Olen blogiani lukevilta ystäviltä oppinut, että sillä on kakkuindeksi. Sen perusteella, mitä blogiin ilmestyy, he voivat päätellä mielentilani. Silloin kun on kakkua, on minulla ilmeisesti menossa terapian tarve.
Teille siis jo tässä vaiheessa tiedoksi: kaikki on hyvin. Tämä on sellainen hyvän mielen kakku!
Ja melkein hyvän omantunnonkin - onhan tuossa noita hedelmiä ja marjoja...
Jauhoina voi halutessaan käyttää myös mantelijauhoja. Osan jauhoista (ei kovin suurta tosin, sillä taikinasta tulee muuten hieman turhan hiekkaista ja haperoa) voi korvata myös kaurajauholla. Orange curdin sijaan piiraan voisi täyttää myös lemon curdilla.
Käyttämääni vuokaan (halkaisijaltaan 28 cm) meni kokonainen annos orange curd- reseptistä.
Teille siis jo tässä vaiheessa tiedoksi: kaikki on hyvin. Tämä on sellainen hyvän mielen kakku!
Ja melkein hyvän omantunnonkin - onhan tuossa noita hedelmiä ja marjoja...
Jauhoina voi halutessaan käyttää myös mantelijauhoja. Osan jauhoista (ei kovin suurta tosin, sillä taikinasta tulee muuten hieman turhan hiekkaista ja haperoa) voi korvata myös kaurajauholla. Orange curdin sijaan piiraan voisi täyttää myös lemon curdilla.
Käyttämääni vuokaan (halkaisijaltaan 28 cm) meni kokonainen annos orange curd- reseptistä.
Piiraspohja on se vaniljakastiketortusta ja lohi-pinaattipiiraasta tuttu resepti, johon lisäsin 1/2 dl sokeria. Appelsiinisuutta voi lisätä raastamalla taikinaan 1 appelsiinin kuoren ja käyttämällä nesteeksi veden sijasta appelsiinimehua.
Tee taikina, anna levätä jäkaapissa kelmuun käärittynä puolisen tuntia ja kaulitse ohueksi levyksi irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille. Anna jähmettyä kylmässä puoli tuntia, voitele pohja orange curdista jääneellä valkuaisella (tai esipaista n. 15 minuuttia) ja kaada vuokaan orange curd. Paista 175 asteessa n. 20 minuuttia, kunnes kuori alkaa saada hieman väriä.
Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi ja sitten vielä kylmässä ainakin muutaman tunnin ennen tarjoilua. Koristele marjoilla ja tarjoile. Ja nauti. Ja ota vielä toinenkin pala.
Appelsiini ja mansika,molemmat just sesongissa täälläpäin:-) ja kva että tuomihana piiras on hyvän mielen piiras:-) Appelsiineista saa ihanaabväriterapiaa,itsekin ,kaipasin rähän aikaan vuodesta Helaingissä vielä asuessa tuollaisia värejä ja siksi makkarissanikin kaikki värit olivat oranssia,keltaista ja vihreää.
VastaaPoistano niinpä :-) nauti sinä siitä sesongista ja auringosta nyt sitten meidän molempien puolesta :-)!
PoistaVoi jestas noita mun tablettivirheitä taas....Tuo appelsiini mansikkakuvasi on muuten ihana!
PoistaIhanalta vaikuttaa ja näyttää! Tuohonhan voisi vielä askarrella marenkikuorrutuksen jos curdista jää valkuaisia (tuosta jää kai tosin vain yksi.)
VastaaPoistaihan totta - mulla ne valkuaiset on menossa kurpitsa-marenkihässäkkään :-)
PoistaOI nam nam - kaikki curdit ovat ihania ja varsinkin piirakoissa!
VastaaPoistano eikö :-)!
PoistaIhanan kaunis taideteos!
VastaaPoistavoi kiitos <3
PoistaOnpa syntisen hyvän näköinen piiras ja aivan käsittämättömän kauniit kuvat!
VastaaPoistavoi kiitos :-) ja vielä ihan helppo!
PoistaOnpas ihanan raikkaan oloinen piirakka. Pitkään on pitänyt tehdä curdia itse, mutta en ole vaan saanut aikaiseksi. Kai se on vaan otettava itseään niskasta kiinni.
VastaaPoistaJa kiitos ihanasta paketista. Tuli perille ja täällä iloitaan kovasti.
no mutta äkkiäkös sitä :-)
PoistaTämä näyttää kyllä oikealta kaamoksen karkoituskakulta. Herkullista.
VastaaPoistano sitä se juurikin on :-)
PoistaOi miten herkullisen näköistä :)
VastaaPoistakiitoksia - jollain ilveellä sitä kesää on tänne hankien keskelle saatava :-)
Poista