On se kumma, miten se maku muuttuu - lapsena sitä hilloa syötiin pannukakkujen ja lettujen kanssa - nyt sitä tungetaan kaiken maailman pateiden ja leikkeleiden ja juustojen kaveriksi!
Mukaan menoihin leivoin unikonsiemenkeksejä, joiden resepti on siitä piknikkirjasta, josta se ahkerasti kierrätetty galette-reseptikin on peräisin.
Reseptistä tulee n. 30 keksiä
5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1tl suolaa
1 tl mustapippuria
2 rkl unikonsiemeniä
2 rl seesaminsiemeniä
60 gr voita kylmänä ja kuutioina
1,25 dl jäävettä
Lämmitä uuni 180 asteeseen. Siivilöi jauhot, suola ja leivinjauhe kulhoon. Sekoita joukkoon siemenet sekä pippuri. Nypi joukkoon voi, niin että tuloksena on murumainen seos. Tee keskelle kuoppa ja kaada joukkoon vesi. Sekoita nopeasti pehmeäksi taikinaksi lisäten vettä vähän kerrallaan, mikäli tarve. Kokoa yhteen palloksi ja jaa kahtia. Peitä toinen kelmulla kun työstät toista puolikasta.
Kauli hellävaraisesti ohueksi levyksi ja leikkaa siitä muotilla (a.k.a. Ikean vesilasilla) halkaisijaltaan kuusisenttisiä keksejä. Siirrä leivinpaperille ja pistele täyteen reikiä sellaisela hienolla rei'itintyökalulla (a.k.a. cocktailtikulla).
Kaaviloi lopputaikina yhteen ja painele taikinaksi. Mitä enemmän taikinaa käsittelee, sitä vaikeammaksi sen kaulitseminen muuttuu, sillä se muuttuu helposti kumimaisen joustavaksi joka ei tahdo pysyä muodossaan. Paista uunissa 25-35 minuuttia (keksien paksuudesta riippuen). Anna jäähtyä ritilällä.
Ihanat keksit ja hillokin kuulostaa mahtavalta. Huonoinkin päivä muuttuu hyväksi tällä setillä :)
VastaaPoistano voi kiiitoos :-)
PoistaHei luenko oikein;sinusta on tullut juustojen ystävä? Kivat keksit ja just passelit juustojen ja hillon seuraksi:-)
VastaaPoistayritys - se jatkuu vaan :-)
PoistaJännittää jo mitä hurjaa olet keksinyt lokakuun ruokahaasteeksi! ja kauniita keksejä, itseen on iskenyt leivontakärpänen ja kaikki leivottavat ruoat kiinnostavat nyt kovasti :)
VastaaPoistaihan sama juttu täälläkin :-) ei näy kakuille ja piirakoille loppua!
Poista