lauantai 26. maaliskuuta 2016

Baltic Beach Hotel & Spa, Jurmala - rakkautta ensisilmäyksellä

* * * 



For English please see here

* * * 


Jos Riian-hotellimme jättikin vähän toivomisen varaa, ei siitä ollut pelkoakaan Jurmalan-hotellimme, Baltic Beach Hotel & Span kohdalla. Eheeei - tämä oli rakkautta ensisilmäyksellä.




Tai no, ehkä ei ihan ensisilmäyksellä, sillä arkitehtuuriltaan massiivinen betonikompleksi todellakin tuo mieleen Ruotsinlaivat - vaikutelma, jota sen päädyn merelle työntyviltä parvekkeilta avautuva näköala vain vahvistaa. 





Sisältä se on kuitenkin täyttä kultaa ja juuri meidän kiemuroita, krumeluuria ja kimallusta rakastavaan estetiikantajuumme vetoavaa. 

Seurueiden ja perheiden on muuten mahdollista varata käyttöönsä myös erillisessä rakennuksessa sijaitseva, kolmen makuuhuoneen jugend-tyylinen huvila





Hotellin retrous on sitäpaitsi ihan tietoinen valinta ja mm. sen Retroksi nimetty lounge bar on sisustettu 70-luvun tyyliin. 

Baari (avoinna vuorokauden ympäri) on muuten erinomainen valinta jo sen shampanjavalikoiman vuoksi...!





Baltic Beach on viiden tähden hotelli ja sen asiakaskunnasta kertoo shampanjavalikoiman lisäksi myös sen aulassa sijaitsevien putiikkien tarjonta. Niistä voi ostaa niin kansainvälisiä huippumerkkejä, turkkeja... tai vaikka kiinteistöjä Jurmalasta. 

Huoneemme oli kuudennesta kerroksesta löytyvä Superior-luokan huone (hinta alkaen 142€/ yö)

Nyökkäilimme hyväksyvästi jo hissistä aukeavan käytävän nähdessämme...





... mutta huoneeseen päästyämme oli kaikki maailmaanähneiden aikuisten hillitty tyyneys jo tiessään. 

"Ei mennä sinne Riikaan takaisin enää ollenkaan", ehdotti matkaseuralainen. "Jäädään vaan tänne. Vaikka koko loppuvuodeksi!"







Eipä minustakaan mitään sen järjellisempää reaktiota irronnut: alle viiden minuutin olin ehtinyt kääriytyä jättimäiseen kylpytakkiin ja laskin jo päivän ensimmäistä (anteeksi, luonto...) kylpyä. 

Ahhhhhhhhhhhhhhh.




Ja koska tyttöjen hemmottelulomasta oli kyse, voitti hotelli valintavaiheessa meidät puolelleen myös palkitulla kylpylällään. 





Erityisesti ihastuimme hammamiin sekä meripihkahuoneeseen, joka kuulemma "pyyhkii pois negatiivisen energian ja täyttää ihmisen positiivisuudella" .

Kylpylä kannattaa muuten ehdottomasti katsastaa, vaikka ei hotellissa asuisikaan: kahden tunnin visiitti maksaa ulkopuolisiltakin (viikonpäivästä riippuen) vain 36- 43 euroa.





Ihan meren rannalla sijaitseva Baltic Beach on sijainniltaan täydellinen: Majorin asemalta on tänne noin viiden minuutin kävelymatka ja Jurmalan hurmaavat puuhuvilatkin alkavat käytännössä ihan hotellin vierestä. 

Meidän kohdallamme ratkaisevaksi osoittautui lisäksi myös hotellin tasokas ravintolatarjonta: kaksi kolmesta etukäteen kokeiltavaksi valikoituneesta ravintolasta sijaitsi nimittäin täällä.







Henkilökunta niin kylpylässä kuin vastaanotossa piti meistä erinomaista huolta ja aamulla heräsimme hyvin nukutun yön jälkeen huoneesta juuri sellaisessa onnellisuuspöhnässä, jossa loma kuuluukin viettää. 

Ja aamiainenkin oli vielä vasta edessä!




Tanssiaissalia muistuttavassa valoisassa aamiaishuoneessa tarjoiltu aamiainen oli niinkuin tähänastisen perusteella odottaa saattoi: täydellinen. Jopa munakokkeli, jota noutopöydässä ei pitäisi koskaan edes tarjoilla, oli onnistunut välttämään tavanomaisen kumisuutensa.

Tuoreen ja monipuolisen valikoiman ehdoton tähti oli kuitenkin sen pekoni, joka oli tähänastisen elämäni hotelliaamiaisten tarjonan ehdoton ykkönen. Ihan joka ikinen ylimääräisen rasvan imevillä paahtoleipäviipaleilla vuoratun tarjoiluastian pekoniviipale oli täydellisen rapea. 

Pientä lisämaksua vastaan pääsee aamiaisella herkuttelemaan myös erilliseltä listalta löytyvillä, mm. Eggs Benedictin kaltaisilla klassikoilla. 





Valikoimaa löytyy niin vähän syntisempään herkutteluun...




...niitä terveellisiä vaihtoehtojakaan unohtamatta.





Raukeanrentoutuneen kuplamme puhkoi vain toisinaan vaivihkaa kysytty "saisiko daameille olla toinen Mimosa?" 

No mikä ettei. Lomallahan tässä ollaan. 

Ja ai että se tuntuukin hyvältä...!




Ja löytyipä täältä myös Virgin Mary-baarikin.




Uskokaa pois - jos hotellia Jurmalasta hakee, ei muita vaihtoehtoja kannata edes harkita - niin onnistuneet puitteet lomalle tämä paikka tarjosi.  

Ei ollut Riikaan palatessa kyynisyydestä tai negatiivisuudesta tietoakaan... eikä se kaikki ihan vain sen meripihkaterapian ansiota voi olla, eihän...?





*Yhteistyössä Baltic Beach Hotel & Spa*

_________________


SAISIKO OLLA LISÄÄ?



      


TYKKÄSITKÖ? KERRO KAVEREILLEKIN!


Sharing is caring Share to Facebook Share to Twitter Email This Pin This

23 kommenttia :

  1. Sanoisin tähän jotain fiksua, mutta en kykene kuin tähän: Ihaninta ikinä <3

    VastaaPoista
  2. Tasoa ja tyyliä, joka mielyttää jo Härmän Lyyliä ja Jänkhän Joonaskin sanoisi: Jo vain :) Minäkin olin jo huuli pyöreena koko juhlavan esittelyn ja kattausten edessä. Olipa vähällä, etten tarttunut tuohon kyljykseen kaksin käsin :)




    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. hyvä näin :-) tuosta hotellista kaikkine kokemuksineen jäi kyllä niin hyvä mieli attä ihan varauksetta kehtaa suositella <3

      Poista
  3. Ihana tuo marjaisa tervehdys! Söpönnäköinen huonekin, vaikka ulkoapäin ei mitenkään erikoiselta näytäkään. Aika tottuneen oloisesti lähtenyt respahenkilökuntakin poseeraamaan. ;-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. joo- itse yritin tosin saada yleiskuvaa aulasta, mutta minkäs teet :-)

      Poista
  4. Oih, niin ihanan näköistä! Tuossa luksuksessa on varmaan aika helppo unohtaa melko lailla kylmä Pohjola kevätkin. Se saa jäädä aamiaishuoneen ikkunoiden toiselle puolelle kummittelemaan. Voi pääsispä just nyt hotelliaamiaiselle. Luottamushommat lopetettuani olen enää vain nollabudjetin reppureissaaja, eikä minulla ole hotelleja tiedossa iäisyyksiin. Elämä on valintoja!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. ymmärrän tuskan :-) Toivottavasti paljon hauskaa on vielä edessä, oli budjetti sitten mikä hyvänsä <3

      Poista
  5. Jos ensi kesänä ehdin ehdin noille seuduille, niin majoitun tohon hotelliin pelkästään jo meripihkaterapian takia! Kaikesta tästä muusta puhumattakaan... Kuulostaa enemmän kuin hyvältä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. ihan ehdottomasti! Ja kannattaa tsekata hintaan kuuluva rasul-savihoitokin ;-)

      Poista
  6. Riikan matka edessä kuukauden kuluttua...vai pitäisiköhän suoraan tänne? :D Niin näytti ihanalta...mutta taidanpa pitäytyä Riikassa ja sitä ennen lukaista sinun aikaisemmat kirjoitukset sieltä ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hauskaa matkaa! Toivottavasti blogista löytyy ideoita - tässä on koottuna aika pitkälti kaikki:

      http://www.andalusianauringossa.com/2015/05/vinkit-riikaan-matkaaville.html

      Poista
  7. Joskus aiemmin, kun rahatilanne ja intressitkin olivat hieman erilaiset, tuli yövyttyä ties missä sadan hengen dormeissa. Nykyään osaan kyllä arvostaa hyviä hotelleja ja maksan mielelläni laadusta. Lomalla on kivaa hemmotella itseään!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. hostelleissa on tullt itsekin reissattua ja kyllä sitä vain osaa arvostaa sitä rauhaa, yksityisyyttä (ja ajoittaista luksustakin!) jota kunnon hotellit tarjoavat <3

      Poista
  8. Itsellä suhteellisen kovat ennakkoluulot tälläisille rantalomille, vaikka missä ja tuolla on tullut käytyä. Ehkä on tosiaan vaan liian lähellä, jotta edes miettisi asiaa. Tosin kun asuu nyt Lontoossa, niin Jurmala voisi olla eksoottinen toisin kuin Stadista käsin :D // Sir Bizler

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Rantalomat eivät ole oma juttuni ollenkaan, mutta jos niihin pystyy yhdistämään kaupunkikohteet, historian, arkkitehtuurin, kulttuurin... ja sen hyvän ruoan, niin johan alkaa kiinnostusta löytyä!

      Poista
  9. Eggs Benedict on niin mun suosikki!

    Käytännössähän tosta hotellista ei olisi kannattanut poistua yhtään mihinkään. Jos siellä oli hyvät ravintolat ja kylpylä, niin mä olisin köllötellyt ja syöpötellyt tuolla, ja jättänyt Jurmalan katsastamatta : )

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. onneksi ne huvilat olivat siinä vieressä - muuten olisi meillä kiusaus tehdä juurikin noin yltynyt ihan vastustamattomaksi :-)

      Poista
  10. Itselle kaksi tähteä tai alle, vaihtoehtoisesti hotellin nimessä Spa, niin on hylätty vaihtoehto majoitukselle :-D En ole kylpyläihmisiä ollenkaan, joten annan kylpylänautinnot niille, ketkä niistä tykkäävät. Sehän tässä maailmassa on hienoa, että on erilaisia vaihtoehtoja tarjolla erilaisille ihmisille :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. näinhän se on. Erinomainen hotelli tuo onneksi on kylpylöimättömällekin matkailijalle :-)

      Poista
  11. Näyttää mahtavalta! Olin myös Jurmalassa viime viikolla, ja se on todella hyvä paikka rentoutua. Asuin https://www.amberhotel.lv -sivustossa ja se oli hyvin samanlainen kuin täällä osoittamasi paikka.

    VastaaPoista