maanantai 14. maaliskuuta 2016

Opera Hotel and Spa Riiassa

* * * 


For English please see here

* * * 


Riian riemulomallamme tukikohtanamme toimi Opera Hotel and Spa, joka oli jäänyt mieleen jo edellisen reissun hotellia etsiessäni.

Sijainniltaan vanhan kaupungin reunalta löytyvä hotelli onkin onnistunut ja niin kauppahalli, Stockmann kuin rautatieasemakin löytyvät käytännössä heti toiselta puolen tietä. 
Upea, 1800- luvulla rakennettu talo edustaa Riialle tyypillistä art deco-arkkitehtuuria ja sai meidät sulamaan ylellisellä ulkomuodollaan. 

Sisältä tämä palkittu, viime vuosien aikana perusteellisesti uusittu hotelli on tyylikäs, mutta raikkaan levollisella ja nykyaikaisella tavalla. Käytävillä tunnelma on suorastaan skandinaavinen. 

Standard-tasoinen huoneemme suoritui tehtävästään liki moitteettomasti. Ensimmäisen kerroksen sijainnistaan huolimatta se oli rauhallinen ja pehmeät sängyt tarjosivat parhaat yöunet  pitkään aikaan. 

Historiallisen Riikan kauneutta dokumentoivat valokuvat olivat viehättävä lisä.

(Standard-huoneiden hinnat alkavat alle 75 eurosta yöltä ja Superior-luokan huoneenkin saa alle satasella)
Kylpyammetta ei huoneestamme valitettavasti löytynyt, mutta kylpylään joka tapauksessa itsemme buukanneina ei tuosta aiheutunut ihan ylitsepääsemätöntä mielipahaa. Kylpyammeen puuttuessa ei huoneessa tosin ollut kylpytakkejakaan, jotka kuitenkin olivat viikonlopuksi suunnittelemani dress code hotellihuoneen ja kylpylän välillä liikkumiseen. Ne hoituivat onneksemme vastaanotosta yhdellä puhelulla ja alle kolmen minuutin odottelulla. 

Palvelu hotellissa pelasi muutenkin ja avuliaan vastaanottohenkilökunnan  toimesta meille järjestyi niin autonkuljettaja lentokentälle kuin kuljetukset Jurmalaan ja takaisinkin. 

Ainoat huomautuksen aiheet tulivat kylpyhuoneen lapsuksista. 
Viemäreissä oli jotain vikaa, joka tuntui olevan tosin Riikaa laajemminkin vaivaava ongelma - vastaavasta valittelivat myös samaan aikaan kaupungissa lomaillut irlantilainen tuttavapariskuntamme. 

Suihkun ja muun kylpyhuoneen välissä ei ollut seinämää, minkä vuoksi suihkussakävijän lisäksi prosessissa kastui myös loput kylpyhuoneesta - etenkin jostain syystä lattianrajaan sijoitettu vessapaperiteline .
Hotellin tunnelmallisessa ravintolassa tarjoiltu valoisa aamiainen sen sijaan ei juurikaan perinteisyydessään jättänyt toivomisen varaa. Kaikille löytyi jotakin (ja minulle myös sitä silliä!Riikalaiset rakastavat brunsseja, ja Operan brunssi on paikallisten suuressa suosiossa.  Se onkin paitsi laaja (sushista burgereihin ja pizzasta Vitello Tonnatoon...), myös edullinen (12€ / hlö).
Toisin kuin aamiaisella, on brunssipöydän valikoima listattu vain latviaksi, jten sen sisältö ei ihan täysin avautunut. Myös tarjonta tuntuu olevan hieman enemmän itä-eurooppalaiseen makuun suunnattua... Saisiko olla lihahyytelöä kellekään?
* Yhteistyössä Opera Hotel and Spa


_________________


SAISIKO OLLA LISÄÄ?      


TYKKÄSITKÖ? KERRO KAVEREILLEKIN!


32 kommenttia :

 1. aikas jees puitteet teillä ollu, kyllä mulle ainakin kelpais, toi wc-juttu on kyl niin usein tullut meilläkin matkoilla vastaan, kerran Kroatiassa lainehti vähän muutakin kuin wc...nyt naurattaa, silloin ei niinkään... ja btw maistuis...rakastan lihahyytelöitä, tosin tuossa näytti olevan aika paljon lientä..mut siis 12e ihana buffet

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. joo, hintataso tuolla on sen verran alhaisempi, etteivät brunssit monessa hyvässä paikassakaan juurikaa yli euroa maksa. Se ihan übersuosikkikini on Bibliotekan brunssibuffet, joka sekään ei paljoa yli ole. Ja aijai, millaista herkkua se onkaan...!

   http://www.andalusianauringossa.com/2015/05/riikan-ravintolatarjontaa-bibliotekan.html

   Poista
 2. Kivan näköinen hotelli. Joskus noi kylpyhuoneet on tosi mielenkiintoisia. Koh Taolla meillä suihkun edessä ei ollut mitään seinää ja suihkun pidike oli laitettu niin, että suihku suihkusi suoraan vatapäätä olevaan lavuariin suihkussa olevan pään yli. Eli jos halusi itse kastua, niin piti otta suihku käteen. Bangkokissa taas oli ihana sadesuiku ja todella reilu sihkukoppi, sellainen kahden hengen ja ihanan iso ammekin huoneestä löytyi, mutta kun huoneen ja kylpyhuoneen välillä on iso ikkuna niin, se ei oikein ole kivaa, jos ei toinen muista vetää verhoa eteen kun toimittelee asioita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. apua - en saa tuota asioiden toimitteua nyt päästäni pois :-) siinä saa todellakin olla jo intiimi suhde!

   kahden amme kyllä kelpaisi mullekin... vaikka ihan itselläni taitaisin sen pitää...! Reissun seuraavan kohteen Jurmalan hotelli olikin sitten rakkautta ihan ensisilmäyksellä - odotas vain <3

   Poista
 3. Yritän katsoa asioita positiivisesti! Harmi, että suihkutilastanne puuttui väliseinä ja kylpyamme, vaikka hotelliesittelyn mukaan huonekuvista sellaisiakin löytyi. Hotellihuone ja huoneet vaikuttivat kuitenkin ihan viihtyisän kodikkailta. Hotellin kalustuksessa oli tavoiteltu yhtenäistä ja siistiä tyyliä, jossa kaikki turha oli karsittu pois. Käytävien kokolatitiamattojen väritys kyllä tökkäsi pahasti silmään. Ruokapöytien antimista saa varmasti tyydytettyä ruokahalunsa tai ainakin mahansa täyteen, jos ei niin kauhian kranttu ole. Hintatasoon nähden kuitenkin hotellin tarjonta näyttää olevan ihan hyvällä tasolla, näin pikaisesti katsottuna. Jotain jäi kuitenkin puuttumaan, vai oliko se tuo ison naapurin jättämä leima, joka näkyi siinä, että viimeistely puuttui sieltä sun täältä. Joka tapauksessa oli hienoa tehdä tällainenkin kierros, vaikka pidin edellisestä hotellikohteestanne enemmän. Mielestäni aikaisemmin tekemäsi kauppahallikierros oli ihan ykköstä kuitenkin, jonka näkymistä nautin kaikkein eniten eli ihan koko rahan edestä. Kauppahallit ovat niitä paikkoja, joissa haluan käyttää aikaa ja kaikkia aistejani tunnelman löytämiseksi eli kuunnella ja katsella, maistella ja haistella ja istahtaa nauttimaan koko miljöön tunnelmasta. Edellisen kerraan pääsin tällaiseen atmosfääriin Kreetalla Hanian kauppahallissa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kauppahallit ovat omilla reissuillanikin ihan siellä liestan kärkipäässä - siellä on sitä paikallisväriö ja elämän makua ja perinteitä ja herkkuja, joita kaiholla kotiin palattuaan muistelee...

   Poista
 4. Hintaluokassaan tämä oli oikein oiva hotelli, hyvässä paikassa ja ajoi asiansa oikein hyvin :)

  VastaaPoista
 5. Näyttää kyllä viihtyisältä hotellilta! Tuo vessaongelma on kyllä tuttu useastakin hotellista. Tällä hetkellä naputtelen tätä Phuketista Marriottista, ja meidän huoneen molemmissa kylpyhuoneissa vessa, suihku ja kylpyamme on erillisissä tiloissa, heh :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Älytöntä sinänsä kun on kuitenkin jo ihan maalaisjärjellä havaittavista suunnitteluasioista kyse. Vaan no nyt on teillä kyllä vessa-asiat enemmän kuin kohdillaan :-)

   Poista
 6. Toi brunssi vaikuttaa namilta, paitsi lihahyytelö... Näyttää joltain lihashotilta kermavaahdolla, apua!

  Oikein kivalta hotellilta vaikuttaa. En ole Riikaan (taipuuko se Riikaan vai Riiaan?) matkaa suunnitellut, mutta Baltia kyllä kiinnostaisi. Pidetään mielessä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Blogissa on viime kevään reissunkin jäljiltä niin paljon syitä mennä Riikaan että huh :-)

   Poista
 7. Hyvännäköinen brunssi, nam. <3 Eikä hinnalla pilattu, nykyään Helsingissä brunssien hinnat tuntuu vaan kohoavan ja kohoavan... Kunpa saiskin jostain 12 euron brunssia. :( Ja hotelli muutenkin näyttää tyylikkäältä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hotelli oli tyylikäs, mutta Riiassa ei brunssitkaan ole hinnalla pilattuja. Muutaman euron laittaa lisää tuohon 12 euroon ja tasokin nousee heti ihan toiselle tasolle!

   Poista
  2. Ei tosiaan ole brunssi pilattu rahalla. Se ettei Helsingistä saa brunssi tuohon hintaan on ihan ymmärrettävää tuntien maan hintarakenteen, mutta enemmän minua ihmetyttää se, ettei Helsingistä edes saa kunnon brunssia ja tarkoitan juuri sellaista amerikanmallin mässäilyä koko suvun voimin. //Sir Bizler

   Poista
  3. parempaa hinta-laatusuhdetta löytyy Riikasta tosin helpostikin. Ihan ehdoton oma suosikkini on tässä: http://www.andalusianauringossa.com/2015/05/riikan-ravintolatarjontaa-bibliotekan.html

   On kaikille jotakin (ja minulle ostereita!)

   Poista
 8. Riika on kyllä huippu hotellilomakohde ja tuokin hotelli vaikuttaa varsin hyvältä :) Nuo brunssikuvat saa veden kielelle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. hyvä ja halpa. mitäs sitä muuta voisi ihminen toivoakaan :-)

   Poista
 9. Mä en Erja kestä näitä sun matkojasi - ota mut mukaan ensi kerralla nauttimaan samppanjaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. no eipä sun kanssa voisi kyllä kuin hauskaa olla :-)

   Poista
 10. Aivan ihanan näköinen hotelli ja brunssi näyttää herkulliselta. Riika on mukava kaupunki ja mikä parasta, mukavan matkan päässä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. niin kätevän matkan päässä ja niin täynnä kaikkea mielenkiintoista ruoasta historiaan, arkkitehtuurista kulttuuriin!

   Poista
 11. Ihan tuli nälkä ruokakuvia katsoessa - mutta viimeisen kuvan kohdalla se sitten katosikin yhtä äkkiä kuin oli tullutkin! Ei saisi sanoa ruoasta 'hyi', mutta tuo lihahyytelö ei tuonut muuta ajatusta mieleeni :D
  Riika on ihana paikka, olisipas kiva käydä siellä taas!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. joo, tuon brunssin tarjonta henkii kyllä paikallisia ruokaperinteitä :-) muuttumassa ovat tosin nekin - burgerit ja pizzat vietiin käsistä, mutta lihahyytelötarjottimeen ei kukaan tainnut edes koskea...!

   Poista
 12. Kauniin näköinen hotelli ja kiva toi brunssikin (miinus toi lihahyytelö...), haha. En ole koskaan kaupungissa käynyt vielä, mutta listalle on :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Riian soisi kyllä olevan kenen tahansa listalla - sieltä löytyy jotain ihan varmasti ihan jokaiselle!

   Poista
 13. Erittäin viihtyisän oloinen hotelli, eikä todellakaan pahan hintainen! Ruokakuville sanon vain että... Voi kyllä! Mutta minäkin hylkään kyllä lihahyytelön, kuten Sannakin. ;-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. joo, kyllä Riian brunssitarjonta on sen verran monipuolista (ja edullista) että suosittelen sitä varten suuntamaan jonnekin muualle ;-)

   Poista
 14. Juu, alatoopi kelpaa kyllä!! Meillä on tehty kotona aina lihahyytelöä ja varmaan siitä johtuen vaanin sitä myös ravintoloissa. Berliinissä viimeksi sain sitä aamiaisella.

  Olikohan toi yksi vasikkaa tonnikalakastikkeella ja capriksella, vai vaan kalkkunaa...?

  Hotellin sijainti on kyllä t o d e l l a tärkeä. Juuri varasimme lennot Nizzaan ja katselin siitä vanhankaupungin ja torin kupeesta ihania hotelleja. Ja mitä teki mieheni... Varasi jostain huitsin kuikasta meille majapaikan. Hotellilta saa kuulemma polkypyörän lainaksi. No sehän lohduttaa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ei, ei ja ei. Sijainti on niin tärkeä tekijä onnistuneessa hotellivalinnassa että ei minun mieltäni edes polkupyörälaina pyörrä. Sehän voi sitäpaitsi tulla vielä varastetuksikin...!

   Roomassa olin muuten varsin tyytyväinen Waldorf Astoriaan, mutta sen sijainti kaupungin ulkopuolella (kerran tunnissa hotellin järjestämä bussikuljetus) ei kyllä kovinkaan käteväksi osoittautunut.

   Aladobille en kyllä itse hirveästi lämpene...!

   Poista
 15. Itselle oli iso plussa, että huoneesta ei löytynyt kylpyammetta :-) Tosin en kyllä innostu suihkusta, joka kastelee koko wc:n. Itse en huoneelta paljoa vaadi, mutta puhtaus on erittäin tärkeätä. Tuollainen suihkujuttu ei kovin mukavalta tunnu, kun juuri muuta huoneessa en tee kuin käyn suihkussa ja nukkumassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. eiiii!minä elän hotellikylpyammeita varten :-) Onneksi sellainen löytyi reissun seuraavasta legistä, Jurmalan-hotellistamme.

   Typeräähän noin huonosti suunniteltu kylpyhuone on - kyllä sen suunnittelijankin pitäisi sen viat oivaltaa.

   Poista