* * *
Kuha-mätiterriini on etukäteen valmistuva, nopea ja helppo herkku vaikka joulupöytään!
* * *
Potkaisimme pikkujoulukauden käyntiin hyvissä ajoin jo viime viikonloppuna. Vaikka väki vain väheni niin flunssan ("en pääse - jo toinen viikko menossa peiton alla") kuin Viinimessujenkin ("joo, joo, me ollaan kato ihan kohta lähdössä täältä") korjatessa satoaan, kasvoi tarjoiltavien määrä liki obelixiaanisia gallialaispitoja muistuttaviksi bakkanaaleiksi.
Koska teemana oli stressittömyys, hoituivat liha- ja kalatarjoilut etukäteen valmistuvien terriinien muodossa. Juhlapöytämme kunkun; possusta tehdyn rustiikkisen maalaisterriinin lisäksi pöytään kannettiin myös kalaversio - jouluna kun siitäkin jaksaa innostua taas ihan eri lailla.
8-10 hengelle
Kuha-mätiterriini:
600 gr ruodotonta kuhaa (tai muuta valkoista kalaa)
2 kananmunanvalkuaista
2 dl kermaa
100 gr mätiä (esim. kirjolohta, mutta voi korvata myös Cavi-Artilla)
1 kourallinen hienonnettua persiljaa
1 kourallinen hienonnettua tilliä
1/2 sitruunan kuori, hienoksi raastettuna
1/2 tl chilihiutaleita
1 tl mustapippuria
1/2 tl suolaa
Mittaa kala, valkuaiset ja kerma tehosekoittimeen ja surauta tasaiseksi.
Kääntele massaan muut ainekset ja sekoita tasaiseksi.
Vuoraa kakku- tai terriinivuoka kelmulla ja lusikoi massa siihen. Taita kelmunreunat terriinimassan päälle ja peitä koko vuoka vielä tiukasti foliolla.
Aseta käyttämäsi vuoka sitä hieman suurempaan uunivuokaan ja kaada siihen kiehuvaa vettä niin, että se yltää terriinivuoan puoleenväliin.
Kypsennä 175-asteisessa uunissa tunti.
Nosta uunista ja anna jäähtyä peitettynä huoneenlämpöiseksi. Nosta sitten kylmään asettumaan. Kumoa kylmänä tarjoiluvadille, poista kelmu ja tarjoile.
PS. Lisää vinkkejä stressittömään joulupöytään on blogiin tulossa koko viikko - kannattaa siis pysyä kuulolla!
Niitä odotellessa muista käydä tsekkaamassa blogin edellinen postaus! Sieltä voit nimittäin voittaa 75€ lahjakortin Heirolin verkkokauppaan!
* Yhteistyössä Indiedays , Blogirinki Media ja Heirol *
_________________
SAISIKO OLLA LISÄÄ?
Oi,nam. Kaunista ja hyvää <3
VastaaPoistaihan niinkuin sinä itsekin :-)
PoistaKiintoisa resepti. Terriinejä pitäisi tehdä enemmän.
VastaaPoistanäin on :-)
PoistaTätä voisikin tehdä joulupöytään. Kuhan voisi varmasti korvata hauella. Täällä odotellaan jo kovasti talvikalastuskauden alkua, pakkasta lisää niin saadaan hieman jäätä tuohon Näsijärveen :)
VastaaPoistamillä tahansa valkoisella kalalla jota sattuu käsiinsä saamaan :-)
Poista