tiistai 9. kesäkuuta 2015

Juhannuskalenterin 22. luukku: Treffipubin brunssi

* * * 

For English please see here

* * * 

Tässä on viime aikoina ollut hienoisen kulttuurishokin aineksia havaittavissa töölöläisen ruokabloggarin pienessä maailmassa. Ensin sitä joutui (taas) nyöntämään, että se Turkuhan on varsin mainio paikka. 

Mutta eihän se siihen jäänyt. Sitten sitä joutui vielä kauhukseen havaitsemaan, että elämää on itä-Helsingissäkin (!!!). Silmille levähti nimittäin tällainen.





Ja mihinpä sitä ei ihminen brunssin perässä lähtisi. Ilmeisesti jopa Herttoniemeen. 

Olin Soppa-Hannalta kyllä kuullut huhuja siitä, että Treffipubin ruokatarjonta olisi metromatkan arvoinen asia, mutta olin skeptinen. Metroradan itäisen pään asemien ympärystä nyt vaan ei ihan ensimmäisenä mieleen tulisi (minkä vuoksi se Kontulan pikku-Jerusalemkin jäi aikoinaan testaamatta...). Eikä tuo nimikään Treffipub & Bistro kummoisia odotuksia herättänyt.

Odotuksia ei ollut omiaan nostattamaan myöskään terassilla ties kuinka monetta aamukaljaansa nautiskelevat paikalliset (11.45 aamulla!), joiden äänentaso ja kielenkäyttö oli kohonnut jo sellaiseksi, ettei Ruoholahdessakaan ollut epätietoisuutta heidän näkemyksistään erinäisten Suomen etnisten vähemmistöjen suhteen.

Ei paikka kyllä sisustuksellaankaan koreile. Mutta yllätykseksemme suurin osa pöydistä oli varattu, joten yleisönsä brunssi on selvästi löytänyt.

Isossa maailmassa aikaa viettänyt Naapurinpoika sanoi paikan muistuttavan Los Angelesista. 





Nämä velikullat tavattuamme aloimme jo olla varovaisen optimistisia.

Viime vuoden marraskuussa laajennettu Treffipub on ihan tosissaan panostanut ruokatarjontaansa. A la varten puolella on tarjolla mm. hummerista, kampasimpukoista ja tiikeriravuista koostuva äyriäislankku (50€ kahdelle hengelle), jota pelkästään edellisenä iltana oli mennyt seitsemän kappaletta.

Keittiömestari Topi Keskisarja on kakkosmiehensä Artun kanssa raskaan sarjan ammattilaisia, joilla on taustallaan pitkä ura Helsingin ravintoloissa, Careliasta lähtien. Brunssi on miesten sydäntä lähellä, ja he ovat olleet siivittämässä niin Klaus K:n kuin Sunninkin brunssia nousua Helsingin kärkikastiin. 

Seuraavana tavoitteena on tehdä Treffipubista kaupungin ykkösbrunssi. Ja kuultuani sisäpiirin tietoa siitä, millä intohimolla miehet suhtautuvat esimerkiksi kananmunan täydelliseen kypsyysasteeseen tai virheettömään pekoniin (!), en epäile yhtään, etteivätkö he tavoitteessaan onnistuisi.




Brunssilla on erinomainen hinta-laatusuhde (25€) ja myös talon viinit (punainen portugalilainen NBNC, valkoinen Etelä-Afrikkalainen African Passion Chenin Blanc, Prosecco Casa Gheller Brut Italiasta) ovat brunssin ajan tarjouksessa 25€/plo. Prosecco olikin varsin toimiva juoma läpi aterian. 

Koska nyt ei olla ihan missä tahansa lähiöpubissa, on myös viskivalikoimaan panostettu. Ja italialaisiin pienpanimo-oluisiin (!)

Ja jos oikein haluaa hemmotella pöytäseuruettaan, niin löytyy tältä shampanjaakin. Joka vaatimattomasti onkin sitten Dom Perignon 2004 (298€).




Kananmunia ja pekonia täällä on tosin turha odottaa. Teema vaihtuu joka viikko poikien fiiliksen mukaan. Edellisellä viikolla se oli ollut suomalainen (koivunmahlashotteineen!), tällä viikolla inspiraatiota oli ammennettu Aasian suunnalta, jossa Arttu viettää joka vuosi muutaman kuukauden.

Teeman mukaisesti brunssi aloitettin kookos-ananasshotein. 




Ja hei - niillä oli prawn crackereitä! 




Salaatteja saatteli ihana korianterivinegrette. Kimchit jätin rauhaan, mutta Naapurinpoika kehui niitä kovastikin. 

Soijamarinointi garilastuineen oli virkistävä tapa tarjoilla lohta, johon olen vähän ehtinyt jo kyllästyäkin. 





Possutempura oli koko alkupalapöydän ihan parasta antia. 




Parsatempurat sen sijaan olivat omaan makuuni liian lötköjä.




Valikoima ei ole suurensuuri, mutta eipä ole paikkakaan. Mutta sitäkin parempaa se kyllä on. Kaikkea myös täytettiin kiitettävästi ja henkilökunnan hyväntuulisuus oli ilmiselvää. Juuri tuo aidon viihtyisä fiilis olikin yksi brunssin ehdottomia vahvuuksia.

Pääruoan lisukkeina tuli höyrytettyjä kasviksia sekä paistettua riisiä katkaravuilla (ja 16 muulla ainesosalla!), jonka reseptin Arttu oli tuonut tuliaisinaan Laosista. Hyvää se olikin, mutta vielä parempaa oli tulossa. 




Pääruokana tarjoiltu bulgogi oli ihan naurettavan hyvää. Opimme sen tajuttoman suussasulavan mureuden salaisuudenkin, mutta en kerro, mikä se on, ennenkuin olen itse päässyt testaamaan. 

No okei, kerronpas.

Eikun...enpäs kerro.

No antaa mennä. Kiivi. 

Liha mureutuu mm. kiiviä sisältävässä marinadissaan kahden päivän ajan ennen hiiligrilliin päätymistään. Ihan tolkutonta. Jokainen satsi katosi nopeammin kuin liput Robbie Williamsin keikalle. 

Lihan kanssa tarjoiltua Gochujang-dressingiä vetäisin vaikka suonensisäisesti. 




Jälkiruokapöydän helmi oli upea limenlehtipossetti. 





Tiukka suositus tälle. Saas nähdä, mitä pojat ensi viikoksi taikovat!

* * * 

Mitä sanotte - kiinnostaisiko päästä testaamaan? No sehän onnistuu - meillä on nimittäin arvonnassa kahden hengen brunssilahjakortti!

Minkälainen on teidän unelmienne brunssi? Aasialaisvivahteinen? Meksikolainen? Amerikkalainen? Shampanjainen? Jotain muuta?

Osallistu kilpailuun vastaamalla kysymykseen kommenttikentässä ja osallistut arvontaan! Arvonta suoritetaan ensi sunnuntaina 14.6.

PS. Voitonmahdollisuuksien maksimoimiseksi kannattaa värvätä kaverikin osallistumaan...!

* * * 

*Yhteistyössä Treffipubin kanssa*


_________________

SAISIKO OLLA LISÄÄ?



      


72 kommenttia :

  1. Uusi yritys, kommentointi äsken meni bittiavaruuteen.. Eli olen kiinnostunut!!!!! Sopivasti tulen just Suomeenkin. Minä tykkäisin välimerellisestä brunssista aasialaisilla ja suomalaisilla mauulla höystettynä

    VastaaPoista
  2. Meksikolainen brunssi! Tai Lähi-Itä :-) Sanosin muuten shampanjaa, shampanjaa, mutta kun tämä siunattu tilani ei skumpan juomista nyt oikeen sulata :-D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kunnollisen Lähi-idän buffetin voittanutta on kyllä vaikea keksiä... <3 Tsemppiä arvontaan!

      Poista
  3. Tärkein asia on viettää brunssi kiireettömästi hyvässä seurassa! Ja mieluummin vähän hyvä laatuista kuin paljon keskinkertaista. Teemoja riittää onneksi loppuelämäksi, mutta ainakin Lähi-Itä ja Aasia kiinnostaa tällä hetkellä. Myös kesän korvalla ihanat suomalaiset raaka-aineet ja niiden ympärille rakentuva brunssi maistuu.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihan totta - hyvä seura se tekee kaikesta parempaa! Ooh... nälkä tulee kun ajatteleekaan kaikkea ihanaa suomalaista just nyt...! uusia perunoita! silliä!

      Poista
  4. italiabrunssi kehiin, niin mäkin jaksan herätä ajoissa brunssille =)

    VastaaPoista
  5. No shampajallahan ei voi mennä vikaan, mutta unelmabrunssi olisi ehkä meksikolais-vivahteinen. ansku_66@hotmail.com

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. shampanjalla tulee kaikesta kyllä parempaa :-) onnea kisaan!

      Poista
  6. Juoman tulee olla kuplivaa, olkoon sitten proseccoa tai shampanjaa. Aasialaiset maut kiinnostaa aina, mutta suomalainen olisi kyllä eksoottinen...

    VastaaPoista
  7. Välimerellinen tai sitten meksikolainen brunssi olisi omaan mieleen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. saas nähdä mitä ne pojat vielä keksivätkään :-) onnea arvontaan!

      Poista
  8. Piemontelaisia antipastoja niin että napa rutisee!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. ooh - siinä olisi kyllä molto beneä kerrakseen x onena arvontaan!

      Poista
  9. Shampanjabrunssi, oi! Mä kyllä olisin halunnut kokea sen suomalaisen brunssin koivunmahloineen... kuullostaa mielenkiintoiselta. :)

    VastaaPoista
  10. Hei, Treffiinhän on aamuisin jono oven takana, aamukaljoille. :D Treffin lounas ja lista on testattu, brunssi vielä puuttuu.
    Mun unelmabrunssi on hidas ja just tekis mieli Italian makuja.
    T. Herttoniemeläinen :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. jesus. ehkä ihan hyvä että tultiin paikalle vasta puoleltapäivin :-) Hiltonissa oli joskus aikoinaan brunssi, jonne unodhuttiin kaveriporukalla kyllä useammaksikin tunniksi... :-) onnea arvontaan!

      Poista
  11. Jaa mikähän olisi mun unelmien brunssi. Todella vaikea valita, mutta ehdottomasti siihen kuuluu shampanja. Ehkä kuitenkin ennemmin jotain eurooppalaista kuin aasian tai meksikon makuja. Ja jos vielä pystyisi syömään ulkona lämpimässä auringonpaisteessa, niin se olisi todella ihanaa.

    VastaaPoista
  12. Oijoi, teemabrunssit kuulostaa kivalta! Mä haluaisin jotain eksoottisia makuja vaikkapa Etelä-Amerikasta :)


    -Hanna ( hanna.ahtonen (a) helsinki.fi)

    VastaaPoista
  13. Aasialainen tai italialainen Proseccon kera <3
    pullantuoksuinenkoti@yahoo.fi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. tuolla oli kyllä varsin toimivaa proseccoa varsin toimivaan hintaan... ;-) onnea arvontaan!

      Poista
  14. Aasialainen brunssi maistuisi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. sama täällä :-) Jos koskaan olet liikenteessä Tukholmassa, tsekkaa Bern's :-) Sieltä löytyy! Onnea kisaan!

      Poista
  15. Aasia, Intia, Amerikka tai mikä tahansa käy...en ole ronkeli en ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. se on hyvä :-) Eipä meilläkään juuri nirsoilla ;-) Onnea arvontaan!

      Poista
  16. Aasialainen tai meksikolainen... ja kuohuvaa toki :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. ei taida olla mitään, mihin kuohuva ei kävisi ;-) Onnea kisaan!

      Poista
  17. Olen aika kaikkiruokainen kunhan se on rakkaudella valmistettu... Kysymykseen vastatakseni välimerellinen, erityisesti espanjalainen, brunssi cavan kanssa vastaisi unelmiani <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. dios mios - kenellepä ei :-) PS. löytyy tuolta cavaakin...! Onnea kisaan!

      Poista
  18. Elän syödäkseni, eli aika kaikkiruokainen olen. Aasialainen brunssi olisi uusi elämys, joten sellainen sitten ☺

    VastaaPoista
  19. Vau, näyttää hyvälle! Aasialaisvivahteinen maistuisi, toki kuohuvan kera! :)

    pienet.suloisuudet@gmail.com

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. eikö vain! Tuo bulgogi herättää meillä vieläkin ihastuksen huokauksia :-) onnea kisan sinullekin!

      Poista
  20. Italialainen, Espanja tai Mexico tyyppiselle menee ääni täältä :)

    VastaaPoista
  21. Espanjalainen brunssi sampanjan kanssa voisi olla aikas bueno :) Teemalla niin väliä, uskon että nämä kokit loihtivat kaikesta taivaallisen herkullista! Tämä ruokablogi kuvineen ja teksteineen oli mielen räjäyttävä, aivan uskomattoman herkullisen näköistä ruokaa ja todella hyvin kirjoitettuna että tuli ihan järjetön nälkä! :D peukut pystyssä että arvpaonni suosisi :) yellows (@) jippii.fi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. kiitos kauniista sanoista :-) olen samaa mieltä - uskon että noilta kundeiltaluonnistuu kyllä mikä tahansa :-)! onnea arvontaan!

      Poista
  22. Minua kiinnostaa brunssi, jossa tarjolla mm. tuoreita vihanneksia,marjoja, hedelmiä ns.luonnollisia, puhtaita makuja. Ehkä skandinaavinen miksattuna välimerivivahteella.. :D Puuroakin saa olla tarjolla. ;) lamerinquecit@gmail.com

    VastaaPoista
  23. Etelä-afrikkalainen brunssi kiinnostaa. Tosin Treffissä kaikki on hyvää. Itä-Helsinki rulaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. oi, kuinka kuulostaakin hyvältä (ja lihaisalta!) :-) onnea kisaan!

      Poista
  24. Runsas brunssi New Yorkin tyylisesti, kiitos.

    VastaaPoista
  25. Välimerellis-suomalainen brunssi olis poikaa :)
    sinikkasokka@hotmail.com

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. tuossa on kyllä toimiva yhdistelmä! onnea arvontaan!

      Poista
  26. Brunssi kuin brunssi on mun makuun, se konsepti vaan toimii :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. ja meilini on timanttikaulapanta@gmail.com

      Poista
    2. niin toimii :-) onnea arvontaan sinullekin! ps. oi mikä ihana sähköpostiosoite!

      Poista
  27. Olen kerran testannut Treffipubin brunssin ja hyväksi havainnut. Ja olen avoin kaiken maailman brunsseille, kunhan on tarjolla kahvia ja toki kuplajuomakin kelpaa :-)

    VastaaPoista
  28. Espanjalaishenkinen brunssi tapasten kera! :)

    VastaaPoista
  29. Kyllä Välimeri inspiroi ja ihastuttaa aina yhtä paljon! Sen rannoilta löytyy jokaisesta ilmansuunnasta jotain special-hyvää, sopii brunssiin, piknikille, illalliselle, lounaalle, mökille, joka saareen ja notkelmaan... : )
    anu.nyman@gmail.com

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. no näin on :-) onnea arvontaan!

      Poista
    2. ja täältä löytyy onnellinen voittaja :-) Tarkistahan sähkäpostisi!

      Poista
  30. Brunssi mustekala-teemalla :p

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. ooh - löysit ei-niin-salaisen-heikon kohtani :-) Naapurinpojan ensimmäinen kysymys jutellessamme keittiön porukan kanssa á la varte-listasta oli: "mikä teidän mustekalapolitiikkanne on" :-) onnea arvontaan sinnekin!

      Poista
  31. Aamiaishenkinen brunssi kaikilla herkuilla :)
    jen-ny93@hotmail.com

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. onkohan niihin edes mahdolllista kyllästyä ;-)? onnea matkaan!

      Poista
  32. Aasialaisvivahteiset maut olisivat mieleeni!
    gleam84(at)gmail dot com

    VastaaPoista
  33. Oi vitsi, täällä ilmoittautuu 25-vuotias nuori (vai vanhako jo) nainen, joka EI OLE IKINÄ käynyt brunssilla! Treffipubissa olen pariin otteeseen piipahtanut remonttinsa jälkeen ja entiseen verrattuna paikka on kyllä upea! :)

    Brunssilla söisin varmaan mitä vaan? :P Nää noiden herkut vaikuttaa mahtavilta. Laatu tosiaan korvaa määrän! Ois niin huippuu päästä toi testaamaan.. :)

    VastaaPoista
  34. Herrrrkullinen ranskalaistyyppinen brunssi on mieleeni. Siis briossileipää, hilloja, hedelmiä, croisantteja, juustoja... nam! Mutta hyvän ruoan ystävälle maistuu toki lähes kaikki ja uutta on kiva kokeilla. =)

    VastaaPoista
  35. Meksiko, Italia.. Jotain iiiihanaa :)

    VastaaPoista