maanantai 17. marraskuuta 2014

Viking Linen joulupöydässä

Marraskuu se on vasta puolivälissä, mutta meillä on menossa jo toinen joulupöytä viikon sisään! Ja siltä varalta, että se joulukauden korkannut Klaus K:n amerikkalainen joulupöytä oli vähän epäortodoksinen, niin täältä löytyi pohjoismaisia jouluperinteitä sitten yllin ja kyllin ja useampaankin mahaan (vieno toivomus Joulupukille karmalle: voisinko seuraavassa elämässäni syntyä lehmäksi?). 

Kävimme nimittäin pyörähtämässä Tukholmassa, ja menomatkalla testasimme juuri lanseeratun Viking Linen buffetin tämänvuotisen joulupöydän (36 eur/hlö, sisältäen ruokajuomat). 

Buffetin takaa löytyy viimevuotiseen tapaan Leif Mannerström, ruotsalainen Michelin-tähdelläkin palkittu, myös sikäläistä Masterchefiä tuomaroiva paikallinen suuruus. Suomessakin mies on tullut tunnetuksi joulukirjallaan, josta myös monet joulupöydän resepteistä löytyvät. Niin, ja onhan hänet nähty Strömsössäkin!

Ja jos kalapöytä on perinteisesti laivabuffettien vahvinta antia, niin joulupöydässä panostus siihen asiaan kuuluvine tilpehöreineen on kyllä ihan omaa luokkaansa.Myös muu matkaseurueemme oli samoilla linjoilla sen kanssa, että kala se on jolla joulupöytä mitataan, ja kyllä se vain oli buffan vahvin lenkki tälläkin kertaa. Omaksi suosikikseni nousi currysilli (meidän reseptimme löydät täältä!)

Surullisenkuuluisten kestosuosikkieni katkarapujen kohdalla harjoitin (kerrankin) itsehillintää. En tosin siksi, että olisin jotenkin kypsynyt ja löytänyt kohtuullisuuden jalon taidon, vaan ihan vieraskoreudesta illallisseuraamme kohtaan: ihanaisia naisia Vatsasekaisin Kilinkolin- ja Paikka Auringossa- blogeista siippoineen. 

Naapurinpoika (tuo ikuinen vastarannan kiiski) on tosin sitä mieltä, että lanttulaatikko on se ainoa oikea mittatikku (?!). Ja varsin pontevan hyväksynnän se täällä saikin.

Ja tottakai lämpimistä ruoista löytyivät nuo ruotsalaiseen joulu(ja juhannus,- ja brunssi,- ja aamiais,- ja juhla- ja arki-)pöytään erottamattomasti kuuluvat nakit ja lihapullat (vad är det med dom Svenssons?)

Itse ihastuin naudanrintaa, possunkylkeä ja joulumakkaraa sisältävään joulupataan, mutta ehkä yllättäenkin Ahdin antimien lisäksi suurimmiksi suosikeiksi nousivat lisäkevalikoiman luomuspelttisalaatti (på riktigt!), ja possun kanssa ihanasti natsanneet makeanmausteiset ruskeat pavut.

Toisin kuin allekirjoittaneen itsehillintä, jälkiruokapöydän annoskoot olivat onneksi maltillisia. Maltalainen riisi oli meidän molempien lemppari.

On se vain kivaa istua valmiiseen pöytään. Ja kyllä, liikaa tuli syötyä. Vaan harvemmin sitä tulee itse enää nykyään (!) ex tempore yllätettyä lähimmäisiä 100 ruokalajin illallisella...! Hyvin suunniteltu tuo buffet kyllä on: linjastoja löytyi niin monta, ettei jonottamiseenkaan tuhraantunut aikaa.

Laivana MS Gabriella on ihan erilainen kuin taannoisella viiniristeilyllä meidät hillityllä tyylikkyydellään hurmannut, Turusta liikennöivä MS Grace. Suosittelenkin ehdottomasti hemmottelemaan itseä niillä pienellä ekstroilla, jotka kuitenkin lisäävät sitä matkustusmukavuutta huimasti. Ota itsellesi vaikka vähän parempi hytti laivan ylemmiltä kansilta ja kahvilan tai buffetin sijaan, nauti aamiainen kiireettömästi Food Gardenin rauhassa! 

Me saimme yöpyä ylellisenrauhallisessa 11. kerroksen Lux Premium Seaside Balcony-hytissä (omalla pervekkeella!) ja oj då, että olikin kivaa!*Yhteistyössä Viking Linen kanssa*


___________________SAISIKO OLLA LISÄÄ?       
2 kommenttia :

  1. Kiitos matkaseurasta! Taas se nälkä iski, vaikka olisi voinut kuvitella, että viikonlopun jälkeen olisi hyvinkin selvinnyt tämän viikon ruoatta. Mä missasin kyllä kokonaan sen spelttisalaatin, nyt harmittaa! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. voi kiitos teille :-) kyllä täälläkin kovasti kauppareissua suunnitellaan vaikka spinningmaraton olisi varmasti paikallaan...

      Poista