sunnuntai 27. tammikuuta 2013

Aamiaista vuoteeseen

Sunnuntai-aamut ovat laiskottelua ja herkkuaamiaisia varten. Ja sunnuntaisin Herrasmies saa nauttia sen vuoteessa. 

Yksi ihanimmista aamiaisruoista on meidän köyhien ritareidemme amerikkalaisempi brunssiversio, jossa leivät uitetaan siellä muna-maitoseoksessa, paistetaan ja tarjoillaan sitten joko siirapin, hunajan tai tomusokerihunnun ja marjojen kera. Se on myös siskonlasteni suosikkialoitus päivälle. 

Jotain nämä 6- ja 9-vuotiaat ovat jo oppineet: kunnon köyhiä ritareita ei todellakaan paistetta muutamassa suihkauksessa terveysöljyruoanlaittokevytspraykorviketta. Vastaus siihen, mitä näihin tarvitaan, tulee näiltä kokkioppilailta samantien: "VOITA!"

Tämä on herkullinen tapa kierrättää hukkaan menossa oleva leipä (siitä kai se ranskankielinen nimitys pain perdu, hukattu leipä tuleekin?) - yleensä tähän meillä käytetäänkin ihan tavallista paahtoleipää.

Tänään tehtiin kookosversioita mustikoilla. Hyvää oli. Taitaa olla huomennakin sunnuntai...






4 annosta

4 paahtoleipäviipaletta
2 kananmunaa
n. 4 dl maitoa
1 tl vanilliinisokeria
1 tl kardemummaa (tai 1/2 tl kanelia)
1 reilu rkl kookoshiutaleita tai kookosjauhoa
1 rkl sokeria 

paistamiseen voita

Vatkaa munien rakenne rikki ja sekoita maitoon. Lisää kookoshiutaleet tai -jauho sekä sokeri, vanilliinisokeri ja kardemumma. (Mikäli käytät kookosjauhoa, saatat haluta lisätä vähän enemmän sokeria).

Halkaise leipäviipaleet vinottain kahtia ja anna rauhassa liota munamaitoseoksessa.

Kuumenna voi pannulla ja paista viipaleet molemmin puolin kunnes ovat kauniin ruskeita.

Siivilöi päälle tomusokeria ja tarjoile mustikoiden kanssa.



1 kommentti :