sunnuntai 26. helmikuuta 2017

Andalusian auringossa - kulinaristiretkiä Jerezistä Jerusalemiin


"Andalusian auringossa- kulinaristiretkiä Jerezistä Jerusalemiin"- kirjani on nyt julkaistu - tässä ovat minun suosikkini kirjan resepteistä sekä mahdollisuus voittaa kirja omaksesi!

* * * 

Olen saanut lämpimäiskappaleen kustantajalta käteen. "Onneksi olkoon", kuiskaa kustannustoimittaja ja rutistaa. 


Andalusian auringossa_kulinaristiretkia Jerezista Jerusalemiin_kirja_kansi


Tuijotan kirjaa epäuskoisena viinilasin äärellä. Selailen sivuja varoen ja yritän pistää ajatuksia järjestykseen. Itse kirja on laitettu pakettiin jo kuukausia sitten ja prosessin aikana sen sivuilta tervehtivät kuvat ovat tulleet jo kovin tutuiksi. 

Katselen reseptejä ja palaan hetkessä takaisin niihin keittiöihin, joista ne ovat peräisin. Siihen aurinkoiseen päivään, jolloin yksi palestiinalaismamoistani opetti minulle sfihan tekoa. Siihen jaffalaisravintolaan, jossa ensimmäistä kertaa söin shish barakia

Niihin kiireettömiin lauantai-iltapäiviin, jotka olen viettänyt tapasbaarikierroksilla ympäri eteläistä Espanjaa. 

Ostoskierroksille Tunisin keskustorilla. Jerusalemin vanhan kaupungin kujille. Sen oman Andalusianunelmani terassille. 

Enpä olisi silloin vielä arvannut, että kaikki nuo niin rakkaiksi tulleet paikat ja ihmiset päätyisivät kirjaksi. Ihan omaksi kirjakseni. Mutta siinä se nyt on. 

En vieläkään tiedä, mitä tuntea. Vähän itkettää. Ja oksettaakin. Kaikki siinä on niin minua. Tai no, melkein kaikki. 

Kantta suunnitellessa kustannustoimittajani näytti ehdotusta, johon päädyimmekin ja kysyi, olisiko minulla siihen vielä jotain lisättävää. Ehdotin seuraavaa: 

"Vuoden paras keittokirja" - George Clooney. 

Ei näytä menneen läpi.



Andalusian auringossa_kulinaristiretkia Jerezista Jerusalemiin_kirja_kansi


Pikkuhiljaa seuraan liittyy ystäviä. Ja lisää viinilasillisia. Kirja kiertää pöydästä toiseen. Itkettää vähän lisää. 

Seuraavana päivänä sattuu tukkaankin. Olo on entistäkin sekavampi, mutta siinä yöpöydällä se odottaa. Oma kirjani

Eilen se oli ensimmäistä kertaa arvosteltavana Radio Helsingin Santsikuppi-ohjelmassa - ihanaisen Anikón arvion löydät täältä.

7.3. se on kaupoissa koko maailman kummasteltavana. En minä oikein tiedä, mitä sanoa. Toivottavasti tykkäätte. Toivottavasti edes osa siitä kirjaan menneestä rakkaudesta välittyisi teillekin. 



Andalusian auringossa_kulinaristiretkiä Jerezista Jerusalemiin_kirjailija_Erja Ariela Sakkinen


Jos tulet hankkineeksi kirjan, niin tässä omia suosikkejani sen tarjonnasta. 

Tee nyt ainakin churroja. On muuten idioottivarma resepti (kertoo reseptin kolmeen kertaan testannut idiootti!)

Pöydässä alle puolen tunnin ja vegaanisuklaata (ja esim. soijamaitoa) käyttämällä myös vegaania. 


Andalusian auringossa_kulinaristiretkia Jerezista Jerusalemiin_churrot


Ja croquetoja. Näihin on lukijapalautteen mukaan ihastunut eräskin espanjalainen abuela...!


Andalusian auringossa_kulinaristiretkia Jerezista Jerusalemiin_croquetas


Yksi blogin kaikkien aikojen suosituimmista resepteistä ovat albondigas en salsa de tomato, joiden uusittu versio pääsi itseoikeutetusti myös kirjaan. 

PS. Gluteeniton on muuten tämäkin resepti! 


Andalusian auringossa_kulinaristiretkia Jerezista Jerusalemiin_albondigas en salsa de tomato


Arabivalloittajia on kiittäminen myös tästä heidän mukanaan Andalusiaan kulkeutuneesta kummallisuudesta: Berenjenas Fritas

Ja kyllä, gluteenittomina! 


Andalusian auringossa_kulinaristiretkia Jerezista Jerusalemiin_berenjenas fritas


Eriskummallisuudessaan ja helppoudessaan suosittelen myös reseptiäni yhden raaka-aineen israelilaissnacksiin bissliin- voin melkein luvata, että raaka-aineet sinulla jo on valmiina!


Andalusian auringossa_kulinaristiretkia Jerezista Jerusalemiin_bissli


Yksi ehdottomasti parhaista kirjasta löytyvistä resepteistä ovat sfihat, eli arabialaiset minipizzat.


Andalusian auringossa_kulinaristiretkia Jerezista Jerusalemiin_sfiha


Ja shish barak. Tekisi melkein mieli sanoa, että parempaa en ole syönyt Lähi-idässäkään. 

Ja tiedättekö mitä - taidanpa sanoakin!


Andalusian auringossa_kulinaristiretkia Jerezista Jerusalemiin_shish barak


Lähi-idässä niin kovin suosituista tahnoista kirjaan on päätynyt kaksi omaa suosikkiani: mutabbal sekä muhammara.


Andalusian auringossa_kulinaristiretkia Jerezista Jerusalemiin_mutabbal_muhammara


Carrilleras de cerdo eli Pedro Ximénez-sherryssä haudutetut possunposket eivät näytä paljon miltään - eivät raakana eivätkä edes tuntien hauduttamisen jälkeen. 

Mutta se maku... Dios mio!


Andalusian auringossa_kulinaristiretkia Jerezista Jerusalemiin_possunposket


Tätä Marokonherkkua tullaan varmaan näkemään myös kirjan julkkareissa...!


Andalusian auringossa_kulinaristiretkia Jerezista Jerusalemiin_marokkolainen appelsiinisalaatti


Ja ihan ehdottomasti maustearsenaaliisi kannattaa adoptoida kirjasta löytyvät ras el hanoutbokharat, nelimauste sekä za'atar

Niiden basaareja henkivällä aromaattisuudella nostat vaikka lihapullasi ihan uudelle tasolle!




PS. Ad Librikseltä kirjan pääsee tilaamaan jo nyt. Kauppaan pääset tuota kuvaa klikkaamalla. Iiiiiiik. 


Andalusian auringossa_kulinaristiretkia Jerezista Jerusalemiin_osta kirja_Ad Libris


Laitetaas samantien yksi kappale arvontaankin! Mitä kirjan reseptiä sinä haluaisit päästä testaamaan? Osallistut arvontaan vastaamalla alla olevaan kommenttikenttään - muistathan siis jättää myös yhteystietosi

Voittaja arvotaan sunnuntaina 5.3.!


* * * 

Jos taas haluat omasi jo ennakkoon (ja joko kirjailijan TAI George Clooneyn omistuskirjoituksella!), onnistuu sekin. 

Laita siinä tapauksessa postia osoitteeseen erja@andalusianauringossa.com

Hinta (sis. postituskulut Suomeen) 23€. 


* * * 

_________________


SAISIKO OLLA LISÄÄ? 


         



TYKKÄSITKÖ? KERRO KAVEREILLEKIN!

Sharing is caring Share to Facebook Share to Twitter Email This Pin This

168 kommenttia :

  1. Possunposket,ehdottomasti. Tosin qroquetot tulevat hyvänä kakkosena.

    Kirsi

    VastaaPoista
  2. Kirja on laitettu itselle tilaukseen jo muutama päivä sitten, mutta tätä ruuan ilosanomaa levittäisi mieluusti muillekin. Ehdottomasti ensimmäisenä selaan, josko sieltä tulisi vastaan jokin timanttinen mustekala resepti.

    -Mädi

    VastaaPoista
  3. Onnea hienolta näyttävästä kirjasta! Mä aloittaisin churroilla....

    VastaaPoista
  4. Ihania kuvia ja herkullisen näköisiä ruokia. Voisi kokeilla vaikka croquetoja. Paula

    VastaaPoista
  5. Mä en osallistu arvontaan, mutta tuun huutelemaan tänne innosta ja onnesta IIIIIIKKKKK <3 <3 <3 Mulle menee testiin varmaan koko kirja ;)

    VastaaPoista
  6. Näyttää ja kuulostaa kirjalta, jota haluan päästä tutkiskelemaan. En osallistu kuitenkaan arvontaan, halusin vain kertoa :) T. pitkäaikainen lukijasi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. ihana kuulla ja hei, suurkiitos kun olet ollut mukana matkalla <3

      Poista
  7. Onnittelut, aivan mahtavan kuuloisia reseptejä ja huikeita kuvia! Arabialaiset minipizzat menisivät varmaan ensimmäisenä kokeiluun.

    VastaaPoista
  8. Kiitos, possunposket kiinnostavat! ...niin kuin kaikki muukin!

    VastaaPoista
  9. Mä haluaisin pistää klikkaillen ja ostaa kirjan mutta odotan arvonnan ensin! Ehdottomasti testaisin KAIKKIA mahdollisia reseptejä mutta silmiin iski tämä: "Ja shish barak. Tekisi melkein mieli sanoa, että parempaa en ole syönyt Lähi-idässäkään." - nyt meikä on myyty! :P Nam!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. (näinhän ei missään nimessä saisi sanoa koska kohta nurkan takaa hyppää keskusteluun joku intersektionaalisen kaiken mahdollisen kokemusasiantuntija joka tulee kertomaan, kuinka nyt syyllistyn pahimman luokan kulttuuriseen appropriaatioon... ;-) ! )

      Poista
  10. Sfihat eli arabialaiset minipizzat uppoaisivat heti perheen miehille ( toki mullekin��) tämän kirjan haluan vaikka mitä kautta! Rosmariini16@hotmail.com

    VastaaPoista
  11. Ah nuo tahnat❤💚 Hurjasti onnea ihanainen🌸🌹🍷🍹🍸

    VastaaPoista
  12. churot tai possunposket tai kummatkin ja ihan kaikkia muitakin herkkuja. nim. kokkailija

    VastaaPoista
  13. Vautsi, hurjasti onnea ihka omasta kirjasta! Näyttää ja kuulostaa niin superhyvältä!

    Kuola alkoi kirjaimellisesti valua, kun makustelin kuvia ja tekstejä. Aika monta pääsi jo nyt kokeilulistalle, ykkösenä kuitenkin shish barak. Myös ehdoton kokeiltava - churrot, pikkupizzat ja tahnat kiinnostavat. Enkä malta odottaa, että pääsen testailemaan possunposkea. Oi nam!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. ne churrot... ei viikonloppua ilman niitä! kiitos mukanaolosta ja onnea kisaan!

      Poista
  14. Pakko myöntää, että haluaisin kokeilla noita kaikkia. Ja kokeilenkin, kunhan saan kirjan käsiini! Ensin haluan tietysti yrittää voittaa sen arvonnasta, hehe :--)

    Niin, ja tietysti hurjasti onnea! Ihan mahtava juttu. <3

    VastaaPoista
  15. Ihan huikeaa! Mäenkestämitenihaniaherkkuja! Kaikki näyttää niin hyvälle. Muta ehdottomasti haluisin maistaa shish barakia.

    VastaaPoista
  16. Vau, onnittelut! :) Pitääpä tutustua teokseen kun se on julki, epäilemättä hankinnan arvoinen. :)

    VastaaPoista
  17. Berenjenas Fritas kuulostaa niin omituiselta että se olisi kokeilulistan kärjessä (ensin ehkä kuitenkin hieman churroja). Paljon onnea! :)

    VastaaPoista
  18. Onnea kirjallesi! Tuo Berenjenas Fritas vaikuttaa mielenkiintoiselta!

    VastaaPoista
  19. Onnea tuhannesti kirjasta! Kaikki näyttää niin herkulliselta, eniten houkuttelevat shifat, shish barak, albondigas en salsa de tomato, tuo viimeinen salaatti ja tietysti tahnat. Omnomnom!

    VastaaPoista
  20. Ihanaa! Isot onnittelut kirjasta! :) Lähi-Idän keittiö on yksi suosikeistani, joten tähän opukseen on pakko tutustua tarkemmin.

    VastaaPoista
  21. Churrot. Koska viimeksi Espanjassa en syönyt kuin jotain pahoja kauppakeskusversioita. Onnea kirjasta, se on huima saavutus!

    VastaaPoista
  22. Onnea! Houkuttelevia kuvia!
    Sfihat-pikkupitsojen valmistus kiinostaisi ( tai niiden maistaminen)
    tanja.dahlstrom@kolumbus.fi

    VastaaPoista
  23. Onnea kirjasta! Olen kokkaillut blogisi ohjeilla jo vuosia, olet velho reseptiikassa ;D Esittelemistäsi ohjeista possunposkien ohje menee varmasti kokeiluun!

    VastaaPoista
  24. Onnea kirjasta, todella hienoa! Varmasti pitkän työn tulos. Mä varmaan kokeilisin ekana churroja, niitä kun on tullut monesti Espanjassa maisteltua.
    En osallistu kuitenkaan arvontaan, muutto edessä ja pistän entisetkin kirjat kiertoon.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. kiitos kommentistasti - churrot ovat ehdottomasti yksi parhaista resepteistä!

      Poista
  25. Tuhannesti onnea!! Kaikki ruoat näyttää ja kuulostaa kyllä niin hyviltä etten osaa päättää minkä ensin tekisin. Mutta churrot jätän kyllä tekemättä. Niistä tuli kammo Espanjassa! :D

    VastaaPoista
  26. Ihanaa, olen niin iloinen puolestasi. Onnea vielä tämänkin kautta. Kirja näyttää todella houkuttelevalta ja nuo tahnat <3

    VastaaPoista
  27. Onnea kirjailijalle! :) Noi kuvat näyttää houkuttelevilta ja etenkin churrot sai veden nousemaan kielelle... Haluaisinkin kokeilla niiden tekemistä, sillä parhaat syömäni churrot olivat vaihtokaverin kokkailemat.

    VastaaPoista
  28. Nuo pitsat näytti myös hyvältä... ihana lukea tällaista josta huokuu innostus ja rakkaus aiheeseen. Onnea ja menestystä uudelle kirjalle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. oi miten sydäntälämmittävää lukea palautettasi <3 kiitos!

      Poista



  29. Henna Kyyrä27. helmikuuta 2017 klo 9.54

    Nuo kaikki kuvat on niin syötävän hyvännäköisiä, että melkein tuntuu kuin olisi tuossa edessä valmiina syötäviksi :) Mä lähtisin ensin liikkeelle tahnoista mutabbal sekä muhammara. Niin kaipaan iltaa mihin kuuluisi nuo, muita hyviä purtavia (mitä varmasti kirjastakin löytyy), viini ja ystäviä...
    Onnea kirjasta. Ja olisi kyllä ihme jos ei yhtään itkettäisi :)

    VastaaPoista
  30. Onpas hyvännäköinen kirja! Ja tiiserit saivat jo veden kielelle... Onnea kirjasta!

    VastaaPoista
  31. Shish barak näyttää todella hyvältä, samoin kuva churroista on todella herkullinen. Näistä varmaan lähtisin liikkeelle. Lämpimät onnittelut kirjasta, voin vain yrittää kuvitella miten mieletön fiilis tulee, kun näin näkee oman työnsä tuloksen. Olen seurannut blogiasi alusta asti ja pitkäjänteisellä työlläsi ja panostuksellasi blogiin olet ehdottomasti kyllä tämän kirjan ansainnut. Onnea ja menestystä myös tuleviin projekteihisi!

    t. Marjukka / vanillarose@hotmail.fi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. no nyt kyllä tuli taas vähän itku <3 Kiitos kun olet ollut mukana jakamassa tätä matkaa ja ymmärrät myös kaiken sen tähän menneen työn <3

      Poista
  32. Hei niiiiin paljon onnea onnea ja mahtavuutta! En malta odottaa, että saan upottaa hampaani näihin herkkuihin <3.

    VastaaPoista
  33. Onnea! Ihanannäköinen kirja! Arabialaisia pikkupizzoja ja tahnoja kokkailisin ensimmäiseksi.

    Anna Lontoosta

    VastaaPoista
  34. Onnea paljon! Mahtava juttu tämä kirjan julkaisu. Tosi ihanalta näyttää kaikki. Churroja voisi näistä resepteistä vaikka ensiksi testata. Niitä ei ole tullut aikoihin syötyä :).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. sitä ei aina tule muistaneeksikaan, kuinka helppoja ne ovat <3

      Poista
  35. Onnea vielä tätäkin kautta kirjasta!

    Shish barak on minun valintani. On piiiiitkä aika kun niitä olen missään saanut, joten ilmeisesti pitää ruveta tekemään itse : D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. no niin pitää :-) suosittelen pyörittelemään kerralla isommankin satsin pakkaseen, josta voi sitten tarpeen tullen haudutella ne kypsiksi (ovathan ne vähän aikaavieviä...)

      Poista
  36. Pikkupitsat ja churrot laittaisin heti testiin :)
    Peukut pystyyn että voitan! pylkkanen.johanna@gmail.com

    VastaaPoista
  37. Paljon Onnea kirjan johdosta! :-)
    Kaikki yllä nähdyt ohjeet vaikuttavat taivaallisen hyviltä, mutta huomioni kiinnitti erityisesti albondigas en salsa de tomato.
    julia.hakkanen@hotmail.com

    VastaaPoista
  38. Minipitsat vaikka... ja mausteita pitää hankkia...

    Oonjustiina@ gmail.com

    VastaaPoista
  39. Pakko varmaan ostaa tama seuraavalla Suomen reissulla, mutta osallistunpa silti arvontaankin. Mulla kokeiluun lähtisi heti mutabbal-tahna.
    Huikeasti onnea kirjan johdosta! :)
    T: Tunisin Heidi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. merci beaucoup - tant gentil de toi, Heidi de Tunis <3

      Poista
  40. Minipitsat kuulostavat herkullisilta :)
    anna_88@luukku.com

    VastaaPoista
  41. Sfihat minipizzat olis mun makuun - saattais olla että perhekin tykkäisi!
    Onnittelut kirjasta!

    - amalfinsitruunat@gmail.com

    VastaaPoista
  42. Albondigas en salsa de tomato näyttää houkuttelevalta, se varmaankin menisi ensimmäisenä testiin :)

    VastaaPoista
  43. No mutta possunposkia, ehdottomasti ja tuo appelsiini granaattiomena salde, ihan varmasti. Upeat kuvat.

    VastaaPoista
  44. Nyt tekis mieli laulaa, kun olen niin onnellinen siitä, että sain kirjasi ihan pikavauhtia omaan lukunurkkaani ja dokulampun alle tutkailtavaksi. On se vaan niin upee, ihan joka sivu ja kuva ja tekstit ja kaikki johdattelut kuhunkin aiheeseen. Kuvat antavat ns. mattapintaisina, juuri sen oikean tunnelman tempaistakseen minut mukaan matkalle. Suurkiitokset urakastasi, nyt on koko homma kansien välissä nautinnollisia hetkiä varten.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. voi kun tietäisit kuinka onnelliseksi sanasi minut (aina) tekevätkään <3 en olisi arvannut että valintoja tulisi ihan noin paljon (niinkuin juuri paperin valinta!) mutta lohduttavaa kuulla, että valinnat ovat ilmeisesti menneet putkeen.

      Nautinnollisia hetkiä sinulle kirjan parissa - eniten olenkin odottanut juuri sitä, että sinä saat sen tutkailtavaksi <3

      Poista
    2. Jaettu onni on tuplaonni! Kyllä hyvää kannattaa aina kehua. Kaikki valintasi ovat menneet todella putkeen visuaalisessa kokonaisuudessa. Ystävänkin voi yllättää näin hienolla kirjalla. Olen mukana arvonnassa :)

      Poista
  45. Onnittelut oman ruokakirjan johdosta, hienoa! Hmm..hyvältä näyttävät ruoat ja herkut. Testaisin ehkä ekana croquetoja. Nimistä on vaikea sanoa voisinko itse syödä mitäkin herkkua, sillä en ruokalistalleni ei kuulu punainen liha, toki varmaan voi osaa tuunana, mutta ei se sitten ihan sama ole. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. croquetoihin voi käyttää melkeinpä mitä vain... mutta oma suosikkini ovat ehdottomasti ne lihaa sisältävät :-)

      Poista
  46. Vau onnea!:) churrot olisi ensimmäisenä kokeilulistalla😛
    Jansku92@hotmail.com

    VastaaPoista
  47. Kaikki kuvat näytti aivan mahtavilta ja resepteistä menisi varmasti suuri osa kokeiluun kotikeittiössä, mutta jostain syystä noi minipizzat alkoivat kiinnostaa nyt eniten!

    VastaaPoista
  48. Onnea omasta kirjasta! Varmasti on kova työ takana päin. Ihanan houkuttelevia kuvia! Tulee ihan vesi kielelle. Erityisesti alkoi kiinnostaa nuo Lähi-Idän tahnat, ikinä ei ole tullut kokattua mitään sinne päinkään.

    VastaaPoista
  49. Mukana arvonnassa! :)
    Aloittaisin varmasti ensimmäiseltä sivulta ja tekisin viimeiseen sivuun asti, olen blogistasikin tehnyt jo niin montaa reseptiä, että tästä kirjasta haluaisin kokeilla kaikki <3

    VastaaPoista
  50. Äääk! Meni ihan kylmätväreet ja nousi kyyneleet silmiin kun luin tätä ja katselin noita upeita kuvia. Ja paljon onnea! En malta odottaa, että pääsen nappaamaan tuon ostoskoriin, katselemaan lisää kuvia ja testailemaan, kuinka blondivarmoja reseptejä sieltä löytyy. :D Churroja en ole ikinä maistanut, joten se varmaan menisi heti ensimmäisenä testiin, mutta seuraava olisi varmaan sitten tuo albondigas en salsa de tomato. Näyttää ihan laittoman hyvältä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. kirjan saa käteen vielä tällä viikolla kun laittaa postia osoitteeseen erja@andalusianauringossa.com

      PS.noita churroja toivoisin IHAN KAIKKIEN kokeilevan :-)

      Poista
  51. Isot onnittelut hienosta kirjasta! Eihän noista resepteistä voi vain yhtä valita. Täytynee laittaa postia, josko sen saisi nimmarilla :).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. no ihan ehdottomasti - ensimmäinen laatikko alkaa jo tyhjetä...!

      Poista
  52. Onnittelut kirjasta! Tällainen makumaailma on kovasti mieleen mutta vaatisi harjoittelua omassa keittiössä. Ehkä tahnoista olisi helppo aloittaa.
    Arvonnassa mukana!
    humppalulla (at) gmail.com

    VastaaPoista
  53. Aivan mahtavalta näyttää! Nuo churrot olisi heti kärkeen sellainen, että tuollaisia pitäisi kokeilla. Kaiken kaikkiaan värikkäitä ruoka-annoksia, tykkään. Ja onnittelut jo etukäteen varmasti yhdestä unelmien täyttymisestä :-)

    VastaaPoista
  54. Hurjasti onnea! Tekstistä välittyi liikutus tällekin puolelle ruutua, ja kuinka herkullisen näköisiä ruokia ja värejä, ahh! Nuo paistetut munakoisot kenties tahnoilla höystettynä kiinnostaisivat, ja makaronisnacksit(?!). Sfihat tulivat, hassua kyllä, itselle tutuiksi Brasiliassa ja churrot Espanjan sijaan Portugalissa, heh. :)

    VastaaPoista
  55. Upea teos, paljon onnea kirjalilijalle! Ja mun on varmaankin pakko sanoa churrot, sillä viime viikolla kirjoittelin juuri Espanjasta ja ohimennen churroistakin. Sen jälkeen shish barak ja sen jälkeen ehkä pikkupitsat. Äh, mulla jäi iltapala syömättä ja nyt herahti kyllä pahasti vesi kielelle!

    VastaaPoista
  56. Oikein paljon onnea kirjasta. Mahtoi siinä olla hommaa ja ruuat sai varmaan tehdä useampaan kertaan, että sai kokeiltua, kuvattua jne.

    Churrot vois olla hyviä mutta jos oikeen rohkeaksi heittäytyisin, niin eiköhän noita voisi kokeilla muitakin.

    VastaaPoista
  57. Lähi-idän ruoat on suurta herkkuani. Ehkäpä aloittaisin noista tahnoista ja muista sen alueen ruoista. Nam! Oikein paljon onnea!

    VastaaPoista
  58. Iiiiik, mahtava juttu :) Onneksi olkoon! Mä en omista yhtäkään reseptikirjaa, mutta miten minusta tuntuu, että tämä olisi sellainen, joka minunkin kannattaisi hankkia! Vaikka ihan vain idioottivarman churro-reseptin takia :)

    VastaaPoista
  59. Onneksi olkoon! Ei sitä jokainen omaa kirjaa ole tehnytkään. :) Ja kuvat ovat jälleen aivan fantastisia. Churroja pitäisi varmasti testata ihan senkin takia kun tv-ohjelma Serranon perheessä vetivät niitä, joka päivä aamupalaksi.

    VastaaPoista
  60. Ihania reseptejä ja kuvia! Shish barak kuulostaa kyllä kiinnostavalta, mutta kaikki muutkin!

    VastaaPoista
  61. Voi apua! Minähän testaisin kaikki!

    Suuret onnittelut kirjan johdosta - näyttää jo kuvien perusteella ihan tosi kauniilta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. no mutta parempaa palautettahan ei voi saadakaan <3

      Poista
  62. Oot mun idoli! Oma ruokakirja on varmasti jokaisen ruokabloggaajan haave, niin myös minun. Idea on jo, mutta toteutus onkin sitten toinen juttu. Jonain päivänä, varmasti. Olen kerran yrittänyt tehdä churroja, mutta niistä tuli lähinnä epämääräisen muotoisia pikamunkkeja. Jos reseptisi on pomminvarma, on sitä testattava. Onnea vielä, sitkeys ja kova työ palkitaan! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. voin kertoa, että vasta kolmannen hienosäädön jälkeen tulos oli niin mieluinen, että sen jälkeen se on onnistunut vasemmallakin kädellä :-) Pomminvarma siis! Suurkiitos onnitteluistasi <3

      Poista
  63. Aivan mieletön paketti. Sovitaanko, että ensi kerralla ei noin houkuttelevia kuvia :-) Vesi tulee kielelle vaikka ei ole nälkäkään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. sehän vain kertoo siitä, että ainakin jotain on tullut tehtyä oikein :-)

      Poista
  64. Onnea kirjasta, aivan mahtavalta näyttää! Ehdottomasti haluan sen itselleni jollain tavalla saada! :D Niin upeita kuvia, innolla odotan pääseväni selailemaan ensin ja sitten kokkaamaan. :) Heti tulee mieleen montakin reseptiä, joita kokeilisin, mutta ehkä ihan ensimmäisenä testiin pääsisi berenjas fritas. Salla

    VastaaPoista
  65. Lämpimät onnittelut omasta kirjasta! :) Kokeilisin minipizzoja sekä mutabbal- ja muhammara-tahnoja. (piivoitto@gmail.com)

    VastaaPoista
  66. Onnea tosi paljon! Ai että kun tuli nälkä. Kaikki näyttää niiiiiin herkulliselta! Ehkä noita churroja lähtisin kuitenkin ekana kokeilemaan. Vapuksi sopis hyvin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. se onkin hyvä valinta - sain juuri kuvatodisteita siitä, että eräskin niitä testannut on niitä parhaillaan vääntänyt kotikeittiössään :-)

      Poista
  67. Valtavasti onnea herkullisesta kirjasta. Tahnat menisivät ehdottomasti heti testiin.

    VastaaPoista
  68. Onnea kirjasta!Churrot lähtis kokeiluun.
    nelliina(@)yahoo.com

    VastaaPoista
  69. Hurjan paljon onnea kirjan johdosta! Berenjenas fritas näyttää superherkulliselta! Nälkä tuli jo kuvia katsellessa :)

    minuhno@gmail.com

    VastaaPoista
  70. Churroja kokeilisin ensiksi.
    Tiina
    miumiu83 at gmail.com

    VastaaPoista
  71. Suuret onnittelut! Blogiasi seuranneena voin arvata että tuo on ollut iso työ! Toivottavasti kirja löytäää lukijansa!

    Churrojen perään minäkin olen :-D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Unohdin näköjään sen sähköpostini joten laitoin sen sinulle erikseen tulemaan...

      Poista
    2. Perille tuli! Kiitos mukanaolostasi matkan varrella ja onnea arvontaan!

      Poista
    3. tarkista s-postisi - onnetar oli myöten <3

      Poista
  72. Croquetot kuulostavat herkullliselle :)

    mmyheartishere@gmail.com

    VastaaPoista
  73. Paljon onnea, upeaa työtä! Kaikki näyttää herkulliselta, mutta arabialaiset minipizzat voisi päätyä Merjan testikeittiöön :)

    VastaaPoista
  74. Paljon onnea kirjailijalle! Upeat kuvat!

    Kaikki ne reseptit joissa on granaattiomenaa, näyttävät tosi herkullisilta!

    VastaaPoista
  75. Paljon onnea kirjasta. Näyttä tosi upealta. Melkein kuola alkoi valua.
    Churrot ja possun posket menis kokeiluun ekana.
    pirjo.skytta@hotmail.com

    VastaaPoista
  76. Onneksi olkoon! Oma kirja on unelma! Testaisin resepteistä Churroja :)

    VastaaPoista
  77. Onnea! Kaikki näyttävät ihanilta, mutta ehkä se olisi kuitenkin suklaisen aamun vuoro eli churroja pöytään :-)
    vuo-cho(at)hotmail.com

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. kiitoksia - nyt vain sitten jännätään sitä yleisön reaktiota... :-/

      Poista
  78. Juuri tulin Marokosta ja tässä näyttäisi olevan aikalailla samanlaista herkullista makumaailmaa, toivottavasti pääsen pian hypistelemään kirjaa käsiini! :) (En osallistu arvontaan).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. seurasinkin Instasta - niin ikävä niitä värejä!

      Poista
  79. Todella taidokkaat ruokakuvat kruunaavat tuon kokonaisuuden, jokainen annos vaikutti herkulliselta! Söin churroja vasta nyt talvella ensimmäistä kertaa ja ai ai ne oli hyviä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. kiitoksia -toivon todellakin että tulette tykkäämään kirjasta!

      Poista