keskiviikko 23. tammikuuta 2013

Tie miehen sydämeen


Kun Herrasmies vihdoin pääsi kotiin epäonniselta Englanninreissultaan, ei hän ollut hyvällä päällä. Ei todellakaan. Mutta koska tie vihaisen(kin) miehen sydämeen vie vatsan kautta, tein kardemummaisia appelsiinikauralastuja, hänen lempparipikkuleipiään. 

(Kyllähän Herrasmies väittää, ettei makean perään ole, mutta näitä on tehtävä aina tuplasatsi...)





(n. 20 kpl)

75 g voita tai margariinia
2 dl kaurahiutaleita
1,5 dl sokeria
1 kananmuna
1 rkl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl vanilliinisokeria
1 appelsiinin kuori raastettuna
1 tl kardemummaa

Sulata voi ja sekoita kaurahiutaleisiin. Lisää sokeri, vanilliinisokeri, appelsiininkuori ja kananmuna. Sekoita vehnäjauhoihin leivinjauhe sekä kardemumma lisää taikinaan. Sekoita taikina tasaiseksi ja anna odottaa jääkaapissa, kunnes uuni on lämmin (180°).

Lusikoi leivinpaperille reilun teelusikallisen verran taikinaa, n. 9/ pellillinen. Lastut leviävät uunissa, joten jätä niiden väliin reilusti tilaa. 

Pidä taikina jääkaapissa aina edellisen pellillisen paistuessa.

Paista 180° vajaa 10 minuuttia, kunnes reunat ovat saanet kauniin kullanruskean värin. Lastut palavat herkästi, joten muista vahtia!

Nosta leivinpaperi pelliltä ja anna lastujen jäähtyä, jolloin ne rapsakoituvat. Nauti!

2 kommenttia :

  1. Tosi kiva idea laittaa kardemummaa ja appelsiinia kauralastuihin:) Laitetaanpa korvan taakse! Menis varmaan kun väärä raha vaniljajäätelön parina... :)

    VastaaPoista
  2. No arvaa vaan :-) Ahmattina olen kokeillut myös tuota- koonnut kerroksittain kauralastuja ja siivun vaniljajäätelöä vuoronperään torniksi. Ei sillä varmaan bikinikuntoon päästä mutta hyvä on!

    VastaaPoista