maanantai 21. tammikuuta 2013

Makeaa mahan täydeltä

Etenkin öisin tuuli on yltynyt täällä niin kovaksi, että ilman Herrasmies-Turvamiehen rauhoittavaa läsnäoloa en olisi uskaltanut nukkuakaan. Sen verran äänekästä on tuo myllerrys ja ulvonta, että jopa Herrasmiehen suihkumoottoria muistuttava kuorsaus on sen rinnalla pienempi paha. 

Vaan kovin oli pahaaenteilevän näköinen taivas Mijasissa vielä päivälläkin...

Mijas on kylä, joka on joskus ollut perinteisen pittoreski valkoisiksi maalattujen kivitalojen ja appelsiinipuiden reunustamine kapeine mukulakivikujineen. Nykyään se on japanilaisten turistibussien suosiossa oleva pysähdyspaikka samoine geneerisine matkamuisto- ja nahkatuotekojuinen mitä löytyy niin täältä kuin Välimeren toisen puolen rannikkokylistä. Mutta onhan tämä päiväretkikohteena toki kätevämpi kuin Tunisia/Marokko/ Egypti. 

Mijas on tunnettu paikallisesta hunajastaan (läheisen Arroyo de la Mielin kylän nimikin tarkoittaa hunajaista jokea), joten sitä täältä kannattaa ostaa. Se on tummaa, paahteista, paksua, makea... aivan ihanaa siis.

Mijas on nykyään myös "maailman pienimmän suklaatehtaan" koti. Mayan Monkey myy käsintehtyä suklaataan kylän keskustassa sijaitsevassa pikkupuodissaan, jossa järjestetään myös suklaanvalmistustyöpajoja.  Mayojen maailmanloppu saattoi jäädä toteutumatta, mutta ennustus minusta ja Herrasmiehestä kädet kyynärpäitä myöten suklaassa näyttää hyvinkin todennäköiseltä...!

Nämä korkean kaakaopitoisuuden suklaat ovat juuri niin ihania kuin arvata saattaa. Meidän suosikki on suolapähkinä. Ja chili-inkivääri. Ja kookos. Ja...

(kuvat Mayan Monkey Mijas)3 kommenttia :

 1. Moikka, itseäni kiinnostaisi kovasti, että mistä tuota hunajaa pystyy ostamaan? Myöskin olen kuullut, että paikalliset leipovat tuoretta leippää jossakin tuolla vuorilla. Mistäköhön löytäisi tälläisiä leipomoita? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. tuota hunajaa löytyy ihan mistä vain - niin erikoisliikkeisä kuin ihan supermarketeistakin. niinikään leipomoita löytyy liki joka kylästä, vai etsitkö kenties jotain tiettyä leipää?

   Poista
 2. ei mitään tiettyä, tämä riittää.. kiitos avusta :)!

  VastaaPoista