For English please see here
* * *
Ravintola Noa on Tallinnan ehdotonta parhaimmistoa. Illallinen täällä on puhdasta taikaa!
* * *
Taksimatka hotelliltamme on kestänyt jo tovin. Tuljak-ravintolakin jäi taakse jo liki kymmenen minuuttia sitten. Ympärillä avautuu ankeahko esikaupunkialue eikä taksikuski puhu sanaakaan.
Vaihtoehtoja on kaksi: joko meidät on siepattu ja iltamme tulee päättymään lämpöpatteriin kahlittuna ihmiskaupan uhrina kellarissa jossain päin Baltiaa tai sitten kuski ei tiedä yhtään mihin hän on matkalla.
Vaihtoehtoja olisi toki kolmaskin: se, että ravintola, johon olemme matkalla, on omanarvontunnossaan niin erinomainen, että sinne ajetaan pidemmänkin matkan takaa, mutta emmehän me sentään missään Ranskassa ole! Tämä on Tallinna! Tai, oli ainakin vielä noin varttitunti sitten.
15 euroa maksanut taksimatka päättyy etelähelsinkiläistä julkkissaunaravintolaa muistuttavan (mutta tyylikkäämmän!) vähäeleisen puuseinäisen kompleksin eteen.
Niin arkkitehtuuri kuin sen takana avautuva merinäkymä kertovat, että vaihtoehto kolmosesta on kyse.
(Huh)
Tyylikäs ilmapiiri tekee vaikutuksen jo sisäänastuessa. Pienimpiinkin yksityiskohtiin on panostettu, henkilökunnan työasuja myöten.
Tila tekee oikeutta paitsi ravintolalle itselleen, myös sen valtavista ikkunoista tulvivassa valossa paistatteleleville levollisille maisemille.
Ensimmäistä kertaa Taste of Helsingissä mukana oleva Noa Chef's Hall on ehdottomasti festarin tämänvuotisesta kokoonpanosta se kaikkein eniten odottamani tulokas.
Korkeille odotuksille on syytä: kyseessä on kuitenkin White Guiden koko maan parhaaksi rankkaama ravintola.
(Ei tässä melkein malttaisi edes alas istua kun tekee mieli vangita kaikki verkkokalvojen lisäksi myös kameraan! )
Illallinen alkaa shampanjalla: sommelierin suosituksesta Perrier-Jouetin rosélla.
Talon leipänä pöytään lennätetään upean täyteläistä briossia, jonka kaverina on schmaltzia (!!!) - tällä kertaa tosin possusta.
(Schmaltz on siis laardin kaltaista eläinrasvaa; yleensä kanasta, jota käytetään paljon juutalaisessa keittiössä kuten vaikka tässä juutalaisäidin kanakeitossani)
(Schmaltz on siis laardin kaltaista eläinrasvaa; yleensä kanasta, jota käytetään paljon juutalaisessa keittiössä kuten vaikka tässä juutalaisäidin kanakeitossani)
Muiden illallisvieraiden nautiskellessa ympärillämme jommastakummasta paikan 11 ruokalajin menusta (niin kaikkiruokaisten kuin kasvissyöjien menu 79€, viinipaketti 69€), katetaan meille pöytään tulevassa Taste of Helsingissä nähtävä setti.
”KILOHAILI & CHIPS” savustettu rapeaksi / suolakurkku / karhunlaukkamajoneesi / ranskalaisia.
Paikan nimikkoannos on myös koko festarin hinnakkain (12 mk), mutta vetää hiljaiseksi.
Yksinkertaiselta kuulostavaan annokseen mahtui niin paljon nyansseja, että sen toteutus puhutti vielä pitkään.
Ruokaihminen on eri ihminen - se kun nauttii ihan suunnattomasti siitä, että lautasella odottaa löytöretki; kokonaisuus joka pysäyttää, haastaa ja jättää ihmetyksen valtaan niin, ettei aina välttämättä edes tiedä, mitä oikein syö.
Ovatko nämä ranskalaiset todellakin perunasta tehtyjä? Mitä tuo vihreä on - suolakurkkupölyä?
Tuo (mustilla kapriksilla aateloitu) dippikastike oli vivahteikkuudessaan ihan täydellinen lisä komboon.
SILLI TARTARE marinoitua litteää sipulia / omena / smetana / ruisleipä (6 mk)
Suurena sillirakastajana olin tämänvuotisen festarin ruokalistaa läpikäydessäni pannut ilokseni merkille, että sillin, silakan ja särjen kaltaiset; perinteisesti roskakaloina pidetyt yksilöt on tänä vuonna nostettu niiden ansaitsemaan arvoon.
Vaan vähänpä tiesin mitä odottaa Noan sillitartarilta...
Olimme antaneet sommelierille vapaat kädet siitäkin huolimatta, että hän ei edes tiennyt, mitä lautasillemme päätyisi. Tämän annoksen kohdalla hän otti riskin ja paritti sille oranssia viiniä Sisiliasta.
Spontaanikäynyt Catarratto-Carricante-Malvasia-blendi on tähän saakka maistamieni alkuviinien tapaan varsin... no, mielenkiintoinen ja haastava uusi tuttavuus - jäimmekin innolla odottamaan, miten se toimisi ruoan kanssa.
Ja toimiihan se. Yhdistelmä on niin upea, että liikutuin liki kyyneliin.
Sipuliannos itsessään on ihan uskomattoman monitahoinen. Kiehtova, mutta tasapainoinen; lohdullinen mutta samaan aikaan niin hienostunut, etten oikein vieläkään löydä sanoja sitä kuvailemaan (tulkaa kysymään uudestaan ensi viikolla, kun tuherran itkua siellä Kansalaistorilla...!)
Miten ihmeessä ne meinaavat toteuttaa tämän Taste of Helsingin kenttäkeittiöolosuhteissa?
Salin reunalla sijaitsevan, yhteen hioutuneen avokeittiön täsmällistä työskentelyä on ilo seurata (ruokaihminen on eri ihminen!)
Annosten valmistumista seurataan Excel-taulukoin ja japanilaista karatekaa muistuttavien tavujen rytmittämin viestinvaihdoin.
Hai! hai!
Ja taas nousee annos.
Nämä tyypit ovat todellisia taikureita.
”TRIIBU” JUUSTOKAKKU marjat (6 mk)
(Itsetunnottoman masokistin lailla) nautin myös suunnattomasti siitä, että ravintola osaa hommansa niin hyvin, että vetää minulta ja ennakkoluuloiltani maton alta, osoittaen minun (taas) olleen väärässä.
Näin käy jälkiruoankin kohdalla. Basilikajäätelön kanssa tarjoiltu kakku on tehty juuri siitä edustajasta (vuohenjuusto), jota eniten inhoan siinä ainoassa ruoka-aineperheessä jota en voi sietää (juusto).
Oijoi.
Tässä kohtaa sommelierin rämäpäisyys ei tosin ehkä ihan meidän makuumme toimi - hänen valintansa (eestiläinen jääsiideri) ei ollut ehkä tarpeeksi kylmääkään, mutta sen happamuus yhdistettynä jälkiruoan makeuteen jättää jälkeensä hieman turhan karvaan, olutmaisen yleisvaikutelman.
Lopuksi pöytään kannetaan vielä keittiön tervehdyksenä kokoelma pieniä makeita, jotka huuhdomme alas hyvillä mielin viinivarastoista löytyneellä Pedro Ximénezillä.
Aaaaaah.
Aterian päätteeksi vetäydymme terassille ihailemaan auringonlaskua, joka hunnuttaa kaiken laseistamme löytyvän shampanjan väriseen vaaleanpunaiseen utuun.
Mikäpä sitä on taas ihmisen ollessa.
Paikan palvelu ansaitsee ihan oman mainintansa. Ovet avattiin ennen kuin sitä oli ehtinyt edes miettiä, harteille ilmestyivät viltit ihan itsestään ja jostain saapui aina joku kuin tyhjästä auttamaan tuolit taas paikalleen.
Kaikin puolin huikea elämys. Tänne tullaan pitkän kaavan mukaan vielä uudestaan - heti seuraavalla reissulla!
Koko Taste of Helsingin tämänvuotisen tarjonnan löydät blogista täältä. Olen nyt ennakkoon syönyt tarjolla olevista 40 annoksesta 14 ja niiden perusteella voin luvata, että mahtava kattaus on tulossa!
Entäs te? Tekikö Noa teihin vaikutuksen? Mitä Taste of Helsinki-ravintolaa te eniten odotatte? Ja kenen kanssa te suuntaisitte nautiskelemaan?
Jätä vastauksesi kommenttikenttään, sillä kaikkien postausta kommentoineiden kesken arvon yhden kahden hengen lippupaketin vuoden odotetuimpaan ruokatapahtumaan.
Muista siis jättää myös yhteystietosi!
Arvonta suoritetaan 11.6.
Onko Noa muuten entuudestaan teille tuttu? Millaisia kokemuksia teillä on?
PS. Vaan miltä kaikki näytti pöydän toisella puolen? Ihastuttavan illallisseuralaiseni kertomuksen illan kulusta löydät Lyhyenä hetkenä- blogista!
PS. Vaan miltä kaikki näytti pöydän toisella puolen? Ihastuttavan illallisseuralaiseni kertomuksen illan kulusta löydät Lyhyenä hetkenä- blogista!
* * *
Yhteistyössä Taste of Helsinki
_________________
SAISIKO OLLA LISÄÄ?
TYKKÄSITKÖ? KERRO KAVEREILLEKIN!
Noa alkoi toden teolla kiinnostamaan, mutta ensimmäisenä suuntaisin suuni Pastorin ja Tocan pisteille. Ai miksi? Pulpo, pulpo ja pulpo.
VastaaPoistaAMEN :-) Ihan samat suunnitelmat on itselläkin :-)
PoistaGöteborgare oli jo ehtintyt lukea postauksen ja tekstasi, että "näyttääpä kivalta paikalta- tuonne kiinnostaisi mennä". Mission accomplished ;-)
Voi huh, miten koukuttavasti kuvailet annoksia. Noan piste on must, mutta ensimmäisenä suuntaisin silti poikaystäväni kanssa hakemaan Passion makkaraperunat veripaltulla!
VastaaPoistaSe Passion annos on ihan naurettavan hyvä, vaikka nimen perusteella ei varmasti uskoisi. Siinä on muuten annos, jota tulen santsaamaan ihan takuulla :-)
PoistaEn ole vielä ehtinyt käymään Noa:ssa, vaikka joka kerta Tallinnaan matkustaessa se on ollut mielessä. Toivottavasti tänä kesänä vihdoin pääsisi testaamaan! Taste of Helsingissä odottaisin eniten ehdottomasti juuri Noaa jos onnetar suosisi arvonnassa :)
VastaaPoistano ihan ehdottomasti suositus Noalle! Toivotaan että onnetaron myöten, mutta sitä varten olisi hyvä sisällyttää vastaukseen myös se sähköposti, jotta saadaan tarvittaessa kiinnikin :-)
PoistaKuulostaapa hyvälle Noa tarjoilut, siellä ainakin tullaan jos ei ensimmäisenä niin sit toisena heti Passion jälkeen! Parhaan ystäväni Annan kanssa ollaan menossa!
VastaaPoistateillä on hyvä plääni :-) Onnea arvontaan!
PoistaVoi apua mikä ravintola ja melkein tunnen jo maut lukiessani tätä blogia :-) tuonne NOA:an täytyy ehdottomasti mennä kesällä.
VastaaPoistaTOF:ssa olin jo suunnitellut meneväni, jos onni suo, Pastorin tiskille ja Tocan mustekaloja maistamaan, mutta Noalta tuo nimikkoannos, kyllä!
Mieheni ottaisin mukaan. Hän meillä kotona valmistaa ajatuksella ruokaa, minä vain nautin :-)
nborgelin@gmail.com
Meidän maut menee niin yksiin :-) Mahtavia festareita teillekin ja onnea arvontaan!
PoistaJa täältä löytyi voittaja :-) Tarkkaile siis sähköpostiasi!
PoistaEipä ole entuudestaan tuttu. Tallinnassa on niin paljon kivoja ravintoloita, että sinnehän täytyisi lähteä pidemmäksi aikaa vain ruoka mielessä.
VastaaPoista~Susci
Oikeassa olet - blogista löytyykin siihen paljon vinkkejä :-)
PoistaNoa kuulostaa kyllä sellaiselta paikalta, jossa joskus voisi käydä herkuttelemassa. Taste of Helsingin ravintoloista odotan ehkä eniten perinteistä Sovoyta. Jonkun kaverin kaappaisin matkaan mukaan.tramp[@]netti.fi
VastaaPoistaSavoyn mukanaolo on kyllä mahtavaa - harvemmalla (mukaanlukien minä!) sinne tulisi kovin helposti pitkän kaavan mukaan lähdettyä ;-)
PoistaOnnea arvontaan!
Noa vaikuttaa aivan loistavalta ja sinne menisin heti kun olisin ensin mieheni kanssa pistäytynyt Shelterissä maistamassa SIIKA-annosta
VastaaPoistaAion syödä joka ikisen siika-, silakka-, särki- ja silliannoksen läpi :-)
PoistaTervetuloa mukaan ja onnea matkaan!
Hyvältä kieltämättä kuulostaa.
VastaaPoistaJa ei ole entuudestaan tuttu ravintola.
Tuonne kannattaa ehdottomasti mennä jos ja kun tie lahden toiselle puolen vie!
PoistaTätä Noaa on niin moni hehkuttanut, että ehdottomasti on mieheni kanssa päästävä kokeilemaan!
VastaaPoistaJa tiedätkö mitä - hehkuttavat ihan syystä <3
Poistakyllä mä lähtisin myös tätä Noaa ensimmäisenä lähestymään vaikuttaa niin mahtvalta
VastaaPoistaEikö vain! Ihan omassa luokassaan <3
PoistaNoa vaikuttaa erittäinkin kiinnostavalta. Muista Taste of Helsingin ravintoloista haluaisin testata ainakin Gröniä ja Shelteriä. Miehen kanssa olisi kiva päästä tapahtumaan :)
VastaaPoistaannesavol (at) gmail.com
Toivotaan, että on onni myötä <3
PoistaEi ole tuttu, mutta olisi ehdottomasti vierailun arvoinen paikka! tapiiri_1(AT)hotmail.com
VastaaPoistaNo niin on -toivottavasti pääset tutustumaan!
PoistaVoi miten kauniilta annokset näyttävätkään! Mahtavaa olisi päästä maistelemaan!
VastaaPoistatoivotan että pääsetkin <3
PoistaPastorin espanjalaistunnelma tempaisi mukaansa heti ensivilkaisulla... Hallamaa@gmail.com
VastaaPoistaVälimerellisyys puhuttelee myös minua :-) Olisipa jo ensi viikko!
PoistaMonta kertaa on pitänyt mennä Noaan mutta aina varaus jäänyt liian viime tinkaan, toivottavasti pääsisin maistelemaan näitä luomuksia Taste of helsinkiin.
VastaaPoistaTiia Sorsa, thaya840@hotmail.com
No niin toivon minäkin - sen verran huikea elämys illallinen tuolla on <3
PoistaVoi apua! Kuulostaa niin ihanalta ravintolalta että aloin heti selaamaan Tallinnan matkoja! �� Tänä vuonna on niin monta hyvää taste of helsingissä että odotan koko tapahtumaa kovasti! Mieheni kanssa menisin nauttimaan ihanasta ruoasta jos voitan liput!
VastaaPoistamiuku81@gmail.com
Toivotaan, että onni on myötä :-) Vielä on muutama muukin Tallinnan ravintolatärppi tulossa!
PoistaEhdottomasti oli pienen taksimatkan arvoinen kokemus, suosittelen! Ei olisi ollenkaan hullumpaa päästä maistelemaan Noan herkkuja myös Taste of Helsingissä :)
VastaaPoistaaivan mahtava tilaisuus, enkä malta odottaa, miten toteutus onnistuu noissa olosuhteissa :-)
PoistaOi joi, nyt kyllä heräsi mieleenkiinto Noan annoksia kohtaan. Toca ja Pastor on omalla listalla korvamerkittynä etukäteen. Savoyn ja Ludun jälkiruoat on myös must -listalla. maannapa(at)hotmail.com
VastaaPoistaja syystä - aivan upeita ponnistuksia!
PoistaALkoi tämä Noa kyllä kiinnostaa Savoyn lisäksi.
VastaaPoistaannes82(at)yahoo.com
No hyvä on maku kyllä sielläkin :-)
PoistaBlogia lukiessa mielenkiinto ravintola Noaa kohtaan heräsi. Olisi mukavaa päästä maistelemaan Noan herkkuja Taste of Helsinki tapahtumaan
VastaaPoistatarja.korhonen@maxinetti.fi
Ihana kuulla - toivotaan, että onni on myöten!
PoistaEihän näistä osaa valita mutta kyllä Tocan menu jotenkin sykähdytti. Tiedän kyllä että valinta tulee olemaan vaikea jos tulee lähdettyä :) Miehen kanssa jos pääsisi niin helpottaisi valintaa kun voisi vähän jakaa myös annoksia.
VastaaPoistainka.ahonen90@gmail.com
tuo onkin erinomainen puoli noissa seuralaisissa - saa syödä tuplasti enemmän :-)
PoistaHear Hear, täällä se apuvatsa odottelee ensi viikkoa ;D
PoistaPulpoa kehiin! Mustekala hyvin valmistettuna on kuin pala taivasta!
VastaaPoistakatja.majlund@gmail.com
Kyllä! Si! Yes! Ja! Absolument!
PoistaHyvältä kuulostaa! Minua kuitenkin kiinostaa eniten Savoyn menu. Mieheni kanssa menisin nautiskelemaan.
VastaaPoistatanja.dahlstrom@kolumbus.fi
ketäpäs Savoy ei kiinnostaisi :-) Toivottavasti pääsette <3
PoistaYstävän kanssa Noaan. k_mari85@hotmail.com
VastaaPoistaErinomainen valinta :-)
PoistaEnsinnäkin satun olemaan stadissa la-su, niin olisi kerrankin mahdollisuus osallistua sunnuntaibrunssiin rakkaan mieheni kanssa. Rakastamme molemmat pulpoa kaikissa muodoissa joten valinta olisi aika helppo. forreliini@gmail.com
VastaaPoistaihanaa että meitä pulporakastajia on näin monta :-D
Poistaonnea arvontaan!
Upeasti kuvattu ja kuvitettu blogi! Tämän lukemisen jälkeen ehdottomasti Nooaan! Mukaan ottaisin ystäväni,jonka kanssa jaamme kiinnostuksen hyvään ruokaan ja ajoittaisen ryytymisen arkipäivän ruoanlaittoon. kehaatle@hotmail.com
VastaaPoistaKiitoksia kaunista sanoistasi <3 Tuollaisia ystäviä kannattaakin juhlistaa - sellaisen minäkin meinaan festareille kainalooni kaapata :-)
PoistaNoa kiinnostaa toki. Ja Ludun lahna wallenberg olisi ekana listalla. Ja vaimo messiin.
VastaaPoistajohannes.finne (a) gmail.com
Lahna <3 Wallenbergare <3
PoistaTervetuloa mukaan ja onnea arvontaan!
Mielenkiintoinen paikka, johon aion ehdottomasti tutustua seuraavalla Tallinnan matkalla.
VastaaPoistaIhana kuulla <3
PoistaHieno kirjoitus ja upeat kuvat, kiitos kun toit Noan esille, täytyypi käydä kokeilemassa seuraavalla Tallinnan reissulla. Taste of Helsingistä odotan eniten Passion antimia, ottaisin siskoni mukaan :) funitran@gmail.com
VastaaPoistaKiva kuulla, että oli hyötyä:-) Tervetuloa mukaan!
PoistaSavoy kiinnostaa Taste of Helsingissä ehkä eniten, mutta kyllä Noa meni tämän perusteella heittämällä kokeilulistalle myös! Mahtavia kuvia annoksista. theunpronounceble@gmail.com
VastaaPoistaKiitos, kiitos ja onnea arvontaan!
PoistaWau mitä annoksia! Itseäni houkuttelee menujen perusteella eniten Pastor jonne miehen kanssa suuntaisimme varmaankin ensimmäisenä :)
VastaaPoistastparvia@gmail.com
Hyvältä kuulostaa :-)
PoistaWow...ehdottamasti tämä Noa teki vaikutuksen kirjoituksen ja kuvien kautta. Tätä haluan mennä kokeilemaan. Nam nam... Ei ole tuttu ennestään. emmiina67@hotmail.com
VastaaPoistase on ihana kuulla <3 Onnea arvontaan!
PoistaNiinkuin aiemmin jo totesin, tänne piti mennä jo Helmikuussa, miksi ihmeessä vaihdoimme ravintolan toiseen. Näitä kuvia katsellessa kuola valuu ja vihreys kasvoilla vaan lisääntyy. Täähän on ihan nro 1 listalla ensi kerralla ilman mitään kääntöjä ja vääntöjä. Ja mukana arvonnassa kaikilla sormilla ja varpailla :)
VastaaPoistano niin on :-) toivotaan, että onni on myöten!
PoistaNo nyt tämän postauksen perusteella suuntaisin ensimmäisenä Noan herkkuja maistamaan, mutta Pastor kiinnostaa myös! ☺ ja niin paljon herkkusuita on kaveripiirissä, että mukaan lähtee se,kenen kanssa osuu kalenterit sopivasti yhteen. paula.wrang@luukku.com
VastaaPoistaOnnea arvontaan - kovat kinkerit on kuule tiedossa :-)
PoistaUuh, todellakin alkoi kiinnostamaan!
VastaaPoistapostin.tuomaa@gmail.com
No se on hyvä :-) Arpaonnea!
PoistaNoa on ollut kyllä pitkään jo to-do-listalla Tallinnassa. Josko sitä tänä kesänä selviäisi sinne asti!
VastaaPoistaSuosittelen i h a n ehdottomasti!
PoistaListoja kun olen katsellut, niin kiinnostaa kyllä sen verran moni ravintola, ettei kyllä maha vedä sitä määrää ruokaa, mitä haluisin maistella :D Pastor ja Noa, näissä ainakin pakko käydä. kaljukeiju@gmail.com
VastaaPoistaHyvät on valinnat <3
PoistaKyllä on houkutteleva! Savoyn vorsmakki :D kiinnostaa ja Idan kanssa menossa.
VastaaPoistasannamaria77 at gmail.com
Toivotaan, että onnetar suosii :-)
PoistaAivan huikeelta paikalta näyttää! Minä olen Tallinnan reissaajana aivan alku metreillä...kerran olen käynyt ja ihastuin täysin.Yhdenkin reissun perusteella voi vakuuttua ravintoloiden palvelusta, ruokaa toki unohtamatta. Mm.Telliskiven miljöö tuli tutuksi näiltä osin. Veljen kanssa tarkoitus lähteä reissuun kesän aikana, olisipa täydellinen kohde esittelemäsi paikka :D
VastaaPoistaSari
sartza.9@gmail.com
Eikä! No onneksi blogista löytyy Tallinnan ravintolamaailmaan vinkkejä :-)
PoistaTallinnan ravintolaskene on kyllä huikea! Noa on vielä kokeilematta, jospa tänä kesänä... Taste of helsingissä voisi ottaa esimakua. Eniten odtan kyllä silti Pastorin herkkuja...
VastaaPoistaPastorista vaikuttaisikin olevan tulossa melkoinen yleisöhitti!
PoistaSuperkauniita annoksia, aivan kuin Tuljakissakin <3
VastaaPoistanää taitaa kuulua samaan ravintolaryhmäänkin?
PoistaAivan huikean näköisiä annoksia, menee jo taiteen puolelle. Kaunista kerta kaikkiaan!
VastaaPoistakyllä - taidetta kaikilel aisteille <3
PoistaKyllä, alkoi ehdottomasti kiinnostaa! Noita tahdon maistaa. Eritoten koska rakastan kilohailia, alkoi sylkirauhaset toimimaan jo pelkästään sanasta!
VastaaPoistaSama juttu! Ihanaa kun kaikki tuollaiset kalat saavat vihdoinkin ansaitsemaansa arvostusta <3
PoistaNoa on aivan upealla paikalla! Siellä kannattaa vierailla ihan upeiden maisemien takia.
VastaaPoistaTotta - kaikin puolin uskomaton kokemus <3
PoistaNo onpa ollut varmasti aivan huikea elämys! Nuo annokset näyttävät ihan mielettömän kauniilta :) (en osallistu arvontaan, en pääse Taste of Helsinkiin)
VastaaPoistaSuosittelen kaikille Tallinnanmatkaajille!
PoistaVau. Ihanan kuuloiset herkut ja kuvaat niitä jotenkin niin hienosti, että melkeinpä kotisohvalta voi tuntea sen mielettömän fiiliksen kun ruoka ja juoma vaan liikuttaa!
VastaaPoistaIhana kuulla että onnistuin edes osan tuosta elämyksestä välittämään teillekin <3
PoistaTämän postauksen jälkeen alkoi Noa kiinnostamaan :D Poikaystävän kanssa lähtisin nauttimaan :)
VastaaPoistacloudberryshake (at) gmail.com
Toivottavasti pääsette herkuttelemaan <3
PoistaEhdin vielä jes. Grön kiinnostaa eniten, mutta kiinnostavia ovat kyllä kaikki ravintolat ja tarjonta. Miehen kanssa lähdettäisiin kun on lastenvahtikin jo sovittu, liput vain puuttuvat ;)
VastaaPoistaOijoi :-) Toivottavasti onnetar on puolellanne!
PoistaNoa on upea, mutta aloittaisin ehkä kuitenkin Shelterin sokerisuolatulla siialla :) Tartarit on myös ehdottomia suosikkeja, joten niihin pitäisi myös päästä käsiksi!
VastaaPoistaTartareita on onneksi useammankin ravintolan listlla (sisäpiirin vinkkinä Grön <3 )
PoistaNoaa odotan ystävän kanssa. :) kaijal@hotmail.com
VastaaPoistaJa ihan syystä :-)
PoistaMitä ihanan näkösiä annoksia! Anssin kanssa pitäis kyllä päästä maistelemaan tollasia herkkuja. :)
VastaaPoistavoi kyllä <3 täällä jo aloitellaan paastoa torstain koitosta varten :-)
PoistaMulla ei vaan ole muuta sanottavaa kuin NAM NAM NAM NAM NAM NAM NAM!!!! NAM!
VastaaPoistaI know, right <3 ? Ikävä kyllä se tosipaikan koetus Taste of Helsingissä ei ollut läheskään tällä tasolla... :-/
PoistaOnkohan lipsahtanut pieni ajatusvirhe eräiden annoksien hintoihin? Mk? :D
VastaaPoistaEn tiedä, tunnetko Taste of- festivaalien konseptia, mutta niillä on kussakin maassa tapana ottaa käyttöönsä ihan oma festarivaluuttansa. Suomessa se on markka. ! markka vastaa arvoltaan 1 euroa, ja ne ostetaan etukäteen rahanvaihtopisteistä. Ne käyvät festareilla valuuttana niin ruoka- kuin juomaostoksia tehdessä ja annosten hinnat ilmoitetaan festareiden esitteissä ja muussa viestinnässä nimenomaan markkoina. Siksi siis :-)
Poista