Muutama vuosi sitten oli töissä Tunisiassa. Sieltä rakastuimme Herrasmiehen kanssa italialaisravintolaan, joka voitti minut puolelleen jo hummeriakvaariollaan. Ja etenkin Luigin meille lähettämillä ilmaisilla shampanjoilla. Mutta viimeistään heidän joka päivä Sisiliasta tuoreina lennättämillä cannoleillaan...
Aina emme tosin ravintolan eksentrisestä asiakaskunnasta päätellen olleet ihan varmoja siitä, olivatko nuo jälkiruokaherkut ainoa asia, mitä sinne Italiasta lennätettiin... ja toki voi olla, että tuo puhe Italiasta varta vasten lennätetyistä cannoleista oli pelkkää puhetta. Vaan onko sillä oikeastaan edes väliä - sen verran taivaallisilta ne maistuivat.
Tunisiaan voisin joku päivä palata ihan vain tuon ravintolan, Aux Bon Vieux Tempsin, takia. Mutta maailmanlaajuisen taloudellisen taantuman kourissa joutuu joskus ikävää lievittämään hieman kotikutoisemmin keinoin. Tänään cannoleja versioitiin niistä kauralastuista.
Ne ovat taivuteltavissa cannolien putkilomaiseen muotoon heti uunista tullessaan. Anna niiden jäähtyä hetki pelliltä nostetun leivinpaperin päällä ja muotoile ne jonkin työkalun avulla putkiloiksi ja anna jäähtyä muotin ympärillä. Tai helpompi tapa on antaa keksien jäähtyä rauhassa, jonka jälkeen lämmität keksit yksi kerrallaan mikrouunissa 10 sekunnin ajan ja taivutat pehmenneen keksin muotin avulla rullaksi. Hyödyllinen vinkki: sujauta kämmenesi ja kuuman keksin väliin pala leivinpaperia.
Täydellisyyttä tavoittelevan ruokanatsin pyrkimykset pikkutarkkaan presentaatioon saavat joskus tragikoomisiakin piirteitä. Allaoleviin otoksiin vaadittiin muutama palovamma, lasten (ei siis edes omien) muovailuvahapaketin minikaulin, kirosanoja, pippurituorejuustoa ja kaksi pilalle mennyttä taikinaa. Sivustaseuranneiden mielestä yritykset alkoivat lähestyä pakkomielteisyyttä, mutta minä sain yöni vihdoin nukuttua rauhassa...
Arvatkaa vaan, mitä meillä on syöty viimeiset kaksi päivää kun vihdoin opin nuo täydellisesti taivuttelemaan? No cannolejapa hyvinkin. Ei ehkä ikinä enään tarvitse Tunisiaan mennä...
Täyte
(5 cannolille)
100 gr maustamatonta tuorejuustoa
1 rkl sokeria
1 tl vanilliinisokeria
reilu 1 tl sitruunamehua
Tummaa suklaarouhetta koristeluun (halutessasi)
Sekoita ainekset keskenään ja pursota kauralastuista taivuttamiesi cannolien sisään.
Täyte
(5 cannolille)
100 gr maustamatonta tuorejuustoa
1 rkl sokeria
1 tl vanilliinisokeria
reilu 1 tl sitruunamehua
Tummaa suklaarouhetta koristeluun (halutessasi)
Sekoita ainekset keskenään ja pursota kauralastuista taivuttamiesi cannolien sisään.
Ei kommentteja :
Lähetä kommentti