tiistai 16. elokuuta 2016

Atlantin rannikon Andalusia - surffausta, valaita, delfiinejä ja muuta merellistä hauskaa


* * * 

Atlantin rannikon Andalusia, Costa de la Luz tarjoaa upeat puitteet lomailuun niin äyriäisten kuin vesiurheilun perässä matkustavalle.

* * * 


Sherrymaana tunnetun Lounais-Andalusian sijainti Atlantin valtameren rannikolla tekee siitä todella houkuttelevan lomakohteen myös sellaiselle matkailijalle, jonka sydämeen tie käy muunkin kuin mustekaloilla täytetyn vatsan kautta. 


Costa de la Luz 1


Mutta onhan tuo rannikkosijainnin mukanaan tuoma äyriäisvalikoima sellainen ilo, että aloitetaan heti sillä. 

Cádizista alkavan Costa de la Luzin tarjonta on todella mahtavaa, ja alueen tapasbaareissa ja ravintoloissa kannattaa ehdottomasti tutustua nimenomaan kala- ja äyriäisruokiin. Etenkin paikallinen tonnikala on kuuluisaa  - lisää tästä voit lukea blogin kierrokselta Cádizin uskomattomalla kalatorilla



Costa de la Luz 2


Tarjoaa alue ihmeteltävää isojen kalojen ihailijoille myös muutenkin (vaikka nisäkäshän se valas kuulemma on, ihan kuin siinä olisi mitään järkeä). 

Tarifasta järjestetään päivittäin valaskierroksia keväästä syksyyn. Hinta on melko korkea (aikuiset 30€, lapset 20€), mutta niin on todennäköisyys bongata valaitakin: erään ekskursioita järjestävän yrityksen mukaan jopa 95%. Lisää tietoa löydät heidän sivultaan täältä.

Valaiden lisäksi täällä Gibraltarinsalmella on mahdollista bongata myös delfiinejä. Jotka nekin ovat kuulemma nisäkkäitä. Siitä huolimatta, että ne näyttävät kaloilta, asuvat vedessä eivätkä varmasti osaa pissata seisaaltaan.  


Costa de la Luz 3

Costa de la Luz 4



Tarifan sijainti Afrikan ja Euroopan välissä takaa liki jatkuvan tuulen, mikä  tekee siitä mielenkiintoisen kohteen myös purjelautailuun ja leijalautailuun - kaupunki tunnetaankin Euroopan surffauspääkaupunkina. 

Dragon Kite School järjestää  eritasoisia kursseja niin surffauksessa, purjelautailussa kuin leijalautailussa (kitesurfing) - aloittelijatason kurssit 30€/ hlö. 

Kitesurfing School Tarifa puolestaan on erikoistunut nimenomaan leijalautailuun (kurssit alkaen 30€/ h).



Costa de la Luz 5


Tarifa kannattaa pitää mielessä jo senkin takia, että täältä pääsee kätevästi myös Marokkoon ja sinne Afrikan puolelle. Lauttamatka kestää puoli tuntia ja menopaluun saa halvimmillaan alle neljälläkympillä.

Aikataulut ja hinnat löydät täältä. Blogin tunnelmia Marokosta löydät puolestaan  täältä.



Costa de la Luz 6



Tämä osa Andalusiaa tunnetaan myös rannoistaan, joiden valkoinen hiekka ja kirkkaat vedet ovat ansaineet niille lempinimen köyhän miehen Karibiana. 

Parhaat rannat löytyvät Boloniasta, jossa myös paikalliset lomailevat. 



Costa de la Luz 7


Tästä postauksesta löydätte ruokamatkailijan vinkit Cádiziin ja muuhun Sherrymaahan. Sen myötä onkin tämä reissu kokonaisuudessaan raportoitu! Mikä on tähän mennessä ollut reissun parasta antia?


* Matka toteutettu yhteistyössä Cadizin alueen matkailun kanssa *

_________________


SAISIKO OLLA LISÄÄ?



      


TYKKÄSITKÖ? KERRO KAVEREILLEKIN!


Sharing is caring Share to Facebook Share to Twitter Email This Pin This

33 kommenttia :

  1. Me ollaan varattu lennot Madridiin ja Sevillaan lokakuun alkupuolella ja kovasti odotetaan reissua, vaikka onkin vain viikon verran aikaa. Valitettavasti nyt jää Andalusiaan tutustuminen vain Sevillaan, kun sielläkin on niin paljon nähtävää, että neljän päivän aikana ehtii vain raapasita pintaa, mutta ollaan kasattu ruokapaikkoja, joissa pitää käydä. Tosin usein reisuilla käy niin, että ne suunnitellut ravintolat jää käymätä, mutta monta muuta herkullista paikkaa on tullut nähtyä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sevilla on yksi lemppareitani, aivan varmasti käy hyvin :-) Ihanaa reissua!

      Poista
  2. Ei tuo 30 euroa minusta ole iso hinta, jos sitten oikeasti näkisikin sen valaan. Niitä en ole nimittäin koskaan nähnyt, ja haluaisin kyllä nähdä. Miehenikin saisi tuonne heittämällä tuon leijasurffauksen siivellä :)
    En saa nyt millään silmistäni mielikuvaa seisaaltaan pissaavasta delfiinistä :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. vaikka on tässä kuinka kouluja käyty, niin en minä vaan tajua, miten nuo voivat muka nisäkkäitä olla. Sotii niin perustavanlaatuisesti kaikkea ymmärrystäni vastaan... ;-)

      Lähinnä mietinkin, etä jos perhe on liikenteessä, niin sille tulee äkkiä melkoisestihintaa (vaikka lapset muistaakseni saivatkin reissun 20 eurolla).

      Poista
  3. Ihanan näköinen paikka - En voi uskoa, etten vieläkään ole käynyt Espanjassa :O

    VastaaPoista
  4. Valaita oon käynyt pari kertaa katsomassa, ja aina voisin mennä uudemman kerran :) On ne niin upeita eläimiä.

    VastaaPoista
  5. Kun ulkona on kaatosade ja harmautta tunkee sisällekin, tällaiset turkoosina hohtavat kuvat mereltä ja rannoilta ovat ihan parasta todellisuuspakoa. Mutta jokin siinä vain on, ettei Espanja silti ole vielä tehnyt minuun lähtemätöntä vaikutusta. Pitäisi löytää kai ne oikeat paikat.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihan varmasti. Taistelin pitkään vastaan, ennenkuin itse suostuin ensi kertaa tuonne matkaamaan... mutta kyllä ne oikeat paikat ovat mennessään vieneet. Cádiz on ihan ehdoton, samoin Sevilla <3

      Poista
  6. Ei minultakaan onnistu seisoen pissaaminen, ja väitän silti olevani nisäkäs. :D Kaipa ne valaat ja delfiinit erottaa kaloista ennen kaikkea niiden huima älykkyys. Ihanan näköinen meri!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. arvaa onko ikävä takaisin noille rannoille :-) !

      Poista
  7. Tuonne voisin kyllä lähteä leijalautailukurssille ihan heittämällä! Hienonnäköistä on. Valas- ja delfiinibongailun taidan hoitaa tulevalla reissullani vähän kauempana :D

    VastaaPoista
  8. Tuo poikkeaminen Tarifasta Marokkoon houkutteli joku syksy sitten kun Fuengirolassa vietimme viikkoa, mutta toisaalta Fuengirolasta oli Tarifaan vähän matkaa ja sitten ajattelimme, että oikeastaan kyllä haluamme nähdä enemmänkin vielä joskus Marokosta, joten jäi sitten Marokko sillä kertaa. Samalla logiikalla jätimme aikoinaan San Diegossa mahdollisuuden käydä Meksikon puolella Tijuanassa väliin, ja olemme sittemmin käyneet Meksikossa useammankin kerran. Marokko on kyllä vieläkin käymättä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On se kyllä sääli jättää mahdollisuus käymättä, etenkin jos vaihtoehtona on Fuengirola :-) Siinä on paikka, jonka pyrin kiertämään mahdollisimman kaukaa...

      Poista
  9. Voi miten kauniit turkoosin ja sinisen sävyt! Paikka voitti minut heti niillä puolelleen. Ei ole pahankuuloinen tuo tarjonta tekemisestäkään, erityisesti tykkään valas- ja delfiiniretkistä :) Hinta ei muuten oikeasti ole paha, yleensä saa maksaa reilusti enemmän.

    VastaaPoista
  10. Kyllähän tuo alue on kaikessa väriloistossaan, juuri noissa turkooseissa ja vaaleissa sävyissä uskomattoman ihanan näköinen. Minulla on vain yksi Espanjan reissu takana, Ensimmäinen aurinkolomani ja siitä taitaa olla jo lähes kymmenen vuotta. Oikeaa hetkeä odottaen kun palaan uudelleen ja vähän laajemmaltikin tutustumaan maahan. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. itselläni Espanjanreissuja on takana sellaiset 30... Ihmisellä, joka kammoaa ajastusta siitä, attä palaisi jatkuvasti samaan maahan... :-)

      Poista
  11. Tuo seutu on kiehtonut mua tässä viime aikoina. Jotenkin toisen maanosan läheisyys on aina vähän kutkuttavaa. Vähän sama kuin Istanbulissa, Aasia on niin lähellä! Karibia tuli kyllä mieleen noista turkoosista vesistä. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. eikä vain :-)! siinä on jotain maagista, ihan niinkuin Afrikassa jo sanana. Siellä odottaa ihan uusi maailma... <3

      Poista
  12. Nyt kun olet vakuuttanut minut Cadizilla, niin lisään Tariffan ja Marokon tulevaan reissusuunnitelmaan. Oikeastaan pitäisi tehdä isompikin Andalucian kierros, sillä nähtynä on viideltä reissulta golfkentät ja Malagan härkätaisteluareena - ja sekin vain ulkoapäin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juuri ulkoapäin onkin paras paikka härkätaisteluareenoihin tutustumiseen... ;-)

      Poista
  13. Monipuolista! Seafood. <3 Ja kovin kuulostaa korkealta toi valaidenbongausprosentti, onnekkaita ovat turistit, jos pitää paikkansa.

    VastaaPoista
  14. Valassafarin hinta ei mielestäni ole paha. Toki jos hinta kerrotaan neljällä tai viidellä, niin sitten kirpaisee. Vancouverissa hinta oli yli 100 dollaria, joten sen jätin väliin. Tosin sääkään ei ollut paras mahdollinen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. ouch- tuo kirpaisisi jo. vaan ehkä se yksi kerta riittää- tuskin sitä montaa kertaa moiselle menee...?

      Poista
  15. Mukavia aktiviteetteja kerrassaan! Mutta nyt täytyy sanoa ettei tuo 30€ valas- ja delfiinibongauksesta kovinkaan paha ole, varsinkin jos niitä tuolla todennäköisyydellä todellakin näkee. Ainakin Australiassa, Uudessa-Seelannissa ja USA:ssa hinnat voivat olla todella paljon korkeammatkin. Ja on se kyllä jokaisen sentin arvoista puuhaa.

    Jään odottamaan jotain herkullista, kermaista valkoviini-katkarapurisottoa resepteineen, kuvineen. :)

    VastaaPoista
  16. Delfiinibongaukselle kyllä lähtisin eikä hinta kuulosta pahalta ollenkaan. Heh, köyhän miehen Karibia! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. köyhästä ei ole tuolla tietoakaan- kulttuurin rikkauden suhteen nyt ainakaan :-)

      Poista
  17. Köyhän miehen Karibia kelpaisi paremmin kuin hyvin, hahah! En muuten ole aiemmin tajunnut, että Marokkoon on Etelä-Espanjasta lyhyempi matka kuin Helsingistä Viroon. Voisikohan varasristelyn ja Marokon-retken yhdistää samaan?;)

    VastaaPoista