Blogi juhlii tänään vuodenmittaista olemassaoloaan. Vuoteen on mahtunut paljon. Niin hyvää kuin pahaakin. Niin onnistumisen iloa kuin epätoivon alhoakin. Ja ennenkaikkea monta hyvää ateriaa. Espanjaa en tosin ole oppinut vieläkään puhumaan ja macaronitkin on vielä opettelematta.
Toivottavasti jotain kehitystä on kuitenkin havaittavissa myös siellä ruudun toisella puolella? Kamerataidot ovat ainakin kasvaneet, samoin kuin keittiövarustelu ja astia-ja kuvaustarvikevarasto. Kenkiäkään ei ole enää tullut osteltua, kun eivät ne enää mihinkään mahdu. Nuo pastakoneet ja tohottimet ja sitruksenkuoriraaputtimet ja perunaprässit ja bambuhöyryttimet ja muffinsipellit ja piirakkavuoat kun alkavat vallata ihan koko kämpän...
Ajatella, että vielä vuosi sitten luulin ihmiselle olevan ihan mahdollista selvitä elämästään vain yhdenlaisella öljyllä! Enkä tajunnut, että vähintään viisi erilaista viinietikkaa muodostavan pohjan mille tahansa ihmisarvoiselle elämälle.
1 vuosi. 365 päivää, 339 postausta ja yli 115 000 vierailua (yli 150 000 yhdessä blogin englannikielisen puolen kanssa!) Kiitän teitä niistä kaikista.
Eipä tuota elämää enää osaisi edes kuvitella ilman bloggausta. Kamera tuntuu kasvaneen käteen kiinni. Viikot lentävät kokkausta suunnitellessa ja viikonloput puolestaan hurahtavat rattoisasti noita suunnitelmia toteuttaessa ja ystäviä sen mikroskooppisen pienen ruokapöytäni ympärille kootessa. Uusia ystäviä on löytynyt myös bloggauksen kautta ja toivottavasti vastaisuudessa pääsen yhä enemmän tapaamaan kasvotusten noita uskomattoman hienoa jälkeä tuottavia kanssabloggaajia, joiden blogeja on vähintään yhtä hauska seurata kun oman kanssa painiskella.
Blogi on myös tarjonnut paitsi ihanan (joskin todella aikaavievän!) harrastuksen, myös henkireiän ja kiinnekohdan niinä pimeämpinä hetkinä, jolloin ei ehkä muuten olisi saanut otetta oikein mistään (voisiko "Ruokabloggaus pelasti minut masennukselta ja Jeesukselta"- T-paita olla se seuraava avokadopasta?)
Mieleenpainuvimpia hetkiä ovat luonnollisesti olleet blogin saamat tunnustukset: Indiedays- portaaliin pääseminen ja Inspiration-blogigaalassa ehdolla oleminen, ruokablogihaasteiden voitot ja etenkin Gloria Blog Awards- ehdokkuus, joka vielä yhäkin tuntuu vaikealta uskoa todeksi. Kaikista suurinta iloa ovat kuitenkin tuottaneet lukijoiden kommentit ja ylipäätänsä se, että on olemassa noinkin paljon ihmisiä, jotka ovat valmiita antamaan tälle blogille aikaansa jo muutenkin ihan varmasti täydestä aikataulustaan. Noita tunteja kun ei kenenkään päivässä tunnu olevan tarpeeksi...
Suurimmat muutokset ovat kuitenkin tapahtuneet blogin takana. Osa onkin jo kysellyt seuraavan Espanjanreissun perään. Lopuillakin on varmaan ollut jonkinlainen aavistus lohturuokien ja leipomisen osuuden kasvaessa sellaiseksi, että aikaa selvää on ollut, että särkynyttä sydäntähän niillä on lääkitty. Kaipa olen valmis sen kertomaan jo teillekin. Valitettavasti urani Malaganseudun Masterchef-areenallani on kahdeksan vuoden jälkeen tullut päätökseensä. Siinä missä minä etsin pysyvää ja vakituista työsuhdetta, olisi tuomarina toimineelle Herrasmiehelle sen sijaan riittänyt palkaton työharjoittelu. Edessä on siis se kammottu transmogrifikaatio, joku päivä kenties jonkun toisen Ajan Herran assistentiksi hänen taistelussaan maailman dalekeja vastaan.
Myös blogin nimestä on tullut niin rakas ja läheinen, etten osaa sen vaihtamistakaan (ainakaan vielä) kuvitella. Mikä se uusi nimikään olisi? "Date on a plate"? (vaikka suunnitelmissa ei ole laajentaa repertuaariani kannibalismiin... ) "Meals on heels"? Ennenkuin (epäilemättä useammankin viinipullon vaativan prosessin seurauksena) olen löytänyt uuden, yhtä omalta tuntuvan nimen, niin mikäli se teille vain käy, jatkaisin mielelläni tuon vanhan nimen alla - sen eteen kun on kuitenkin tehty aikalailla työtä?
Yksi asia blogin tulevaisuudessa on varma: "ks"- yhdistelmää ei todellakaan tulla kirjoittamaan x:nä eikä mikään varmasti tule olemaan "niin ihquu et mä siis kuolen!!!" Hymiöitä, "heh heh"- kevennyksiä tai peace-sormimerkkien varustamia "päivän asu"- kuvia ei tule tästä blogista löytymään vastaisuudessakaan. Kaikkea muuta kosherista gluteenittomaan ja pullasta pavlovaan kylläkin. Niitä tapasklassikkoja ja mezeherkkuja unohtamatta!
Ja lopuksi on aika antaa se 12. tunnustuspalkinto, joita blogissa on kuukausittain ensimmäisen vuoden aikana jaettu. Näin kohtuullisuutta korostavan tammikuun hengessä postiin lähtee Le Creusetin uunivuoka, mutta annoskooltaan sieltä minimaalisimmasta päästä (ok, tuohon teki melkein mieli laittaa se hymiö). Kuluneen kuukauden kommentoijista se lähtee Suolaa ja hunajaa- blogin Jonnalle, jonka upein otoksin kuvitettu blogi tarjoaa ideoiden lisäksi myös mitä suloisinta silmäniloa. Toivottavasti se löytää paikkansa blogin emännän työn alla olevasta uudesta unelmakeittiöstä!
Kiitokset siis kaikille kuluneesta vuodesta ja toivottavasti pysytte matkalla myös vastaisuudessa!
____________________
SAISIKO OLLA LISÄÄ?
Yksi asia blogin tulevaisuudessa on varma: "ks"- yhdistelmää ei todellakaan tulla kirjoittamaan x:nä eikä mikään varmasti tule olemaan "niin ihquu et mä siis kuolen!!!" Hymiöitä, "heh heh"- kevennyksiä tai peace-sormimerkkien varustamia "päivän asu"- kuvia ei tule tästä blogista löytymään vastaisuudessakaan. Kaikkea muuta kosherista gluteenittomaan ja pullasta pavlovaan kylläkin. Niitä tapasklassikkoja ja mezeherkkuja unohtamatta!
Ja lopuksi on aika antaa se 12. tunnustuspalkinto, joita blogissa on kuukausittain ensimmäisen vuoden aikana jaettu. Näin kohtuullisuutta korostavan tammikuun hengessä postiin lähtee Le Creusetin uunivuoka, mutta annoskooltaan sieltä minimaalisimmasta päästä (ok, tuohon teki melkein mieli laittaa se hymiö). Kuluneen kuukauden kommentoijista se lähtee Suolaa ja hunajaa- blogin Jonnalle, jonka upein otoksin kuvitettu blogi tarjoaa ideoiden lisäksi myös mitä suloisinta silmäniloa. Toivottavasti se löytää paikkansa blogin emännän työn alla olevasta uudesta unelmakeittiöstä!
____________________
SAISIKO OLLA LISÄÄ?
Hieno vuosi takana, onneksi olkoon! Minäkin pääsen juhlimaan tällä viikolla, Pilkettä täyttää vuoden 19.1. :)
VastaaPoistano mutta :-) onnea siis sinnekin!
PoistaHyvää blogisynttäriä! Ja valoisuutta tuleviin päiviin! Elä suotta nimeä vaihda, se just noin hyvä:)
VastaaPoistavoi kuinka sitä valoa nyt kaivataankaan :-)
PoistaOnnea makuhermoja kutkuttavasta vuodesta ja auringon välittämisestä lukijoille!
VastaaPoistakiitoksia kovasti mukanaolosta :-)
PoistaOnnittelut ensimmäisestä täydestä vuodesta, ja monen monta vuotta lisää meidän lukijoiden iloksi!:) Mahtava blogi, eikä mitään syytä vaihtaa nimeä. Jatka vain samalla. Hyvä nimi, siitä sinut ja blogisi jo tunnetaan.:)
VastaaPoistaisosti kiitoksia sinnekin <3
PoistaKiitos kuluneesta vuodesta. On ollut hienoa seurailla kehitystäsi ja hei, ei ihan kuka tahansa nappaa awards ehdokkuutta ekana vuotena! Jatka samaan malliin! Täällä jatketaan ahkeraa seuraamista myös tulevana vuotena!
VastaaPoistano kun katsoo tuota sun uran tähtitieteellistä nousua blogaanieliittiin, niin kyllä siinä saavutukset kuulkaas kalpenee kummasti :-)
PoistaPaljon onnea ensimmäisestä vuodesta! Ihailen sinun postaustahtia ja laajoja postauksia. Ei ole tainnut olla vapaa-ajan ongelmia vuoteen ;)?
VastaaPoistaJa iso harmistus herrasmiessopimuksen raukeamisesta. Juuri Andalusian asioiden kautta olen tänne löytänytkin ja niitä eniten täältä janoankin. Älä unohda ko. maakuntaa eikä blogin nimeä saa missään nimessä vaihtaa. Siinähän on ihmeteltävää kuukkeloijille.
voi kiitos ♥ ei ole paljoa tarvinnut kyllä tekemisen puutteesta kärsiä :-) Lupaan etten Andalusiaa unohda ja väittäväthän nuo että elämä lopulta aina voittaa...
PoistaPaljon onnea upealla blogillesi ja mekin tapasimme ihan sen ansiosta ihan oikeastikin:) Älä vaan mene muuttamaan blogoin nimeä,vaikket usein matkustakaan enään Andalusiaan,hyvä nimi tämä on :)
VastaaPoistavoi ihanuutta - kiitos kommenteista matkan varrella :-)
PoistaMun mielestä tällä blogissa on pari kertaa ollut tosi hyviä kuvia mun sormista, ne käy nykyään muuten punttisalilla (eli tarraa jääkaapin oveen reunaan entistä tiheämmällä frekvenssillä ) tulevaisuus silmälläpitäen ;)
VastaaPoistaOnnea loistavasta blogista, ihanista kuvista ja maistuvista resepteistä! On etuoikeus olla sun mukana tällä matkalla makuihin ( ja tähän ) : <3 !
niinpä! siis mikä "I'd like to thank Jesus, my saviour and the Academy"- puhe tää oikein on jos kaikista tärkeintä eli teitä BLOGIKÄSIÄ ei mainita :-) Pyrin vastaisuudessa myymään itseäni (ratkaisisi muuten heti monta murheen aihetta...) vieläkin tehokkaammin erinäisiin juottoloihin :-)
PoistaOnnea ekasta vuodesta! Kiva että olet :)
VastaaPoistaKiitos itsellesi ihanuus :-)
PoistaOnnea huikeasta vuodestasi ! ja ei nimi todellakaan blogiasi "pahenna" ;-) päin vastoin !
VastaaPoistavoi että teidän kommentit on niin ihania :-)
PoistaOnnea ihan hirveästi ensimmäisestä vuodesta. Vaikka herra on kenties ollut tukena blogin alullepanossa, se on kuitenkin sinun juttusi, joten antaa palaa vaan. Ja auringostakin riittää monelle. Voimia toipumiseen, toivottavasti ne lohturuoat auttavat - ja aika.
VastaaPoistaJa todellakin vuoka löytää paikkansa keittiössämme, aivan ihana. Kiitos tuhannesti!
parempia aikoaja odotellessa... :-) joskin olen hieman pöyristynyt - eikö minun pitäisi nyt surkeuksissani menettää ruokahaluni kokonaan ja näivettyä vähintäänkin kate mossin kokoiseksi?
PoistaTillykke ekasta vuodesta ja tsemppiä kovasti tuleville! Huimasti onkin sulla eka blogivuosi mennyt! Perästä tullaan toivon mukaan, joskin hiukan eri kategoriassa : > Ps. naurahdin Dr. Who -viitaukselle ja uusille nimiehdotuksille!
VastaaPoistaja varsin ansiokkaasti tuletkin, murunen! pitäydy vaan siinä musiikkibloggauksessa - säästyy psyyke ja suolisto :-) EXTERMINATE! EXTERMINATE!
PoistaOnnea vuoden ikäiselle blogille! 339 postausta vuodessa!!!! Mitä ihmettä? Miten se on edes mahdollista?
VastaaPoista...osaisinpa itsekin olla yhtä ahkera.
kiitos :-) veikkaan, että vastaus (yhdistettynä työhönsä turhautuneen ylisuorittajan psyykeen!) löytyy pitkälti postauksen kappaleesta 8. Johonkin se raivo on pitänyt kanavoida... ;-)!
PoistaKirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
VastaaPoistaOnnea! Toivotavasti sinun elämäsi jatkuu yhtä hyvin kuin blogisi. Nimi on mahtava, pidä sen! Jos kuitenkin sydän ei kestaa miten olisi "Pohjoisten tähtien alla"?
VastaaPoistaTsempia särkyneelle sydämelle ja hyvää jatkoa.
voi kiitos kanssabloggaajalle! teidän tsemmpi auttaa kummasti :-)
PoistaLämpimät onnittelut yksivuotiaalle! Käyn blogissasi päivittäin ja on ihanaa kun lähes joka päivä on ollut uusi postaus. Ja mitä kuvia, selvästi luonnonlahjakkuus! Blogin nimi on loistava ja sopii teemoihisi todella hienosti, ethän vaihda sitä. Voimia särkyneelle sydämelle, aika tekee tehtävänsä, mutta rakkaat harrastukset pitävät ajatuksia hieman muualla silloin kun on todella hankalaa (kokemusta on). Kiitos kun jaksat kirjoittaa ja kuvata meille, piristät päivää hurjasti <3
VastaaPoistavoi kuinka viisaita sanoja... ja iso kiitos mukanaolosta - teidän kannustus kyllä kannustaa jatkamaan vaikka mihin :-)
PoistaParempi myöhään kuin ei milloinkaan. Sun blogisi synttärit on samana päivänä kuin äitini synttärit ja molemmat unohdin.. Mutta näin jälkikäteen, superisti onnea yksivuotiaalle ja jatka samaan malliin!!! Ja tämän kunniaksi pitää pian ottaa drinksut?!?
VastaaPoistagracias, gracias, mi corazon :-) driksuilu olisi paikallaan - olen tulkinnut nyt Tipatonta Tammikuuta niin, että sitä ei lasketa, jos ruoanlaitossa lorahtaa. Niin kattilaan kuin kokkiinkin... :-/
PoistaPaljon onnea vielä näin jälkikäteen! Paljon olet jo vuoden aikana ehtinyt esitellä herkkuja ja toivottavasti edessä on monta vuotta ja vähintään yhtä paljon (vuosittain!) herkkuja lisää ;)
VastaaPoistabaci da Roma
grazie mille :-)
Poista