* * *
* * *
Voin kertoa, että tämä elämäntapasaaristolainen ja armoton äyriäisrakastaja on tainnut löytää vertaisensa. Tuo uusi rakkaus on nimittäin vähintäänkin yhtä intohimoinen kalan ja äyriäisten suhteen kuin minä.
En minä tosin ehkä ihan vielä ole valmis siihen, että Göteborgare näkisi, millaista tuhoa saan aikaan katkarapuövereineni Itämeren laivojen buffetpöydissä...
Pohjanmeren rannikolla sijaitsevassa Göteborgissa äyriäisiä rakastetaan ja ne otetaan vakavasti. Enpä silti olisi arvannut pääseväni todistamaan jonkun toisen foodzillamaisuuksia, mutta niin vain kävi.
Istuessamme illallisella hotellissamme tilasi seuralainen Toast Skagenin, jonka katkarapuja mainostettiin käsinkuorittuina. Annoksen saapuessa pöytään riitti miehelle noin nanosekunti. "Nämä. Eivät. Ole. Käsin. Kuorittuja", hän sihahti äänellä, jonka kylmyys riittäisi jäädyttämään Välimerenkin.
Nämä kuitenkin ovat. Ja kaikkein paras asia? Sen kuorimisen tekevät vieraat itse. Sen kun istut ja nautit! Juhlatarjottavaa nämä ovat ihan parhaimmasta päästä - valmisteluihin kun ei muutamaa minuuttia enempää kulu.
Kokonaisia keitettyjä katkarapuja saa ainakin kauppojen pakastealtaasta... ja sieltä IKEAsta tietenkin.
Kokonaisia keitettyjä katkarapuja saa ainakin kauppojen pakastealtaasta... ja sieltä IKEAsta tietenkin.
Katkaravut kahdella kastikkeella:
500 gr pussi kokonaisia, kuorellisia katkarapuja
Limoncellomajoneesikastike:
1,5 dl majoneesia
1 sitruunan hienoksi raastettu kuori
1 rkl Limoncelloa (tai sitruunamehua)
1 rkl hienonnettua ruohosipulia
(suolaa, pippuria)
Aurinkokuivattu tomaatti-majoneesikastike:
1,5 dl majoneesia
5 aurinkokuivattua tomaattia
10 basilikanlehteä
(suolaa, pippuria)
Mittaa kastikeainekset tehosekoittimeen ja surauta tasaiseksi. Tarkista maku ja mausta tarvittaessa suolalla ja pippurilla.
Dippaa ja nauti.
PS. Lisää dippireseptejä löydät täältä.
Dippaa ja nauti.
PS. Lisää dippireseptejä löydät täältä.
Lisää ideoita ja inspiraatiota stressittömään joulupöytään löydät täältä ja täältä.
Eikä kannata unohtaa arvontaa, jossa yksi teistä pääsee joululahjaostoksille Heirolin verkkokauppaan!
_________________
SAISIKO OLLA LISÄÄ?
Limoncellomajoneesi, mielenkiintoista --> testiin!
VastaaPoistaLimoncello tuo siihen sitruunamehua pyöreämmän maun :-) ja sopii tuohon välimerelliseen teemaan <3
PoistaHärregud, Limoncellomajoneesi! Kiitos Erja, tämä menee testiin!
VastaaPoistanäj men vad bra :-) Låt mig veta hur det gick <3
PoistaMitenkä mä niinkun heti näen tuollaisen alaotsikon kun Laiskan emännän juhlaa...hmmm...
VastaaPoistano minoon nähäny ne pidot jota rouva siellä taikoo eikä ne oo kyllä laiskaa nähnykkää :-) (miks mä alan aina puhua jotain outoa murreväännöstä kun nään viestin sulta?) <3
PoistaLOL!
PoistaLOL!
PoistaMMm herkkua.Mutta nyt mä olen vähän ulalla,siis onko Göteborg ihan oikeasti Atlantin rannikolla? Olen itse saapunut Göteborgiin Göta kanaalia pitkin,kun reissattiin eksän kavereiden purjeveneellä sitä kautta (elämäni epämukavimmat yöt siinä paatissa;D)
VastaaPoistapuurotja vellit:-) eihän se ole kuin Pohjanmeren rannalla, mutta göteborgiaisille vasta se on sitä "oikeaa" merta,toisin kuin vaikka nuo meidän rannikoltamme löytyvät :-)
PoistaLimoncellomajoneesi <3
VastaaPoistajep <3
PoistaVannoutunut äyriäisten rakastaja kiittää uudesta ihanan kuuloisesta majoneesista! Aina kun ei jaksaisi niitä samoja tuttuja pyöritellä :)
VastaaPoistaihana kuulla :-)
PoistaNyt ei sytämmet riitä kommenttilaatikkoon. Just mun oloset herkut on teidän pöydäs <3 <3 <3.........
VastaaPoista<3 <3 <3
PoistaOoh! Limoncellomajoneesi! Pakko testata. Koska mulla ei ole katkarapuja, voinko syödä suoraan lusikalla?
VastaaPoistano niin sen loput meilläkin syötiin :-)
PoistaOmpas mielenkiintoinen idea lorauttaa limoncelloa majoneesin joukkoon!
VastaaPoistaantaa erilaisen sitruunaisuuden nääs :-)
PoistaMä niin rakastan kaikkea naposteltavaa, erityisesti rapuja :) ja erityisesti myös kaikkea sitruunaista. Limoncellomajo on iiiihan mahti-idea!! Se on kyllä seuraavaksi kokeilulistalla. Ylimääräistä limoncelloakin kun löytyy ihan liikaa.
VastaaPoistakeltä löytyy liikaa Limoncelloa :-)? täällä on seuraavaksi tulossa Limoncellosimpukoita <3
PoistaMinä innostuin vielä enemmän tuosta aurinkokuivatuilla tomaateilla maustetusta majosta, nerokasta ja varmasti hyvää! :)
VastaaPoistatykättiin :-)
PoistaMä nyt kyllä toistan muita kommentoijia, mutta LIMONCELLOMAJONEESI OH MY GOD! Kuulostaa ihanalta!
VastaaPoistase on kuin kesä pullossa tuo Limoncello <3
PoistaMä en kestä tätä ideaa. Limoncello. Aaah!
VastaaPoistasanos muuta :-)
PoistaLaiska emäntä tekee hyvän oloista ruokaa!
VastaaPoistalaiskalla emännällä on kiitollinen yleisö ;-)
PoistaMulla oli nuorena poikaystävä joka söi ruotsinlaivan buffassa pelkästään vuoren katkarapuja. Ja tietty kittasi kaksin käsin "juo niin paljon kuin jaksat" viinitonkista. Tälläiset tosi helpot illanistujaisreseptit ovat ihan parhaita - varsinkin emännälle :)
VastaaPoistajatkan samalla toimivaksi havaitulla kaavalla yhä vieläkin :-)
PoistaIhania majoneeseja, täytyy laittaa muistiin nämä ohjeet.
VastaaPoista:-)
PoistaOn kyllä mielenkiintoiset majoneesit! Pitää pistää nuo mietintään, kun seuraavan kerran tarvitsee majoneesia maustaa.
VastaaPoistakiva kuulla!
Poista