* * *
For English please see here
* * *
Tässä on viime aikoina ollut hienoisen kulttuurishokin aineksia havaittavissa töölöläisen ruokabloggarin pienessä maailmassa. Ensin sitä joutui (taas) nyöntämään, että se Turkuhan on varsin mainio paikka.
Mutta eihän se siihen jäänyt. Sitten sitä joutui vielä kauhukseen havaitsemaan, että elämää on itä-Helsingissäkin (!!!). Silmille levähti nimittäin tällainen.
Ja mihinpä sitä ei ihminen brunssin perässä lähtisi. Ilmeisesti jopa Herttoniemeen.
Olin Soppa-Hannalta kyllä kuullut huhuja siitä, että Treffipubin ruokatarjonta olisi metromatkan arvoinen asia, mutta olin skeptinen. Metroradan itäisen pään asemien ympärystä nyt vaan ei ihan ensimmäisenä mieleen tulisi (minkä vuoksi se Kontulan pikku-Jerusalemkin jäi aikoinaan testaamatta...). Eikä tuo nimikään Treffipub & Bistro kummoisia odotuksia herättänyt.
Odotuksia ei ollut omiaan nostattamaan myöskään terassilla ties kuinka monetta aamukaljaansa nautiskelevat paikalliset (11.45 aamulla!), joiden äänentaso ja kielenkäyttö oli kohonnut jo sellaiseksi, ettei Ruoholahdessakaan ollut epätietoisuutta heidän näkemyksistään erinäisten Suomen etnisten vähemmistöjen suhteen.
Ei paikka kyllä sisustuksellaankaan koreile. Mutta yllätykseksemme suurin osa pöydistä oli varattu, joten yleisönsä brunssi on selvästi löytänyt.
Isossa maailmassa aikaa viettänyt Naapurinpoika sanoi paikan muistuttavan Los Angelesista.
Nämä velikullat tavattuamme aloimme jo olla varovaisen optimistisia.
Viime vuoden marraskuussa laajennettu Treffipub on ihan tosissaan panostanut ruokatarjontaansa. A la varten puolella on tarjolla mm. hummerista, kampasimpukoista ja tiikeriravuista koostuva äyriäislankku (50€ kahdelle hengelle), jota pelkästään edellisenä iltana oli mennyt seitsemän kappaletta.
Keittiömestari Topi Keskisarja on kakkosmiehensä Artun kanssa raskaan sarjan ammattilaisia, joilla on taustallaan pitkä ura Helsingin ravintoloissa, Careliasta lähtien. Brunssi on miesten sydäntä lähellä, ja he ovat olleet siivittämässä niin Klaus K:n kuin Sunninkin brunssia nousua Helsingin kärkikastiin.
Seuraavana tavoitteena on tehdä Treffipubista kaupungin ykkösbrunssi. Ja kuultuani sisäpiirin tietoa siitä, millä intohimolla miehet suhtautuvat esimerkiksi kananmunan täydelliseen kypsyysasteeseen tai virheettömään pekoniin (!), en epäile yhtään, etteivätkö he tavoitteessaan onnistuisi.
Brunssilla on erinomainen hinta-laatusuhde (25€) ja myös talon viinit (punainen portugalilainen NBNC, valkoinen Etelä-Afrikkalainen African Passion Chenin Blanc, Prosecco Casa Gheller Brut Italiasta) ovat brunssin ajan tarjouksessa 25€/plo. Prosecco olikin varsin toimiva juoma läpi aterian.
Koska nyt ei olla ihan missä tahansa lähiöpubissa, on myös viskivalikoimaan panostettu. Ja italialaisiin pienpanimo-oluisiin (!)
Koska nyt ei olla ihan missä tahansa lähiöpubissa, on myös viskivalikoimaan panostettu. Ja italialaisiin pienpanimo-oluisiin (!)
Ja jos oikein haluaa hemmotella pöytäseuruettaan, niin löytyy tältä shampanjaakin. Joka vaatimattomasti onkin sitten Dom Perignon 2004 (298€).
Kananmunia ja pekonia täällä on tosin turha odottaa. Teema vaihtuu joka viikko poikien fiiliksen mukaan. Edellisellä viikolla se oli ollut suomalainen (koivunmahlashotteineen!), tällä viikolla inspiraatiota oli ammennettu Aasian suunnalta, jossa Arttu viettää joka vuosi muutaman kuukauden.
Teeman mukaisesti brunssi aloitettin kookos-ananasshotein.
Ja hei - niillä oli prawn crackereitä!
Salaatteja saatteli ihana korianterivinegrette. Kimchit jätin rauhaan, mutta Naapurinpoika kehui niitä kovastikin.
Soijamarinointi garilastuineen oli virkistävä tapa tarjoilla lohta, johon olen vähän ehtinyt jo kyllästyäkin.
Possutempura oli koko alkupalapöydän ihan parasta antia.
Parsatempurat sen sijaan olivat omaan makuuni liian lötköjä.
Valikoima ei ole suurensuuri, mutta eipä ole paikkakaan. Mutta sitäkin parempaa se kyllä on. Kaikkea myös täytettiin kiitettävästi ja henkilökunnan hyväntuulisuus oli ilmiselvää. Juuri tuo aidon viihtyisä fiilis olikin yksi brunssin ehdottomia vahvuuksia.
Pääruoan lisukkeina tuli höyrytettyjä kasviksia sekä paistettua riisiä katkaravuilla (ja 16 muulla ainesosalla!), jonka reseptin Arttu oli tuonut tuliaisinaan Laosista. Hyvää se olikin, mutta vielä parempaa oli tulossa.
Pääruokana tarjoiltu bulgogi oli ihan naurettavan hyvää. Opimme sen tajuttoman suussasulavan mureuden salaisuudenkin, mutta en kerro, mikä se on, ennenkuin olen itse päässyt testaamaan.
No okei, kerronpas.
Eikun...enpäs kerro.
No antaa mennä. Kiivi.
Liha mureutuu mm. kiiviä sisältävässä marinadissaan kahden päivän ajan ennen hiiligrilliin päätymistään. Ihan tolkutonta. Jokainen satsi katosi nopeammin kuin liput Robbie Williamsin keikalle.
Lihan kanssa tarjoiltua Gochujang-dressingiä vetäisin vaikka suonensisäisesti.
Lihan kanssa tarjoiltua Gochujang-dressingiä vetäisin vaikka suonensisäisesti.
Jälkiruokapöydän helmi oli upea limenlehtipossetti.
Tiukka suositus tälle. Saas nähdä, mitä pojat ensi viikoksi taikovat!
* * *
Mitä sanotte - kiinnostaisiko päästä testaamaan? No sehän onnistuu - meillä on nimittäin arvonnassa kahden hengen brunssilahjakortti!
Minkälainen on teidän unelmienne brunssi? Aasialaisvivahteinen? Meksikolainen? Amerikkalainen? Shampanjainen? Jotain muuta?
Osallistu kilpailuun vastaamalla kysymykseen kommenttikentässä ja osallistut arvontaan! Arvonta suoritetaan ensi sunnuntaina 14.6.
PS. Voitonmahdollisuuksien maksimoimiseksi kannattaa värvätä kaverikin osallistumaan...!
PS. Voitonmahdollisuuksien maksimoimiseksi kannattaa värvätä kaverikin osallistumaan...!
* * *
*Yhteistyössä Treffipubin kanssa*
_________________
SAISIKO OLLA LISÄÄ?
Uusi yritys, kommentointi äsken meni bittiavaruuteen.. Eli olen kiinnostunut!!!!! Sopivasti tulen just Suomeenkin. Minä tykkäisin välimerellisestä brunssista aasialaisilla ja suomalaisilla mauulla höystettynä
VastaaPoistano onnea kisaan ja tervetuloa :-)
PoistaMeksikolainen brunssi! Tai Lähi-Itä :-) Sanosin muuten shampanjaa, shampanjaa, mutta kun tämä siunattu tilani ei skumpan juomista nyt oikeen sulata :-D
VastaaPoistaKunnollisen Lähi-idän buffetin voittanutta on kyllä vaikea keksiä... <3 Tsemppiä arvontaan!
PoistaTärkein asia on viettää brunssi kiireettömästi hyvässä seurassa! Ja mieluummin vähän hyvä laatuista kuin paljon keskinkertaista. Teemoja riittää onneksi loppuelämäksi, mutta ainakin Lähi-Itä ja Aasia kiinnostaa tällä hetkellä. Myös kesän korvalla ihanat suomalaiset raaka-aineet ja niiden ympärille rakentuva brunssi maistuu.
VastaaPoistaIhan totta - hyvä seura se tekee kaikesta parempaa! Ooh... nälkä tulee kun ajatteleekaan kaikkea ihanaa suomalaista just nyt...! uusia perunoita! silliä!
Poistaitaliabrunssi kehiin, niin mäkin jaksan herätä ajoissa brunssille =)
VastaaPoistase olis kyllä ihana sekin :-) onnea arvontaan!
PoistaNo shampajallahan ei voi mennä vikaan, mutta unelmabrunssi olisi ehkä meksikolais-vivahteinen. ansku_66@hotmail.com
VastaaPoistashampanjalla tulee kaikesta kyllä parempaa :-) onnea kisaan!
PoistaJuoman tulee olla kuplivaa, olkoon sitten proseccoa tai shampanjaa. Aasialaiset maut kiinnostaa aina, mutta suomalainen olisi kyllä eksoottinen...
VastaaPoistaaamen :-) tervetuloa kisaan sinnekin!
PoistaVälimerellinen tai sitten meksikolainen brunssi olisi omaan mieleen!
VastaaPoistasaas nähdä mitä ne pojat vielä keksivätkään :-) onnea arvontaan!
PoistaPiemontelaisia antipastoja niin että napa rutisee!
VastaaPoistaooh - siinä olisi kyllä molto beneä kerrakseen x onena arvontaan!
PoistaShampanjabrunssi, oi! Mä kyllä olisin halunnut kokea sen suomalaisen brunssin koivunmahloineen... kuullostaa mielenkiintoiselta. :)
VastaaPoistashampanjabrunssi kyllä!
PoistaHei, Treffiinhän on aamuisin jono oven takana, aamukaljoille. :D Treffin lounas ja lista on testattu, brunssi vielä puuttuu.
VastaaPoistaMun unelmabrunssi on hidas ja just tekis mieli Italian makuja.
T. Herttoniemeläinen :)
jesus. ehkä ihan hyvä että tultiin paikalle vasta puoleltapäivin :-) Hiltonissa oli joskus aikoinaan brunssi, jonne unodhuttiin kaveriporukalla kyllä useammaksikin tunniksi... :-) onnea arvontaan!
PoistaJaa mikähän olisi mun unelmien brunssi. Todella vaikea valita, mutta ehdottomasti siihen kuuluu shampanja. Ehkä kuitenkin ennemmin jotain eurooppalaista kuin aasian tai meksikon makuja. Ja jos vielä pystyisi syömään ulkona lämpimässä auringonpaisteessa, niin se olisi todella ihanaa.
VastaaPoistapeukku shampanjalle :-) onnea kisaan!
PoistaOijoi, teemabrunssit kuulostaa kivalta! Mä haluaisin jotain eksoottisia makuja vaikkapa Etelä-Amerikasta :)
VastaaPoista-Hanna ( hanna.ahtonen (a) helsinki.fi)
toivotaan että natsaa :-)
PoistaAasialainen tai italialainen Proseccon kera <3
VastaaPoistapullantuoksuinenkoti@yahoo.fi
tuolla oli kyllä varsin toimivaa proseccoa varsin toimivaan hintaan... ;-) onnea arvontaan!
PoistaAasialainen brunssi maistuisi!
VastaaPoistasama täällä :-) Jos koskaan olet liikenteessä Tukholmassa, tsekkaa Bern's :-) Sieltä löytyy! Onnea kisaan!
PoistaAasia, Intia, Amerikka tai mikä tahansa käy...en ole ronkeli en ;)
VastaaPoistase on hyvä :-) Eipä meilläkään juuri nirsoilla ;-) Onnea arvontaan!
PoistaAasialainen tai meksikolainen... ja kuohuvaa toki :)
VastaaPoistaei taida olla mitään, mihin kuohuva ei kävisi ;-) Onnea kisaan!
PoistaOlen aika kaikkiruokainen kunhan se on rakkaudella valmistettu... Kysymykseen vastatakseni välimerellinen, erityisesti espanjalainen, brunssi cavan kanssa vastaisi unelmiani <3
VastaaPoistadios mios - kenellepä ei :-) PS. löytyy tuolta cavaakin...! Onnea kisaan!
PoistaElän syödäkseni, eli aika kaikkiruokainen olen. Aasialainen brunssi olisi uusi elämys, joten sellainen sitten ☺
VastaaPoistatuota voi kyllä suositella :-) onnea kisaan!
PoistaVau, näyttää hyvälle! Aasialaisvivahteinen maistuisi, toki kuohuvan kera! :)
VastaaPoistapienet.suloisuudet@gmail.com
eikö vain! Tuo bulgogi herättää meillä vieläkin ihastuksen huokauksia :-) onnea kisan sinullekin!
PoistaItalialainen, Espanja tai Mexico tyyppiselle menee ääni täältä :)
VastaaPoistaOnnea arvontaan!
PoistaEspanjalainen brunssi sampanjan kanssa voisi olla aikas bueno :) Teemalla niin väliä, uskon että nämä kokit loihtivat kaikesta taivaallisen herkullista! Tämä ruokablogi kuvineen ja teksteineen oli mielen räjäyttävä, aivan uskomattoman herkullisen näköistä ruokaa ja todella hyvin kirjoitettuna että tuli ihan järjetön nälkä! :D peukut pystyssä että arvpaonni suosisi :) yellows (@) jippii.fi
VastaaPoistakiitos kauniista sanoista :-) olen samaa mieltä - uskon että noilta kundeiltaluonnistuu kyllä mikä tahansa :-)! onnea arvontaan!
PoistaMinua kiinnostaa brunssi, jossa tarjolla mm. tuoreita vihanneksia,marjoja, hedelmiä ns.luonnollisia, puhtaita makuja. Ehkä skandinaavinen miksattuna välimerivivahteella.. :D Puuroakin saa olla tarjolla. ;) lamerinquecit@gmail.com
VastaaPoistaaah - lisää puuroihmisiä :-) onnea arvontaan!
PoistaEtelä-afrikkalainen brunssi kiinnostaa. Tosin Treffissä kaikki on hyvää. Itä-Helsinki rulaa!
VastaaPoistaoi, kuinka kuulostaakin hyvältä (ja lihaisalta!) :-) onnea kisaan!
PoistaRunsas brunssi New Yorkin tyylisesti, kiitos.
VastaaPoistaoh, yes :-)! onnea arvontaan sinullekin!
PoistaVälimerellis-suomalainen brunssi olis poikaa :)
VastaaPoistasinikkasokka@hotmail.com
tuossa on kyllä toimiva yhdistelmä! onnea arvontaan!
PoistaBrunssi kuin brunssi on mun makuun, se konsepti vaan toimii :)
VastaaPoistaja meilini on timanttikaulapanta@gmail.com
Poistaniin toimii :-) onnea arvontaan sinullekin! ps. oi mikä ihana sähköpostiosoite!
PoistaOlen kerran testannut Treffipubin brunssin ja hyväksi havainnut. Ja olen avoin kaiken maailman brunsseille, kunhan on tarjolla kahvia ja toki kuplajuomakin kelpaa :-)
VastaaPoistase on kyllä hyvä :-) tsemppiä arvontaan!
PoistaEspanjalaishenkinen brunssi tapasten kera! :)
VastaaPoistasi! si! muchas onnea arvontaan :-)
PoistaKyllä Välimeri inspiroi ja ihastuttaa aina yhtä paljon! Sen rannoilta löytyy jokaisesta ilmansuunnasta jotain special-hyvää, sopii brunssiin, piknikille, illalliselle, lounaalle, mökille, joka saareen ja notkelmaan... : )
VastaaPoistaanu.nyman@gmail.com
no näin on :-) onnea arvontaan!
Poistaja täältä löytyy onnellinen voittaja :-) Tarkistahan sähkäpostisi!
PoistaBrunssi mustekala-teemalla :p
VastaaPoistaooh - löysit ei-niin-salaisen-heikon kohtani :-) Naapurinpojan ensimmäinen kysymys jutellessamme keittiön porukan kanssa á la varte-listasta oli: "mikä teidän mustekalapolitiikkanne on" :-) onnea arvontaan sinnekin!
PoistaAamiaishenkinen brunssi kaikilla herkuilla :)
VastaaPoistajen-ny93@hotmail.com
onkohan niihin edes mahdolllista kyllästyä ;-)? onnea matkaan!
PoistaAasialaisvivahteiset maut olisivat mieleeni!
VastaaPoistagleam84(at)gmail dot com
sulla on hyvä mieli :-) onnea arvontaan!
PoistaOi vitsi, täällä ilmoittautuu 25-vuotias nuori (vai vanhako jo) nainen, joka EI OLE IKINÄ käynyt brunssilla! Treffipubissa olen pariin otteeseen piipahtanut remonttinsa jälkeen ja entiseen verrattuna paikka on kyllä upea! :)
VastaaPoistaBrunssilla söisin varmaan mitä vaan? :P Nää noiden herkut vaikuttaa mahtavilta. Laatu tosiaan korvaa määrän! Ois niin huippuu päästä toi testaamaan.. :)
iso suositus heille!
PoistaHerrrrkullinen ranskalaistyyppinen brunssi on mieleeni. Siis briossileipää, hilloja, hedelmiä, croisantteja, juustoja... nam! Mutta hyvän ruoan ystävälle maistuu toki lähes kaikki ja uutta on kiva kokeilla. =)
VastaaPoistaranskalainen kuulostaa kyllä ihanalta <3!
PoistaMeksiko, Italia.. Jotain iiiihanaa :)
VastaaPoistasi, si :-)
Poista