perjantai 26. elokuuta 2016

Pariisin Ville on Porvoon helmi




* * * 

Jos hotelli voi olla rakkautta ensisilmäyksellä (ja sehän voi!), on boutiquehotelli Pariisin Ville Porvoossa juuri sitä.


* * * 

Pariisin Ville Porvoossa on hotelli, josta olin haaveillut sen avautumisesta lähtien (kyllä, minä todella rakastan hotelleja. Juuri noin paljon). Porvoo on minulle kaupunki, joka täytyy kokea ainakin kerran kesässä, mutta eihän siitä koskaan saa tarpeekseen pelkän päiväreissun aikana. 

Niinpä tänne kannattaa tulla suosiolla vaikka romanttiselle minilomalle ja usko pois: tätä hotellia parempaa vaihtoehtoa ei siihen löydy.



Pariisin Ville 1



Heti käveltyäni sisään vain kymmenen huonetta käsittävän hotellin aulaan, tiesin vierailustani tulevan hyvä. Todella hyvä. 

Taustalla soljuva tunnelmallinen jazz, juuri sopivassa määrin krumeluuria ja eleganssia yhdistelevä sisustus ja ystävällinen palvelu tempaisivat välittömästi mukaansa toiseen maailmaan; maailmaan, jossa ei ole koskaan liian aikaista shampanjalle ja elämästä osataan nauttia. 



Pariisin Ville 2



Nimensä niin hotelli kuin sen omistajiensa ravintola Sicapelle on saanut toiselta häpeilemättömältä hedonistilta, kuvanveistäjä Ville Vallgreniltä (1855-1940).

"Välitön, kovaääninen, impulsiivinen ja omalaatuinen viinikulttuurin ja hyvän ruoan ystävä", luonnehtii miestä hotellin nettisivu, kovin tutun kuuloisesti...!

(Sicapelle oli muuten Villen lemmikkipossu, joten omalaatuisuudessaan hän vie voiton allekirjoittaneestakin.)



Pariisin Ville 3



Hotellin yhteydessä toimiva viinibaari on keskittynyt Keski-Euroopan pientilojen laatutuotantoon. Pääpaino on luomussa ja biodynaamisuudessa.



Pariisin Ville 4



Hotellin omaperäinen ilmapiiri syntyy sen huolella mietityistä yksityiskohdista, jotka jatkuvat yleisistä tiloista sen yksilöllisesti sisustettuihin huoneisiin (hinnat 135€- 290€ / yö).



Pariisin Ville 5
Pariisin Ville 6
Pariisin Ville 7



Jokainen huone koostuu makuuhuoneen lisäksi erillisestä olohuoneosiosta. Osassa huoneista (kuten seinänaapurillani Hannan Sopan Hannalla), on oma saunakin. 

Yhdessä jopa erillinen, parvekkeellinen saunaosasto. 


Pariisin Ville 8



Kaikki täällä tehdään vähän paremmin - kylpyhuoneen varustelusta ja minibaarin valikoimasta lähtien. 

Ainut miinus tuli wifistä, jota kukaan meistä ei saanut toimimaan kunnolla. 



Pariisin Ville 9



Se vähän paremmin tekeminen näkyy myös aamiaisella, josta Instagrammasin ehkä ihan täydellisen eteerisen aamiaiskuvan, tuon matkabloggaajien Pyhän Graalin. 

(Nyt tosin vähän hävettää tuokin tunnustus...)


Pariisin Ville 10
Pariisin Ville 11



Pieni mutta laadukas kattaus on lähituotantoa: Huovilan leipomoa, Lihapuoti HEREKiä, Malmgårdin kartanoa, Porvoon paahtimoa...



Pariisin Ville 12


Ja hei - jos et raaski jättää huonettasi, tulee aamiainen myös sinun luo! 

Halutessaan aamiaisen saa (shampanjalla!) myös huoneeseen tarjoiltuna (kahdelta hengeltä yht. 65€).



Pariisin Ville 13



Hotelli on herättänyt ihastusta myös ainakin Dinner 4 U 2 - blogissa.  Onko paikka teille tuttu? Mitä tykkäsitte?


* Hotelliyöpyminen oli osa TasteHousePorvoon SMAKU-kierrosta


_________________


SAISIKO OLLA LISÄÄ?



      


TYKKÄSITKÖ? KERRO KAVEREILLEKIN!


Sharing is caring Share to Facebook Share to Twitter Email This Pin This

26 kommenttia :

  1. Pariisin Ville on i h a n a! Teimme yhden yön kesäretken Porvooseen heinäkuussa ja saimme saunallisen huoneen tuolta. Kaikki oli juuri kuten kuvasit yllä ja se aamiainen... ai jai :) Kunpa tällaisia yhtä pieteetillä hoidettuja hotelleja olisi muuallakin Suomessa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. sanos muuta. Ja Porvoon miljööseen tuo sopii niin hyvin >3

      Poista
  2. Ai mitäkö pidin, siis ihana bouguet hotelli, tulikohan oikein kirjoitettua :). Tuolla kyllä viihtyisi, ihanasti sisustettu ja kuullosti niin mielyttävältä ja tuo aamiaiskattaus, ihan kuin olisi paratiisissa <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voin luvata, että mitään katteettomia ylisanoja ei ole käytetty :-) Kaikki tuolla on juuri niin pökerryttävän ihanaa, miltä näyttääkin! Aivan mahtava tuttavuus, jollaisia soisi olevan enemmänkin <3

      Poista
  3. Pariisin Ville on ihana! Sopii Porvooseen ja sen idylliseen tunnelmaan täydellisesti <3 Pariisin Villen aamiainen on yksi mieleenpainuvimmista hotelliaamiaisista, ihan täydellinen. Ensi kesää ja Porvoon lomaa jo odotellaan - ei ehkä malteta venata kesään saakka. Kylhän Porvoo on talvellakin koettava! :)

    VastaaPoista
  4. Vaikuttaa ihanalta. Ehkä sitten joskus, ilman pikkulapsia. Minä ihastuin noihin vesikannuihin! Mistäköhän ne on hankittu? Kyselee ulkosuomalainen eli en ole lähikaupassa nähnyt.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. tuohon en osaa vastata, mutta ihaniahan ne ovat :-) ihan niinkuin kaikki muukin <3 ja kyllä, tuo on ihanteellinen juurikin aikuisten laatuaikalomailuun x

      Poista
  5. Näyttää täydelliseltä paikalta viettää minilomaa Porvoossa <3

    VastaaPoista
  6. Just söin aamupalan, ja silti tuli nälkä näitä aamiaisherkkuja katsellessa! Olen joskus aikaisemminkin törmännyt blogijuttuun Pariisin Villestä, ja siitä lähtien olen halunnut mennä Porvooseen ja yöpyä tässä hotellissa. Näyttää niin ihanalta, hotelli mun makuun! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. tää on helposti tunnelmallisin hotelli jossa olen koskaan ollut <3

      Poista
  7. En ole kuullutkaan Pariisin Villestä (on tullut liikaa vietettyä aikaa Thaimaassa), mutta suuri kiitos vinkistä. Täytyy todellakin ottaa ensi kesän Suomen vierailun yhdeksi romanttiseksi kohteeksi juuri tuo. Porvoo nyt muutenkin kuuluu kesään, mutta voisi siellä tosiaan viettääkin vaikka yön tai kaksi :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin tuo hotelli kuin Porvoo itsekin kärii vierailijan kyllä niin tunnelmalliseen syleilyyn <3

      Poista
  8. Täytyy sanoa, että Suomesta ei tule montaa hotellia mieleen, missä kovasti haluaisin käydä, mutta tämä on yksi niistä. Jos tullaan Suomeen talvella niin täällä olisi ihana yöpyä yö!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihan sama juttu itsellä - tätä on katsottu Sillä Silmällä sen avautumisesta lähtien <3

      Poista
  9. En ole käynyt mutta olen kuullut tästä paikasta, ja näyttää kyllä kehujen arvoiselta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. siihen ihastuneeseen huokailuun on kyllä yhtynyt joka ikinen tuolla yöpynyt :-)

      Poista
  10. Tästä on tullut luettua blogeista aiemminkin ja kyllä - todella söpö paikka! Haluaisin ehdottomasti joskus täällä yöpyä.

    VastaaPoista
  11. Ihana koira kuviollinen tapeetti tuolla huoneessa! Ja näyttää kyllä ihastuttavalta hotellilta! Menisin! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. vähintään yhtä ihana oli naapurihuoneenkin tapetti :-) mahtava paikka <3

      Poista
  12. Tää on just niin parasta Porvoota kuin voi olla. En ole yöpynyt Pariisin Villessä, mutta käynyt kyllä tutustumassa huoneisiin ja tiloihin - aivan IHANA. Stenrosit ovat kyllä tehneet aika lailla kaiken oikein bisnestensä kanssa. Ei voi kuin arvostaa. :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. aivan mahtavan laadukasta jälkeä - ihan kaikkialla <3

      Poista
  13. Oudon nimensä takia hotelli on jäänyt mieleen. Näyttää kyllä kieltämättä lähes täydelliseltä, ja siis tuo aamiainen oi nam! Ainoastaan vessa näyttää tylsän tavalliselta kaikkeen muuhun verrattuna! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. ei sillä, että se olisi erityisemmin sen ulkoasua muuttanut, mutta vessakuva on lisäksi kuvattu kännykällä :-)

      Poista