lauantai 9. huhtikuuta 2016

Ruokamatkailijan tärpit Riikaan


* * * 



For English please see here


* * * 

Hyvästä ruoasta ei Riian riemulomallamme ollut puutetta. Onneksi matkaseuralaisena oli yhtä häpeilemätön hedonisti, jonka mielestä kolme jälkiruokaa on ainoastaan kohtuullinen valinta. Joskin sain (epäilemättä kaikella rakkaudella ja kunnioituksella?) kuulla olevani melkoinen foodzilla.





Tämänkertaisen reissun suosikiksi nousi tällä hetkellä Riian ravintoloiden top 30- rankingissa kolmanneksi listattu Muusu




Vanhassa kaupungissa sijaitseva Muusu ihastutti jo satukirjamaisella ulkomuodollaan, mutta kaikki muukin on paikassa kohdillaan. Tunnelmallinen sisustus, erinomainen palvelu, asiantuntevat viinisuositukset ja todella hyvää ruokaa. 









Erityisen vahva suositus paikan alkupaloille, joissa iloitellaan niin latvialaisilla ruokaperinteillä kuin eurooppalaisilla vivahteilla. Itseäni ilahdutti suuresti riistan ja sisäelimien käyttö - listalta löytyy niin upeaa karitsankieltä kuin porsaankorvaterriiniäkin. 





Alkukuplivista, neljästä alkuruoasta, jaetusta pääruoasta, viinipullosta ja kolmesta jälkiruoasta koostunut illallinen muutamalla digestiivillä jäi tippeineenkin 130 euroon. Hinta-laatusuhde on siis enemmän kuin kohdallaan!

Välimerellisen fiestan perässä kannattaa suunnata toisella puolen kaupunkia sijaitsevaan Rivieraan, jonka listalta löytyy niin ostereita, mustekalaa (!!!) kuin sammakonkoipiakin. Laadukkaasta tarjonnasta huolimatta hinnat ovat täälläkin kohdillaan: pääruoatkaan eivät yli kahtakymppiä kustanna. 

Kattava viinilistakin on erinomaisen käyttäjäystävällinen: laseittain saa useampaakin sorttia ja erityisesti shampanjavalikoima hivelee monipuolisuudellaan. 




Viinien ystävää hemmottelee myös kaupungin viinibaarien uusin tulokas Easy Wine




Nimensä mukaisesti se on matalan kynnyksen mutkaton paikka, jossa saat käyttöösi 50 eurolla ladatun kortin, jolla saat vapaasti valita haluamasi kokoisen annoksen baarin yli 60 maisteluviinistä. Konsepti on tuttu mm. Tel Avivin Sarona Marketin Tasting Roomista.

Myös edullisia antipasti- ja pasta-annoksia. 





Toinen suosittelemisen arvoinen mielenkiintoisia viinejä tarjoava baari on Vincents- ravintolan lähettyviltä löytyvä Garage, joka viikonloppuisin tarjoaa myös osteribrunssia (3 osteria tilpehööreineen joko Proseccolla, Franciacortalla tai shampanjalla 9€/12€/15€. 




Brunssia etsiessä ei Riikassa ole Bibliotekan voittanutta (ostereita sielläkin!), mutta katsastamisen arvoinen on myös esim. 3Pavaru-ravintolan omistajien uusin paikka, Restorans 3. Metsäisyydessään varsin luonnonläheistä filosofiaa edustavan ravintolan brunssi on tarjolla viikonloppuisin ja vakuuttaa laadun lisäksi myös hinnallaan (aikuiset 12,50 €, lapset 5 €). 




Jos makeannälkä pääsee tässä piparkakkumaisella pittoreskiudellaan hurmaavassa kaupungissa yllättämään, on apu lähellä. Audeju Iela- kadulta löytyvä Bake Berry on ihan ehdottomasti visiitin arvoinen jo sen sitruunatartalettien vuoksi.




Samalta kadulta löytyy myös upeista suklaistaan tunnettu Nelleulla (basilika-mangotryffeleitä kenellekään?)

Lisää vinkkejä ruokarakastajan Riikaan löydät edelliseltä reissulta täältä.

Seuraavaksi houkuttelisi Latvian naapurimaan Liettuan Vilna, joka kuulemma olisi kiinnostava ruokamatkakohde sekin. Onko teillä kokemuksia/ suosituksia sinne?


_________________


SAISIKO OLLA LISÄÄ?



      


TYKKÄSITKÖ? KERRO KAVEREILLEKIN!


Sharing is caring Share to Facebook Share to Twitter Email This Pin This

24 kommenttia :

  1. Mä näen tuolla juustoa....oletko tehnyt täyskäännöksen:;D Hienoja annoksia tuolla:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. pikkuhiljaa, pikkuhiljaa tässä opetellaan :-) hieno oli reissu kyllä.

      Poista
  2. Kaikella rakkaudella ja kunnioituksella se sanottiin, se Foodzilla <3 Mutta luettuna kolme jälkiruokaa tuntuu niin paljon isommalta määrältä, kun se oikeasti onkaan. Oikeasti. Vannon.

    VastaaPoista
  3. Kiitos vinkeistä ,jos matka kulkee sinne päin.
    Olen eka kertaa ehkä sun blogissa. Ois kiva jos haluaisit tulla vasta vierailulle Aurinkokujallekkin + osallistu arvontaan, aikaa vielä 9 päivää.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. kiitos ja tervetuloa <3 onnea myös uudelle blogitaipaleelle!

      Poista
  4. Juuri toissapäivän perjantaina kävin Muusussa myöhäisellä lounaalla! Ja voin myös suositella sitä lämpimästi! Aivan loistava palvelu ja mieletön hinta-laatusuhde. Otimme osan ruuista lounaslistalta (alkuruuat 6e ja pääruuat 8e) ja osan ala carte -listalta. Ehdottomasti meidän Riian matkan kohokohta. Poikkesimme myös Easy Winessa, muuta parhaimmaksi viinibaariksi valikoitui kyllä Vina Studija. Huikea valikoima ja samppista alle 6e lasi ja rosesamppiskin alle 7e. Myös ruoka oli nam!
    Kävimme muuten blogisi innoittamana kiertelemässä Hallien takana venäläiskortteleissa. (ps. Riiassakin oli Stockan hullut päivät ja myös todella hyviä samppanjatarjouksia: Mumm 25,90e :))

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. oi miten ihana kuulla <3 toivottavasti matkallenne eksyi myös ne suosittelemani uzbekkipaikst hallin ympärystössä :-) nimim. aina nälkä ja koko ajan jano

      Poista
  5. Olen näillä näkymin Riiassa kesäkuussa käymässä, joten tarpeeseen tuli. Etenkin brunssipaikat kiinnostaa.

    VastaaPoista
  6. Ihanan näköisiä ruokia. Olisi ollut mukava tietää mitä annokset oli nimeltään, tai siis mitä missäkin annoksessa oli esim. kuvatekstinä. Tai ehkä oma ammatillinen tausta kummittelee kun sellaisia kaipailen.

    Tosi kivan näköinen paikka. Kun taas joku päivä tie käy Riiaan, täytyy muista lukea nämä uudelleen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Riikaa ei vain voi olla liikaa - vatsassa ainakaan :-) Hyvä pointti tuo - katsotaan jos saisin kaivettua detaljeja!

      Poista
  7. Julkaisit tän jutun vuoden liian myöhään :) Näille tärpeille olisi ollut tarvista jo viime kesäkuussa. Hehe!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. edellinen vinkkipostaus on julkaistu edellisen reissun jälkeen toukokuussa - haha :-)

      Poista
  8. Mulla on suunnitelmissa matka Riikaan tämän vuoden aikana :) Ainakin Bake Berry ja Nelleulla kuulostaa hyviltä paikoilta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. toivottavasti vinkeistä on hyötyä - ihanaa reissua!

      Poista
  9. Nälkä!

    Piti valita mennäänkö tyttöjen kanssa Berliiniin vai Riikan ja tällä kertaa Riika voitti. Havittelen kuitenkin kesämatkaa, jossa yhdistetään Jurmala ja Riika, jotta pääsee näitä Riikan ravintoloitakin testaamaan.

    Mutta sisäelimiä? Hyi, nyt ei resonoi oikein, vaikka tiedän että eettisesti se on kyllä hyvä että kaikki siitä eläimestä käytetään. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. ooh - ihanaa reissua teillekin!

      Sisäelimet on sellainen asia, joka jopa meidän kahden hengen seutuettamme jakoi, itse kuitenkin rakastan niitä ja otan ihan varmasti ilon irti silloin kun niitä sattuu saamaan :-)

      Poista
  10. Omista Riian reissuistani on jo jonkin verran aikaa, eikä näistä mikään ravintola kuulostanut saati näyttänyt tutulta. Riika kiinnostaisi taas, koska sinne voisi tehdä kohtuullisen edullisesti "luksusloman".

    Makuasioitahan nämä on, mutta olen jotenkin pitänyt Riiasta enemmän kuin Vilnasta. Parissa erittäin hintavassakin ravintolassa siellä tuli syötyä, mutta ei ollut laadullisesti mitään kulinaristisia elämyksiä. Paikallinen vodka sitä vastoin oli erittäin laadukasta hintaansa nähden, jos siitä tykkää :-D Mikäli Vilnaan menee, niin Trakain linnoitus päiväretkenä on must!

    VastaaPoista
  11. Ei saisi lukea nälkäisenä ruokapostauksia. Onneksi mainitsit sammakonkoivet niin ei tarvinnut lähteä jääkaapille enää näin myöhään. Nälkä pyörsi. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. ei saisi niin :-) hyvä että maistui - näin virtuaalisesti edes :-)

      Poista
  12. Vilna ollut pitkään listoilla, mutta Le Meridien meni ja vaihtoi ketjua, niin jää ehkä väliin taas joksikin aikaa. Kiva olisi toki lukea kylästä. Olen kuullut, että edullinen ja ystävällinen on. Pitää vaan olla myös laadukasta majoitusta, että viitsii lähteä. // Sir Bizler

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. ymmärrän sen keskittämisen arvon toki mutta en ehkä sitä, että kokonainen maa jätetään yhden hotelliketjun puuttumisen vuoksi väliin :-)

      Poista