lauantai 26. syyskuuta 2015

Selfiemaraton

* * * 

For English please see here


* * * 


Taannoinen raivonpurkaukseni selfiekepeistä sai aikaan paljon keskustelua,  niin blogin kommenttikentässä kuin sen takanakin. Ja kyllä se vähän pisti katsomaan myös peiliin (ilman kännykkäkameraa, tosin.)

Blogien viehätys perustuu nimenomaan henkilökohtaisuuteen: siihen, että kirjoittaja avaa ja jakaa siinä omaa elämäänsä (esimerkiksi loputonta epäonnea rakkaudessa, pilallemenneitä kokkailuja, otoksia ruokakuvauksen takaa...) - tarjoten lukijalle jotain, johon samaistua. Tai jota ihailla. Tai, kuten epäilen usein omalla kohdallani olevan asia: jotain, mille pyöritellä silmiään.

Niin blogini kuin sen somekanavien uutisvirrassa yksi asia loistaa kuitenkin poissaololollaan. Ne selfiet. Olen aina viihtynyt nimenomaan kameran takana ja sen edessä tunnen oloni jokseenkin yhtä luonnolliseksi kuin Päivi Räsänen orgioissa. Ja jotenkin naiivisti olen kai luullut, että esimerkiksi reissupostauksia lukiessanne haluatte mieluummin nähdä kuvia vaikka... siitä reissukohteesta? Mutta ei: maailma haluaakin selfieitä!

Korjataan siis asia kertaheitolla. Hyvät lukijat: tässä on teidän bloggarinne!

(Pahoittelut jo valmiiksi surkeasta kuvanlaadusta-  suuri osa kun on ajalta, jolloin puhelimet olivat puhumista varten ja kameroissakin oli pikseleitä ehkä kolme.)


* * * 

Kuten vasemman käden luonnoton kulma ja kuvattavan kärsivä ilme kertovat, tässä on kyse ihka-aidosta selfiestä. Kuva on tosin peräisin aikakaudelta, jolloin koko sanasta ei oltu vielä kuultukaan ja nätä kutsuttiin vain valokuviksi. 




Göreme, Turkki

Mutta sitten tulivat selfiet. Ja sitten belfiet. Jotka ymmärtääkseni ovat kuvia pyllyistä (mikä tätä planeettaa vaivaa?!) 

Joten tässä sitten sellainen.


Calahonda, Espanja


Mutta kappas - minähän olen lady!


Malaga, Espanja


...ei kun näinhän se menikin...


Malaga, Espanja


Aurinkovoiteen puolestapuhujaksikaan minusta ei selvästikään ole.... Mutta hei - blingissä löytyy!


Benalmadena Pueblo, Espanja

Ja tässä esimerkkejä siitä, kuinka ikoniset näkymät eivät todellakaan parane sillä, että naamani sijoitetaan kuvaan:



Tallinna, Viro

Kappadokia, Turkki

Jerusalem, Israel

Alhambra, Espanja

Petra, Jordania

Tämä kuva edustaa lomakuvien aatelistoa: kuvassa ei ole tippaakaan esteettistä arvoa tai ylipäätään mitään järkeä. 



Varsova, Puola


Ja tämän kuvan perusteella historiastani löytyy myös vähintäänkin arveluttava vaihe... sissinä nicaragualaisessa vastarintaliikkeessä? Palkkamurhaajana Beirutissa?


Jossain päin Intiaa

Tässä sen sijaan on näky, joka toistuu kaikilla reissuillani. Useammankin kerran päivässä. Tiedättehän, kuinka Kim Kardashianista, universumin selfiekuningattaresta tehdään pilkkaa, koska hän on ugly cryer? Minä olen ugly eater


Rooma, Italia


Tässä taas toinen esimerkki bloggarista luontaisessa elinympäristössään. Kenkäkaupat ja homobaarit - niiden suhteen geneettinen GPS:ni ei koskan petä.


Marokko


Tässä taas bloggari on kirjaimellisesti luonnontilassa. Vielä viikko Kreikassa ja olisin palannut afron kanssa...

PS. Huomatkaa sähkötuolia muistuttava kehonkieli, joka kertoo, kuinka rentouttavana kuvaustilanteet koen.



Korfu, Kreikka

Seuraavat kuvat puolestaan edustavat juuri sellaisia kuvia, joita ei mihinkään nettitreffipalveluun voisi ikinä laittaa. Luulisivat raukat vielä että minä olen vaikka, no... urheilullinen. 


Kusadasi, Turkki


Pamukkale, Turkki

Seuraavat kuvat lienevät lähempänä todellisuutta. Joka on varmaan hyvä uutinen myös ulkonäköpaineista kärsiville sulhasehdokkaille. Minulle kun riittää, että sixpäkki löytyy jääkaapista.


Tel Aviv, Israel

Tosin... voiko kukaan olla näin innoissaan oluesta? Katsokaa tuota maanista ilmettä!


Arroyo de la Miel, Espanja

Terveelliset elämäntavat näyttävät muutenkin olevan sydäntäni lähellä... (kyllä, se on vain vesipiippu!)

PS. Huomatkaa, kuinka porvari on pukeutunut paheiden harrastamiseen: rusettikauluspaitaan ja helmikorvakoruihin. Margaret Thatcher olisi niin ylpeä. 


Tunisia? Egypti? Palestiinalaisalueet? Puola...?

Jos olut saa muuten sinussakin aikaan riemua ja mielihyvää, klikkaa itsesi blogin Facebook-sivulle, jossa voit voittaa lippuja Olutmestari 2016- kisan finaaliin!


_________________


SAISIKO OLLA LISÄÄ?



           

60 kommenttia :

  1. Ihanat kuvat:) Tuo eka kuva on aivan ihana,olet siinä niin söpö:) Ólit myös niin nätti kesällä kun tapasimme taas:) Huh,mä olen niin unphotogenic etten uskalla laittaa tällaista pläjäystä alkuunkaan;D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. kiitos, kiitos :-) en minäkään enää toista kertaa laittais...!

      Poista
  2. Voi hyvää päivää. Repeilin ihan antaumuksella. Ihanaa. Musta tulee aina ihan järkyttäviä kuvia. Mulla vaan jotenkin on liikaa nahkaa naamassa. Ja jotenkin kuvattaessa käännän leuan kohti rintaa ja kaksoisleuan tilalla kuvassa on ehtä viisari!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. uskon että tuo on universaalia. omasta päästäni löytyy paitsi liikaa nahkaa, myös kaikkea muuta. mukaan lukien mielipiteitä... :-)

      Poista
  3. Voi herranen aika! Melko monia tuon tapaisia kuvia minustakin on siltä ajalta, kun ylipäätään suostuin valokuviin, nykyään sitä ei tapahdu kuin vahingossa. Pidin erityisesti noista olutaiheisista otoksista :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. sanos muuta - hyvä jumala :-)! aika kauan sai tynnyrinpohjaa raapia jotta nämä saatiin kokoon :-)

      Poista
  4. Mahtava kokoelma! Ja tiedän tunteen.. en ikinä tunnista sitä emäntää, joka minun kuvista katselee ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. oijoi. oot kyllä niin kaunis että ottaisin mielelläni edes sen, joka sun kuvista tuijottelee :-)

      Poista
  5. Nää oli ihan parhaita! Varsinkin kuvakommentit !!

    VastaaPoista
  6. Hah, no nämähän on tosi hauskoja. :)

    Eipä sen puolen, en itsekään liputa selfiksien puolesta, mutta ilmeisesti sopiva balanssi oman naaman ja maisemien osalta on sitä mistä jengit tykkää. Tuleehan siitä.. persoonallisempaa. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näinhän se on. Mutta kun yksin on likenteessä, niin ei pysty olemaan yhtä aikaa kameran edessä JA takana. Ei edes minun erikoislahjoillani :-)

      Poista
  7. Aivan ihania! Tällainen itseironia on ihanaa!! Mutta oliko näissä yhtään varsinaista selfietä, että olisit itse ottanut? Eikö selfie ole juuri se, että heilutaan se tikku kädessä tai muikistellaan suu ankkana kännykälle? ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. no ei. tuota ensimmäistä lukuunottamatta... tikkua kieltäydyn hankkimasta ja sille muikistelemasta :-)

      Poista
  8. Osui ja upposi, nauroin teksteille katketakseni, kiitos tästä :D Minusta blogissa riittää reissukuvat ilman bloggaajaakin jos se on blogin tyyli - en toki häiriinny kun bloggaaja kuvissa esiintyy, mutta uskon kyllä hänen olleen paikalla vaikkei naama jokatoisessa kuvassa näkyisikään. Makukysymyksiä :) Minusta monet kuvasi ovat silti oikein hyviä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. uskon, että tulen vastaisuudessakin keskittymään siihen elämään kameran tällä puolen :-)

      Poista
  9. Vastaukset
    1. kiitos :-) nyt tuli sitten sitä henkilökohtaista otetta koko loppuvuoden edestä :-)

      Poista
  10. Itse asiassa se oli se Petrassa otettu moittimasi kuva, josta ajattelin välittömästi, että onpa hieno ja tässä on jotain filmaattista ja syvällisen tulkinnan mahdollisuuksia. Kunnes sitten luin kuvatekstin ja olin kyllä eri mieltä sen kanssa. Kunnes sitten näin paremmin sen vasemmanpuoleisen kamelin ilmeen. Mutta hei, se et ollut sinä, joka tuhosi vaikutelman!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näytän ihan siltä, kuin humalassa olisin (en ole). Toisaalta, niin näyttävät kamelitkin (joista en ole yhtään niin varma - sen verran temperamentikkaita olentoja ovat...!) :-)

      Poista
  11. Olen saanut kommenttia, että miksei bloggaaja näy kuvissa. Mä kun luulin että ne maisemat kiinnostaisi enemmän! Hmmm, yhtäkkiä alkoi tehdä mieli Hoegaardenia limellä...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. no näinhän minäkin olen sen ajatellut. vastaisuudessa ehkä copypastaan sen oman naamani (kaiken varalta) juomassa bisseä sinne kuvan reunaan.

      Parantaisi huikeasti varmasti ainakin Abu Dhabin moskeijoiden arkkitehtonista viehätysvoimaa... :-)

      Poista
  12. Mulle tuli vähän samanlainen postaus kuin vahingossa. Huomasin, että pelkkiä selfieitä vain kuvina.

    Inhoan kun minua kuvataan. Lähinnä irvistelen lapsellisesti kameraan.

    Kyllähän se bloggaajan naama kiinnostaa, mutta jos selfieitä rupeaa olemaan liikaa suhteessa muihin kuviin, lähtee blogi pois seurattavien listalta melko nopeasti. Etenkin, jos näkee, kuinka ne kuvat on stailattuja just sillee tylsästi. Kuin puoli huolimatta jäi se kallein laukku ja kuoharilasi siihen esille.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, en ole kyllä kotonani kameran edessä minäkään. Ja sen näkee :-)

      Luotan siihen, että sen Suuren Yleisön uteliaisuus on nyt vähäksi aikaa tyydytetty...!

      Poista
  13. Hauska postaus :D. Täälläkin yksi valokuvattavana olemista inhoava. Minusta on esimerkiksi Instassa tasan yksi selfie, ihan vaan koska halusin kokeilla. Belfieitä ei tule koskaan, voin sen luvata (mulla ei ole kännykässä laajakulmalinssiä...). Minusta ei ole muitakaan kuvia juuri olemassa, sillä en luovu helpolla kamerastani. Vanhana sitten ehkä harmittelen, että ei ole kuvia näyttää lapsenlapsille, mutta eipä voi mitään! Viime aikoina olen vähän yrittänyt saada omia kuvianikin blogiin tupattua, ihan koska niitä on pyydetty, mutta ei tunnu luontevalta sitten yhtään!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. no mutta sullahan on vaikka kuinka paljon näytettävää - kaikkine huikeat paikat, mihin olet ehtinyt sen sjaan etä olisitvain törrötellytniitä ankkahuulia siihen ssemi-pakolliseen ome-postaukseen :-)

      Poista
  14. Täällä myös yksi joka viihtyy paremmin kameran takana kuin edessä...Aivan mahtavia nuo kuvatekstit. Meinasin välillä tukehtua tähän aamukahviin. :DDD

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. EI tukehtua kannata jos lähellä ei ole vähintäänkin George Clooneytä, joka pinkaisisi pelastamaan neitoa hädästä :-)

      Poista
  15. Hehee, aivan ihana piristysruiske päivään. Tää oli niin hauska. Ja suloisiahan noi kaikki sinusta otetut kuvat on! Mutta apua toi Varsovassa otettu kuva :). Oikeesti tollasia näkee niin monissa vanhoissa valokuva-albumeissa - ihan varmasti minunkin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. joo, mieti jos vieläkin täytyis jännätä lomareissun jälkeen kuvia kehityksestä josta joutuis maksaan itsensä kipeäksi ja sitten ne 95% lopputuloksista onkin tuollaista. jotka joutuu sitten vielä liimaamaan johonkin albumiin talteen koska niistä on kuitenkin maksettu itsensä kipeäksi...

      Poista
  16. Haha, aivan ihana postaus! :D Menee täälläkin hermo noihin hemmetin keppeihin. Pitääköhän belfietkin oikeaoppisesti ottaa itse? Ja siis... belfie stick! :P http://belfiestick.com/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. voin kertoa, että yritin sitä belfietä ihan tosissani kerran (käyttötarkoitusta en sentään paljasta :-) ) ja eihän siitä mitään tullut.

      a) en ole pöllö, joten vartalo ei käänny miten sattuu 360 astetta tavoittamaan edustavan kuvakulman
      b) ainut kokovartalopeili on eteisessä, jonka luokattoman huono valo sai perfektionistissa aikaan kriisin
      c) eihän se pylly mihinkään kuvaan edes mahtunut...

      Poista
  17. Haha ihania kuvia! Minäkään en osaa olla kameran eessä sitten yhtään, oon joko aina tönkkösuorana tai sitten sekoitan irvistyksen ja hymyilyn pahemman kerran. Selfieissä ärsyttää lähinnä se, että nykyään kaikkia kuvia, joissa itse on, sanotaan selfieiksi. Se tarkoittaa kuitenki nimenomaan itse otettua kuvaa omasta pärstäkertoimesta, ei muiden ottamia! En kestä kun termejä ei käytetä oikein. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. kyllä minä sen tiedän :-) ja samalla lailla kipuilen siitä termien kerettiläisestä käytöstä. Tämä on lähinnä vastaisku siihen viimeviikkoiseen purnaukseen niistä selfiekepeistä.

      Ihka-aitoja selfieitä ei löydy tuon ensimmäisen lisäksi ainoatakaan - mielummin kuvaan sitä huikeaa maailmaa ympärilläni!

      Poista
  18. Tää oli hirrveen hauska! Kivoja kuvia! Lisää vain. :)

    VastaaPoista
  19. Loistava setti, täälläkin hekoteltiin menemään etenkin kuvateksteille :) Ja sama vaiva, kameran takana on vain niin paljon helpompi olla kuin edessä. Jotenkin on aina vaan vaikea uskoa, että joku oikeasti haluaisi nähdä mielummin kuvan jossa olen itse mukana pilaamassa maisemaa, kuin sen, jossa on vain se maisema...

    VastaaPoista
  20. Aivan loisto postaus vastavetona viimeviikkoiselle!
    Minua on vaikea saada kameran eteen pilaamaan maisemia ja ne kerrat, kun olen sille puolen suostunut on lopputuloksena... noh näitä sähkötuolia muistuttavalla kehonkielellä varustettuja kuvia! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. jatkakaamme valitsemallamme ja hyväksi uskomallamme tiellä :-)

      Poista
  21. Protestoin! Jos kuvat eivät ole selfiestickillä otettuja, niin ei niitä kelpuuteta :-)

    VastaaPoista
  22. Hehe! Mainio postaus! En itsekään tykkää selfieistä ja itsestäni on kuvia postauksissani aika vähän. Tosin ostin Barcelonasta kyllä selfiekepin itselleni ja lapsille, mutta eipä sille ole vielä ollut juuri käyttöä. "Päivi Räsänen orgioissa" *reps* :-)

    VastaaPoista
  23. Ihania kuvia! :-) Musta on ihana nähdä bloggaajakin edes välillä blogin kuvissa. Saa kasvot sille, kuka siellä tietokoneen takana naputtelee. Tää postaus oli ihanan rento, mukavaa vaihtelua "vakavaan" kerrontaan. ;-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. "mä haluuun viihdyttää, sua kiihdyttää, aina yhä uudelleen"... :-)

      Poista
  24. No tämän postauksen jälkeen olisi kieltämättä pitänyt tunnistaa sut eilen. :D En vaan ollut tullut lukeneeksi tätä luettavien listalla ollutta postausta kuin vasta tänään, kiitos kiireisen reissuviikon!

    VastaaPoista
  25. Ahaha :D Tykkäsin erityisesti tuon miehen ilmeestä, joka seisoo sun vieressä kun näytät kieltä..........

    VastaaPoista
  26. :-D Ei voi muuta todeta :-D

    Alhambran kuva on kaikkien selfien äiti. Idea kun on hyvä, mutta selfien ottaja on keskellä kuvaa ja aivan liian alhaalla siten, että kuvan sommittelu on juuri niin epäonnistunut kuin vain voi olla - ja näitähän kuvia matkailijoilla riittää :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. joo. onneksi on digiaika ja "delete"- näppäin :-)

      Poista
  27. Hauska postaus! Itsekin pitää oikein muistutella, että menisi myös itse mukaan kuviin kun viihdyn niin hyvin kameran takana. Onneks mieskin on ahkera kuvailija niin mäkin oon päässyt matkakuviin :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. joudun vain luottamaan siihen, että lukijat uskovat minun paikoissa olleen, vaikka en itse kuvissa patsastelisikaan :-)

      Poista
  28. Aivan ihastuttavia kuvia, varsinkin tuo herkkubaakelsin syönnistä nauttiminen :) <3

    VastaaPoista