torstai 2. kesäkuuta 2016

Turku Food Walk 2016 - viisi parasta ravintolaa

* * * 


* * * 

Turku Food Walk on kansainvälistäkin kiinnostusta herättänyt konsepti, joka tarjoaa makuelämyksiä moneen lähtöön.

Kuten on jo aikaisemmin käynyt selväksi, on tämä töölöläinen löytänyt itsestään melkoisen kaappiturkulaisen ja menettänyt sydämensä ihan totaalisesti kesäisen Turun ravintolatarjonnalle ja Tukholmaa henkivälle tunnelmalle. Nyt oli taas aika suunnata Turkuun, sillä siellä odotti urheilutapahtuma nimeltään Turku Food Walk. 

Urheilutapahtuma - sanan käyttö ei muuten ole lainkaan liioittelua: kuuden tunnin urakkamme aikana saimme kokoon paitsi 10 syötyä ruoka-annosta, myös 13,7 käveltyä kilometriä. Nälkä ei kyllä ehtinyt tulla missään vaiheessa päivää...
Kyseessä on ulkomaillakin mielenkiintoa herättänyt konsepti, jossa 44 euron hintaan saa lunastettua 10 ravintolaa kattavan Food Walk-kortin. Kortti on voimassa kolme päivää ensimmäisestä leimauksestaan ja sillä saa vapaasti valita viisi ravintolaa, joista jokaisella on tapahtumaa varten valmistettu erikoisannos. Lisätietoa tapahtumasta sekä mukana olevat ravintolat löydät Visit Turun sivuilta täältä. Itse kortinkin saa kätevästi hankittua netistä.

Mikään Turku Food and Funiin tai Helsingin Kaartin Kutoseen verrattava gormeeturnee tämä ei ole, jo puhtaasti logistisistakin syistä. Esimerkiksi Kaskiksen kaltaisia pieniä ja jatkuvasti loppuunvarattuja ravintoloita kun ei voi tällaiseen konseptiin edes soveltaa. Niinpä mukana olevien ravintoloiden taso vaihtelee varsin paljon, mikä toisaalta takaa, että jokaiseen makuun löytyy varmasti jotain. 
Kortista onkin tullut suosittu lahjatuote ja kyllä se varsin leppoisa tapa viettää päivää onkin. Me tosin lähdimme tositoimiin ja otimme tavoitteeksi syödä läpi joka ikisen ravintolan tarjonnan. Loppupuolella alkoi olla leppoisuus vähissä - mistään piperrysannoksista kun ei todellakaan ole kyse. 

Ainoa väliinjätetty ravintola oli korvapuustilla ja suodatinkahvilla mukana ollut Cafe Brahe. Paikan korvapuustit ovat tosin frisbeetä lähentelevällä koollaan melkoisia legendoja...

Muista siis seuraavat asiat:

- jalkaan mukavat kengät
- aloita ajoissa
- jätä aamiainen suosiolla väliin
- muista pitää välillä taukoa ja huolehtia nesteytyksestä jollain jokivarren terasseista
- tarkista ravintoloiden aukioloajat päivän mukaan - kaikki kun eivät ole vielä päivällä auki
- jos teitä on liikenteessä isompi seurue (yli neljä henkeä) on pöytävaraus suositeltava
- Stefan's Steakhousen vuokrasopimus päättyi toukokuun lopussa, joten kesäkuun alusta saakka he eivät enää ole kierroksessa mukana

Ja sitten eikun matkaan! Tässä meidän tärppimme onnistuneeseen Food Walkiin. 

1. Ravintola Smör: päivän alkuruoka lähellä tuotetuista kauden raaka-aineista


Ihan selkeä voittaja. 

Muutenkin suosittelemisen arvoinen ravintola Smör kiilasi kirkkaasti ruokarankingin kärkeen upealla annoksellaan, josta tänään löytyi Kyrön karpalolonkerolla marinoitua lohta, vuohenjuustolla ja Merivuoren puutarhan kasviksilla. 


2. Grill it! Marina: Pulled pork burger

Ensi alkuun vähän arveluttanut Radisson Blu Marinan Grill it!- ravintolan annos (nyhtöpossua? burgeria? Eikö tämä ole jo niin nähty?) lunasti paikkansa kärkikaksikossa kevyesti. Erinomainen briossisämpylä, nyhtöpossun rakenne, maku ja härpäkkeet... kaikki kohdillaan. 
3. Stefan's Steakhouse: Duo antipasti (kaksi pientä suolaista)

Tässä vaiheessa ravintoloiden paremmuusjärjestyksen arviointi ei enää ollut ihan niin helppoa. Kolmoseksi kiilasi kuitenkin Stefan's Steahousen kahdesta alkuruoasta koostunut annos, jonka tänään muodostivat upea maa-artisokkakeitto sekä onnistuneen pehmeän rakenteen omaava crab cake choron-kastikkeella ja persiljanjuurisipseillä.

Ravintola yllätti muutenkin meidät ketjuravintolakammoksujat varsin tyylikkään rauhallisella ilmapiirillään.

4. Cafe Art: Turun kahvipaahtimon suodatin- tai erikoiskahvi sekä omavalintainen kakkupala 

Jälkiruokamittelöissä voittajaksi selvityi Cafe Art jo senkin vuoksi, että täällä pääsi itse valitsemaan. Erinomaista kahvia ja ihania kakkuja. Iso peukku toffeejuustokakulle. Ja mangomoussekakulle. Ja no, kaikille muillekin...
5. Pinella: Herkullinen päivän jälkiruoka

Tunnelmallinen Pinella oli hurmannut meidät molemmat jo aikaisemmilla kerroilla, joten sen mukana olo oli iloinen uutinen. Tällä kertaa jälkiruoka piti sisällään lemon curdia, jäätelöä, marenkia ja paahdettua sokeria. Oikein hyvä, eikä liian makea Ei tosin välttämättä ihan ideaalein veto heti Cafe Artin kakkujen jälkeen....
6. Brahen Kellari: Taste of Turku Appetizer

Brahen kellarin annos oli Skagen, jonka täyteläinen katkaraputäyte sai kaivattua särmää sen sisältämistä kapriksista. Onnistunut perushyvä klassikko. 
7. di Trevi: Tapaslankku

Di Trevin viihtyisyys houkuttelisi viipymään pidempäänkin, mutta annos itsessään ei. Oliiveista, manteleista, vähän lötköistä patatas bravas- perunoista ja tomaattibruschetasta koostunut annos ei vakuuttanut meitä, mutta toisaalta tässä annoksessa oli kokoa ja se on lisäksi myös kasvisruokailijoille soveltuva.  Tomaattibrschetta tosin oli erinomainen ja Peñascalin rose oli sen upean hedelmäisille tomaateille ihan täydellinen kaveri. 


8. Sevilla & Co: Grillattuja jättirapuja, paahdettua maalaisleipää, mascarpone- parmesaanivaahto

Sevillaan kohdistuivat tavallista suuremmat odotukset, sillä muusta Suomesta poiketen tämä Sevilla toimii itsenäisesti. Rapuja saatelleessa öljyssä oli hieno paahteinen valkosipulisuus, mutta ravuista itsestään ei niin suolaa kuin makuakaan löytynyt.
9. Svarte Rudolf: Lämmin kanaleipä aurajuustokastikkeella 

Svarte Rudolfin annoksessa oli kokoa ja tuoretta hedelmää kiitettävästi sisältänyt salaatti oli sinällään ihan freesi. Kana oli kuitenkin kuivaa ja mautonta - yleisvaikutelmaltaan annos toi mieleen lähinnä ABC:n. 

Miltä näytti? Mikä kiinnostaisi eniten? Mitkä ovat teidän suosikkiravintolanne Turussa?

Bonuksena mainittakoon, että kortista on iloa vielä täyteen leimattunakin: sillä saa nimittäin 15% alennuksen yhdestä vapaavalintaisesta normaaliannoksesta jossain osallistuvista ravintoloista. 

Eivätkä ideat ruokamatkakohteena itsensä onnistuneesti brändänneessä Turussa loppumassa ole: suunnitteilla on kuulemma mm. etnisiä ravintoloita kiertävä Food Walk!

PS. Myös Meriharakka-blogissa oli käyty testaamassa samainen kierros - heidän kokemuksensa löydät täältä. * Yhteistyössä Visit Turku* 

_________________


SAISIKO OLLA LISÄÄ?      


TYKKÄSITKÖ? KERRO KAVEREILLEKIN!


Sharing is caring Share to Facebook Share to Twitter Email This Pin This

14 kommenttia :

 1. Kuulostaakohan se yhtään vähemmältä määrältä ruokaa, jos totean tähän että jaoimme siis kaikki 10 annosta ? (Ei oikeastaan)

  Kiitos huimasta maratonista, yllättäen tässä urheilulaji jossa tämänkin kukoistaa ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. meille pitäis perustaa oma maajoukkue :-) mieti, mitä sponsoreita me voitais haalia :-)

   Poista
 2. Tintå, Tårget ja di Trevi ovat tällä hetkellä omat suosikkini. Turkulaisena näissä paikoissa tulee käytyä tosi usein. Di Trevissä on tosi ystävällinen palvelu, maittava ruoka ja kiva sisustus. Tintåssa viehättää rento miljöö, ruokalista ja sijainti. Tårgetissa on vielä vähän uutuuden viehätystä ja tosi kivasti maustetut salaatit lounasaikaan,eikä pääruuissakaan ole moittimista ollut. Ihan ilahduttavaa kuinka paljon kivaa meillä on täällä Turussa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Teillä on ihan älyttömästi kaikkea kivaa ja ennen kaikkea ihana fiilis. Hyviä paikkoja mainitsit, itse olen lisäksi tykästynyt Mamiin. Gustavokin pitäisi käydä tsekkaamassa - ihanhan tässä on uuden reissun paikka :-)

   Poista
 3. Mielenkiintoinen konsepti ja ilman muuta testattava. On ollut jo Meriharakan Pirkon kirjoituksen jälkeen ajatuksissa. Oikeastan kahvilaa lukuun ottamatta taisin olla syönyt kaikissa muissa kuin yhdessä eli Sevillassa. Turun tarjonta on hyvä, seuraavaksi ajattelin mennä Kaskikseen, kun siellä en ole vielä käynyt. Muistin juuri, että mun piti varata sinne pöytä heti seuraavaan vapaaseen aikaan eli kiitos muistutuksesta :-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Iso peukku Kaskikselle - se on aivan loistava paikka!

   Poista
 4. Okei, kaksi henkeä söi tuon esitetyn määrän ruokaa... Mietin siis ihan noin omalle kohalle, että jos vetäisisin tuon kaiken yksin, olisi jossain vaiheessa olo niin tukala, että ihan väkisin loppuisi einehtiminen. :D Konsepti kuulostaa todella kiinnostavalta. En ollut moisesta ennen kuullut, mutta Turussa neljännesvuosisadan elämäni alussa asuneena voisin hyvinkin tutustua siihen paremmin. Ihan vain vanhojen aikojen kunniaksi. Ja tuo kaikki kymmenen puolikkailla annoksilla kuulostaa oikeastaan paljon kiinnostavammalta kuin viisi täysillä. Ja voi väittää kaiken (no noin niin kuin lähes) kalorimäärän kuluneen siinä kävellessä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. joo, monessa ravintolassa huomautettiin, ettei kukaan ollut vielä keksinyt jakaa koko kierrosta. Aika selkeä tuo jako top vitoseen ja bottom vitoseen kuitenkin on, joten ehkä kannattaa sittenkin keskittyä vain niihin parhaisiin...:-)

   PS. veikkaan, että kuluttelen noita kaloreita parhaillaankin...

   Poista
 5. Tällaisia uutisia Turun Stefan's Steakhousesta:
  http://ruoka.ts.fi/uutiset/stefans-steakhouse-lopettaa-toimintansa-turussa-ainakin-toistaiseksi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ahaa! tuo selittänee, miksi raflan nettisivutkin olivat lakanneet toimimasta... kuulin ohimennen Turussa, että kesäkuun alusta lähtien yhden mukana olleen ravintolan vuokrasopimus loppuu, nytpä tiedän minkä :-)

   Poista
 6. Melkoinen maratooni! :D Tosi kiva konsepti, vaikka vähän vähemmälläkin ruokamäärällä varmaan toimisi. Kaikki kuulostaa oikein herkulliselta. Voisin vaikka joskus osallistuakin tuollaiseen urheilutapahtumaan. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. nämä tällaiset ovat sellaisia omaa sydäntäni lähimpänä olevia urheilutapahtumia ihan ehdottomasti :-)

   Poista
 7. Kiva kirjoitus kotikaupungista, pääkaupunkiseudulta tulevat kehut saavat aina ylpeäksi :)

  Turussa on kyllä huikea ravintolatarjonta. Tätä foodwalkia en tosin ymmärrä, vähän erikoinen konsepti ja sisältökin aivan laidasta laitaan, kuten itsekin huomioit. Jos haluaa syödä edullisesti, kannattaa suosia lounaita, lähes kaikissa huippupaikoissakin 10-15€. Esim Ludu, Herkkunuotta tai S.Wallin kauppahallissa, mami, blanko, di trevi, tintå jne.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saa ollakin ylpeä - en saa teidän kaupungistanne tarpeeksi! Mami, Blanko, Tintå ja S.Wallin ovat myös omia, aikaisemmilta reissuilta rakkaiksi tulleita suosikkeja. Ludun taso on vähän vaihdellut, mutta oikeassa olet - erinomaisia lounasvaihtoehtoja!

   Poista