lauantai 9. marraskuuta 2013

Possupastaa

Kuten blogin Facebook- seuraajat jo tietävätkin, jokin aika sitten mukaan tarttui pastakirja. Italiaksi kirjoitettu. Italiaahan en ymmärrä eikä uudelle keittokirjallekaan olisi välttämättä tarvetta ollut, mutta eipä sitä itsehillintää löytynyt tälläkään kertaa. Päässä on siitä lähtien muhinut erinäköisiä ideoita, joista ensimmäiseksi kokeiluun päätyi tämä. Raavaista miehistä koostuva Lads who lunch- kerhomme oli varsin otettu!

Tässä vaiheessa on ehkä ihan pakko (ihan oma-aloitteisesti!) mainostaa Soul Kitchenin takaa löytyvän bloggarikollegan unelman toteutumista: tuohon Töölöön Museokatu 15 avattua Hella ja Herkku- kauppaa. Sieltä löytyy paitsi mitä tahansa pastaa mitä sielu halajaa, myös noin miljoonaa sorttia kaikkea muuta ihanaa herkkua! Ei voi kuin ihailla tällaista rohkeutta ja toivottaa kaikkea mahdollista menestystä!

Reilu annos neljälle, vähän kohtuullisempi viidelle- kuudelle

400 gr pastaa; joko penneä tai rigatonia

600 gr possusuikaleita (itse siivutelin omani kasslerista)
1 iso sipuli
2 isoa valkosipulin kynttä
3-4 dl hyvää lihalientä
4 dl kermaa
1 rkl sinappia
6 maustepippuria
100 gr rucolaa (myös pinaatti käy!)
suolaa, pippuria

Paista possusuikaleihin kuumalla pannulla kaunis ruskea väri. Paista tarvittaessa erissä, jotta pannun lämpötila ei laske niin, ettei liha ruskistu kunnolla. Nosta ne sitten pannulta ja paista siivutettu sipuli ja valkosipuli voissa pehmeäksi. Lisää pannulle sitten liha, maustepippurit ja loraus lihalientä. Laske lämpöä ja anna hautua kannen alla tunnin verran. Tarkista välillä tilanne ja lisää lientä etteivät ne ihan kuiviltaan siellä kärvistele.

Keitä pasta ohjeiden mukaan. Lisää tunnin päästä pannulle sinappi ja kerma ja sekoita. Tarkista maku ja mausta. Kaada joukkoon myös pasta ja kääntele ennen tarjoilua joukkoon myös rucolanlehdet.

_____________________

SAISIKO OLLA LISÄÄ?        Ei kommentteja :

Lähetä kommentti