keskiviikko 28. toukokuuta 2014

MIELEtön Kari Aihinen

Myös Miele kutsui bloggareita taannoin tutustumaan tuotevalikoimaansa ja MIELElläänhän minä menin - olihan meitä kokkauksessa opastamassa legendaarisen Savoyn MIELEtön Kari Aihinen. Kovin MIELEenpainuvia tai MIELEnkiintoisia vitsejä en minäkään tuosta nimestä saa enää väännettyä, joten jätetäänpäs nokkeluudet sikseen. 


Illasta erityisesti höyryuunin paistotulokset jäivät mieleen. Induktio-wokkitasoa (kukas sitä nyt ilman voisi olla...) ja vakumointiasemaakin enemmän kutkuttelemaan jäi myös viinicooler-valikoima. Ai että sommelier-setillä? No mikä ettei?
Mainitessani illan suunnitelmista blogin Facebook-sivulla sain välittömästi kommentin, jossa (toiveikkaasti?) kysyttiin, olinko kenties menossa miehen televisiossa parhaillaan pyörivään "Kaappaus keittiössä"- ohjelmaan. Niinno. Mitä tuohon sitten sanoisi...

Mutta onhan se ihana. Katsokaa nyt! Takana pitkä pätkä yhteistyötä Mielen kanssa.
Masterchefistäkin tutun Pitsi & Pippuri- Hanna hoiteli parsat ammattilaisen ottein. 

Enhän minä nyt ainakaan huonommaksi voinut jäädä, joten tekaisin sitten hollandaisen (lue: Karin ohjeiden mukaan, Karin valvomana ja Karin jo etukäteen tekemän reduktion pohjalle. Mutta ihan itse vatkasin ja vispasin. Hauis kiittää!)

Nimenomaan Aasian antiin erikoistunut Masutoaitemu-Riitta sai vastuulleen teriyaki-kastikkeen. Kuten arvata saattaa, hyväähän siitä tuli. Kuten huomaatte, aika sukkelaan ovat veitset meidänkin käsissämme työskennelleet. Voisi ihan luulla, että olisi aikaisemminkin tullut ruokaa tehtyä...!
Soul Kitchen- Anna puolestaan kokkasi ja wokkasi
Teriyaki-kastikkeella kruunattujen wokkivihannesten kanssa oli täydellisesti kypsennettyä kuhaa.
Minä otin hoidettavaksi jälkiruoan - suklaafondant-kakun. Ei muuten keittiön huonoin homma - siinä kun pääsee nuolemaan sen taikinakulhon...! Ja kyllä se vaan hyvää oli. Reseptin jaan kanssanne heti, kun olen sen saanut kotioloissa testattua!
Illan parasta antia oli kuitenkin ehdottomasti mahdollisuus ajan kanssa istua alas ja vaihtaa mielipiteitä ja kokemuksia Karin kaltaisen pitkän linjan ammattilaisen kanssa. Priceless! Ja eihän me voitu olla utelematta, että mikä olisi seuraava unelma. Kirja? Oma ravintola...? Vaan eihän se mitään mennyt paljastamaan. Vai... menikö? Mitä tuosta hymystä sanotte?
_________________________


SAISIKO OLLA LISÄÄ?


      10 kommenttia :

 1. On se ihana, ei käy kiistäminen. ;-) Kiitos seurasta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kiitos itsellenne, madame :-) no on se. jätin sellaisen kari-kollaasin kuitenkin sitten viime tipassa pois. olis voinut vaikutelma skidisti napsahtaa sinne psykoottisen stalkkeri-rajan väärälle puolen... :-)

   Poista
 2. Kari on niin ihana!! :) Kaappaus keittiössä -ohjelmassa tuijotin vain Karia. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. no on :-)! en kyllä sitten tiedä mitä se kertoo mun kokkailusta tai blogista jos lukijan ensimmäinen reaktio on se, että sinne olisin menossa... :-/!

   Poista
 3. Höyryuunijutut kiinnostaa. Mitä herkkuja siellä siis tehtiin höyryuunilla? Itselläni on siis höyryuuni, mutta sillä tulee tehtyä aina niitä samoja juttuja, niin ajattelin jos saisi jotain uusia vinkkejä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. oi kuinka olenkaan kade :-) Mulle jäi ihan sellainen käsitys että sillä voi tehdä liki mitä vain ja lopputulos on aina alhaisissakin lämpötiloissa juuri täydellinen: täyteläinen, mehevä jne. Mm. tuo kakku tehtiin sellaisessa - 100 asteessa 35 minuuttia. Samoin foccaccia, joka olikin toooooooodella hyvää!

   Poista
 4. Kyllä nyt on kuvissa niin paljon "kaapattavaa" ainkin tuo suklaakakku ja sitten toinen on ... ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. eikö vain :-)! toivotaan että yuo suklaakakku onnistuu kotiuunissani lähellekään noin! ehkäpä tuota hollandaiseakin tulee vastaisuudessa kotioloissa tehtyä vailla kylmää hikeä ja takaraivossa vaanivaa pelkoa... ;-)

   Poista