torstai 5. marraskuuta 2015

Minilomalla Turussa: Scandic Julia

* * * 

For English please see here

* * * 


Matkanjohtajana en ollut ihan onnekkaimmasta päästä Food and Fun- ekskursiota järjestäessäni. 

Elämän heitellessä kapuloita rattaisiin (eroja, kissabloggaritapaamisia, sairastumisia, mitä noita nyt on...) lähdin Turkuun lopulta yksin. Vaan jos illallisvaraus on Kaskikseen, niin eipä seuraa tarvitse sekuntia pidempään mainostaa! 

Brittibroidin ja Tukkataikurin kihlajaisiin saapuneiden Turkulaisten toinen osapuoli ilmoittautui vapaaehtoiseksi samantien. Ja oli illan sisällöstä vähintäänkin yhtä vaikuttunut.

Mutta voi näitä minun tyyppejäni ♥ 

Tukkataikuri yllätti hyppäämällä ex tempore junaan ja liittymällä loppureissun koitoksiin. Awww.




Edellisellä kulinaristretkellämme majoituimme Radisson Blu Marinaan - siitä löydät postauksen täältä. Tämänkertaiseksi hotelliksemme valikoitui Scandic Julia, joka sai kolmekohtaisen arvosteluasteikkoni ensimmäisestä kohdasta (sijainti) täydet pisteet. Keskellä kaupunkia se tarjosi loistavan tukikohdan Turun yöelämäänkin tutustumiseen.

(Vastaanotosta olisi saanut toki veloituksetta lainaan halutessaan myös polkupyörän tai vaikka kävelysauvatkin...)

Meidän valinnaksemme koituivat kuitenkin huulikiilto ja korkokengät.




Vuonna 2011 kunnostettu hotelli oli varsin freesissä kuosissa, joskin yleiset tilat olivat kliinisyydessään vähän sairaalamaisia. Epähotellimaista ilmapiiriä korosti se, että vastaanotto sijaitsi kadulta liikekeskukseen tultaessa liukuportaiden päässä toisessa kerroksessa.





Meidät oli upgreidattu Superior Extra-huoneeseen, josta ei ollut kyllä valittamista (osa tämän luokan huoneista on isompia kuin koko asuntoni...) Hotelli sijaitsee juuri muutaman strategisen sentin torista eteenpäin,  joten huone oli myös rauhallinen. 

Instagrammiin, Facebookiin ja Twitteriin liimatun bloggarin tarpeisiin tekninen varustelukin oli kohdillaan: kaikista huoneista löytyy mm. ilmainen wi-fi ja iPod-telakka. 

Koska päivä oli kulunut varsin kiireisissä merkeissä (Turun ruokamessujen tarjontaan tutustuessa, Lauri Tähkän kanssa poseeratessa, Bloggarikokkisotaa voittaessa, tiedättehän...) oli illan rientoihin siistiytymisen kannalta kullanarvoista, että huoneesta löytyi myös silitysrauta ja -lauta.





Nähdessäni sängyille viikatut kylpytakit aloin olla jo varovaisen innoissani arviointitaulukon seuraavasta pysäkistä: kylpyhuoneesta. Kylpytakki...? Kylpyamme...?





(Face Stockholmin kylpytuotteet tulivat myös noteeratuiksi, vakaan hyväksyvällä nyökkäyksellä.)




Mutta ei. Ei näkynyt kylpyammetta. Sen sijaan sieltä löytyi ylimääräinen huone. Hetken kesti tajuta, että miksi. Sitten ei ollutkaan keskustayksiön tehoneliöasuttajan riemulla rajaa. Minulla on oma sauna! OMA SAUNA! 




Varsin iloisissa merkeissä kulunutta iltaa seuraavana aamuna ei olisi parempaa tapaa herätä voinut ollakaan kuin sauna ja hotelliaamiainen (se arvosteluasteikon kolmas, viimeinen ja ehkä kaikkein tärkein pykälä). Muuten en koskaan aamiaista edes syö,  mutta hotelliaamiaisista en saa tarpeekseni. 

Aamupalassa ei ollut valittamista siinäkään. Tarjonta oli runsasta ja pekoni optimaalisen rapeaa. Laajempaa kalavalikoimaa jäin kaipaamaan, mutta alan ymmärtää, että pakkomielteeni pikkelöityyn kalaan heti ensimmäisenä aamulla ei ole luonteenpiirre, jonka maapallon enemmistö jakaa.





Late check-outin (saatavilla veloituksetta klo 14 saakka) jälkeen olimme taas vaadittavissa ruumiin ja sielun voimissa suunnataksemme uusiin Food and Fun- elämyksiin: seuraaviksi on vuorossa Karu Izakayan ja Pinellan kattaus!


*Hotellin tarjosi Scandic Hotels*

__________________

SAISIKO OLLA LISÄÄ?



      




48 kommenttia :

  1. Muo lohduttaa tässä surun epätoivoisessa alhossa nyt ainoastaan sun hyvä seura ja se, että mäpä olekin ollut tuolla hotellissa kanssa ! Whuhuu. Ja kyllä: hotelliaamiainen. Parasta maailmassa. Eikä se tuolla ollut todellakaan huonoimmasta päästä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. hotelliaamiainen on ihan ehdottomasti päivän tärkein ateria :-)

      Poista
  2. Hotelliaamiainen on täälläkin melkein se tärkein kriteeri yhdessä sijainnin kanssa. Mikään ei lomalla voita kiireetöntä aamua runsaan aamupalabuffan ääressä! Ja sauna huoneessa (siis muuallakin kuin sviitissä), ihan mieletöntä!

    VastaaPoista
  3. Kuulostaa kivalta hotellilta ja reissulta. :)

    VastaaPoista
  4. Peruskivalta hotlalta kyllä näyttää, sijainti ei varmaan voisi olla enää keskeisempi. :D Mutta totta tosiaan pienet sairaalavibat välittyi jo näidenkin kuvien perusteella...?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. sijainti oli erinomainen ja samoin palvelu :-) Mut onhan nuo uudet modernit hotellit toki ihan erilaisia kuin vaikka suuri rakkauteni Grand Hotel Stockholm... ;-)

      Poista
  5. Mukava huone ja mukavalta vaikuttaa koko reissu.
    Sauna on kyllä luxusta, tosin kun sellainen omasta asunnosta löytyy, tuntuu välillä ettei sitä osaa tarpeeksi arvostaa. Pitäisi kyllä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. no minulla kun sellaista ei ole i k i n ä löytynyt niin voit kuvitella,että sitä arvostaa <3

      Poista
  6. En tavallisesti välitä hotelliarvosteluista mutta tämä oli hauskasti ja persoonallisesti kirjoitettu, joten oli mukava lukea, vaikka hotelli nyt ei minua vakuutakaan… :)

    VastaaPoista
  7. Kivan kuuloinen matka :) Näin turkulaisena on aina kiva lukea juttuja omasta kotikaupungista.

    VastaaPoista
  8. Oma sauna ja hyvä hotelliaamupala, mitäpä sitä muuta kaipaisikaan! :) Varsin varteenotettava vaihtoehto siis, kun seuraavalla kerralla suuntaamme Turkuun! Minulle tuli muuten jotenkin laivavibat tuosta käytäväkuvasta sairaalan sijaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. tykättiin! käytävät on laivoissa ja hotelleissa anonyymissä loputtomuudessaan kyllä varsin samanlaisia. Sairaala tuli mieleen lähinnä aulan kliinisyydestä.

      Poista
  9. Mä yövyin just viime viikonloppuna Kuopion Scandicissa ja tykkäsin kovasti: huonessa oli nojatuolin sijasta sininen samettinen divaani ja kultaverhot! Kylpytakki päälle ja divaanille lötköttelemään, olisi viikonloppu voinut huonomminkin alkaa :) Ja iso plussa noista isoista Facen pulloista, ei tarvitse annospakkauksien kanssa nuukailla vaan kerrankin sai body lotioniakin läträtä mielin määrin :) (Meillä pekoni oli kylläkin ilmeisen lötköä kun jäi tanskalaiselta pekonifanilta syömättä)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. oijoi miten glamöröösiltä kuulostaakin :-)

      Samaa mieltä noista kosmetiikkatuotteista - normaalisti täytyy itse roudata nekin mukana kun ei ne tavanomaiset suihkugeeli-shampoo--hoitoaine-kaikki yhdessä pullossa ratkaisut koskaan onnistu oikein missään tehtävistään.

      Pekoni on itsellä se tiukan testin paikka joka harvoin noutopöydissä on kuosissaan. Munakokkeli on sitten kyllä jo sellainen ,ettei sitä koskaankoskaankoskaanikinä pitäisi olla edes noutopöydässä tarjolla. Aina se on sellaista kumista, mautonta massaa ja niin kaukana siitä kermaisentäyteläisestä itsestään... :-/

      Poista
  10. Kivasti kirjoitettu arvosteluteksti! Vaikutti aidolta arviolta ja korosti juuri niitä tärkeitä puolia. Sauna hotellihuoneessa on aika luksusta! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä, kyllä ja kyllä :-) Siskoni asuu pohjoisessa jossa käytännössä sellaista asuntie ei olekaan, josta ei saunaa löytyisi, vaan kyllä se täällä kantakaupungissa sellaista luksusta on että ilolla otettiin yllätys vastaan :-)

      Poista
  11. Kuulostaa hyvältä vaihtoehdolta, jos tulee tarvetta yöpyä Turussa. Sijainti näemmä loistava ja Scandiccien perustaso on ennalta tuttu Tukholman-reissujen perusteella.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sijainti todella kohdillaan. Scandic kun on itselleni ihan niitä kaikkein tuntemattomimpia ketjuja, Tukholmassa olen tainut yöpyä vain yhdessä (tykkäsin kyllä kovastikin!) - muuten aina Hiltonissa.

      Poista
  12. Kulinaristimatka Turkuun kuulosti ensi alkuun kovin koomiselta, mutta tovin asiaa mietittyäni tajusin että onhan se oikeasti ihan kohtuulllisen iso kaupunki Suomen mittakaavassa, joten ravintolatarjontakin epäilemättä kohdallaan. I stand corrected.

    Hotelli vaikuttaa oikein viihtyisältä, ja huikeat bonukset saunasta ja hyvästä aamupalasta. Muutama hotellliyö on silloin tällöin tullut vietettyä Turussa, mutta ehkäpä tuonne seuraavalla kerralla!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Turku on ruokamatkailijalle ihan mieletön kohde! Niin paljon tunnelmallisia kahviloita ja personallisia, yrittäjävetoisia ravintoloita. EI yhtään samanlaista ketjuravintolahelvettikeskittymää mikä Helsingin keskustassa tevehtii. Paikoilla on ihan huikea osaamisen taso. Ja jotenkin... ihan erilainen fiilis (honeymoon-vaihe yhä päällä? Liian ruusunpunaiset lasit?) - elämäniloisuudessaan jotenkin hyvin Tukholmaa muistuttava.

      Poista
  13. Mä en ikinä majoitu Suomessa hotelleissa, mutta pitäisi varmaan joskus. Näyttää aika kivalta.
    Tuo sauna-intoilu oli musta parasta. Itse en oo oikein ikinä ymmärtänyt sitä. Edellisessä kämpässä pidin mun saunaa varastona ja kirosin, ettei niitäkin neliöitä voitu suunnitella vaikka vaatehuoneeksi. No jokainen tykkää eri jutuista. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hotellit on niin kivoja :-)

      Niin kai se menee - niillä, joilta se sauna löytyy, se usein päätyy juurikin varastoksi, ne, joilta sitä ei löydy taas haaveilevat siitä :-)

      Poista
  14. Sijainti on aivan priima ja sauna huoneessa oli varmasti mukava yllätys! Plussaa myös Facen kylpytuotteista niiden iänikuisten ihonkrakleeraaja kanisterisaippuoiden sijaan. :)
    Scanic-hotelleissa ollaan jonkun kerran yövytty ja ne ovat osoittautuneet poikkeuksetta perustoimiviksi hotelleiksi.

    VastaaPoista
  15. Saunasta plussaa :) On se muuten jännä, että silloin kun mulla on ollut oma sauna, niin sitä tuli käytettyä tosi harvoin, mutta sitten kun muuten on mahdollisuus saunoa, niin tartun siihen heti.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. sanopas se :-) itsellä ei ole koskaan ollut ja sen kyllä huomaa. Se on kuin kylpyamme - silloin kun sellaiseen pääsee käsiksi, ei siitä tarpeekseen saa :-)

      Poista
  16. Olen väittänyt useimmat Turun hotellit tuntevani aika hyvinkin, mutta edellinen kerta täällä taisi kyllä olla yli 20 vuotta sitten! Jotenkin kun ystävät Turussa ovat sijoittuneet torilta toiseen suuntaan, niin tämä on tuntunut olevan liian kaukana :-) - vaikka Turussa kaikki onkin lähellä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Turku on ihmisen kokoinen kaupunki :-) Kaikki siellä on lähellä!

      Poista
  17. Olipa mukava lukea tätä, testailen nimittäin samaista hotellia huomenna! Tuo sauna on kyllä ihanaa luksusta ja aamupalakin näyttää aika lupaavalta :)

    VastaaPoista
  18. Hotellien aamupalat on yleensä niin nam, ja oikein kohokohtia! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. on se aina vain niin kiva kun joku toinen tekee kaiken sun puolesta ;-)

      Poista
  19. Hauska nähdä sisältä turkulaishotelleja, joihin ei koskaan ole tullut tarvetta kaupungissa 25 vuotta asuneena majoittua, mutta joiden ohi olen satoja kertoja kulkenut. Viime viikonloppuna yövyin Helsingissä (10 kilsaa kotoa) hotellissa, jossa myös huoneessa sauna. Mutta koska se jää kotonakin lämmittämättä ehkä 363 päivänä vuodessa, jäi nytkin. Saunojatyypille oma minisauna on epäilemättä kiva ylläri!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joskus on kiva tehdä arjesta juhlaa ja hotellilomailla omassa kotikaupungissakin. Turistina sitä taas näkee kaiken jotenkin eri vinkkelistä ja innostuu uusista paikoista :-)

      Poista
  20. Hei, mulla on muutamien blogien lukemisen myötä tullut nyt sellainen tunne, että Turku on uusi kulinaristin mekka? Kaikki kehuu Turun ravintoloita ja pubeja, ja siellä toden totta vaikuttaa olevan valikoimaa aika runsaasti. Ja vaihtelevaa. :) Ps. Kiitos kaunis Viini-lehdestä, luettu läpi moneen otteeseen. Kyllä Suomessakin osataan, aika huippu lehti nimittäin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Turku on juuri sitä! Todella hieno tarjonta tunnelmallisia ja tasokkaita yrittäjävetoisia ravintoloita ja hieno tunnelma <3

      Poista
  21. Vähän persoonattoman oloiselta vaikuttaa, mutta ehkä se oikeastaan sopii Scandicin hintaluokkaan ja tyyliin - perushyviä perushotelleja, joissa ei ole mitään vikaa muttei toisaalta mitään erityisen mullistavaakaan. Sauna tosin on aina kiva ylläri, vaikka kotona ei kovin ahkerasti saunotakaan. :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. joo, ei tuo toki mikään boutique-design-kohde ole.

      Poista
  22. Harmi että ei ollut kylpyhuonetta, mutta sauna kyllä varmasti korvasi pettymyksen! Mikäs sen mukavampaa kuin rentoutua saunassa ja sujahtaa puhtaisiin lakanoihin. Nuo Scandicin hotellien pesuaineet on kyl hyviä. :-)

    VastaaPoista
  23. Kiva lukea Turkujuttuja näin hotelliesittelynkin näkökulmasta, tulee tutummaksi uusi kotikaupunki ja sen tarjonta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. kylläpäs Turusta löytyykin kaiken muun hyvän lisäksi vielä bloggareitakin ;-)

      Poista
  24. Mulle kans tämä tuntuu aika tyypilliseltä hotellilta, joka palvelee tosin hyvin perustarpeita tasaisen hyvällä laadulla. Itse haen majapaikoilta yleensä elämyksellisyyttä ja harva ketju ikävä kyllä tarjoaa sellaista. Onneksi ovat tosin nämä ketjutkin vähän tsempanneet tässäkin asiassa :).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suomesta elämykselliset ja persoonalliset ovat olleet aika harvassa...

      Poista