lauantai 19. maaliskuuta 2016

Ravintola Faces ja muut ravintolavinkit Jurmalaan


* * * 


For English please see here

* * * 

Jurmala hemmottelee arkitehtuurinsa ja kylpylöidensä lisäksi myös ruokaturistia. Hyväksi havaittuja paikkoja ovat mm. Baltic Beach Hotelin yhteydestä löytyvä Il Sole (a la carte on sitä puolihoitoon kuuluvaa listaa huomattavasti parempi) sekä myös Riikan 30 parasta ravintolaa- listalla vuodesta toiseen (tänä vuonna kuudenneksi parhaana) noteerattu 36.Linije.

Jos taas överiluksustelu kiinnostaa, kannattaa suunnaksi ottaa niin ikään Baltic Beach Hotelin yhteydestä löytyvä Seafood & Oyster Terrace, josta nimensä mukaisesti löytyy nautintoa vähän vaativampaankin makuun...!
Ihan ylivoimainen löytö tällä reissulla oli Buldurissa vajaan 10 minuutin taksimatkan päässä Majorissa sijaitsevasta hotellistamme sijaitseva Faces... joskaan ei se rakkautta ensi- tai edes toisella silmäyksellä ollut.
Ravintola tuntuu tekevän kaikkensa, jotteivät kansainväliset matkailijat sitä löytäisi: sen nettisivu esimerkiksi ei tarjoa mitään tietoa muilla kielillä kuin latvialla ja venäjällä. Itsepäisyys voitti itsekunnioituksen sillä hetkellä, kun tulkitsin listalta löytyvän mustekalaa. 

(Mitäpä sitä ei ihminen mustekalan vuoksi tekisi...?)

Hotellimme respan hoidettua illallisvarauksemme ja kuljetuksen, ei ravintolan vastaanotto ollut tosin vieläkään sieltä lämpimämmästä päästä. 
Uudehko ravintola on selvästi yleisönsä löytänyt, ja se on sitä Riian ja Jurmalan silmäätekevää. Meidät ilmeisesti luokiteltiin hienostohierarkiassa vähän alemmille sijoille, mikä näkyi mm. siitä, miten ruokalistaa meille esiteltiin: "no tämä salaatti esimerkiksi on tosi kiva jaettavaksi".

Salihenkilökunnan hienoinen kohmeisuus suli kyllä varsin pian aloittaessamme illan shampanjalla ja jatkaessamme äyriäisövereillä.
Alkuun tuotiin leipää, aiolia ja ihan uskomattomia täällä marinoituja oliiveja. Olen aina ollut sitä mieltä, että en erityisemin pidä oliiveista mutta ilmeisesti kyse onkin siitä, etten vain ole saanut aikaisemmin näitä oliiveja. Ihastuttava hedelmäisyys ja raikkaus. Ja näitä voi ilmeisesti ostaa myös mukaan!
55 päivää raakakypsytetystä lihasta tehdystä tartar-annoksesta (15.40 €) löytyi jännittävyyttä monellakin tapaa, mutta hieman se olisi suolaa ja hapokkuutta kaivannut.
Kampasimpukka-annos (12.90€) hurmasi jo ulkonäöllään. Voiporkkanapyreen ja grillatun maissisalsan kanssa tarjotut kampasimpukat olivat kypsyydeltään täydellisiä ja mm. viinirypälettä sisältänyt salsa oli jännä lisä.
Oma suosikkini oli luonnollisesti tämä Pulpo a la Gallegan moderni toisinto (13.60€). Oliiviöljyssä kypsennettyä mustekalaa Pimento de la Veran ja savustetun perunamuusin kanssa. Tuttuja ja ah, niin rakkaita makuja. 
Myös pil pil- jättikatkat (9.30€) olivat erinomaisia. 
Niin annosten esillepanosta kuin makumaailmasta löytyi vähän turhan paljon samuutta, jota myös pääruoka, grillattu äyriäisvalikoima (21.90€) jatkoi. Hyvää se oli silti.

Useamman mahan taktiikka olisi täällä ehdottomasti paikallaan, sillä todella kiinnostavasta, välimerellisillä raaka-aineilla ja vaikutteilla iloittelevasta ruokalistasta on liki mahdotonta selvitä vain kahdella ruokailijalla - niin täynnä se on toinen toistaan houkuttelevampia annoksia (possunposkea sherryssä hauduttetuna? Kyllä kiitos!)
Tässä vaiheessa arvostuksemme oli henkilökunnan asenteessa tapahtuneen muutoksen perusteella noussut jo melkoisesti ja tarjoilija vinkkasikin minulle ravintolan takahuoneesta löytyvästä sikarihuoneesta, joka olikin viihtyisin savukehuone Savoyn parvekkeen jälkeen. 

Sillä välin kun minä hengähdin, todisti seuralainen viereisessä pöydässä mm. veitsiä sisältänyttä tappelua (jopa suomalaisella mittapuulla) tolkuttomassa humatatilassa saapuneen pariskunnan välillä. Meno jatkui palattuani, eikä henkilökunta katsonut missään vaiheessa aiheelliseksi lopettaa tarjoilua, pahoitella tapahtunutta tai puuttua menoon edes nenänvarttaan pitkin katsomalla.  
Jälkiruoiksi valikoituivat Crema Catalana (5.50€) ja paikan itsetehtyjä, uskomattoman täyteläisiä sorbetteja (á 2€). 
Viineineen illallisen hinta jäi reiluun 50 euroon per henkilö. Hintansa väärti, kyllä. Joskaan tippiä emme jättäneet.
_________________


SAISIKO OLLA LISÄÄ?      


TYKKÄSITKÖ? KERRO KAVEREILLEKIN!

Sharing is caring Share to Facebook Share to Twitter Email This Pin This

20 kommenttia :

 1. Voi mitä herkkuja taas lautasilla, tuo asiakaspalvelu ei oo siellä vielä muotia, ihania päiviä ja herkkuhetkiä kuitenkin matka on teille tarjonnut <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. aivan ihania herkkuhetkiä :-) Ihana päästä jakamaan näitä teidän kanssanne <3

   Poista
 2. Jos Foodzilla tahtoo, Foodzilla sen myös saa ;) Eikä seuralainenkaan pane pahakseen, koska pil-pil jättikatkat asettui "parhaitamakujamatkalla" -listalla aika kärkipäähän.

  VastaaPoista
 3. Silmäkarkkeja silmille,(kuten lupasit) merelliset makiat masulle, lukunautinnolla liukastettuna ja viinillä viimeisteltynä. Tekisi mieleni sanoa, että kierros vielä ja sitten lasku, kun kone kiersi Istanbulin kenttää laskeutumisvaiheessa, vaikka tässä tapauksessa makujen maailmasta ja nautinnosta onkin kyse. En minäkään osannut oikein nauttia oliiveista, kunnes eräänä paahteisen aurinkoisena viikonloppuna Irakilainen naapurini Baghdadissa suostui kutsuuni ja saapui saunailtaan, tuliaisinaan iso astiallinen oman puutarhan oliiveja ja aaah, niihin minä ihastuin. Siitä lähtien olen ollut oliiveihein koukussa, varsinkin jättikokoisiin vihreisiin kreikkalaisiin oliiveihin. Mustista oliiveista en tykkää vieläkään, vaikka toin niitäkin matkamuistona Jordanian Ammanista. Hintatasokaan ei hirvittänyt, jos vertaan naapurikylän Pöllövaarin taannoiseen Jyväskylä-menuun hintaan 120 euroa per lärvi, Yalumba Merlotilla höystettynä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. joo, ei tuolla niissä "paremissakaan ravintoloissa" hintataso Suomen tasolle nouse - ehdottomasti suosittelun arvoinen ruokamatkakohde. Ihana kuulla että nautintoa on riittänyt joka aistille :-)

   Poista
 4. Vastaukset
  1. no oli <3 kyllä arki ei tuollaisten bakkanaalien jälkeen houkuttele :-)

   Poista
 5. Houkuttelevat kuvat, ei olisi pitänyt lukea tätä nälkäisenä. Hintataso vaikuttaa kohtuulliselta, joten tuolle suunnalle voisi hyvin lähteä herkuttelemaan. Riikaan asti olen kerran päässyt, mutta Jurmala on näkemättä. Jurmala voisi tarkemmin ajeteltuna olla aika houkutteleva idea pienelle kesäiselle viikonloppureissulle.

  VastaaPoista
 6. Oi, nämä kampasimpukat näyttävät aivan taivaallisilta!

  Kävimme Jurmalassa jotakuinkin 7 vuotta sitten ja ihastuimme ihan totaalisesti paikkaan. Se juhannus oli todella mukava. Ravintoloita oli tuolloinkin, mutta vaikuttaa kyllä siltä että se on parantunut ihan huimasti tuon meidän käynnin jälkeen.

  Mietittiin juuri että olisi kiva mennä tuonne taas kesällä takaisin käymään, ja ruokatarjonta tekee tästä kyllä vieläkin houkuttelevamman kohteen.

  Vieläkö Jurmalan kadut olivat täynnä noita kodittomia kissaraasuja?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. en muista kyllä ainuttakaan kissaa nähneeni :-) Ravintolatarjonta on varmasti 7 vuoden aikana parantunut, jten ihan ehdottomasti on uusintakierroksen paikka!

   Poista
 7. Huippuherkulliset kuvat eikä hintakaan päätä huimaa! Itseasiassa aika edullista kaikkine ruokalajeineen ja viineineen! Nuo jälkkärit! ��

  Hauska sanonta tuo useamman mahan taktiikka ���� tulis kyllä itselläkin silloin tällöin tarpeeseen!

  Titta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kiitos :-) kyllä SUomen kalleus aina kummasti taas kolahtaa ihan eri lailla tuolla ulkomailla herkutellessa...

   Poista
 8. Tuon tasoisessa ravintolassa ei ihan odottaisi humalaisten veitsitappelua! :O Ei todellakaan ole hinnalla pilattu paikka, mutta kyllähän henkilökunnan heikko palvelutaso vähän laskee fiiliksiä. Jurmalan alue on tosi kivaa, käytiin siellä vuosia sitten päiväseltään, mutta ravintolat jäivät testaamatta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. näin on. seuralainen kyllä ehtotti, että ehkä pariskunta oli joku paikallinen suuruus, jota henkilökunta katsoit parhaaksi kohdella vähän silkkihansikkain...?

   Poista
 9. Koska itse en ole varsinaisesti kulinaristi, olen huono maksamaan ruoasta kovin paljon. Tykkään toki hyvästä ruoasta, mutta se ei ole minulle niin tärkeää, että olisin valmis laittamaan satasia aterioihin. Siksi olisin enemmän kuin tyytyväinen löytäessäni jotain tällaisia paikkoja, joissa saa erinomaista ruokaa kohtuulliseen hintaan. Moskova esimerkiksi oli aivan loistava tässä suhteessa: upeita ravintoloita ja lasku kahdelta juuri niinä satasen pinnassa. Näissä kuvissa oli joitain ruokalajeja, joista erityisesti en välitä, mutta sait niistä niin mielettömiä kuvia, että jääkaapillehan tästä on mentävä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hmmm... pitääkin laittaa Moskova harkintaan. Jostain syystä sillä on minun päässäni ollut aina maine todella kalliina kaupunkina!

   Poista
 10. Omien kokemusten mukaan ravintolahenkilökunnalla saattoi olla pelisilmää menemättä pariskunnan välienselvittelyn väliin. Latviassa itsekin ollut ravintoloissa tilanteessa, että "asiakaskunnan muutama edustaja" on kuskin paikalla tapahtumapaikalla.

  Jurmalassa en ole itse käynyt, Riika sen sijaan on kohtalaisen tuttu paikka. Vaikuttaisi tämä ravintola hyvinkin sellaiselta, että ruuan puolesta viihtyisin siellä. Tarjoilijoille puolestani vittuilisin takaisin, jos kunnon palvelua ei olisi tarjolla :-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä me ensin hieman hämillämme oltiin, mutta kanavoimme (perille menneen) vittuilumme sitten syömällä itsemme ihan tärviölle :-)

   Poista