* * *
Michelin-oppaankin suosittelema El Faro de El Puerto on todellinen ravintolalöytö ja antaa huikeasti vastinetta rahalle.
* * *
Satuin El Puerto de Santa Maríaan syntymäpäivänäni, joka nykyään on aina vähän sellaisen välitilinpäätöksen aikaa. Vuosi vuodelta se tase vain näyttää jäävän Talvivaaraakin tappiollisemmaksi.
- Olen taas vuoden vanhempi
- Ja myös muutaman kilon painavampi
- Urakehitykseni ei ole edennyt senttiäkään (eipä ole kyllä pankkitilini saldonikaan...)
- En ole vieläkään löytänyt urheilulajia, joka kelpuuttaisi minua olympiajoukkueeseensa
- Nobel-ehdokkuuksieni määrä on yhä nolla
- En ole edelleenkään naimisissa George Clooneyn kanssa.
Alan epäillä, että olisi aika aloittaa totuttelu ajatukseen siitä, että osa noista ei tule välttämättä koskaan toteutumaan. Etenkään tuo jälkimmäinen.
Niinpä päätin aloittaa totuttelun paneutumalla kakkoskohtaan lounaalla El Faro de El Puertossa.
Niinpä päätin aloittaa totuttelun paneutumalla kakkoskohtaan lounaalla El Faro de El Puertossa.
El Faro-ryhmällä on varsin hyvä ravintola myös Cádizissa, mutta tämä edustaa niistä vähän raikkaampaa ja modernimpaa otetta. Ravintolan sijainti tosin on vähän hankala ja kävelymatkaan uppoaa helposti puoli tuntia.
Saavuin lounaalle siis paitsi masentavan George Clooneyttömänä, myös yltä päältä hiessä (ja helteessä sulanut sandaali jalkaani hiuslenkillä nyöritettynä). Ottakaa siis suosiolla taksi.
Saavuin lounaalle siis paitsi masentavan George Clooneyttömänä, myös yltä päältä hiessä (ja helteessä sulanut sandaali jalkaani hiuslenkillä nyöritettynä). Ottakaa siis suosiolla taksi.
Ravintola koostuu pääsalista sekä pienempiä annoksia tarjoilevasta La Barrasta. Majakasta nimensä saaneen ravintolan seiniä koristavat maalaukset kuuluisista majakoista ympäri maailman.
Ravintola on kerännyt mainetta mm. kattavalla ja mielenkiintoisella viinilistallaan. Hinnat ovat kautta linjan espanjalaiseen tyyliin kuitenkin todella kohtuulliset.
Päädyin yhdeksän ruokalajin tastingmenuun (eivät ne kilot itsestään kartu - kyllä niiden eteen on tehtävä vähän töitäkin!) joka kustansi viineineen 58€.
Mainitsinko jo, että viinit sisältyivät hintaan? Ja että niitä olikin sitten heti kaksi pulloa; yksi valkoinen ja toinen punainen.
Mainitsinko jo, että viinit sisältyivät hintaan? Ja että niitä olikin sitten heti kaksi pulloa; yksi valkoinen ja toinen punainen.
Valkoinen oli sattumalta paikalliselta tuottajalta Osbornelta, jonka kellareissa olin juuri viettänyt varsin viihtyisän aamupäivän.
Alkuun osteria ja merilevää. Kaikenlaiset afrodisiakit ilahduttavat aina, kun ainut seuralaisesi loppupäiväksi olet sinä itse...
Sitten päivän mustekala-annos: tänään se oli cevicheä. Erinomainen vinegrette toi annokseen onnistuneesti särmää.
Ostereita ja mustekalaa? Ooh, mikä päivä.
Ostereita ja mustekalaa? Ooh, mikä päivä.
Sitruksinen turskaceviche oli hedelmäisen hapokkaalta makumaailmaltaan ehkä vähän turhan samanlainen edellisen annoksen kanssa, mutta hyvää ja raikasta joka tapauksessa.
Seuraava ruokalaji yhdisti kaksi andalusialaista klassikko-annosta: uppopaistetut munakoisot berenjenas fritas sekä Córdoban vastineen gazpacholle salmorejon. Onnistuneen rapeat munakoisot.
PS. Salmorejon reseptin löydät blogista täältä.
Pääruoista ensimmäisenä tarjoiltiin savustettua ankanrintacarpcciota tryffeliöljyllä. Yksi suosikkiannoksistani.
Ostereita ja mustekalaa ja ankkaa? Tämä oli hyvä päivä.
Ostereita ja mustekalaa ja ankkaa? Tämä oli hyvä päivä.
Seuraavaksi vuorossa oli tonnikalaa papaijalla, avokadopyreellä ja sahramisella sitruschutneyllä. Tonnikalassa hyvä kypsyys.
Ostereita ja mustekalaa ja ankkaa ja tonnikalaa? Todella hyvä päivä!
Kasviksilla täytetty lammas näytti retroudessaan masentavankin perinteiseltä, mutta oli todella hyvää. Suurimmaksi tähdeksi nousi yllättäen kuskus, joka oli parasta koskaan syömääni.
Ostereita ja mustekalaa ja ankkaa ja tonnikalaa ja lammasta? Lisää näitä päiviä!
Sitten suklaan kautta...
... jälkiruokaan. Helado de queson eli juustojäätelön näkeminen listalla ei saanut juustokammoista allekirjoittanutta hyppimään innosta, mutta ei se onneksi mistään manchegosta oltu tehtykään. Tuorejuusto antoi sille ihanan happamuuden.
(Haluatteko muuten kuulla paljastuksen? Tätä reseptiä on nyt valmisteltu kotona tulevaa kirjaa varten!)
Ja ettei nälkä jäisi (!), tuli kahvin kanssa vielä pientä makeaa. Ruoka oli paitsi hyvää, sitä myös oli paljon. Rahalle saa täällä todellakin vastinetta.
Ahh - koko reissun nautinnollisimmat 165 minuuttia.
Vatsa täynnä onkin hyvä ottaa suunnaksi Sherrymaan viimeinen kolkka: Sanlúcar de Barrameda! Onko paikka entuudestaan kenellekään tuttu?
PS. Jotta edes jollain meistä olisi parempi onni näissä avioitumisaikeissaan, laitetaas käyntiin arvonta, jossa voit voittaa itsellesi Tracy Bloomin hauskan kirjan. Vielä on nimittäin kesää (ja sitä riippumatossa loikoilemisaikaa hyvän kirjan ja rosé-lasillisen kanssa) jäljellä...!
Arvontaan osallistut kommentoimalla tätä postausta - muista siis jättää myös yhteystetosi (sähköposti).
Arvonta suoritetaan ensi sunnuntaina 14.8.
* * *
PS. Jotta edes jollain meistä olisi parempi onni näissä avioitumisaikeissaan, laitetaas käyntiin arvonta, jossa voit voittaa itsellesi Tracy Bloomin hauskan kirjan. Vielä on nimittäin kesää (ja sitä riippumatossa loikoilemisaikaa hyvän kirjan ja rosé-lasillisen kanssa) jäljellä...!
Arvontaan osallistut kommentoimalla tätä postausta - muista siis jättää myös yhteystetosi (sähköposti).
Arvonta suoritetaan ensi sunnuntaina 14.8.
* * *
Hieno paikka, ihana menu.
VastaaPoistaMissä tämä sijaitseekaan ?
t. Annukka
El Puerto de Santa Mariassa, eli Andalusian Sherrymaassa. Kaupunki itsessään on parinkymmenen minuutin junamatkan päässä Cádizista.
PoistaMehän ollaan Georgen kanssa molemmat tahoillamme naimisissa, mutta kyllähän clooneyton olotila välillä hämmentää...
VastaaPoistaRetro näyttää olevan vahvassa nousussa, parissakin uudessa ravintolassa olen syönyt simppeliä retrosti tarjoiltua leivitettyä possua tai tipua.
lumolifestyle@gmail.com
Andalusiassa ravintolat ovat vähän liiankin perinteisiä - ne vähän paremmatkin poikkeuksetta tarjavat isoa lihaklönttiä, vetisiä ranskiksia (niitä täällä vain ei osata) ja lötköjä vihanneksia. Siksikin ravntoloiden tapasosiot ovat monesti parempi veto.
PoistaMutta kyllä, en minä tiedä osaako sitä ihminen koskana ihan tosissaan tottua Clooneyttömän oloon...
Ateriakokonaisuus on ihan hurjan hieno, tosin multa jäisi suurin osa syömättä kun olen niin kranttu;) Mutta muistaisin toki, ehkä muuttaisin mieleni...
VastaaPoistaOlen mukana arvonnassa.
vaan ehkäpä sitä tuolla rohkaistuisi kokeilemaan niiden omien rajojen avartamista :-) Tervetuloa arvontaan!
PoistaHyvää syntymäpäivää! Minua on onni potkinut pari kertaa tai "no niin no" tai validromi eli "fall down 7 times and rise up 8 times" tai "fifty sixty". Syödäkin pitää välillä ja hymyillä, vaikka sydän rinnassa märkänis ja onneksi on muutakin kuin nakit ja mutsi. Joskus olen lyönyt laseja yhteen ja joskus jopa kahteen. Sitä vaan tuntee itsensä tyhmäksi, kun huomaa, että on puhunut väärälle ihmiselle, väärään aikaan ja väärässä paikassa, mutta en jaksa mököttää ikuisesti ja voita on kuitenkin riittänyt leivän päälle :)
VastaaPoistasun kommentteja onkin ollut ikävä :-)
PoistaEhkäpä jo ensi keväänä sitä katselee kulunutta vuotta taaksepäin ja tulos on vähän enemmän voiton puolella oleva...?
Ihanaa ja nautinnollista kesän (ja elämän!) jatkoa myös ruudun sinne puolelle!
Et vastannut kuitenkaan Kakolan postauksen emailiini 6.6.2016 ? :(
Poistase on ihan epähuomiossa hukkunut muiden sähköpostien joukkoon -kiitos kuitenkin!
PoistaMukana kivassa kirja-arvonnassa :)
VastaaPoistanetteri@gmail.com
tervetuloa mukaan ja onnea matkaan :-)
PoistaIhana synttäriateria muru.Meinaatko että joit yksin ne kaksi viinipulloa;D
VastaaPoistano en :-) ihan niin suomalainen en ole että kaikki eteen tuotu pitäis juoda vain siksi, että se on ilmaista :-)
PoistaMustekalaceviche <3. Vaikuttaa ihan loistokkaalta hinta-laatusuhteelta.
VastaaPoistano sitä oli. reissun suosikkiravintola <3
PoistaMukaan kivaan arvontaan!
VastaaPoistasiinatar@gmail.com
kiitos ja tervetuloa :-)
PoistaHerkullisen näköisiä kuvia! Täytyy näyttää miehelleni, josko loihtisi vuosipäivälle herkkuja :)
VastaaPoistaminuhno@gmail.com
toivotaan että niin käy <3
PoistaKuulostaa täydelliseltä menulta. <3 Mukana arvonnassa! hippohiiri at gmail.com
VastaaPoistaomaan makuun sattui kyllä just eilä melkein <3 tervetuloa mukaan!
PoistaMenu aivan loistava, mutta jäitkö kuitenkin kaipaamaan jotain? Ehkäpä lasillinen samppanjaa... ☺
VastaaPoistaArvonnassa mukana!
aijai, kuinka hyvin te mut jo tunnette :-) tervetuloa mukaan ja onnea arvontaan <3
Poista