sunnuntai 19. helmikuuta 2017

Tunnbrödsrulle - Ruotsin parasta katuruokaa (gluteeniton)


* * * 

Tunnbrödsrulle, täytetty rieskarulla, on ruotsalainen snägäriklassikko ja onnistuu helposti myös kotioloissa.


* * * 


Vaikka tykkään myös Ruotsinreissuilla syödä hyvin ja tasokkaissa paikoissa, on minulla yksi salainen pahe, josta en tingi. 

Tukholmassa on aina löydettävä aikaa myös yhdelle snägäripysähdykselle ja tunnbrödsrullelle. 


Andalusian auringossa_ruokablogi_tunnbrodsrulle_gluteeniton


Tunnbrödsrulle koostuu rieskamaisen ohutleivän sisään kääritystä makkarasta tai kahdesta (joko grillattuna tai keitettynä), pottumuusista (kaksi jäätelökauhallista) sekä valinnaisista snägärihärpäkkeistä eli kurkkusalaatista, sinapista ja ketsupista. 


Andalusian auringossa_ruokablogi_tunnbrodsrulle_gluteeniton


Omani ei ole täydellinen, ellei siihen sisälly myöskin katkarapusalaattia eli rrrräksalladia sekä rapeaksi paahdettuja sipulimuruja eli rrrrostad lök - molemmat sellaisella semiskoonelaisen rouhealla ärrällä surautettuna.

(Ehkä juuri tuon vuoksi ruotsalaiset järjestään luulevat minun olevan norjalainen? Tai ehkä se on vain heidän sosiaalidemokraattista hyväntahtoisuuttaan henkivä eufemismi sille, että kuulostan kenties hieman... no, jälkeenjääneeltä?)

Tukholmassa tähän yksi hyvä ja suht keskustasijainnilla varustettu pysäkki on Valhallagrillen.



Andalusian auringossa_ruokablogi_tunnbrodsrulle_gluteeniton


Niin paljon hyvää ja kaunista kuin Göteborgista löytyikin, jäi kunnollinen tunnbrödsrulle vielä löytymättä. Yksi oli jopa kääritty arabialaisen laffa-ohutleivän sisään. Ja se mies yritti laittaa siihen jotain salaattiakin. Mikä pyhäinhäväistys!

Göteborgare vain kohautti olkiaan eikä nähnyt asiassa mitään ihmeellistä - ilmeisesti tunnbrödsrulle ei ole göteborgilaisten juttu? 

Tuossa tapauksessa mietin kyllä kaksi kertaa, olenko valmis moiseen kaupunkiin muuttamaan...

Andalusian auringossa_ruokablogi_tunnbrodsrulle_gluteeniton

Neljälle


Tunnbrödsrulle - ruotsalainen täytetty rieskarulla:


4 rieskaa (itse käytin Mjällomsin Aitoa Uunirieskaa), tarvittaessa gluteenitonta
4 - 8 isoa nakkia (kuten Helsingin Makkaratehtaan Yönakki)
pottumuusia (ohjeen lempparimuusiini löydät blogista täältä
ketsuppia
sinappia
kurkkusalaattia
katkarapusalaattia (ohje blogissa täällä)
paahdettuja sipulimuruja

Grillaa tai keitä nakit. Lämmitä rieskat.

Lusikoi rieskalle perunamuusia, sitten nakki/ nakit ja mausteet. 

Kääräise kartioksi ja nauti. 

On muuten hyvää. Ihan päivänvalossa ja selvin päinkin!


Andalusian auringossa_ruokablogi_tunnbrodsrulle_gluteeniton_PIN ME


Onko tunnbrödsrulle  teille entuudestaan tuttu snägäriherkku? Vai onko teillä joku muu salainen pahe?

_________________


SAISIKO OLLA LISÄÄ?


Andalusian Auringossa_ruokablogi_räksallad_skagenröra_katkarapusalaatti_katkaraputahna_gluteeniton  Andalusian auringossa_ruokablogi_aamiaispizza Florentine_kylmäsavulohi_pinaatti_kananmuna_gluteniton_kosher    

TYKKÄSITKÖ? KERRO KAVEREILLEKIN!

Sharing is caring Share to Facebook Share to Twitter Email This Pin This

11 kommenttia :

  1. Whaat en oo koskaan törmännyt tällaiseen! Näyttää niin mun jutulta että varmaan pakko käydä ihan vain tuon vuoksi Ruotsissa. :--D

    VastaaPoista
  2. Maiston tätä ensimmäisen kerran vasta viime vuonna Ringen Teatern ostoskeskuksen food courtissa Magnus Nillssonin ”nakkikiskalla" ja piti sitä itsekin kokeilla. Erikoista, mutta tykkäsin!

    http://liemessa.fi/2016/10/grillirulla-eli-tunnbrodsrulle/

    VastaaPoista
  3. Skoonelaiselle ärrälle annan ison sydämen täälläkin <3

    Se pätkä, jonka vietin aikoinan Göteborgissa ei tuonut kyllä mitään tunnbrödsrulla-tulvaa. Kaiken maailman nakkikojumuistoja kyllä, mutta ei tätä. Olihan sitä kyllä saatavilla, mutta ei se ollut mikään iso juttu.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. ei niin, koska niillä taas on halvspecial (hodarisämpylä nakilla, muusilla ja räksalladilla) tai fullspecial (sama operaatio mutta kahdella nakilla) :-)

      Poista
  4. Nam, pitääpä testata. ;) Moilaksen tuotevalikoimista löytyy ainakin ihan kelpo rieskaa.

    VastaaPoista
  5. Ah, tää on niin hyvää! Ja jotenkin NIIN VÄÄRIN :D Munkin blogista löytyy tästä oma versionsa, hodaria "nakit ja muusi". Perinteiseen tunnbrödiin en oo tätä siis edes tehnyt (asianlaita on kyllä korjattava).

    http://www.vaimomatskuu.com/liha/hodaria-nakit-ja-muusi-sileaotsainen-punaviinitasting/

    VastaaPoista
  6. Tähän on nyt törmännyt täällä ja Jennin blogissa ja näköjään Jellakin on tehnyt versionsa! ja kuulostaa vaan niin ihanalta rullalta! Seuraavan kerran kun poikaystävä raahaa lihantoivossa nakkeja kaupasta, niin resepti on taattu! :)

    VastaaPoista
  7. En oo uskaltanut ikinä tilata! Uskaltaisko koittaa ihan vaan kotona?

    VastaaPoista