lauantai 1. kesäkuuta 2013

Kesän ruokahaaste : raparperi

Ruokabloggareiden kuukauden ruokahaasteen voitto osui toukokuussa kohdallemme (jo toista kertaa voitimme Keittiössä, kotona ja puutarhassa- blogin emännöimän haasteen - mitähän ne siellä oikein multaansa laittavat...?) Suurkiitos järjestäjälle, äänestäjille sekä kanssakisaajille - siellä oli niin kauniita ja herkullisia annoksia että niitä tullaan kokeilemaan ihan varmasti meilläkin!




Niinpä meillä on kunnia järjestää seuraava haaste. Normaalista poiketen järjestetään kesällä vain yksi haaste, eli tässä siis inspiraatiota niin kesä- kuin heinäkuullekin! Teemaksi julistan raaka-aineen, jota blogeissa on juuri alkanut näkyäkin sen kauden juuri alettua. Ruokahaastetta ei tämä kesäheinä ole vielä tähdittänytkään. Herrasmies on tähän ihan hulluna, mutta itsellä sitä on valitettavan vähän tullut kokkailtua. Jäämme siis ilolla odottamaan uusia reseptejä ja ideoita sillä Suomen ruokabloggareilta intoa, innovaatiota, osaamista ja iloa löytyy! Taipuuko se drinkiksi, piiraaksi, pullaksi, paistokseksi, pizzaksi, hilloksi, chutneyksi vai miksi? Onko se suolaista vai makeaa, kylmää vai lämmintä, lempeää vai tulista? 

Ja tässä se on: Rheum Rhabarbarum - Raparperi.





Ja tässä säännöt:

Ruokahaasteeseen voivat osallistua kaikki blogia pitävät henkilöt, blogin ei siis tarvitse olla ruokablogi. Osallistua voi vain yhdellä ruoalla per blogi. Jos haasteruoan resepti ei ole itse keksitty, on kohteliasta mainita ohjeen alkuperä.

Haasteeseen ilmoittautuminen tapahtuu 3.6.-22.7.2013 välisenä aikana. Myös haastepostauksen tulee olla julkaistu tuolla jaksolla. Haastepostauksen osoite (URL) ilmoitetaan kommenttina tähän kirjoitukseen.


Haasteeseen osallistuessaan bloggaaja antaa luvan myös lähetetyn linkin takaa mahdollisesti löytyvien kuvien käyttöön ja niiden koon muuttamiseen haasteruokien yhteenvedossa.

Haasteeseen määräajassa ilmoitettujen ohjeiden yhteenveto julkaistaan 23.7.2013, jolloin alkaa myös äänestys. Kisan järjestäjänä en osallistu äänestykseen enkä varsinaiseen kilpailuun. 


Äänestysaika päättyy 30.7.2013 ja voittaja julkistetaan 31.7.2013.


Kesän 2013 ruokahaasteen voittaja järjestää elokuun 2013 ruokahaasteen. Voittajan tulee julkaista uusi haaste blogissaan viimeistään 5.8.2013. Jos näin ei käy, järjestelyvastuu siirtyy toiseksi tulleelle, sen jälkeen kolmanneksi sijoittuneelle ja niin edelleen. 



Täältä muuten löydät koko ruokahaastehistorian.

Tervetuloa kaikki mukaan ja onnea matkaan!

33 kommenttia :

  1. Viime haaste jäi rankan työputken takia väliin,mutta nyt kun raaka-aine on oma suosikki,niin mukana ollaan

    VastaaPoista
  2. Onnea uuden voiton johdosta:-) Just eilen laitoin raparperia, sitä saa vähintään 10 kuukauden ajan yhdestä Carmel-torin myyntikojusta mutta lähes aina tuleee siitä kilon paketista tehtyä vaniljaista raparperihilloketta vaikka paljon muutakin voisi sitä tehdä

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. kiitoksia kiitoksia :-) vaniljainen raparperihillokekin kyllä kuulostaa aivan ihanalta...!

      Poista
  3. Johan tänne palkintoja ropisee, Onnea :)

    VastaaPoista
  4. Onnea voittajalle - tähän täytyy nyt tosissaan ehtiä osallistua !

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. kiitoksia, kiitoksia :-) Enpä olisi uskonut että Mambaa joku päivä lainaisin mutta aikaahan tässä on - VIELÄ ON KESÄÄ JÄLJELLÄ :-)

      Poista
  5. Onnea voittajalle ja täytyy yrittää ehtiä osallistua.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia hienosti emännöidystä kisasta :-) aikaahan tässä onneksi on vielä vaikka kuinka!

      Poista
  6. Onnea myös Kulinaarimurulasta!

    Tuohon postauksen loppuun näkyy jääneen pieni copy-paste-moka: "Toukokuun 2013 ruokahaasteen voittaja järjestää kesäkuun-heinäkuun 2013 ruokahaasteen. Voittajan tulee julkaista uusi haaste blogissaan viimeistään 5.8.2013." Pitäis varmaan olla vähän eri kuut ;-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. pistä ääliö asialle ja tee itse perässä... ;-) Kiitoksia tarkoille silmille - nyt on korjattu!

      Poista
  7. Ehdin ensimmäisenä taas ;-)
    http://sokerivaltakunta.blogspot.fi/2013/06/raparperi-pudding-piirakka.html

    VastaaPoista
  8. hienoa että saadaan ensikertalaisiakin :-) kookos ja raparperi on kyllä ihan mahdottoman toimiva yhdistelmä! Tervetuloa mukaan ja onnea kisaan :-)!

    VastaaPoista
  9. Heipä hei! Mukana ollaan :)
    http://yummy-baker.blogspot.fi/2013/06/raparperijaatelo.html

    VastaaPoista
  10. Heip, kiitos kun vinkkasit tästä haasteesta. Raparperikakkuset ilmottautuvat mukaan! :)

    http://herneetkinrokkaa.blogspot.fi/2013/06/tehtiin-ite-raparperikakkuset.html

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. tervetuloa ja onnea kisaa myös teidän herkullenne :-)

      Poista
  11. Kiitokset vinkkauksesta. Täältä grilliruoalle kaveriksi raparperi-chilichutney

    http://hellanjaviinilasinvalissa.blogspot.fi/2013/06/chili-rapaperichutney.html

    VastaaPoista
  12. Täälläkin yksi ensikertalainen ilmoittautuu mukaan! :)

    http://murujamardella.blogspot.fi/2013/06/raparperiomenamaljat-ja-mascarponevaahto.html

    VastaaPoista
  13. Pakkohan se on tulla mukaan, taas :) Raparperibryle paahdetulla valkosuklaalla http://laaxojnas.blogspot.fi/2013/06/raparperibrylee-paahdetulla.html

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. no jo tätä ollaan odotettukin :-) tervetuloa ja onnea matkaan!

      Poista
  14. Mukana ollaan Huijarin raparperibruleella; http://lumolifestyle.blogspot.fi/2013/06/cheats-rhubarb-creme-brulee.html

    VastaaPoista
  15. Onneksi on pitkä osallistumisaika niin minäkin ehdin tällä kertaa mukaan.

    http://eriqou.blogspot.fi/2013/06/raparperipossulla-ruokahaasteeseen.html

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. no etenkin suolaisia herkkuja mahtuu aina mukaan :-) trerevtuloa ja onnea haasteeseen!

      Poista
  16. Kiitos vinkkauksesta,
    Hannan soppa lähtee haasteeseen mukaan pannacottatortulla:
    http://hannansoppa.com/2013/07/12/juhannustorttu/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. no kyllä tuolla herkulla kehtaakin :-) tervetuloa mukaan ja onnea kisaan!

      Poista
  17. http://kthecakejunkie.blogspot.fi/2013/07/raparperinen-eton-mess-rhubarb-eton-mess.html <- Mäkin osallistun ekaa kertaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. no mukaan mahtuu :-) tervetuloa sullekin ja oikein paljon onnea kisaan!

      Poista