lauantai 19. tammikuuta 2013

Hiekkaa varpaissa ja aurinkoa hiuksissa

Tänä vuonna talvi on ollut ihanan lempeä. Muutama vuosi sitten talvi oli niin sateinen, ettei espanjalaisista talonrakennustaidoista ollut paljoakaan vastusta. Kaikilla tuttavillani oli homeongelmia ja meilläkin meni kolmannen kerroksen katot uusiksi.


Tammikuinenkin aurinko saa mittarin kiipeämään parhaimpina päivinä jopa +24. Siitä on talvi aika kaukana...


Tuttavamme osti juuri perheelleen lomapaikan Calahondasta. Kävimme tutustumassa alueeseen (lue: vakoilemassa) ja päätimme päivän La Cala de Mijasin rantahietikon avojalkaiseen autuuteen.


Rannalta löytyy myös paljon ravintoloita, joiden sijainti on suorastaan typerryttävän täydellinen. Valitettavasti ruokatarjonta ei sitä ole. Suututtaa suorastaan, ettei omistajilla ole riittävää ymmärrystä, vaikka tympeille purkkitonnikalan ryydittämille salaateille ja vettyneille pizzoillekin löytyy näköjään yhtä ymmärtämätön (ja lähes poikkeuksetta englantilaisista turisteista koostuva) yleisönsä. 


Paras ratkaisu onkin karistaa rantahiekat jaloistaan ja suunnata kylään päin, jossa jo muutaman kadun päästä löytyy paikallisväestön kansoittamia pikkuravintoloita. Eivät ne mitään design-ihmeitä ole eikä palvelukaan aina ole sen täsmällisempää kuin rantaravintoloissa, mutta ruoka onkin sitten sitä itseään: konstailematonta ja paikallisia raakaa-aineita, etenkin kalaa ja muita mereneläviä, juhlivaa. 


idfish


Viileän roseviinipullon äärellä usko maailmaan taas palautui kummasti. Hintataso tässäkin paikassa oli suomalaiseen, turhauttavien tusinaketjuravintoloiden tasoon tottuneelle suorastaan pökerryttävä: viinipullomme ja neljästä annoksesta koostuva lounaamme jäi kahveineen reilusti alle neljänkympin.

Tortillitas de Camarones (pienistä katkaravuista tehdyt pannukkakkuset) sekä toinen andalusialainen erikoisuus, Berenjena Frita con Miel de Cana (hunajan kanssa tarjoiltava paistettu munakoiso) olivat täällä erityisen hyviä. Tokihan Herrasmies vihanneksensa kiltisti  syö- kunhan ne joko uppopaistaa tai tarjoilee pekoniin käärittynä...

Myös tähän annokseen testikeittiössämme tullaan palaamaan ihan varmasti...


Ei kommentteja :

Lähetä kommentti