perjantai 9. tammikuuta 2015

Voita liput matkamessuille!

Viime vuonna jäi matkustelu tässä blogissa mm. työtilanteen vuoksi poikkeuksellisen vähiin. Läntistä Uuttamaata pidemmälle ehdittiin vain Tukholmaan ja Tallinnaan.

Tähän asiantilaan on tulevana vuonna ehdottomasti saatava korjaus - sen verran hienoja kokemuksia ja muistoja matkustelu antaa. Ainakin Andalusiaan on palattava ja esiteltävä Naapurinpojallekin tuo upea maakunta, joka sydämeni on niin kovin vienyt.





Mutta jotain ihan erityistä on reissuissa, joissa löytää uuden paikan ihan ensimmäistä kertaa. 

Ne värit...




tuoksut...




äänet...




maut... 




elämykset...




ihmiset...




kokemukset...




Ensi viikon lopulla Messukeskuksen valtaavat Matkamessut, joiden partnerimaana esittäytyy tänä vuonna Egypti, itsellenikin tuttu maa. Yksi mieleenpainuvimpia matkailuelämyksiäni on juuri Egyptistä, jonne lähdimme muutaman kaverin kanssa lomailemaan tultuamme sodan sytyttyä evakuoiduiksi Pohjois-Israelista, jossa olimme olleet opiskelemassa. 

Päädyimme Siinain erämaassa sijaitsevaan pikkukylään ja beduiinien ylläpitämään majataloon, josta emme olisi pois tahtoneet lähteä lopulta lainkaan. Sitä hiljaisuutta ja uskomatonta tähtitaivasta joka aavikon ylle yön tullen laskeutuu, en taida unohtaa koskaan. 

Mikä on sinun unohtumattomin matkamuistosi? Minne sinä tahtoisit matkustaa? Kaikkien 14. 1.2015 vastanneiden kesken arvotaan yksi kahden lippupaketti messuille - muistathan jättää siis sähköpostiosoitteesi mahdollista yhteydenottoa varten!






*Yhteistyössä Matkamessujen kanssa*


EDIT 14.01.2015: Arvonta on nyt suoritettu ja voittajalle ilmoitettu! Kiitos kaikille osallistujille!

________________________


SAISIKO OLLA LISÄÄ?



      



52 kommenttia :

  1. Ihania kuvia!

    Unohtumattomin matkamuistoni taitaa juuri nyt olla tuo viimeisin; Angkor Wat aamuviideltä auringonnousun valossa. Se, miten uskomaton pimeys ja tähtitaivas muuttui punaisena kajastavaksi auringoksi ja valo sai kaiken eloon. Temppelialueen kiertäminen oli uskomaton kokemus ja jotenkin todella epätodellista. Koko reissu Kambodzassa oli kyllä tosi kokemusrikas ja antoisa!

    Seuraavaksi kaipaan kuitenkin jonnekin Eurooppaan vaihteeksi. Ehkä Lissaboniin!
    rosmariiniruusu@gmail.com

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo kuulostaa kyllä todella maagiselta - Aasia kun itselleni on vielä ihan kartoittamatonta territoriota! Omasta Lissabonin reissusta on jo aikaa mutta tykkäsin! Onnea arvontaan!

      Poista
  2. Unohtumattomin matkakohde on ehdottomasti ollut Rooma :) Kaunis ja romanttinen kaupunki yhdistettynä pieniin trattoorioihin kruunasi edellisen reissuni. Rooma vei siis sydämeni. Tällä hetkellä haaveilen matkasta Australiaan, mutta opiskelijana tuo kohde pysyy ainakin vielä toistaiseksi haaveena. Matkakassan keruu siis alkakoon :D Jenni.kosonen@helsinki.fi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Roomassa on kyllä taikaa - sinnekin olisi ihana päästä palaamaan pian... Onnea kisaan (ja matkakassan keruuseen) :-) !

      Poista
  3. Ihan kuvia sinulla Andalusiasta. Se on yksi meidän toivekohteista tulevaisuudessa. Olemme puolisoni kanssa matkustaneet useamman kerran Egyptissä lähinnä sen vuoksi, että lento on lyhyt ja siellä on USKOMATTOMAN UPEAT sukellusvedet. Yksi todella unohtumattomista matkoista oli sukellussafari Tondoba Bay'hin marraskuussa 2011. Kävimme sillä reisulla Wadi Gemal Parkissa ja kun palasimme erämaasta miljoonien tähtien ja alla ja täysi kuun loisteessa ja kuuntelimme, kun paikalliset nuoret miehet lauloivat laulua, joka kuulemma kertoi heidän elämästään erämaassa, niin siinä oli jotain uskomatonta taikaa. Mutta toki monta muutakin ihanaa kokemusta on maailmalta kertynyt. Seinen rannalla kävely helmikuisena pakkasiltana, kun oma rakas puoliso tartuu kädestä ja toisiimme nojaten katsomme kuinka Eiffeltorni säkenöi ja säihkyy. Onneksi voin jo laskea päivä, kun taas pääsen näkemään jotain ihan uutta ja ihmeellistä.
    Mikäli onni suosii niin: currykaneli@gmail.com

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Punainen Meri hurmasi minut ensikokemuksella - ne todella ovat upeat! Andalusiassa on (itsellenikin) vielä niin paljon nähtävää ja koettavaa - toivottavasti pääsette jo pian osalliseksi sen karusta taiasta <3

      Poista
  4. Mukavin reissu tähän mennessä oli Kroatia, Bosnia-Herzegovina ja Monte Negro. Pitemmälle reissulle kyllä kaipaisin, esim. Tyynenmeren saarille. Terveisin jyrki.valtonen@kolumbus.fi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tyynenmeren paratiisi kiehtoisi kyllä täälläkin... *huokaus* onnea arvontaan ja matkahaaveisiisi :-)

      Poista
  5. Oi miten ihania kuvia. Tässähän iskee ihan kauhea matkakuume. Itse olen totaalisen ihastunut ihanaan Italiaan. Jokainen matka sinne on ollut omanlaisensa elämys. Ystävälliset ihmiset, elämänmeno, lämpö, mielenkiintoiset kaupungit, nähtävyydet, historia, ruoka ja kauniit maisemat sytyttävät aina uudestaan ja uudestaan. Yksi unohtumattomista muistoista on esim. Venetsian lähisaaret, joita kiertelimme toissa vuonna. Varsinkin lauttamatkat, paahtava kuumuus ja toisaalta virkistävä tuulevire hiuksissa, sekä upeat maisemat mereltä saarille, ovat esimerkki muistoista, joita ei unohda koskaan.

    Ensi kesänä suuntana mahdollisesti Etelä- Italia. Vinkkejä voisin hakea matkamessuilta. :-) Mukavia reissuja sinulle jatkossakin. Terveisin, annamari.junes@gmail.com

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Italia on kyllä itse ihanuus <3 en ole päässyt vielä edes Amalfille ja se kutkuttelis kyllä lemmenlomakohteena kummasti... :-) onnea arvontaan!

      Poista
  6. Paras matkakohde missä oon ollut oli Singaporen reissu -06. Raffles, pilvenpiirtäjät,Chinatown, orkideapuisto, Merlion-patsas...Elämäni eka "suurkaupunki" ulkomailla jossa kävin ja mieleenpainuvin paikka tähän mennessä :) Haluaisin hirveästi tehdä matkan Amerikkaan ja ajaa road 66 pitkin itärannikolta etelärannikolle :) Kaveri on tehnyt sellaisen reissun ja kateudesta vihreänä katselen kuvia :)

    Mari.Nousiainen (a) outlook.com

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. toivotaan että tärppää :-) onnea arvontaan myös sinulle!

      Poista
  7. Mieleenpainunein on reissu, jossa päämäärään ei päästy. Eli tarkoitus oli mennä Ouluun asti, mutta Raahessa kun saimme teltan kattoboxista ulos ja melkein pystytettyä, taivas repesi. No se yö värjöteltiin kastuneissa makuupusseissa ja seuraavana päivänä oli pakko kääntää auton nokka kotia kohti. Ne makuupussit kastu siis siellä avonaisessa kattoboxissa ja muksut (4) ihan vapaaehtoisesti vesisateessa.
    marjo66@suomi24,fi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. toivottavasti ainakin tulevaisuudesta löytyy reissuja, jossa aurinko paistaa :-) onnea kisaan!

      Poista
    2. hei, onnetar suosi sinua - lisää sähköpostissasi :-)

      Poista
  8. Monta kivaa reissua on tullut tehtyä, mutta mieleenpainuvimpina Italian reissut sekä kaksi vuotta sitten tehty Karibian saariseikkailu. St Martin oli aivan upea saari, eikä vähiten sen hienon lentokentän vuoksi (Princess Julienne), jossa koneet laskeutuvat aivan pään yläpuolelta.

    vanillarose@hotmail.fi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Karibian saarten täytyy kyllä olla melkoinen paratiisi! Tuosta kentästä olen juttuja kuullut muualtakin - jo laskeutuminen sinne on kuulemma elämys :-) onnea arvontaan!

      Poista
  9. Ihanat kuvat ja yksi taitaa olla Jerusalemista;D
    Mikäköhän olisi ihanin matkamuisto... Espanja on ihana:olen ollut siellä 8-vuotiaasta lähtien ehkä 20 kertaa,ja aina haluaisin mennä uudestaan.
    Ehkä paras matkamuistoni oli se kun tulin ensimmäistä kertaa Caracasiin.,Ne värit,äänet,kaikkialla kaikuva salsamusiikki....

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. P.S. Veli myymässä Italian herkkuja siellä messuilla;ehkä bongaat hänet tällä kertaa;D

      Poista
    2. Voin vain kuvitella... ja hei - aion ehdottomasti etsiä veljesi käsiini :-)

      Poista
  10. paras matkamuisto on kihlat espanjan auringon alla.

    terveys1(at)wippies.fi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Rakkaus ja Espanja - voiko sen parempaa ollakaan :-) Onnea arvontaan!

      Poista
  11. Palaan monasti muistoissani Sisiliaan Scopelloon,mistä olimme vuokranneet talon meren rannalta.

    VastaaPoista
  12. Unohtumattomin varmasti Istanbul :) Ja haluaisin matkustaa ympäri maailmaa mutta ehkä Australia olisi ykköskohde :) apiss@netti.fi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Istanbul ON hieno. Myös omia suosikkejani! Tervetuloa mukaan ja onnea arvontaan!

      Poista
  13. Unohtumattomin on varmastikin häämatka Kreetalle, ei se kohde niinkään, vaan se tuore onni :) Tällä hetkellä hirveästi kiinnostaisi Kroatia. henzuliini86@hotmail.com

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. häämatka onkin vielä kokematta ;-) Kroatiasta olen kuullut kyllä pelkkää hyvää! Onnea arvontaan!

      Poista
  14. Jaahans, näin vaan katosi koko kommentti :( tarinoin unohtumattomasta ensimmäisestä matkasta New Yorkiin, joka oli ensimmäinen matkani myös Amerikkaan. Ensin yksi yö jumissa Pariisissa (tulipahan nähtyä sekin kaupunki), toinen yö Sveitsissä (näinpähän Alpit) ja lopulta ykkösluokassa Nyciin :D new york oli ihana ja peruuntuneiden lentojen takia tutustuin uusiin ihmisiin ja heistä yksi on edelleen ystäväni <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joku filosofisesti orientoitunut väitti että se on se matka eikä niinkään se määränpää... :-) Hienolta reissulta kuulostaa ja hei , busineksessä Nykiin - ei kai sitä muuten voi tehdäkään ;-) Onnea kisaan!

      Poista
  15. Unohtumattomin matkani oli vaihtovuoden aikana tehty kuukauden pituinen bussimatka Brasilian koilllisrannikkoa pitkin nousten Rio de Janeirosta Fortalezaan. Tämä tapahtui tammikuussa eli keskikesällä jolloin ilmat vain lämpenivät ja maisemat paranivat päivä päivältä. Brasilian luonnon kauneutta ja monimuotoisuutta ei kyllä osaa kuin ihailla ja arvostaa suu auki ja silmät pyöreinä!
    Etelä-Amerikka houkuttelee edelleen ja tällä hetkellä kiehtoisi kovasti Chile pääsiäissaarineen.. :) m4ri4nne@hotmail.com

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. oi miten hienoilta sun reissut kuulostakaan! Onnea arvontaan!

      Poista
  16. Kaikki ulkomaan matkani ovat olleet tietyllä tapaa unohtumattomia – etenkin kun en ole niin kauhean paljon päässyt matkustelemaan. Yksi oli kuoromatka helteiselle ja kauniille Mallorcalle. Yksi viimeisimmistä matkoista oli Hurghadan reissu, jossa oli kaikinpuoli fantastista, mutta se "kuuluisa" vatsatauti iski minuun ja siskooni. Onneksi meni parissa päivässä ohi paikallisilla lääkkeillä, mutta olihan se aikamoista, kun ei voinut aamiaiselle, lounaalle, päivälliselle tai illalliselle lähteä – onneksi kuitenkin saimme ruoat huoneeseen. Ja hotellin työntekijät olivat toivotelleet paranemisia ja kyselleet vointiamme. :)

    Paikkoja, minne haluaisin matkustaa on paljon, mutta esimerkiksi Nizza, Capri, New York, Miami, Los Angeles kiehtovat paljon!

    kuiskaa@gmail.com

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. tiedän tunteen- kävin tuon liki välttämättömän vatsataudin Intiassa Delhi Bellyn muodossa. Ei muuten ollut hauskaa ei... tervetuloa arvontaan ja onnea matkaan!

      Poista
  17. Vastaukset
    1. uusi tuttavuus tuokin mutta hyvää lammasta siellä varmaan ainakin saisi :-) onnea arvontaan!

      Poista
  18. Unohtumaton matkamuisto oli kyllä ehdottomasti kun olimme häissä Kambodzassa. Haluaisin matkustaa USA:han.

    -Patrik, posti(ät)ouvinen.net

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. ai sielläkin on Kambodzaa käyty ihastelemassa! Se kyllä houkuttelisi itsekin...! Onnea kisaan!

      Poista
  19. Haluaisin lontooseen, lisäksi häämatka kohde on vielä auki. myy_myy(at)suomi24.fi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lontoossa, tuossa vanhassa kotikaupungissani on kyllä nähtävää ja koettavaa ihan joka lähtöön! Onnea arvontaan!

      Poista
  20. Unohtumattomin matkamuistoni on vuoden pituinen reissuni uuteen seelantiin. Autolla tuli ajettua koko maan läpi, yhteensä 17000 km verran kiertelyä ja kaartelua ja pysähtymistä juuri siellä missä sille tuntui. Mahtavia maisemia ja ihania ihmisiä. Uudessa Seelannissa ajattelin, että meillä ei kyllä suomessa ole mitään näin hienoa, mutta kaksi kuukautta kotona oltuani olenkin oppinut katsomaan myös omaa maatamme ihan eri silmin ja löytänyt ihania nähtävyyksiä ja kauniin luonnon, jota ehdottomasti haluaisin esitellä myös ystävilleni ympäri maailman. Toki veri vetää myös maailmalle näkemään uusia juttuja ja uusia ystäviä. satu.haka(a)hotmail.com

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On täälläkin toki paljon ihanaa ja yksi niitämatkailun avartavia ominaisuuksia on se uudelleenlöytyvä kotiseuturakkaus. Vaan kyllä minä tuon allekirjoitan että kovasti se veri vain niihin uusiin seikkailuihin vie :-) Onnea matkaan!

      Poista
  21. Paras matkamuisto liittyy Ranskan Rivieralle, jossa pääsin käymään vuonna 2011. Aivan uskomaton paikka (Nizza, Cannes ja Monaco). Niihin kohteisiin on vielä joskus pakko päästä uudestaan vierailemaan. Maisemat oli niin kauniit ja muistan kuinka siellä tuoksukin niin ihanalle merelle :D

    Seuraava matkakohde tulee olemaan Kroatia tai Afrikka. Näihin mahdollisuuksiin olisi mukava päästä tutustumaan messuilla tarkemmin.

    ondessa@gmail.com

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. ah - ihania muistoja ja hienoja suunnitelmia sulla :-) toivottavasti arvonnassa tärppää!

      Poista
  22. Parhaat matkamuistoni ovat New Yorkin matkalta, haluaisin sinne ehdottomasti uudelleen. Joko syksyllä tai joulun aikaan =).
    siinatar@gmail.com

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. New York odottaa mulla yhä korkkaustaan. Huokaus... Kaipaus on kyllä kova! Onnea kisaan!

      Poista
  23. Parhaat lomamuistot sijoittuvat lapsuuteen kun vanhemmat hoitivat kaiken ja itse sai vaan nauttia!

    sonja92_@suomi24.fi

    VastaaPoista
  24. Jokaisessa reissussa on omat parhaat muistonsa <3 Yksi parhaimmista oli viettää Pariisissa paikallisen perheen kanssa perinteistä ranskalaista joulua ostereita syöden :)
    jkrasikoff@gmail.com

    VastaaPoista
  25. Unohtumattomin matkamuistoni on parin vuoden takainen Pohjois-Norjan matka. Matkaa taitettiin matkailuautolla käsivarresta Norjan puolelle ja päälaen kautta takaisin. Tuli koettua jylhät vuoristomaisemat, Nordkapp, kapeaakin kapeammat tiet Varangin niemimaalla ja tietysti ne lukuisat lampaat ja porot ;) Se reissu ei pääse unohtumaan, koska lupauduin samaisella retkellä menemään naimisiin, kun niin kauniisti minua kosittiin vuonon rannalla <3
    annakaisa.hurtola@gmail.com

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. oi ihanaa :-) onnea rakkauden tuleviin taipaleisiinkin!

      Poista