torstai 13. marraskuuta 2014

Raakasuklaakurssilla Greenstreetillä

Viime viikonloppuinen isänpäivä oli vain lähtölaukaus tulossa olevalle lahjamaratonille. Siltä varalta, että lahjansaajan kaapista löytyy jo tarpeeksi sukkia, pilailusolmioita, partavesiä, kylpytakkeja, Mitä Missä Milloin- kirjoja ja viskipulloja eivätkä ne "rokota koko kylä"- tai "osta vuohi Afrikkaan"- tyyliset aineettomat lahjat ole ihan sitä, mitä olet etsimässä, on olemassa Elämyslahjat.fi

Onneksi. Siellä saa nimittäin räätälöityä elämyksiä ihan kenen tahansa tarpeisiin. Lahjoja, jotka sykähdyttävät vielä pitkään joulunpyhienkin jälkeen.

Meille tarjoitui mahdollisuus tutustua lahjatarjontaan Greenstreetin raakasuklaakurssin (alk. 59€) muodossa. 

Tässä blogissahan ei ole juurikaan raakaruoilla tai superfoodeilla mässäilty. Tai no, ellei rakkauspölyä ja universumihiukkasia pursuavaa pekonia sellaiseksi lasketa? Kaapista löytyy kyllä muutamakin avaamaton Spirulina- ja chia-siemenpakkaus joiden masentunut huokailu kaapin aina sulkeutuessa on kyllä aiheuttanut alakuloa allekirjoittaneessa jo pitkään. Mutta suklaa! Kyllä siinä on tekosyy, jolla tämänkin bloggaajan liikkeelle saa!
Ihan alkuun tutustuimme raaka-aineisiimme. Enpä olisi ennen kurssia tiennyt, että kaakao on maailman magnesiumpitoisin elintarvike. Kautta aikojen sillä onkin ollut melkoisen legendaarinen maine mm. mieskunnon ylläpitäjänä...!
Sellaisenaan se on kuitenkin melkolailla kitkerää, jonka vuoksi pääsimme ihan kädestä pitäen tutustumaan myös muihin (meille) uusiin ja eksoottisiin aineksiin kuten maca-jauheeseenlucumaan ja tocoon eli riisinlesejauheeseen

Perulaisesta juureksesta peräisin oleva maca esimerkiksi on adaptogeeni (kyllä, vanhana nipona olin ihan kärppänä ottamassa muistiinpanoja ja opettelemassa vaikuttavan kuuloisia sanoja!), mikä pyrkii palauttamaan kehon tasapainoa poikkeuksellisissa elämäntilanteissa, joten siitä kannattaa etsiä apua esim. hormoni- ja kuukautishäriöihin ja yleiseen energianpuutteeseen. Niin ja kuulemma niihin sänkypuuhiinkin...!

Toco taas on korkean E-vitamiinipitoisuutensa ansiosta hyväksi mm. iholle, sydämelle ja verenkierrolle. Raakasuklaalle se antaa maitosuklaamaisempaa täyteläisyyttä.

Lucuma puolestaan sisältää runsaasti vitamiinejä ja kivennäisaineita.  Yhdessä macan kanssa se neutralisoi kaakaon kitkeryyttä ja parantaa suklaan rakennetta.

Ensin kaakaorasva sulatetaan. Tämä onnistuu ihan vesihauteessa. Koska kyseessä on raakasuklaa, ei raaka-aineita missään vaiheessa kuumenneta yli 42 asteen. 
Sitten siihen lisätään kaakaojauhe. Ja ne lucumat. Ja macat. Ja meillä näköjään myös jauhettua pähkinää. "You know, antamaan tekstuuria", selvensi kurssikaveri Naapurinpoika. Voin kertoa, ettei poika olisi minulle vielä muutama kuukausi sitten mistään tekstuureista luennoimaan alkanut...
Ravintorikkaassa raakasuklaassa ei ole sokeriakaan, joten sitä voi syödä hyvällä omallatunnolla. Kurssimme vetäjä esimerkiksi kertoi jättäneensä kahvin pois ja saavan virkeyttä aamuunsa raakasuklaasta. Ja ei kai suklaa nyt koskaan voi olla huono tapa aloittaa päivä? Todellista hyvän mielen ravintoa sen on myös siksi, että kaikki raaka-aineet ovat huippulaatua: luomua ja hankittu sellaisilta tuottajilta, jossa ne ovat taatusti myös eettisesti tuotettuja.
Makeutukseen käytimme hunajaa...
... ja valmiin suklaan tuunaukseen inkamarjoja (jonka opin olevan ananaskirsikkaa!)...
... ja pähkinöitä.
Ja kyllähän se lopputulos sai aika äidillisellä ylpeydellä huokailemaan. Katsokaa nyt! Ihan itse tehtiin! Ja heti ekalla kerralla onnistuttiinkin!

Eihän se maku Fazerin Sinisen lähelle pääse, mutta sitä varten on elämässä aina omat hetkensä. Varsin positiivinen yllätys se joka tapauksessa oli: paljon parempaa kuin mitkään tähän asti maistamani. Todelliseen testiin ne joutuivat kuitenkin suklaata suurtalouspakkauksittain kuluttavan kurssikaverin käsissä. Ja kyllä - kelpasivat! Kehujakin keräsivät!

Voimme siis suositella kurssia hyvällä omallatunnolla. Oikein onnistunut lahjaidea. Ja hei- seuraavaksi voikin alkaa jo silmäillä Greenstreetin valikoimista löytyvää Raakakakkukurssia. Tai raakaherkkuworkshoppia. Ihan ehdoton suosikki on kuitenkin ehkä paikan Herkkuperse-tekstillä varustettu pipo...!
Ja kuka tietää - ehkä jo huomenna ensi vuonna saan vihkiydyttyä niiden spirulinojen ja chiasiementenkin saloihin...?


*Yhteistyössä Elämyslahjat.fi- palvelun kanssa*


________________________SAISIKO OLLA LISÄÄ?      2 kommenttia :

 1. Onnittelut raakasuklaaneitsyyden menettämisestä;D Minä kokkailin sellaisia blogin alkuaikoina,mutta vieläkin tulee aina välillä tehtyä sellaisia. Kiva tuollainen kurssi jossa oppii uutta mutta mulle lucuma on ollut pettymys,kun sitä tuli Perussa syötyä tuoremuodossa eri tuotteissa kuten jätskissä ja jugurteissa,ja se kuivattu ei oikein maistu samalta...
  P,S.,jos aiot tehdä raakakakun niin blogissani on sellaisia ohjeita;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. tuo oli tosiaan siitä hyvä, että siellä joutui ihan tosihommiin ja ihan kädestä pitäen pääsi opettelemaan oikean koostumuksen ja lämpötilan ja miten mikäkin vaikuttaa mihinkin. Hauskaa oli :-) Raakakakkuihin on lähipiirissä hurahdettu, joten pakko kai sekin neitsyys on ennemmin tai myöhemmin menettää... ;-)

   Poista