sunnuntai 24. huhtikuuta 2016

Andalusian aurinko ja sherrymaa kutsuu!

* * * 

For English please see here

* * * 

Hola! Blogin takana on alkanut yli vapun kestävä loma - suuntana rakas Andalusian aurinko ja tuon tutun maakunnan vähän vähemmän koluttu kulma: Cadizin ja Jerezin ympäristöön levittäytyvä sherrymaa. 




Edellisestä reissusta noilla seuduilla on ehtinyt vierähtää jo muutama vuosi, mutta nyt aika (ja sydämeni) on kypsä paluulle. 





Viikkoon en aio edes miettiä kokkaamista, vaan syön tieni läpi joka ikisen (no, ehkä vain joka toisen...?) tapasbaarin. 

Mustekalaa! Ibericokinkkua! Lisää mustekalaa!








Tervetuloa matkaan Facebookin, Instagramin ja Twitterin puolella! 

Ovatko nuo seudut tuttuja jo teille? Löytyykö suosituksia ja vinkkejä?




_________________


SAISIKO OLLA LISÄÄ?



      


TYKKÄSITKÖ? KERRO KAVEREILLEKIN!


55 kommenttia :

  1. Que te disfrutes,querida amiga:)

    VastaaPoista
  2. Valitettavasti ei ole antaa vinkkejä noille seuduille, mutta jään kyllä odottamaan, mitä ihanaa sieltä löydät. Noissa kuvissa on niin espanjalaista kuin voi olla, ihanaa! Ja ne tapaksset... nam!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. voi kyllä :-) Jo nyt on löytynyt niin paljon ihanaa että ei ole hymylle tulla loppua :-)

      Poista
  3. Minun käsikynkkään jäis varmaan yks kinkku :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. no suunnitelmissa se olisi itselläkin... :-) Helsingissä suosittelen muuten poikkeaman Vanhassa kauppahallissa jossa El Mercado myy todella hyviä koipia. Eikä hintakaan kovin paljon Espanjaa kalliimpi ole!

      Poista
  4. Mietinkin, että mistä nuo Jerez ja Cadiz on tuttuja, mutta samassa lauseessahan se vastauskin tuli: sherryistä :D
    Ja nuo kinkut. Nam! Espanjan parhautta taitaa viinien lisäksi olla juurikin tapasbaarit. Jään innolla odottamaan raporttia :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. ensimmäiset 24 tuntia takana... voijoi että onkin löytynyt ihania osoitteita!!!

      Poista
  5. Onpa kaunista! Todella hyvää lomaa sinulle! Ja tämä juttu tuli kuin tilauksena sillä muistelin, että viikolla näin jossain todella hyvän kylmäsavuporopiirasohjeen. Olen etsinyt sitä ohjetta tänään ja tadaa nyt se löytyi sivupalkista. Jos sinä et kokkaa vappuna niin minä aion loihtia vappubrunssin. Tarjolla yrttilihapullia, sillikaviaaria, poropiiras, kurkkukerrosleivät, perunasalaatti (sinun ohjeella), aurajuustotuoresalaatti, pannacottaa, valkosuklaadonitseja, foccacciaa ja juomana proseccoa viime vuoden Venetsian reissun tuliaisena sekä tietty pullo simaa. Mukavaa vappua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihanaa vappua myös sinne :-) Ensimmäisen 24 tunnin perusteella näyttäisi suotavalta, että paastoaisin loppuvuoden ...!

      PS. yläpalkista löytyy reseptit-osio, johon on koottuna kaikki blogin reseptit ;-)

      Poista
  6. Cadizin ja Jerezin ympäristössä autoiltiin muutama vuosi sitten. Cadiz vei kyllä sydämen. Jerez ei enkäpä niinkään. Autolla tietenkin oli helppo ajella kylästä kylään ja pysähdellä mihin haluaa. Jerezistä mulla on sellainen mielikuva, että se ei ollut mitenkään erityisen viehättävä...Yritetiin etsiä sieltä sherry-tiloja, joissa olisi voinut maistella, mutta ei onnistuttu löytämään yhtään pientä paikkaa. Joku iso siellä oli, mutta sinne olisi pitänyt varata aika.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. tänään ensimmäinen päivä Jerezissä takana... sherrytalon edustajan kanssa yksityiskierroksella ja lounaalla. Huh huh. Ihan huikee päivä... vaikka sitä itse kaupunkia ei oikein vielä ehtinytkään tutkailemasn :-)

      Poista
  7. Ay qué bien! Me encanta Cádiz <3.
    Asuin yhden kesän Cádizissa, tai itse asiassa pikuuruisessa El Puertossa (virallisesti El Puerto de Santa Maríassa, josta olin vuorkannyt asunnon ihanilta täteiltä. El Puertoon pääsee Cádizista kätevästi veneellä. Siellä kannattaa käydä mm. syömässä mereneläviä. Ja ihanat Pueblos Blancos on siinä lähellä myös. Palasin Cádiziin vielä uudestaan. Silloin olin kaksi viikkoa Cádizissa merenrantahotellissa. MInäkään, niin kuin ei Annakaan, en oikein innostunut Jerezistä. Se on sellainen isohko modernimpi kaupunki. Jos shoppailla haluaa, siellä on kyllä sitten enemmän kauppoja.
    Postauksessani muutama vinkki lisää:
    https://maailmanaarella.com/2015/03/08/cadiz-valon-kaupunki/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. kiitos- Puerto de Santa Mariakin on listalla :-) pitääpä myös käydä tsekkaan noi sun kokemukset :-) gracias!

      Poista
  8. Vietä oikein mukava ja virkistävä loma. Loman jälkeen virkistät meitä uusilla jutuilla.
    Tuija

    VastaaPoista
  9. Pueblos Blancos! Niitä tulin minäkin suosittelemaan. Vaikka itse eksyimme (aikana ilman navigaattoreita) niille pikkuteille tuntikausiksi ja päätin, että kylät saavat puolestani jäädä loppuelämäkseni ;) Ehkä nyt aika on jo kullannut jo muistot ja voisin lähteä uudestaankin. Ainakin blogisi mukana!! Löysin muuten lähikaupasta Pimientos de Padroneja ja olen fiilistellyt Espanjan matkojen makumuistoissa niiden kanssa. Toivottavasti pääset niitäkin ihanuuksia maistamaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. bienvenido ja tervetuloa :-) noita valkoisia kyliä on tullut näiden vuosien aikana kyllä tutkailtua ja pimientos san pedroneja syötyä :-) ihania molemmat!

      Poista
  10. Niin paljon on minulta vielä näkemättä Espanjaa, niin nämäkin kulmat! Vinkkejä ei ole siis antaa, mutta aion itse napata sulta parhaat vinkit tuleville reissuilla :)

    VastaaPoista
  11. En oo käynyt, mutta ihan pakko päästä joskus, ja mielellään pian! Rakastan tapaksia, syö miunkin puolesta :)

    VastaaPoista
  12. Hirvittävä Espanja-kuume ollut jo muutaman vuoden. Kun pääsisi kuumana kesäyönä kävelemään kapeita kujia ja maistelemaan ihania tapaksia tai muita herkkuja! Mukavaa matkaa!

    VastaaPoista
  13. Oi miten ihanaa! Me löydettiin noilta mailta kerran kylä, johon olisi voinut melkein jäädä asumaan. Mainio mercado, kivoja ihmisiä ja se sherry... niinpä niin. Nautinnollista matkaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. kiitos - kyllä täällä on ollut taas sydän sykkyrällään onnesta :-)

      Poista
  14. Niin ihanan näköisiä paikkoja. Noita kujia niin mielelläni (tapas)baarista toiseen astelisin kyllä minäkin! Valitettavasti en osaa neuvoa. Espanja on vielä niin koluamatonta maaperää minulle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täällä on koluttu Andalusiaa jo vuosikausia ja silti löytyy näitä tutkimattomia nurkkia <3

      Poista
  15. Ei suosituksia, mutta kuulolla. Cadiziin olemme melkein pari kertaa jo päätyneet, joten ehkä me oikeasti sinne vielä lähivuosina päädymme.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tähänastisen perusteella ainakin Cadizille iso peukku <3

      Poista
  16. Minä olenkin miettinyt, milloinka tässä blogissa päästään itse Andalusiaan. No, kunhan on kärsivällinen, se hetki tulee. Ei, en ole käynyt siellä, mutta minua varmasti kiinnostaisi siellä oleva suuri suistoalue tipuineen. Kaupunkiympäristö lähinnä ahdistaa minua, enkä ole sherryä kai koskaan edes maistanutkaan. Tapakset tietysti kiinnostavat. Saa nähdä, minne elämä vie. Hienot kuvat, joka tapauksessa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Blogi sai alkunsa täällä, mutta elämänmuutos toi minut takaisin Suomeen. Siinä vaiheessa blogi oli nimineen kuitenkin vakiinnuttanut asemansa niin, että lukiat olivat sitä mieltä, ettei nimeä kannata enää vaihtaa.

      Mutta nyt ollaan taas (ihan liian) pitkän tauon jälkeen tutuissa maisemissa ja kyllä se on ihan yhtä ihana kuin muistinkin <3

      Poista
  17. Noille kulmille en ole vielä osunut, joten vinkkejä ei valitettavasti ole tarjota. Ihanan tunnelmallisia kuvia, pitäisi kyllä itsekin joskus päästä tuota tunnelmaa aistimaan :) Se on muuten jännä, miten joskus lempikohteidenkin kanssa pitää ottaa tiettyä etäisyyttä ja tuntea kaihoa, että palaaminen sinne tuntuu oikein mahtavalta. Ihanaa reissua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sen verran on tämä paikka ollut sydämessä (ja entisessä elämässä...) kiinni, että vieläkin vähän arkailin paluuta. Ihan turhaan <3

      Poista
  18. Voi miten ihanan näköisiä pikkukujia ja taloja! Vinkkejä ei ole, muuta kuin nauti lomasta :)

    VastaaPoista
  19. Ai että miten viehättävän näköistä <3 Espanjaan on tutustuttava paremmin. Luulen että olen ollut espanjalainen entisessä elämässäni, sen verran kovasti saa aina Espanja aiheena tunteet pintaan :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. kyllä moni asia täällä turhauttaakin... mutta kyllä se plussapuoli jä aina paljon miinuksia pidemmäksi :-)

      Poista
  20. Terveiset Madridista ;) Aivan ihania kuvia ja nuo kaikki pikkukylät ovat ihan järkyttävän upeita! Itsellä hyvät muistot tuolta alueelta perheen kanssa sekä upealta ratsastusreissulta. Rantalaukat andaluussialaisella...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. kävin muutama päivä sitten kummastelemassa tanssivia andalusialaishevosia... kaikkea kummaa ne täällä keksivätkin laittaa eläimensä tekemään... ;-)

      Poista
  21. Jessus kun näyttää ihanalta. Hyvää matkaa! Nauti! :)

    VastaaPoista
  22. Täällä kans Espanja-fiiliksissä olen. Ihan kohta starttaa reissu, ei tosin tuonne suunnalle, vaan läntiseen Espanjaan Mallorcan kautta. Poikaystäväni on viettänyt paljon aikaa Cadizissa ja olen kuullut paljon tarinoita tuolta seudulta, lähinnä surffijuttuja tosin. Ihanaa päästä Espanjaan taas herkuttelemaan!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. surffijutut jäivät omalla reissullani paitsioon, mutta monipuolisuudellaan Cadizin alue kyllä yllätti ja huolella!

      Poista
  23. Ruoka, mikä ihana tekosyy matkustaa Karelian ulkopuolelle :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. ruoka, juoma ja hyvä elämä - sitä tuolta päin maailmaa kyllä löytyy <3

      Poista
  24. Ihanan näköisiä pikkukujia. Sen verran kaukana ollaan, että ihan heti ei noille nurkille päästä. Mutta espanjalaisen työkaverini baby shower on ensi viikonloppuna ja vieraslistaa katsellen, eiköhän sielläkin eräänlainen Espanja -pläjäys taas ole tulossa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. on se vain niin ihana maa - kunpa ihmiset uskaltautuisivat sinne Fuengirolan ulkopuolellekin... :-/

      Poista
  25. Vinkkejä ei ole, mutta jään odottelemaan sun postauksia tuolta - maisemat näyttävät todella inspiroivilta ja nostattavat ainakin oma Espanja-kuumetta! Kivaa matkaan!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. upea seutu atuo on - sydän halajaa palaamaan vaikka samantien!

      Poista
  26. Ei ole sinulle kyllä vinkkejä antaa, koska käsittääkseni et pelaa golfia :-) Itsellä tuonne on matkat suuntautuneet pelkästään golfin perässä, mikä näin jälkikäteen on varsin sääli. Alueen tapasravintolat on jäänyt käytännössä kokematta ja samoin kaikki nähtävyydet golfkenttiä lukuunottamatta. No siihen aikaan ne oli niitä, minkä perässä maailmalla reissattiin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. aijai - että Espanjaan mennään eikä tapaksillekaan keretä!

      Poista
  27. Hei, nimeni on Mirja VÄINÄMÖINEN Olen Helsingistä, mutta siirryin Waterton Lakes National Park Kanadaan mieheni kanssa. Sanat eivät selitä, kuinka innostunut olen rikki avioliiton palauttamisesta, ja nyt mieheni on täysin palannut, kun jätin minut ja lapset toiselle naiselle. Olemme olleet naimisissa seitsemän vuotta, ja avioliiton aikana olemme saaneet sarjan taisteluja, jotka jatkoivat meitä, kunnes lopulta hän jätti kanssani ja lapsillemme ja muutti Australiaan toisen naisen kanssa. hän estänyt kaiken viestinnän, jonka hän tekee heidät virheelliseksi. Opetin, että elämäni oli ohi, ja lapseni opettivat, etteivät he koskaan näe isäänsä uudelleen. Yritin olla vahvoja vain lapsilleni, mutta en voinut hallita kipua, joka vaivasi sydäntäni, surun ja tuskan vuoksi, koska rakastin häntä todella. Joka päivä ja yötä ajattelen häntä ja haluaisin aina, että hän palaisi kanssani, olin kirjaimellisesti hullu ja tarvitsin jumalallisen väliintulon, joten kerroin jokaiselle ongelmalleni ystävälleni, jolla oli kerran samanlaisia ​​haasteita avioliitto. Hän viittasi minut hyvin voimakkaaseen miehen nimeen DrIginovia. Hän sanoi, että hän oli ainoa syy siihen onneaan, että hän nautti tähän päivään. Drigbinovia voi auttaa, rikkoontuneita suhteita hän sanoi, että minun piti laittaa hänet kokeilemaan. Otin häneen yhteyttä hänen sähköpostiosoitteeseensa doctorigbinovia93@gmail.com ja hän antoi minulle ohjeet siitä, mitä tehdä, ja niin tein, niin hän teki rakkauden loitsun minulle. Suurimmalle yllätykselleni, kolmen viikon kuluttua, mieheni soitti minulle ja kertoi minulle, että hän jäi meidät yhtä paljon kuin lapset, olin niin yllättynyt, sydämeni oli täynnä iloa ja jännitystä, ja aloin varjella kyyneleeni. Hän pyysi anteeksi hänen virhettään ja pyysi anteeksi, että hän aiheutti minulle ja lapsille aiheutuneen kivun. Näin hän tuli takaisin meille, paljon rakkautta ja iloa, ja siitä päivästä lähtien meidän avioliitto oli nyt vahvempi kuin ennen. Drigbinovian ansiosta hän on erittäin voimakas mies, joten päätin jakaa tarinanni niille naisille ja miehet, jotka kokivat tapahtuneen. Haluan teidän tietävän, että on olemassa ratkaisu. Drigbinovia on ratkaisu, todellinen ja voimakas kapellimestari, joka rukoili elää pitkään auttamaan naisia ​​ja lapsia kivun aikaansa. Ja sillä on myös loitsuja hivin, syövän jne. Parantamiseksi tai WhatsApp hänelle kautta +2348144480786 HYVÄ LUKI,

    VastaaPoista