sunnuntai 2. marraskuuta 2014

Oiva Pari: shampanja ja hodari ne yhteen sopii

Pernod Ricardin Oiva Pari- reseptikilpailun viimeinen legi räväyttäkin sitten kunnolla: nyt haetaan gourmet-tason pikaruokaa nimittäin shampanjalle. Eikä ihan mille tahansa shampanjalle vaan Mumm Cordon Rougelle. Voi kertoa, että lähetin toimittaessa kisaviinejä töihin ei ollut kollegoiden kateudella rajaa. Ja aika vaikeaa siinä oli omaakaan hymyä hillitä...

Edellisiin osakilpailuihin tehtailin ankkaconfit-fenkolipizzaa ja tuohon edelliseen kanansydänvartaita joista jälkimmäiset kisan arvovaltainen tuomari Alex Nurmi valitsi ihan finaaliäänestykseenkin! Nyt vuorossa ovat hodarit, jotka on toimiviksi havaittu kuohuvan kanssa aiemminkin, niin Bubbledogsin lanseerauksessa kuin Pastorin avajaisissakin

Mumm Brut Cordon Rouge on upea shampanja joka kuiva ja sitruksinen hapokkuus on omiaan kala- ja äyriäisruokien seuraan. Pinot Noirin sille antama ryhdikkyys kantaa kuitenkin myös vahvempia makuja, ja mm. Serranokinkusta se tuo esiin sen ihanan pähkinäisen paahteisuuden. Chardonnay puolestaan komppaa tillisiä vivahteita ja erityiskiitosta meillä keräsikin juuri tuo mansikka-tilliketsupin ja shampanjan yhdistelmä (lauseita, joita ennen ruokabloggauksen aloittamista en olisi voinut kuvitellakaan kirjoittavani!)

Hodarisämpylöiden ohjeen löydät täältä.

Lämminsavulohimakkaroiden ohjeet puolestaan täältä.



Joo, ei todellakaan ole meidän sunnuntailounaiden ruokajuomat tavallisesti tätä tasoa...!


Pistin sunnuntailounaalla pystyy hodaribaarin, jossa ruokailijat saivat itse kasata itselleen mielensä ja makunsa mukaiset kokoonpanot. Hodarien kanssa tarjoiltiin polentaranskalaisia jotka keräsivät kovasti kehuja tuon mansikka-tilliketsupin kanssa.

Tarjolla oli ohuiden kurkkusiivujen, salaatinlehtien ja kevätsipulihakkeluksen lisäksi pikkelöityä punasipulia, mansikka-tilliketsuppia ja jokirapumajoneesia. Lisäksi oli tarjolla uunissa 200 asteessa rapeaksi paahdetuista Serranokinkkusiivuista murusteltua rouhetta. Kaikki nuo mausteet voi muuten huoletta tehdä jääkaappiin odottamaan vaikka edellisenä päivänä!

Pikkelöity punasipuli:

1 iso punasipuli
1,5 dl punaviinietikkaa
1 reilu rkl sokeria
1/2 tl suolaa
1/2 tl mustapippuria

Sekoita punaviinietikkaa, sokeria ja suolaa kunnes sokeri on liuennut. Kuori ja siivuta punasipuli ohuelti ja kaada marinadi päälle. Anna maustua huoneenlömmössä tunnin verran. Valmis punasipulipikkelsi säilyy n. kuukauden jääkaapissa. 

Jokirapumajoneesi:

150 gr jokirapuja tilliliemessä
1 dl hyvää majoneesia
1/2 sitruunan kuori raastettuna
1/2 kevätsipulin varsi (vihreät osat) ohuiksi renkaiksi leikattuina
muutama tippa Srirachaa
suolaa, pippuria (maun mukaan)
sokeria (halutessasi)

Valuta jokiravut. Yhdistä ainekset ja tarkista maku. Mausta suolalla ja pippurilla ja tarvittaessa sokeriripauksella. Anna maustua jääkaapissa puolisen tuntia ennen tarjoilua.

Mansikka-tilliketsuppi:

250 gr mansikoita (2,75 dl soseutettuna)
1 rkl balsamiviinietikkaa
1 tl punaviinietikkaa
1 iso kourallinen hienonnettua tilliä
suolaa, pippuria (maun mukaan)
sokeria (tarvittaessa)

Soseuta mansikat ja sekoita soseeseen balsamico ja punaviinietikka. Kääntele joukkoon tilli ja mausta suolalla ja pippurilla. Anna maustua jääkaapissa puolisen tuntia ennen tarjoilua. Tarkista maku ennen tarjoilua ja mausta/ lisää sokeria tarvittaessa.





Lisää Mummin shampanjoiden kanssa hyväksi havaittuja makupareja löydät muuten täältä.



*Yhteistyössä Pernod Ricardin Oiva Pari-reseptikilpailun kanssa*



________________________



SAISIKO OLLA LISÄÄ?



      




4 kommenttia :

  1. Great minds really do think alike - mä postasin juuri hummerihodariohjeen... :-D

    VastaaPoista
  2. Aaaah nam tää kuulostaa ihanalta! Koska syädään?
    Ja voi vitsi mikä idea toi ketsuppi! Matkin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. no itse itkin kun en saanut aikaiseksi "salonkikelpoista kuvaa"... mutta kaikki meni :-)

      Poista