* * *
For English please see here
* * *
Jos edellinen hummusresepti aurinkokuivatuista tomaateista hurmasi makujensa syvyydellään, viettelee tämä lempeällä makeudellaan ja marokkolaisvivahteillaan. Omaan makuuni tämä oli ehkä jopa tomaattihummustakin parempaa...!
Paahtaminen antaa kasviksille paitsi ihanaa makua, myös makeutta ja onkin oiva tapa saada mahdollisimman paljon irti talven nuhjaannuttamista vihanneksista kesän uutta satoa odotellessa.
Tuolla takana kurkkiikin jo seuraava blogiin tulossa oleva resepti - taitaa ola kaikille selvää mistä hän on tuon upean värinsä saanut...?
Marokkolainen hummus paahdetusta porkkanoista:
400 gr tölkki kikherneitä (valutettuna 240 gr)
1 rkl tahinia
4 keskikokoista porkkanaa (yht. n. 400 gr)
1 rkl öljyä
1 rkl öljyä
2 valkosipulin kynttä
1 rkl hienonnettua persiljaa
1 rkl hienonnettua korianteria
1 rkl hienonnettua persiljaa
1 rkl hienonnettua korianteria
3 rkl sitruunamehua
1/2 tl harissatahnaa
1/4 tl suolaa
1/2 tl harissatahnaa
1/4 tl suolaa
1/4 tl mustapippuria
2-3 rkl vettä
Kuori porkkanat ja paloittele halutessasi. Pyörittele muutamassa ruokalusikallisessa öljyä ja paahda 200 asteessa kunnes ne ovat pehmeitä ja saaneet vähän väriä (kokonaiset porkkanat vievät n. 45 minuuttia, paloitellut koosta riippuen vähän vähemmän).
Mittaa ainekset tehosekoittimeen. Surauta tasaiseksi. Tarkista maku. Lisää tarvittaessa suolaa ja/tai sitruunamehua makusi mukaan. Notkista haluamasi paksuiseksi lisäämällä tarpeen mukaan vettä ruokalusikallinen kerrallaan.
Mittaa ainekset tehosekoittimeen. Surauta tasaiseksi. Tarkista maku. Lisää tarvittaessa suolaa ja/tai sitruunamehua makusi mukaan. Notkista haluamasi paksuiseksi lisäämällä tarpeen mukaan vettä ruokalusikallinen kerrallaan.
Hummus on muuten paljon kuviteltua monikäyttöisempikin! Dippinä, osana meze-pöytää, levitteen sijaan leivän päällä... mutta miksei myös lämpimänä lisukkeena! Tämä esimerkiksi tykkäisi vaikka grillatun possun seurasta! Tai sitten joukkoon voisi käännellä vaikka grillattua kanaa, lisätä vielä vähän yrttejä ja tarjoilla vaikka suolaisten lettujen, tortillojen tai uunperunoiden täytteenä!
Miten te hummuksenne syötte?
_________________
SAISIKO OLLA LISÄÄ?
TYKKÄSITKÖ? KERRO KAVEREILLEKIN!
Hummus ja uunipottu pitääkin testata. Hummusvoileipäkakkua olen joskus aamuyön tunteina miettinyt, mutta vaatisi ehkä selkeämpää ajatustoimintaa ja testailua. ...Ihanan erivärisiä hummuksia!
VastaaPoistaIso peukku hummusvoileipäkakulle :-)
PoistaPaahtaminen tekee kasviksista niin ihania<kokeile ihmeessä se hummus paahdetuista paprikoista,on tosi hyvää:)
VastaaPoistano pakkohan sitä on- kuulostaa niin herkulta <3
PoistaNäyttää herkulliselta. Enpä ole koskaan kokeillut tehdä hummusta. Menee testiin.
VastaaPoistamahtavaa :-) käy toki kertomassa mitä tykkäsit!
PoistaSiis oikeesti. Mäkin joudun kohta pitää hummusbileet kun on näin ihania!
VastaaPoistatää etenkin oli <3 arvaa mitä syön (taas) tänään :-)?
Poista