lauantai 30. huhtikuuta 2016

Fake away- kiinalaista pöytään alle puolen tunnin: sesamkanaa ja parsakaalia

* * * 

For English please see here

* * * 

Rakastan naapurustoani Töölössä ja ensimmäisen vuoden jälkeen jälkeen nykyisessä osoitteessaani alan olla (jo melkein) ok senkin kanssa, että vuosien jälkeen postinumeroni on muuttunut perinteisestä kipurajastani 150 metrin verran siihen väärään suuntaan. 00100 - postinumeron sijaan asun nykyään ghetossa. 

Vielä vähän aikaa sitten tuo 150 metriä väärään suuntaan tarkoitti jotain vieläkin kivuliaampaa: sen postinumerorajan kohdalla kun kulki myös Foodoran kuljetusalueen raja. Miettikää nyt: ruokabloggari, joka joutuu tekemään itse oman ruokansa? Uhh uhh. 

Tämä fakeout-kiinalainen valmistuu onneksi nopeammin, kuin mitä kotiinkuljetuksessa kestäisi. Ja makukin on parempaa kuin suurimmassa osassa Helsingin kiinalaisia. Jos satut saamaan käsiisi viime päivinä blogosfäärin valloittanutta broccoliinia, testaa reseptiä ihmeessä sillä.  

Vasta Suomen markkinoille tullut kasvis on selvästi yleisönsä löytänyt, sillä se oli myyty loppuun joka ikisestä yrittämästäni kaupasta. Hyvää tulee tosin tavallisestakin parsakaalista. 






Neljälle:

Kiinalaista sesamkanaa ja parsakaalia

450 gr kanaa

marinadi:

1,25 dl (vähäsuolaista) soijakastiketta
0,75 dl hunajaa
1,25 rkl hienonnettua inkivääriä
2 isoa valkosipulinkynttä hienonnettuna
2 rkl sesamöljyä
2 rkl riisiviinietikkaa
1/2 tl chilihiutaleita

1 tl maissitärkkelystä sekoitettuna 1,5 tl kylmää vettä

1 parsakaali, samankokoisiksi kukinnoiksi leikattuna
4 kevätsipulia, hienonnettuna

Tarjoiluun: muutama rkl sesaminsiemeniä

Pilko kana muutaman sentin kuutioiksi. Sekoita marinadin ainekset keskenään ja jätä kana marinoitumaan siksi aikaa, kun valmistelet muut ainekset. 

Valuta kana marinadistaan (säästä se) ja kaada marinadi pieneen kattilaan. Kuumenna ja anna kiehua muutaman minuutin ajan. Lisää joukkoon maissitärkkelys, sekoita tasaiseksi ja anna kiehahtaa. Ohenna tarvittaessa muutamalla teelusikallisella vettä. 

Höyrytä parsakaalia muutaman minuutin ajan. Kuumenna muutama rkl öljyä pannulla ja ruskista kana kauttaaltaan kunnes se on liki kypsää. Lisää pannulle sitten kevätsipulin valkoiset osat (jätä vihreät varren tarjoiluun) ja parsakaali. Kuumenna ja kääntele joukkoon kastike. 

Ripottele päälle sesaminsiemenet ja kevätsipulin hienonnetut varret. Tarjoile riisin kanssa. 





Tämänkin pariksi kävisi varmasti myös se intialaisen kukkakaalipakoran kyytipoikana nähty Saimaan Juomatehtaan kepeä ja freesi Marsalkka Luomuvehnä, mutta hedelmäisyyttä löytyy myös tästä Blonde Alesta, jonka alelle tyypillinen hienoinen karvaus antaa tälle ryhtiä, joka toimii mainiosti ruoan paahteisuuden kanssa. Kippis kotimaiselle!


_________________


SAISIKO OLLA LISÄÄ?



      


TYKKÄSITKÖ? KERRO KAVEREILLEKIN!

Sharing is caring Share to Facebook Share to Twitter Email This Pin This

6 kommenttia :

  1. Olen hurahtanut kiinalaisiin ruokiin ja tämä mene takuuvarmasti kokeiluun :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. hyvä kuulla - käyhän kertomassa mitä tykkäsitte :-) !

      Poista
  2. Hei jee, tän ainesosat on sellaisia, jotka meillä kuluu muutenkin. Ei tarvitse ostaa sataa purkkia ja purnukkaa heittääkseen ne puolitäysinä vuoden päästä roskiin :D

    Minäkin kriiseilin joskus postinumeron vaihtumisesta muutaman metrin takia 00100:sta pois. Nyt meille ei tule edes ratikka. Onneksi ihan pian meille pääsee metrolla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. no juurikin tästä lähtöasetelmasta meilläkin lähdettiin :-)

      Poista
  3. Todella hyvän näköistä! Kiitos hyvistä resepteistä sinulle :) Toivottavasti jatkat blogisi ylläpitämistä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. voi kiitos :-) kannattaa pysyä kuulolla - tulossa on aika megalomaanisia uutisia...!

      Poista