa ja syödä nätisti lautaselta, murentelematta sitä pitkin pöytää tai lattioita, äitini tiukan ohjeen mukaisesti, ollessani vielä polvihousuiässä. Heti, kun taatelikakku ja suklaalla kuorrutettu englantilainen hedelmäkakku on syöty(entinen naapurikin kehui, että parasta kakkua ikinä), laitan essun eteeni ja peukalot pyörimään piimäkakun valmistamiseksi. Kiitos Erja! PS. Kyllä sinulle täytyy olla kristallipallo tai tuntosarvet niinkuin porolla päässä, kun tämänkin näit sielustani :)<3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. ihanaa ja herkullista joulunaikaa! ja upeita seikkailuja ja elämyksiä vuodelle 2017!

      Poista