maanantai 17. kesäkuuta 2013

Fähän fiinimmät fish & chipsit

Kuten tuossa kerroinkin, kutsui Hartwall ruokabloggareita kehittelemään reseptejä lanseeraamansa Happy Joe - luomusiiderin kylkeen. Siiderin makumaailman mukaisesti lähdimme taistoon peribrittiläisissä tunnelmissa ja tehtailimme kisaan fähän fiinimmät fish & chipsit. Katsotaas, mitä kisaa tuomaroiva Sami Tallberg on näistä  - voittajaa seurueineen hemmotellaan miehen itsensä kokkaamalla illallisella Helsingin keskustassa.

Pääruokana tästä riittää kahdelle - bileruokana neljälle. Tuon tempurataikinan voi toki tehdä myös pelkistä vehnäjauhoista. Gram- eli kikhernejauhoa löytyy etnisistä kaupoista (tai sen voi tehdä itse jauhamalla kahvimyllyssä tai vastaavassa kuivatut kikherneet hienoksi jauhoksi ja siivilöimällä ne mahdollisten sattumien eliminoimiseksi).

Katkaraputempurat

28 jättikatkarapuja
1,25 dl vehnäjauhoja
1,25 dl kikhernejauhoja
1 rkl Maizenaa
1 tl leivinjauhetta
1/2 tl kurkumaa
reilu 2 dl jääkylmää Happy Joe- siideriä

Tartar-kastike

2 dl majoneesia
1 reilu rkl hienonnettua suolakurkkua
ripaus sokeria
1 rkl ruohosipulia
2 tl sitruunankuorta
suolaa, valkopippuria

1 iso (n. 600 gr) bataatti

öljyä paistamiseen

Anna katkarapujen sulaa, Mikäli käytät raakoja, kuori ne, mutta jätä pyrstö paikalleen. Kuori bataatti ja leikkaa noin sormenpaksuisiksi tangoiksi. Liota jäävedessä noin puolisen tuntia (tämä poistaa niistä tärkkelystä ja auttaa niitä paistumaan rapeammiksi), kuivaa huolellisesti, paista öljyssä rapeiksi, valuta talouspaperin päällä ja ripottele päälle suolaa.

Laita siideri pakkaseen noin tunniksi. Tee sillä välin tartar-kastike sekoittamalla ainekset keskenään. Anna maustua kylmässä tunnin verran ennen tarjoilua.

Sekoita tempurataikinan kuivat ainekset keskenään ja kaada joukkoon jääkylmä siideri. Sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi. Dippaa katkaravut taikinaan ja paista kuumassa öljyssä. Valuta talouspaperin päällä ja tarjoile välittömästi.




* Reseptiin käytetyn siiderin sponsoroi Hartwall *

10 kommenttia :

  1. Todella herkullinen kuva :) kivaa kesäruokaa siiderin kanssa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. no on! etenkin kun pöydän ympäriltä löytyy vielä muutama kaverikin iloa jakamaan :-)

      Poista
  2. Näyttää ja kuulostaa hyvälle! Pitää kokeilla joskus :)

    VastaaPoista
  3. Kyllä kunnon fish & chips maistuu aina. itsetehtynä,parasta!

    VastaaPoista
  4. Namskis,näyttääpä hyvältä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. kiitos! paljastui vieraillekin että kuinka ocd:tä se kuvanasettelu voikaan joskus olla... :-/

      Poista
  5. Vastaukset
    1. :-) no niin meillekin! niin ja oli se ruokakin hyvää... ;-)

      Poista