* * *
Taste of Helsinki 2017 tarjoaa loistavan kattauksen tänäkin vuonna - ehdottomasti vuoden kovin foodie-festari!
* * *
"Nyt
hiljaa hiljaa hiivitään näin Kardemumman yössä, on kaikki kansa
pötköllään, vain rosvot raataa työssä", lauletaan
lastenlaulussa.
Aikuisten
elämässä tuohon ryhmään lukeutuvat myös ruokabloggarit, jotka
röyhkeästi röyhtäilevät ja shampanjan voimin editoivat yötä
myöten kuvia kuluneen päivän Taste of Helsingistä, jonka aikana
ovat syöneet j o k a ikisen annoksen - ihan vain teidän iloksenne
(röyh).
Eivätkä
lainkaan suotta muuten markkinoi tapahtumaa häshtägillä
#kesänkovinfestari (röyh).
Voi
kiesus. Aurinko paistaa, seurana on maailman parhaat ihmiset,
kaikilla on hyvä fiilis ja ruokaa ja viiniä on enemmän kuin napa
vetäisi (röyh).
Kyllä
Helsinki kuulkaa on taas mahtava kaupunki - kiitos Barry ja Mira
MacNamaran.
Tänä vuonna viimeistä
kertaa Kansalaistorilla vietettävä festari on koonnut yhteen 10
ravintolaa, joista jokainen on tuonut mukanaan neljän ruokalajin
menun. Joista - siltä varalta että asialle omistautuneisuutemme
meni joltain teistä ensimmäisellä kerralla ohi - söimme joka
ikisen (röyh).
Menkää
ihmiset. Menkää ja syökää.
Pastor:
Shelter:
Noa Chef's Hall:
Bistro o Mat:
Savoy:
Toca:
Ludu:
Grön:
Passio:
TuOhi:
Taste of Helsinki 2017 - missä onnistuttiin
Sijainti
on keskeisyytensä ansiosta ihan täydellinen. Ikävää, että tämä
tulee ensi vuonna muuttumaan.
Sää
hemmotteli (kerrankin!!!) ja operaatio oli selkeästi loppuun saakka
mietitty. 10 ravintolan setti on haltuunotettavissa oleva määrä ja
taso on selkeästi esimerkiksi Taste of Lontoota
parempi.
Taste of Helsinki 2017 - missä olisi parantamisen varaa
Tässä
ei oikeasti ole juurikaan huomautettavaa.
Ainoat pettymykset olivat
se, että avajaispäivänä torstaina ei ollut lounaskattausta - minä
kun en olisi millään maltanut odottaa urakan aloittamista - ja se,
että kaikissa ravintoloissa tilaussysteemi ei toiminut ainakaan
vielä torstaina ihan optimaalisesti, vaan henkilökunta ei tuntunut
pysyvän perässä siitä, mitä kukanenkin oli tilannut (Passio).
Taste of Helsinki 2017 - Paras liha-annos
1. Passio: Makkaraperunat, lammasmakkaraa, veripalttua ja uutta perunaa (6 mk)
2. Grön: LIHA- kokonaisena grillattu keltasipuli, kananmaksakreemiä, viljaa ja rapeaa kanan nahkaa (6 mk)
3. Ludu: Härkätartar, selleri-kurkkusalaattia, briossia ja sinappihollandaisea (8 mk)
Taste of Helsinki 2017 - Paras kala-annos
1. Toca: Mustekalaa, persilja-valkosipulimajoneesia ja savuperunaa (6 mk)
2. Ludu: Lahna Wallenberg, varhaisperunaa Rymättylästä, bouillabaissemajoneesia ja herneenversokastiketta (6 mk
2. Ludu: Lahna Wallenberg, varhaisperunaa Rymättylästä, bouillabaissemajoneesia ja herneenversokastiketta (6 mk
3. Pastor: PULPO CON CAUSA Y HUEVAS DE TRUCHA- Grillattua mustekalaa, perunaterriiniä, kylmäsavustettua kirjolohenmätiä (8 mk)
Taste of Helsinki - Paras vegeannos
1. Ludu: Luomumaissigrits, kylmäsavustettua porkkanaa, karpalomysliä ja tummaa hapankaalikastiketta (5 mk)
2. Passio: Gazpachosorbet ja vähän vegeä (5 mk)
3. Savoy: Grillattua vuohenjuustomoussea, rosmariini-hunajamanteleita ja romesco-kastiketta (6 mk)
2. Passio: Gazpachosorbet ja vähän vegeä (5 mk)
3. Savoy: Grillattua vuohenjuustomoussea, rosmariini-hunajamanteleita ja romesco-kastiketta (6 mk)
Taste of Helsinki 2017 - Paras jälkkäri
1. Grön: VILLI- kuusenkerkkäetikalla maustettua jäädykettä, auringonkukan siemeniä, maitohappoa ja kuusenkerkkäkinuskia (5 mk)
2. Noa: ”TRIIBU” JUUSTOKAKKU marjat (6 mk)
2. Noa: ”TRIIBU” JUUSTOKAKKU marjat (6 mk)
3. Toca: Sitruuna, valkosuklaa, kamomilla (5 mk)
Taste of Helsinki 2017 - Paras kokonaisuus
Aijai.
Tämä on tiukka. Mutta ykkössijan jakavat Passio ja Toca, joskin ihan kärkikahinoihin kiisi myös Ludu.
Taste of Helsinki 2017 - Suurin yllättäjä
Mustekalamaanikkona
hykertelin jo etukäteen nähdessäni tuota suuresti rakastamaani
tursasta peräti kahden ravintolan listalla.
Niin
Pastorin kuin Tocan annokset olivat erinomaisia, mutta Tocan annoksen
(Mustekalaa, persilja-valkosipulimajoneesia ja
savuperunaa (6 mk) vivahteikkuus löi kaikki odotukset
laudalta.
Ihan
ehdottomasti koko festarin paras annos.
(Söin
sen kolmeen kertaan. )
Taste of Helsinki 2017 - Suurimmat pettymykset
Tässä
kategoriassa voiton vievät ikävä kyllä ne kaikista nimekkäimmät keittiöt.
Noa oli etukäteistiedusteluillallisen perusteella se ravintola, jolta odotin kaikkein eniten.
Noa oli etukäteistiedusteluillallisen perusteella se ravintola, jolta odotin kaikkein eniten.
Herkkyys
ja hienovaraisuus oli niin Sillitartare- kuin Kilohaili &
Chips-annoksissa tukehdutettu virolaisten rakastamalla mustalla
leivällä.
Plussaa
kuitenkin jälkiruoasta, joka oli jopa parempaa kuin edellisellä
kerralla.
Mm. Chef & Sommelierin Sasu Laukkosen luotsaaman TuOhi- pop-up ravintolan esitys oli niinikään hämmentävän huono.
Sydän oli liian sitkasta, tofuannoksen maku oli yhtä tympeä kuin sen ulkonäkö ja kuusenkerkkäkeon saattelema kalaterriini maistui, no, laastarilta.
Nämä olivat ainoat annokset, joita emme saaneet edes syötyä loppuun.
Taste of Helsinki 2017 - älä myöskään unohda näitä:
Tämä jos mikä on oiva tilaisuus viettää koko päivä shampanjapäissään.
Festareiden shampanjakumppanina jatkaa nyt jo kolmatta vuotta Andre Clouet.
Myös viinipuolen muut näytteilleasettajat ovat tuoneet festareille mielenkiintoisia tuttavuuksia, joista kaikkia pääsee maistelemaan laseittain. Tarjolla on mm. yleensä vähän vaikeammin löytyvää kreikkalaista Assyrtiko-rypälettä, toinen kokeilemisen arvoinen on Penedesistä tuleva oranssi viini.
Ja mikäs näihin tunnelmiin sopisi paremmin kuin jäähdytetty rosé. Tämä paha poika on tulossa pian Alkonkin valikoimiin!
Electroluxin kokkikoulussa on mahdollisuus päästä kokkaamaan itse Suomen kokkimaajoukkueen edustajien johdolla.
Loistava tilaisuus mokata itsensä kuvittelemalla tietävänsä asioista ammattilaista paremmin...
Joko teillä on festarit maisteltu? Mitkä olivat teidän suosikkinne Taste of Helsinki 2017:n tarjonnasta?
__________________
SAISIKO
OLLA LISÄÄ?
Mun on pitänyt vielä tänäänkin pohtia ruokien järjestystä, mutta tässä Kissabloggarin pisteet:
VastaaPoistaLiha: 1) Passion makkaraperunat 2) Ludun tartar 3) ?? Kai se sitten olisi Pastorin Black Angus-härkää tatakina, shimejisieniä, pikkelöityjä siitakesieniä, punaista jalapenoa ja soijamajoa.
Kala: 1) Ludun Lahnawallenberg, 2) Tocan mustekala 3) Savoyn silakka
Vege: 1) Pastorin tomaattisalaatti (Se PONZU-KASTIKE! ) 2) Shelterin metsäsieni + Tocan raviolit 3) Passion Gazpachosorbetti
Jälkkäri: 1) Savoyn Lime-basilikaposse 2) Grönin kuusenkerkkäijanuus 3) Bistro o matinomenasorbettiannos.
Ihanaa oli taas suorittaa sun kanssa tämä maratoni, joka me todellakin vedettiin kunnialla läpi ;)
Ps. Ihanoita kuvia <3
Kiitoos :-) Saadaan todellakin olla ylpeitä itsestämme :-)
PoistaNuo sun ilmeet😏Kyl on kauniita annoksia tuolla🍀
VastaaPoistaPäätin kuitenkin jättää ne tofunsyömisreaktiot blogista pois... :-)
PoistaBut why! Ne oli aika hyvät!
Poistajoku raja pitää olla ettei kasvot vallan loppuun kulu :-)
PoistaAika paljon samoja ajatuksia kuin meillä sekä hittien että hutien osalta. Sä olet syönyt kyllä hurjasti enemmän kuin me, mutta me oltiinkin vain yhtenä iltana :D
VastaaPoistanyt en vähään aikaan ehkä syökään mitään :-)
PoistaOlipa mielenkiintoista katsoa noita kuvia, kun ainakin lauantaina lounaskattauksessa olivat annokset vähän erinäköisiä... Savoyn escabechessä oli meillä kaksi pientä kalapalaa, kuin neulamuikkuja ja Gröniläiset olivat vetäisseet tartarin päälle puoli nurmikkoa, joten annoksen liha jäi kyllä ihan sivuseikaksi! Noan sillitartar jäi myös minulta kesken järkyttävän paksun leivän vuoksi. Sen toiveen esittäisin, että ensi vuonna jälkiruokiin keksittäisiin jotain muuta kuin valkosuklaata! Kaikkea en ehtinyt maistaa, mutta parhaita olivat mielestäni juurikin Tocan raviolit ja mustekala. Savoyn vorsmakkia ois mennyt toinenkin satsi, jos olisi vaan jaksanut! örp
VastaaPoistaJoo, mäkin seurasin jännityksellä, miten annosten välillä oli eri päivinä eroa - välillä niitä ei olis samoiksi edes tunnistanut!
PoistaJännä juttu, miten ne samat jutut on niin monella joka festarilla - nyt oli tartaria ja villiyrttejä, viime vuonna hitaasti haudutettua lihaa. Ensi vuonna on tosiaan pakko olla jotain muuta kuin valkosuklaata :-)
Kyllä huomaa miten on possunrasva maistunut foodielle.
VastaaPoistaKiitos huomiostasi, analyyttinen Anonyymi, joskaan itse en huomaa possua olevan missään suosikkiannoksistani?
PoistaÄlä toki unohda mustekalaa - sen listalle saaminen oli itseni lisäksi myös monelle muulle suuri riemun aihe.
Oli kyllä käsittämätöntä, miten ensimmäinen mieleen tullut kuvaileva sana TuOHin kalaterriinille todellakin oli se laastari! Onneksi ternimaitoblini kompensoi, se oli herkkua se! Minä ihan mielelläni syön valkosuklaata ensikin vuonna, antaa tulla vaan. Ja suolakinuskia ja pihkakermaa ja kuusenkerkkäjäädykettä ja suolaheinäjäätelöä ja.. Kiitos roselasillisista ja samppanjan sapelointituokiosta, kaikkeen sitä ihminen joutuu, kun vanhaksi elää. Pyörämatka kotiin oli mielenkiintoinen. :D
VastaaPoistakiitos ihastuttavasta illasta! Suolakinuskille (ja ruskistetulle voille!) kyllä ääni täältäkin - niistä en saa tarpeekseni <3
PoistaIhan mahtava meininki välittyy postauksesta! Me vietimme viikonlopun ruokamatkalla Turussa.
VastaaPoistaNo niin mä vähän Instasta seurasinkin! Turku on siihen kyllä hieno paikka <3
PoistaMiksei me nähty TOHissa? Voi ääks. Tänä vuonna oli kyllä hienoja annoksia, ei voi muuta sanoa <3
VastaaPoista-Heidi
Pejantain lounaan jälkeen oli juostava kotiin editoimaan kuvia (ja jatkamaan shampanjan juomista) :-) Harmi kyllä!
PoistaOlenkin seurannut somesta paljon tätä tapahtumaa. Ihanat raikkaat kuvat, saa heti selvää mistä on kyse ja minkälaista tarjontaa on luvassa :) Upeutta nuo raaka-aineet mitä on käytetty annoksiin. Ruokaa suurella sydämellä! Mainio kattava postaus tapahtumasta.
VastaaPoistakiitos - ehdottomasti yksi oman vuoteni kohokohtia <3
PoistaNäitä maistelukuvia susta olis mielellään katsellut lisääkin :)
VastaaPoistano eipä :-)
PoistaNo mä jouduin jälleen kerran missaa tän huikean taphtuman, josko ensi vuonna tai siis mä varaan jo nyt sen viikonlopun itselleni ja vatsalleni. Ihania tarjottavia ja väitätkö ihan tosissasi, että olet nuo kaikki henkilökohtaisesti pistellyt poskeesi, minkälaisen vatsanahkan omistat vai oletko ottanut varamahan mukaan?. Upeat festarit, kyllä meidän kelpaa, tulis ny se pirun Berlusconi käymään (oma italian matka ruokien suhteen silkkaa paskaa). Heipat ja aurinkoisia herkuttelupäiviä tulevaisuuteenkin :)
VastaaPoista