torstai 14. maaliskuuta 2013

Talvimansikoita

Arroyon torireissu yllätti. Onneksi positiivisesti. 

Eiväthän espanjalaiset mansikat tietenkään yhtä hyviltä maistu kuin suomalaiset, mutta ovatko nämä tosiaan niitä samoja vetisiä, mauttomia tuontimansikoita, joita Suomen talvessa olen kironnut?




Ja niin hyviä kuin ne ovat ihan sellaisenaan tai vaikka vaniljaisen kermavaahdon kera...




...niin ajatukset veivät New Yorkiin ja juustokakkuun. Ja koska yritä harjoittaa itsekuria ja annoskoon kontrollia, tein yksittäisiä, annoskokoisia juustokakkuja käyttäen 8 cm halkaisijaltaan olevia rengasmuotteja. Käytin tähän paikallisia Campurianas- keksejä, jotka ovat maun puolesta kaurakeksien ja pipareiden välimaastossa. 

Täytteen pohjana on se cannolitäyte, mutta joku noita mansikoita ihastellessa päässä nyrjähti  ja johti seuraavanlaiseen päätelmäketjuun: tomaatit, jotka  ovat punaisia, ovat hyviä basilikan kanssa , joka on vihreä. Niinpä mansikat, jotka myös ovat punaisia, ovat varmaan hyviä mintun kanssa. Koska se on vihreää...

Normaalisti sekoitan täytteeseen Cointreaussa / appelsiinimehussa lihotettuja rusinoita. Ohueksi siivutettu päärynä toimii myös loistavasti, etenkin jos täytteeseen lisää kardemummaa ja/tai kanelia.

Kahdelle

Pohja:

6 keksiä muruina
1 rkl sulatettua voita

Hienonna keksit monitoimikoneessa (tai hyvällä kunnon kaulimella paskaksi- menetelmällä) ja sekoita voin kanssa. Asettele leivinpaperilla vuorattujen rengasmuottien pohjalle ja taputtele tiiviiksi. 1 rkl (tai vähemmän) riittää, riippuen siitä, kuinka ohuen pohjastasi haluat. Paista 180- asteisessa uunissa n. 5 minuuttia ja tee sillä välin täyte.

Täyte:

150 gr tuorejuustoa
1 rkl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1 tl sitruunamehua
1,5 tl tuoretta minttua silputtuna
1/2 tl appelsiininkuorta
1/2 kananmuna

Sekoita ainekset keskenään ja jaa vuokiin. Paista 180 asteessa n. 15 minuuttia.

Ja tällainen siitä tuli. Vaan riittikö tämä? No ei...





Pitikö alkaa kok(k)eilemaan? No piti...


Mansikkacoulis:

4 isoa mansikkaa 
vajaa 1 rkl tomusokeria
1/2 tl appelsiinimehua

Sekoita tasaiseksi ja tarjoile juustokakun kanssa.



5 kommenttia :

  1. Mmmm... Kesää & kärpäsiä odotellessa... Nii ja mansikoita

    VastaaPoista
  2. Onpa söpö pieni juustokakku! New Yorkin juustokakkua tulikin syötyä Nykissaä asuessa.
    Täälläkään eivät mansikat,joidenka hinta nyt on laskenut aika alas,ole ihan yhtä hyviä kuin Suomessa,mutta joskus löytyy sellaisia jotka ovat ihan kunnolla makeita:)Tuollaiset pikku minijuustokakut ovatkin kaikkein söpöimpia;D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. pakko myöntää- New Yorkiin en ole vielä edes päässyt vaikka mun OIKEA elämäni rakkaus siellä epäilemättä asuukin ;-)

      Poista
  3. OI, mansikoita... ne ovatkin varmaan paikan päällä ihan hyviä ! Se kuljetus ei vaan oikein taida sopia :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. alan epäillä että tässä on taustalla vähintäänkin JFK- salamurhaan verrattavissa oleva salaliitto - pitävät vaan kaikki hyvät mansikat itsellään ;-)

      Poista