maanantai 6. kesäkuuta 2016

Park Hotel Turku - kaupungin omaperäisin hotelli


* * * 

Park Hotel Turku on kaupungin omaperäisin hotelli, joka hurmaa niin jugend-tyylillään, historiallaan kuin asukkaillaankin.

* * * 

Olemme vaimokkeeni Kissabloggarin kanssa ehkä historian paras pariskunta, jota ei koskaan ollut. Paitsi että hän on ainoa ihminen, jonka kanssa uskaltaudun lähtemään reissuun ja paljastamaan koko neuroottisuuteni kirjon, yhdistää meitä moni asia: etenkin suhtautumisemme estetiikkaan. 

Vähemmän ei ole meille koskaan enemmän ja liikakin vain harvoin tarpeeksi. Tätä silmälläpitäen valitsin Turussa hotelliksemme Park Hotelin jossa kultaa, krumeluuria ja kummallisuuksia saa koko rahan edestä.Rauhalliselta alueelta Turun keskustan läheisyydestä löytyvän Park Hotelin sijainti on erinomainen - rautatieasema esimerkiksi on käytännössä nurkan takana. Asuintalojen ympäröimässä hotellissa yöunia ei häiritse edes katumelu.

Pihapiirissä asustelee kuulemma myös siiliperhe!

Ainutlaatuinen jugendhuvila hurmasi meidät myös historiallaan. Englantilaissyntyisen telakanjohtaja Edward Eagerin rakennuttama huvila pysyi yksityiskäytössä vuoteen 1956 saakka. Tuolloin sen osti Turun Marttayhdistys, jonka johdolla talossa toimi talouskoulu vuoteen 1982 asti. Hotellina talo on toiminut kaksi vuotta kestäneen remontin jälkeen vuodesta 1984.
Jokainen hotellin 20 huoneesta on persoonallinen ja kodikas - käykää ihmeessä ihailemassa niitä hotellin sivuilta.

Asiakaspalvelu on huomaavaista ja tunnelma on vähän kuin olisi mummolaan tullut kylään. Erityiskiitos huoneen riittävästä määrästä pistokkeita, joita kahden bloggarin reissatessa ei koskaan voi olla liikaa. Ja kylpyammeesta, jonne totuttuun tapaan katosin heti kun se oli mahdollista. 

Kylphyhuoneen varustelu yllätti hilpeästi muutenkin: sinne kun oli varattu myös Samarinia. Myöhemmin illalla Food Walkin jälkeen se tosin tuli tarpeeseen...!
Aamiaisvalikoima oli kompakti mutta hyvä. Seuralainen kiitteli tuoreiden hedelmien valikoimaa - itse keskityin ruokaympyrässäni huomattavasti olennaisempien karjalanpiirakoiden, munavoin ja pekonin kaltaisiin elementteihin.


Aamiaisen jälkeen pääsimme tapaamaan myös yhtä paikan vetonauloista, vastaanotossa hoviaan pitävää harmaapapukaija Jaakkoa. Tällä kertaa 45 vuoden kunnioitettavaan ikään ehtinyt vanhaherra ei oikein ollut sosiaalisimmillaan, mutta hyvänä päivänä hänen suustaan saattaa kuulemma kuulla jopa Beethovenia!

* Yhteistyössä Park Hotel

_________________


SAISIKO OLLA LISÄÄ?
      


TYKKÄSITKÖ? KERRO KAVEREILLEKIN!

Sharing is caring Share to Facebook Share to Twitter Email This Pin This

8 kommenttia :

 1. Me ollaan ❤️ Ja Park Hotelli on ❤️ Jaakkokin on ❤️. Ja kuvatkin on ❤️.

  VastaaPoista
 2. Jotenkin tuli selittämättömän rauhallinen olo, kun katselin kuvia ja jäin niissä viipyilemään. Ihan kuin olisin kuullut siipien havinaa, vai sieluniko se vai liikkui tilasta toiseen?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. voi tuota sinun runosieluasi <3 tuolla kyllä lepäsi niin kroppa kuin sielukin !

   Poista
 3. Joku on pelannut eroottista peliä huoneessa, kun vihreästä sängynpäädystä on maalitkin lähtenyt.
  Olen turkulainen ja ollut pelipaikalla, mutta en myönnä mitään...
  Piti muuten poistaa ensimmäinen kommentti, kun taisi lähteä mielikuvitus ja teksti sen myötä vähän hurjille urille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ehheheee :-) no me ei kyllä sängynpäädyille kyytiä annettu :-)

   Poista
 4. Korjatkaa, jos olen väärässä mutta muistaakseni Jaakko on vanharouva.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikä :-) Noinko on? No kylläpäs ovat erikoisen nimen daamille antaneet :-)

   Poista