* * *
For English please see here
* * *
Muistatteko kansallisen banaanikakkupäivän? No tänään on Amerikassa vuorossa kansallinen lihapullapäivä. Ja mikä siinä - sen verran rakas ja monikäyttöinen on tuo pulla; kotikokkien ja Ikea-asiakkaiden kaikkialla rakastama lohturuokaklassikko.
Yksi tämän blogin alkumetreiltä suosituimpana pysynyt resepti on Albondigas en salsa de tomato, eli espanjalaiset lihapullat.
Yksi tämän talven suosikkeja on puolestaan ollut nämä karpaloiset ja rosmariiniset hirvenlihapullat.
Vähän eksoottisemmalle linjalle menevät nämä marokkolaistyyliset köftet, jotka voi pullamuodon sijaan pyöritellä myös kebakoiksi.
Turkin katukeittiöistä blogiin löysivät tiensä nämä icli köftet.
Ihan tuoreimpana on blogissa nähty nämä italialaiset lihapullat...
... joskin kyllähän tuolta arkistojen kätköistä löytyvät myös ne ihan perinteiset lihapullat.
Lihaisten pullien lisäksi pullia on pyöritelty myös katkaravuista mustekalasta tehdyn "spagetin" seuraksi!
Eikä se arkisto ole vielä lähelläkään täydellistä: tulossa sinne ovat ainakin niin kreikkalaiset lammaspullat kuin sitruunasta ja persiljasta potkua saavat kanapullatkin.
Eikä se arkisto ole vielä lähelläkään täydellistä: tulossa sinne ovat ainakin niin kreikkalaiset lammaspullat kuin sitruunasta ja persiljasta potkua saavat kanapullatkin.
Mikä on sinun suosikkisi? Mikä on teidän lihapullienne salaisuus?
____________________
SAISIKO OLLA LISÄÄ?
Karpalo, rosmariini ja hirvi. Tuo pitää muistaa; hätäpäissään porosta, jos ei hirvi haukkaa ongenkoukkuun.
VastaaPoistaolivat kyllä hyviä- suosittelen :-)!
Poista