maanantai 5. joulukuuta 2016

Valkosuklaa-vuohenjuustotäytteiset kerrospiparit




Valkosuklaa-vuohenjuustotäyte tuunaa piparit  ihan uudelle tasolle! Helppo, nopea ja nätti vinkki vaikka ruokalahjaksi!

* * * 

Onhan se itsetehty piparitaikina toki aina parasta... mutta ainakin meillä sillä on maagisesti tapana kadota vähin äänin jääkaapissa levätessään niin, että siinä vaiheessa kun uuni on lämmin, on jäljellä enää vain murto-osa taikinasta... ja vatsakipuinen kokki. Syytän niitä tonttuja - eivätkö ne ole näin joulunaikaan syynä kaikkiin kommervenkkeihin?

Vaan  hei - tänä jouluna ei stressata, niinhän? Niinpä saa ihan huoletta käyttää myös kaupan pakastealtaasta löytyvää taikinaa. Muistan löytäneen sitä entisen asuntoni viereiseltä huoltoasemalta kerran heinäkuussakin. Ihan samalla lailla tuli tosin silloinkin maha kipeäksi puolen kilon taikinan raakana hotkittuani. Kumma juttu...

Tätä tarkoitusta varten kannattaa piparit leipoa paksummiksi ja pehmeämmiksi (joka minun mielestäni on se ainoa oikea tapa joka tapauksessa). Jos haluaa vielä dekadentimpaa, voi valkosuklaa-vuohenjuustokreemin päälle levittää halutessaan vielä hillokerroksen. Esimerkiksi mustikka - tai päärynähillo toimisi ihanasti!

Itse kaavailin karpalohyytelösilmää, kunnes kotona huomasin sen karpalohyytelöpurkin jääneen sinne kauppaan. Mutta hei - ei stressata! 

Valkosuklaa antaa täytteelle makeutta ja jämäkämmän rakenteen, vuohenjuusto taas ihanaa happamuutta. Jälkimmäisen voi toki korvata myös tuorejuustolla. 

Täytteeseen voisi lisätä halutessaan myös vaikka salmiakkimuruja tai marjasosetta. Tai täytteeksi voisi käyttää vaikka suklaaganachea! Ihan oman maun ja tykötarpeiston mukaan - ei stressiä!



Valkosuklaa-vuohenjuustotäytteiset kerrospiparit


Pipareiden koosta riippuen tästä tulee 10-15 kpl täytepiparia

Valkosuklaa-vuohenjuustotäytteiset piparit:


500 gr piparitaikinaa

Ota piparitaikinasta pyöreällä muotilla parillinen määrä pyörylöitä. Leikkaa pienellä piparimuotilla puoleen niistä haluamasi kuvio. 

Paista 200 asteessa 5-7 minuutin ajan, kunnes niiden reuna alkaa saada vähän väriä. Anna jäähtyä ja täytä. 

Valkosuklaa-vuohenjuustokreemi:


1 levy (145 gr) valkosuklaata
1 tl vanilja-aromia
1 limen hienoksi raastettu kuori
1/2 limen mehu
1 rs (140 gr) pehmeää vuohenjuustoa

Sulata suklaa vesihauteessa. Lisää muut ainekset ja sekoita tasaiseksi. Anna jäähtyä. 

Käännä piparit työtasolle peltiä vasten ollut pinta ylöspäin. Levitä täytettä pohjapuoliskolle (siisteintä jälkeä saa pursotinpussilla!) ja paina aukollinen kansipuolisko sen päälle. 

Tarjoile!



Pipari_piparkakku_valkosuklaa-vuohenjuustotäytteellä


PS. Jos aikaa on, niin reseptin itsetehtyyn piparitaikinaan löydät blogista täältä.

Ja hei - jos gluteenitonta piparitaikinaa etsit, niin tsekkaas tämä Queen of Delicious-Veeran ohje








Joko teillä on joulun ensimmäiset piparit paistettuna (ja syötynä)? Onko teillä intouduttu tuunaamaan pipareita uuteen uskoon?

_________________


SAISIKO OLLA LISÄÄ?


      sitruuna-rosmariinipiparit



TYKKÄSITKÖ? KERRO KAVEREILLEKIN!



Sharing is caring Share to Facebook Share to Twitter Email This Pin This

30 kommenttia :

  1. Näyttävät kyllä niin ihanilta, vaikka vuohenjuusto ei kuulu omiin makusuosikkeihin. Kuitenkin ulkonäöllisesti ihan täydelliset keksit!

    VastaaPoista
  2. Kuulostaa aivan superilta! Ja säki innostuit käyttämään vuohenJUUSTOA :D Voisin kokeilla tätä vuohenjuusto sijaan homejuustolla :)

    VastaaPoista
  3. Aivan mielettömän herkullisen näköisiä ja vuohenjuusto <3 uuuh! Love it.

    VastaaPoista
  4. Ihania! Miekin tykkään raa'asta piparitaikinasta enemmän kuin valmiista pipareista, mutta jos ne tässä jäävät vähän sellaisiksi pehmeänkosteiksi niin nom nom. Näille sopis varmaan myös viikunahillo :)

    VastaaPoista
  5. Uulalaa, piparit eivät ole entisensä. Vuohenjuusto sopii lähes joka paikkaan - ainakin mun mielestäni :)

    VastaaPoista
  6. Ihania kuvia <3 Vuohenjuustoa <3 Pipareita <3

    VastaaPoista
  7. Valkosuklaata ja vuohenjuustoa? No, miksipä ei. Eihän sitä ihan ensimmäiseksi sinihomejuustoakaan olisi yhdistänyt pipariin.
    Kauniita ovat.

    VastaaPoista
  8. Ihanan näköisiä vaikka minä jätän mielellään sen vuohenjuuston kauppaan. Ideana loistava!

    VastaaPoista
  9. Tää makeiden juttujen tuunaminen suolaisilla mauilla vaan uppoaa minuun! Ihanat kuvat! Meillä piparitaikina odottelee vielä pakastimessa ja kieltämättä, raaka taikina on parempaa kuin paistetut piparit, paitsi ehkä nämä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. just itsekin mietin, että kipaisisinko kauppaan hakemaan taikinaa leffasyömisiksi ;-)

      Poista
  10. Huh miten ihania! Rakastan vuohenjuustoa!

    VastaaPoista
  11. Tässä se on!! Oon miettinyt, että mitäs kivaa sitä tekis. Ihana yhdistelmä!

    VastaaPoista
  12. Tosi söpöjä! Ensimmäisen kuvan nähtyäni ajattelin heti että varmaan kauheeta piperrystä. Mutta eihän tuo nyt niin vaikealta kuulosta ja jos saa vielä armahduksen ostaa pipartaikinan pakkasesta :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. no ei todellakaan ole :-) stressivapaasti on menty tämä joulunalus!

      Poista