keskiviikko 14. tammikuuta 2015

Juhannuskalenterin 2.luukku: Instant cheesecake

For English post, please click here

* * * 

Tiedättehän sen tunteen, kun tekee mieli vähän jotain hyvää? Ihan pikkuisen jotain makeaa? Ja sitä notkuu toiveikkaana jääkaapin ovella skannaten sen epämääräistä sisältöä (koskahan tuokin on ostettu? Mitä tuossa pussissa on? Onkohan tuo maito vielä turvallista juoda?) ja ennen kuin huomaakaan, sitä on syönyt suolakurkkupurkin jämät pähkinävoihin dipattuna? Banaanin meetvurstiin käärittynä? 

Tämä nopeaakin nopeampi jälkkäri on syntynyt juuri noin, vaikka on sitä kehdattu vieraillekin tarjota, mm. rapujuhlillamme

Voin määrä riippuu käyttämistäsi pipareista; kotitekoisiin (ohje täällä!) ja pehmeämpiin sitä tarvitaan vähemmän. Gluteenitonta tästä saa helposti käyttämällä gluteenittomia keksejä. Normaalisti tähän käyttämieni Digestive-keksien sijaan kierrätin tähän tällä kertaa joulunpyhiltä nurkkiin pyörimään jääneet kaupan piparit (mistä niitä on meille tullut?) ja käytin mansikoiden sijaan Naapurinpojan toiveesta mustikoita. Koska jos poika toivoo, niin minähän kuuntelen. 

Nam. 

Neljälle

50 gr valmispipareita murskattuna (ja muutama koristeluun)
25 gr sulatettua voita

200 gr tuorejuustoa
1 kananmuna
1/2 tl vanilja-aromia
1/2 tl raastettua sitruunankuorta
2 rkl tomusokeria

250 gr mustikoita

tarjoiluun: piparimuruja

Yhdistä piparimuru ja voi hiekkamaiseksi seokseksi ja painele lasin (tai pienen purkin) pohjalle. Anna jähmettyä jääkaapissa sillä välin kun teet täytteen. 

Vatkaa täytteen ainekset sekaisin ja lusikoi laseihin kerroksittain mustikoiden kanssa. Koristele mustikoilla ja piparimuruilla. Tarjoile. 
Matkamessujen lippupakettiarvonta on nyt suoritettu ja onni suosi marjo66- kommentoijaa. Voittajaan on oltu yhteydessä - kiitos kaikille osanotosta!


__________________


SAISIKO OLLA LISÄÄ?


      3 kommenttia :