keskiviikko 21. toukokuuta 2014

Coleslaw aasialaisella twistillä

Grillikausi on tullut korkattua meilläkin. Sitä, mitä siitä seurasi - sitä saatte odottaa vielä seuraavaan postaukseen saakka! Tässä kuitenkin esimakua.

Grilliruoan lisäkkeistä yksi on yli muiden: coleslaw eli amerikkalaisperäinen, kaalista ja porkkanasta rakennettu, majoneesikastikkeinen salaatti. Tämä coleslaw saa vähän lisää potkua ankkaconfitburgereille kehitetystä ja myöhemmin jokiraputahnaankin käytetystä mango-chili-inkiväärikastikkeestaan, johon olen hurahtanut niin, että en tarpeeksi saa. Varautukaa jo tässä vaiheessa siihen, että myös te tulette saamaan siitä kesän aikana yliannostuksen...!

Kastikkeessa voi puolet majoneesista korvata joko turkkilaisella jogurtilla tai kermaviilillä, jolloin tuloksena on huomattavasti alkuperäistä mättöä kevyempi lisuke. Lisää rapsakkuutta se saa tuoreiden kasvisten lisäksi myös paahdetuista cashew-pähkinöistä. Lopputuloksena on ihanan aurinkoinen, vienolla mausteisuudellaan säväyttävä, mutta kuitenkin kesäisen hedelmäinen salaatti, joka käy niin possun, kanan, naudan kuin makkaran kylkeen. Lisukkeeksi, leivälle, burgerin, pitan tai wrapin väliin.

Neljälle- kuudelle

800 gr pala (varhais)kaalia tai valkokaalia (n. 750 gr valmista raastetta)
3 isoa porkkanaa
1 puntti kevätsipulia
2 tl valkoviinietikkaa
2 tl sokeria
1,5 -2 dl mango-chili-inkiväärimajoneesia, riippuen kuinka täyteläisen omastasi haluat (ohje täällä)
kourallinen paahdettuja cashew-pähkinöitä
puska korianteria (ne mitä mango-chili-inkiväärimajoneesinteosta jää yli)

Poista kaalista kova kanta ja uloimmat lehdet. Siivuta ohueksi. Kuori porkkanat ja siivuta nekin ohuiksi suikaleiksi. Leikkaa kevätsipulin varret paloiksi ja ne puolestaan ohuiksi suikaleiksi pituussuuntaan. Sekoita valkoviinietikka sokerin kanssa ja sekoita kasvisten joukkoon. Anna muhia välillä sekoittaen sillä välin, että teet kastikkeen.

Kääntele kastike kasvisten joukkoon, sekoita joukkoon vielä loput korianterista ja ripottele päälle kuivalla pannulla paahtamasi cashew-pähkinät. 





______________________


SAISIKO OLLA LISÄÄ?


      


5 kommenttia :

  1. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  2. Olipa mukava löytää kaunis ja selkeä blogisi....varsinkin kun se käsittelee Andalusiaa. Innolla luen vanhempiakin 'postinkeja', ja opin uutta. Olemme mieheni kanssa vastikään asettuneet Málagan kaupunkiin, ja totuttelemme paikallisiin tapoihin, ja etenkin ruokakulttuuriin. Suuri ero edellisestä asuinpaikastamme amerikoissa. Kesää kohti vierähtävä tervehdys kaupungista....täytyykin lähteä taas kauppahalli reissulle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. tervetuloa joukkoon :-) oikein iuhanaa uuden elämän alkua sinne kovin rakkaaseen Andalusiaan! Kyllä tässä jo kovasti kutkuttelisi tulla takaisin ihan vain lomailemaankin...

      Poista
  3. Minäkin tykkään kaalisalaatista aasialaisilla makuvivahteilla;ja harvemmin teen sitä ns.oikeaa coleslaw-salaattia.Mango-chili-inkiväärimajo kuulostaa ihanalta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. voi - sitä se on :-) (koskahan sitä ehtisi siihen kyllästyä...!)

      Poista