* * *
For English please see here
* * *
Minä lupaan. Minä niin lupaan, että tämä hummus paahdetulla valkosipulilla on viimeinen hummusresepti vähään aikaan. Ei tosin missään nimessä ihan kokonaan, koska niin hyviä vinkkejä ja ideoita olen teiltä lukijoilta saanut.
Tämä on hummusviikon resepteistä lähimpänä sitä aitoa ja alkuperäistä, mutta valkosipulinrakastajalle tämä on unelma. Paahtaminen antaa sille sellaista mahtavaa lempeyttä ja makeutta, että minulla on tapana paahtaa useampi valkosipuli kerrallaan - kerran kokeiltuasi huomaat, että kyllä sille karamelisoituneelle tahnalle käyttötarkoituksia löytyy. Perunamuusiin, kastikkeisiin, dippeihin... Ihan ehdottomasti suosittelen kokeilemaan sitä tässä ihanassa (ja tarvittaessa täysin vegaaninakin valmistuvassa) cashew-pohjaisessa kastikkeessa.
Paahtaminen on helppoa: kääri kokonainen valkosipuli folioon ja unohda 200-asteiseen uuniin 1,5-2 tunniksi.
Miettikää nyt: elämä ilman valkosipulia? Eihän siitä mitään tulisi.
Hummus paahdetulla valkosipulilla:
400 gr tölkki kikherneitä (valutettuna 240 gr)
1 rkl tahinia
2 rkl (miedon makuista) oliiviöljyä
6 paahdetun valkosipulin kynnen tahna (tai enemmän - maustasi, kynsien koosta ja paahtoajasta riippuen)
3 rkl sitruunamehua
1/2 tl juustokuminaa
1/4 tl suolaa
1/4 tl mustapippuria
2 rkl vettä
(hunajaa)
(hunajaa)
Mittaa ainekset tehosekoittimeen. Surauta tasaiseksi. Tarkista maku. Lisää suolaa tai sitruunamehua (tai, halutessasi lisää makeutta, hunajaa) makusi mukaan ja notkista tarvittaessa haluamasi paksuiseksi lisäämällä vettä ruokalusikallinen kerrallaan.
Ripottele päälle halutessasi hienonnettua persiljaa ja tarjoile.
Ripottele päälle halutessasi hienonnettua persiljaa ja tarjoile.
Joko sinä olet ehtinyt kokeilemaan kuluneen viikon keväisiä hummusreseptejä? Mikä niistä oli oma suosikkisi?
Reseptit löydät nimeä klikkaamalla:
Jos rakastat valkosipulia, kannattaa tsekata myös valkosipulinen perunadippi skordalia, yksi viime kesän Kreikan tuliaistani!
_________________
SAISIKO OLLA LISÄÄ?
TYKKÄSITKÖ? KERRO KAVEREILLEKIN!
Elämää ilman valkosipulia? Onko sitä, voiko enää kutsua elämäksi? En ole vielä ehtinyt kokeilla mitään ohjaista. Nyt kolmen viikoon thai-ruokailun jälkeen on tehnyt mieli ihan kotoisia makuja, joten kokeilu jää myöhemmin keväälle ja Armastus innostui siitä arabialisesta illasta sitten mökillä, niin silloin varmmasti tulee tehtyä ainakin tätä valkosipuliversiota ja värin puolesta tuo punajuuriversio kiehtoo.
VastaaPoistaNo kyllä mulle thaimautkin kelpaisivat :-) On tainnut olla onnistunut reissu?
PoistaOli todella onnistunut reissu, kun vielä lentokone ongelmien vuoksi joutui jäämään lentoyhtiön laskuun yhdeksi ylimääräiseksi päiväksi Bangkokiin, niin ei voi valittaa. Tosin riisikiintiö tuli aika täyteen vähäksi aikaa :). Mutta niitä hedelmiä jäin kaipaamaan.
Poistaooh, mitä ihania ruokamuistoja teille on varmasti kertynyt <3
PoistaAika herkku :)
VastaaPoistakiitos :-) pitkästä aikaa tuntui, että kamerajumalatkin olivat puolella ja tatsi alka taas tauon jälkeen löytyä kuvaamiseenkin <3
PoistaEilen juuri imeskelin kuoren sisältä ihanaa paahdettua valkosipulia ja mietin pitäisikö tehdä ihan jotain tahnaa tästä. Kiitoksia rohkaisusta, pitää!
VastaaPoistase on kyllä ihanaa <3 omat kynteni olivat melkoisen kookkaita, joten kannattaa maistella ja lisätä oman maun mukaan vaikka lisääkin - niiden makeuteen kun vaikutta myös se paahtoaika! Käy ihmeessä kertomassa, mitä tykkäsit :-)!
PoistaNamskis.Olen tuollaista syönytkin jossain,tai ostanut.Ihanat kuvat!
VastaaPoistaIhan varmasti olet :-) Kiitos kauniista sanoistasi - pitkästä aikaa itsekin oli aidosti tyytyväinen <3
PoistaValkosipulia ei koskaan ole liikaa!
VastaaPoistano ihan samoilla linjoilla olen :-)
PoistaHummuksen ja valkosipulin ystävälle tämä on kyllä ohittamaton resepti. Pitää tehdä mahdollisimman pian.
VastaaPoistano mutta oi, kuinka ihana kuulla :-) poiketkaa toki kertomassa mielipiteenne <3
Poista