tiistai 5. huhtikuuta 2016

Kylpyläneitsyet tositoimissa

* * * 

For English please see here


* * * 


Myönnetään se heti alkuun: en ole kummoinenkaan tyttö. En ole koskaan käynyt manikyyrissä. Kampaajallakin käyn vain, koska siellä saan salaa luettua myös Seiskan (jonka edustaman kertakäyttöjulkkiskulttuurin rahvaanomaista tirkistelyä virallisen kannanottoni mukaan halveksin). Muutama viikko sitten olin ihanilla treffeillä... futismatsissa. 

Ei siis varmaankaan tule yllätyksenä, että en ole kummoinen kylpylöitsijäkään. Yritin sitä Tunisiassa, mutta hammamin hierontapöydällä alastomana makaaminen ventovieraan ihmisen  (joka ei ollut edes vienyt minua illalliselle) sorkittavana sai minut vain vaivaantuneeksi. 

Ehkä olen vain... liian suomalainen? 




Riian riemulomalla päätimme kuitenkin heittäytyä hemmoteltavaksi oikein urakalla ja niinpä buukkasin meidät hotellimme, Opera Hotel and Span kylpylän Rasul-savihoitoon. Rasul kun on kuulemma "perinteinen arabialainen puhdistautumisrituaali, joka jättää kävijän tuntemaan olonsa puhtaaksi ja rauhalliseksi, ihonsa kauniisti kuorittuna."




Hoitoa suositeltiin "laatuajaksi kumppanin tai läheisen ystävän kanssa." Olisin ehkä voinut tuossa kohtaa pysähtyä hetkeksi vähän miettimään: romanttisluonteinen laatuaika kun on kuitenkin sisällöltään aika erilaista kuin läheisenkään ystävän kanssa vietetty. Ellei läheisellä ystävällä sitten viitata sellaiseen "läheiseen ystävään" jollaisia vaikka Jari Sillanpäällä oli. 

Kylpytakit hulmuten tepastelimme kylpytossuissamme alakerran kylpylään, jossa meidät vietiin pukuhuoneen kautta höyryhuoneeseen lämmittelemään ja rentoutumaan. 

Rentoutuminenhan on tunnetusti jotain, joka tapahtuu kaikista parhaiten silloin, kun sinua käsketään siihen...




Sitten meidät ohjattiin terapiahuoneeseen, jossa meitä odotti kulhot kahta eriväristä mutaa sekä his n' hers kertakäyttöiset alushousut. Toiselle paperiset stringit, toiselle paperinen... no, kalukukkaro. 

Vähän vaivaantuneita katseita Kissabloggarin kanssa vaihdettuamme aloin epäillä, ettemme ehkä sittenkään olleet tarpeeksi läheisiä tulossa olevaan.




Seuraava vaihe oli hieroa savi toistemme alastomille vartaloille. Tässä vaiheessa päätimme jo molemmat, että vastaisuudessa läheinen ystävyytemme tulisi pärjäämään vallan mainiosti ilman tämänkaltaista sensuellia aspektiakin. 

Siirryimme 42-asteiseen höyrykammioon, jossa tehtävänämme oli istua vastakkaisissa istuimissa ja jatkaa mudan hieromista itseemme lämpötilan noustessa. Niin, ja rentoutua, tottakai. 

Seuraavat 20 minuuttia olivat elämämme pisimmät. Vaikka kuinka olisi läheinen ystävä, on luontevaa keskustelua yllättävän vaikea pitää yllä toista alasti tuijottaessaan, itseään kosketellessaan, omituisesti pullottavissa paperipikkuhousuissa. Hien valuessa ja siihen sekoittuvan saven tukkiessa silmämunat. Kaikkea muuta kuin rentouttavaa. 

20 minuutin jälkeen kammion suihkut käynnistyivät (tuota lausetta lukiessani mieleen tulee kyllä jotain ihan muuta kuin kylpyläkäynti...) ja oli aika huuhdella savi pois. Sinnikästä tavaraa, muuten.




Hoidon jälkeen suositellaan lepäämistä ja nestetankkausta toisen 20 minuutin ajan kylpylän lepohuoneessa. Tässä vaiheessa olo alkoi jo normalisoitua (suunnitellessamme illan syöminkejä...) ja jonkinlaista rentoutumistakin (!) alkoi olla havaittavissa. 




Ja totta, kyllä se iho ihan eri lailla pehmeältä tuntui. Ehkä tuossa kaikessa jotain perää onkin? Ehkä siihen rentoutumiseen pitäisi oikeasti oppia laittamaan aikaa sivuun? Ehkä jotain tästä kylpylätunnelmasta voisi viedä kotiinkin? Niinkuin vaikka sen, että viikottaisen kasvonaamionsa ajan ei samalla toisella kädellä tiskaisi ja toisella kädellä kirjoittaisi ja editoisi ja vastaisi sähköposteihin? 

Entä jos ihan vain sulkisi puhelimen, kietoutuisi sellaisen ylellisen isoon kylpytakkiin (muistutus: osta kylpytakki), himmentäisi valot ja sytyttäisi ihania tuoksukynttilöitä (muistutus: osta tuoksukynttilöitä) sekä laittaisi taustalle soimaan jotain tunnelmaa luovaa New Age ambientiin miksattua valaanlaulua (muistutus: osta valaanlaulua) ja ottaisi yhden tunnin viikossa ihan vain itselleen


Eihän se huono idea voisi olla ollenkaan? Miksi sitä sitten on niin vaikea muistaa hemmotella itseään ihan keskellä arkeakin?

* * * 

Rasul-hoito Opera Hotel and Spassa 26€/ hlö/ 40 min ohjelma, 

Baltic Beach Hotel & Spassa se sisältyy kylpylän Gardenia-osaston tarjontaan

* * * 

________________________


SAISIKO OLLA LISÄÄ?


          


TYKKÄSITKÖ? KERRO KAVEREILLEKIN!

30 kommenttia :

 1. Enpä aikaisemmin ole koittanut vahvistaa ystävyyttä noin intiimeissä merkeissä, enkä koita :D

  VastaaPoista
 2. Muahahahaaaa <3 -Kasvissyöjä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. se siitä tyttöjenreissun cis-normatiivisuudesta... <3

   Poista
 3. Voi luaja :) on teillä ollut varsin rentouttava kokemus!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. det var det nog... men vet du vad- du helt enkelt missade den där delen om "härliga dejten"... ;-)

   Poista
 4. :-D Nauroin aamukahvit nenästä ulos paperialkkareiden kohdalla! :-D

  VastaaPoista
 5. Huutonaurua, voi taivas sentään mihin olet joutunut. Nyt en sano, että kadehdin täällä vihreänä ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. jollain keinolla sen kauhun tasapainon on säilyttävä ;-)

   Poista
 6. No justiinsa... en tiedä kylpylöistä mitään ja tuskin olen kovin pian menossakaan :D Mutta tuo oma rentoutumistunti viikossa kuulostaa harvinaisen hyvältä idealta. Japanilainen yukata saisi toimittaa kylpytakin virkaa ja puhelin olisi suljettuna, mutta valaanlaulun vaihtaisin vaikka viinilasiin :)

  VastaaPoista
 7. Mä niin näen itseni samassa tilanteessa väkisin rentoutumassa. Epäilemättä siinä hieroessani miettisin, miten tästä saa hauskan blogipostauksen. Sinä onnistuit siinä kyllä. On se vaan niin, että vaikka puitteet olisi luotu millaisiksi, siinä paperistringeissä ja kalukukkarossa voi olla hippasen vaikea relata. En aio tuoksukynttilöitäkään hommata, koska useimpien haju on ihan karsea. Olisiko sittenkin perinteinen suomalaiskansallinen viinipullo paras? Osta vaan se kylpytakki, kietoudu siihen, unohda valaat ja avaa pullo.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. "unohda valaat ja avaa pullo" :-) Siinä on mun uusi motto!

   Poista
 8. Voi herranjestas! :D Eeheeheeee! Kumpi teistä sai kunnian asustautua munakukkaroon?

  Minä rakastan kylpylöitä ja kaiken maailman spa-touhuja, mutta ihan tällaisesta kokemuksesta en kyllä unelmoi... Melko mielenkiintoista markkinointia tuollaisen setin suosittelu ystäville, ja en nyt oikeastaan tiedä, nauttisinko välttämättä pariskuntanakaan tuosta niin kovasti, vaikka epäilemättä siinä tilanteessa olisi vähän helpompi relata.

  No, tiedänpähän nyt ainakin, että jos tuonne kylpylään joskus päädyn, niin taitaa olla parempi valita joku muu hoito...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. minähän sain kyseenalaisen kunnian ottaa se "miehen rooli" :-) Pariskuntana tuossa saattaisi ihan oikeatsi jotain sensuellia ollakin - ystävän kanssa ei niinkään...

   Poista
 9. :D :D :D :D :D :D

  Okei, EI kaverin kanssa kokeiltavaksi. Mutta siis MUUTEN tämä kuulostaa aivan taivaalta! Siis ihanaa! Ihan kuten Henna, itsekin todellakin RAKASTAN kylpylöitä ja kaiken maailman hemmottelua. Menene todellakin aina kun vaan mahdollista kokeilemaan erilaisia hoitoja - ja mieluiten skumppalasin kädessä. :D

  Kaikista pehmein ja hyvinvoivin iho ja hiukset koskaan on ollut turvesaunan jälkeen. Mentiin Turussa polttareiden päätteeksi dagen efter -fiilareissa parantelemaan krapulla ja se oli mitä parhain ratkaisu. Olo oli täysin uusi sen jälkeen ja junamatkakin taisi mennä nukkuessa. :)

  Toivottavasti ystävyys ei pahasti kärsinyt. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei, ei kaverin kanssa kokeiltavaksi. Jatkan valitsemallani jäykällä ja estyneella tielläni ja hoidan vastasuudessakin ystävyyssuhteeni vaatteet päällä :-)

   Turvesauna kuulostaa ihanalta <3 Meillä oli edellisellä Turun reissulla huoneessa oma sauna ja kyllä se pitkäksi venähtäneen yön jälkeen melko luksusta oli!

   Poista
 10. Kikakikakika :D Voin vain kuvitella nuo paperiset alushousut :D

  Olen kerran ollut turvesaunassa, ja se oli kyllä tosi ihanaa. Ei ollut ihan noin vaivaannuttava kokemus :D En ole sen jälkeen vastaavaan törmännyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ehkä pysyn vastaisuudessakin jalkapallon ja viinin parissa rentoutumisyrityksissäni :-)

   Poista
 11. Juu, ei ole meikäläisenkin juttu ihan kylpylähoidot. Pari kertaa on syystä tai toisesta tullut kokeiltua, mutta ei ole oikein kolahtanut. Turvejuttua oli tarjolla taisi olla Kaisankodissa jossain firmatilaisuudessa ja siitä jäi lähinnä mieleen se, että puolet porukasta valitti miten se tuhosi uimapuvun:-(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. hyvä tietää etten ihan yksin outouteni kanssa ole :-)

   Poista
 12. Minäkin olen ilmeisesti liian suomalainen ja kasvanut liian suomalaisessa kodissa, koska hemmottelu on jotenkin guilty pleasure. Muistelisin, että äitikin on kylpyläneitsyt, ellei sitten käynyt ennen minun syntymääni. Kylpyläkäynnit ovat kuitekin enemmän entisen Neuvostoliiton juttu ja hänessä ei ole mitään entistä Neuvostoliittoa. Täytyy sanoa, että ystävienkin koskettelu on minulla suomalaisen niukkaa.
  Mutta mitäpä matkustus olisikaan muuta kuin omalta mukavuusalueelta poistumista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ihan hyvää teki repäistä ja keskittyä ihan vain itseensä. vaikka moni muu asia reissussa oli kyllä enemmän sitä "itseäni" kuin tämä kokemus... :-)

   Poista
 13. Haha, mahtavaa. Just tuon takia en käy kylpylöissä. Musta tuntuu että astetta normaalimpikin kylpylöinti olisi mulle liian kiusallista. En ainakaan kokisi tuollaisessa ympäristössä voivani rentoutua. Rentoutua silti pitäisi muistaa, tekeehän se hyvää. Mutta mulle varmasti sopii paremmin vaikka jooga :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. joo. ei mullekaan :-) toki jos ihan itselleen sais koko kylpylän... mutta sellaista kohtelua varten tarvis olla varmaan vähintään Madonnan maine ja mammona :-)

   Poista
 14. Mä lienen päässyt estoistani, kuulostaa nimittäin hauskalta! Mä lähtisin ystävyyssuhteitani vahvistelemaan tänne milloin vain. ;)

  VastaaPoista
 15. Hauska tarina :) Olet oikeassa pitäisi muistaa ottaa enemmän aikaa itselle ja olla vaan, unohtaa kaikki ympäriltä, vaikka sitten sen kylpytakin ja viinilasin kera.

  VastaaPoista