* * *
Porvoon Meat District hemmottelee lihansyöjää ja tekee vaikutuksen myös viineillään.
* * *
Kriisi on selätetty ja itkut (ainakin vähäksi aikaa) itketty.
Vietin nimittäin viikonlopun Porvoossa.
Treffeillä.
Göteborgaren kanssa.
Jalat alkavat pikkuhiljaa palaamaan maanpinnalle niin, että sormet kykenevät suoltamaan jo muutakin kuin rakkaudentäyteistä sydäsilmäemojihöttöä.
Mutta sanotaan nyt kuitenkin että härreguuud, miten ihana se on.
Suunnitellessani viikonlopun ohjelmaa tulin kysyneeksi seuralaiselta, kiinnostaisiko enemmän fine dining vai lihansyöjän märkä uni. Vastaus tuli nopeammin kuin raketti Gazasta: "lihaa".
Meat Districtiin, siis!
Lyhyessä ajassa paikkansa Porvoon monipuolisessa ravintolaskenessä vakiinnuttanut Meat District ei trendejä kumartele vaan keskittyy anteeksipyytelemättä lihaan. Lähellä tuotettuun ja luomusellaiseen.
Jos pöytään on katettu tuollaisen kokoinen pihviveitsi, niin tietää, että hyvää settiä on tulossa (ja nälkä kyllä lähtee).
Nettisivujensa mukaan menut ovat saatavilla myös kasvissyöjille soveltuvina, mutta nimenomaan lihan takia tänne tullaan.
Enkä osaa kuvitella kenenkään eteerisen vegaaniaktivistin erityisemmin nauttivan vaikka ravintolan sisustuksen kiintopisteestä: koko seinän levyisestä lihan riiputuskaapista.
Me sen sijaan emme saaneet siitä tarpeeksemme. Kyllä siinä silmä lepää!
Aloitimme toiset ekatreffimme Hendricksin G&T:illä (11.50 €).
Jos mahdollista, tuijotimme toisiamme lumoutuneina ja hymystä soikeina jopa niitä alkuperäisiä ekatreffejäkin enemmän.
Poskiin sattuu vähän vieläkin.
Poskiin sattuu vähän vieläkin.
Tarjolla on kahdeksan ruokalajin menu MD All In (79€) sekä neljän ruokalajin Half In (59€). Molemmille on saatavilla myös sommelierin parittama, alkuviinejä ja klassisempia valintoja yhdistelevä viinipaketti (32€/ 46€).
Siinä vaiheessa kun kuulimme dry aged beef for two-annoksen (84€) olevan entrecôtea, oli meidän valintamme selvä.
Karnivoorikarnevaalit potkaistiin käyntiin leikkelevalikoimalla (19€) sekä jo SMAKU-kierrokselta tutulla Bosgårdin tartarilla (14.90€).
Olihan muuten erinomaista. Pata Negra suorastaan suli suuhun.
Pääruoan saapuessa pöytään kävi varsin ilmeiseksi, että kaikkea kohtuudella-periaatteen käyttöönotto jäisi kohdallamme taas johonkin toiseen päivään.
Entrecôten kaveriksi katettiin grillattua salaattia, uuniperunaa, Bearnaisea sekä marinoitua punakaalta, jonka hapokkuus tasapainotti kiitettävästi lihan tuhtiutta ja kastikkeen täyteläisyyttä.
Tuo Mibrasan puuhiiligrillistä upean paistopinnan ja savuisan aromin saanut entrecôte saa minut vieläkin hieman herkistymään.
Siinä oli köntsällä kuulkaa kokoa, näköä ja makua.
Siinä oli köntsällä kuulkaa kokoa, näköä ja makua.
Sitä kuvittelisi, että kun vaappuu takaisin hotellille vatsassaan noin puolikas kuollut lehmä, olisi romantiikka kaukana. Mutta eipä vain ole.
Sitä myös luulisi, ettei vähän aikaan tekisi lihaa mieli, mutta seuraavana päivänä lounasaikaan Porvoon kujilla leijaillut grillintuoksu sai taas kummasti vatsan kurnimaan.
Omistajiensa toisen ravintolan Sicapellen tavoin täällä ollaan innostuttu alkuviineistä.
Me taas emme, joten päädyimme sommelierin suosittelemaan etelä-italialaiseen Taurasi de Falcoon (69 €), jonka täyteläisyys ja savuisuuteenkin notkahtava aromikkuus olikin oikein toimiva valinta.
Yhdestä Vanhan Porvoon hurmaavissa puutaloista löytyvän Meat Districtin rennossa tunnelmassa ei voi olla viihtymättä.
Jälkiruoalle ei vatsoistamme todellakaan löytynyt kapasiteettia, mutta sen sijaan unohduimme nauttimaan toistemme seurasta, kahveista ja muutamasta (ok, viidestä...) cocktailista niin, että havahduimme lopulta siihen, että olimme ravintolan viimeiset asiakkaat.
Ihan pirun onnistuneet tokat ekatreffit siis.
Kaikkineen illalliselle kertyi hintaa 262€. Göteborgare istumassa siinä pöydän toisella puolen, kädestäni pitäen, hymyillen sitä hymyään, jota olin kaivannut kuukausia... priceless.
Kaikkeen muuhun onkin sitten se Mastercard.
Onko Meat District jo teille tuttu? Mitä muita Porvoon ravintoloita suosittelette?
Onko Meat District jo teille tuttu? Mitä muita Porvoon ravintoloita suosittelette?
* * *
Meat District
Gabriel Hagertin kuja
06100 Porvoo
info@meatdistrict.fi
* * *
__________________
SAISIKO OLLA LISÄÄ?
TYKKÄSITKÖ? KERRO KAVEREILLEKIN!
Oiiii, toi olis niin mun paikka! Vaikka ilmeisesti seuralainen pitääkin tuoda itse. 😄
VastaaPoistajoo-o, seuralainen pitää olla omasta takaa :-) toivottavasti muiden kohdalla matkan varrelta on selvitty vähän vähemmällä draamalla ja kriisillä... ;-)
PoistaKaiken kasvissyöjä hapatuksen jälkeen pitäisi viedä mies tuonne. Se olisi ultimaattinen rakauden osoitus, saisi parka kaiken kvinoan ja Härkiksen jälkeen hyvää lihaa.
VastaaPoistavoin luvata, että näin on :-)
PoistaOn tuttu, mutta en ole (vielä) kirjoittanut blogiin. Kulinaarimurulasta löytyy kyllä käyntimme sillä Jaana oli reissussa mukana. Tykättiin ihan hurjasti kaikesta - palvelusta, mausta, fiiliksestä. Meillä potin räjäytti luuydin joka tarjottiin mädin kanssa. Kyllä. Tänne menemme mieluusti uudestaan!
VastaaPoistaluuydin <3 olisipa ollut listalla tälläkin kertaa!
PoistaAh, mun pitäisi kyllä taas tehdä ruokamatka Porvooseen. Viimeistään kesällä!
VastaaPoista-Heidi
no ihan ehdottomasti! Tällä reissulla tuli testattua myös kylän uusin kievari, Brasserie Lamour, mutta se ei oikein tehnyt kyllä sellaista vaikutusta kuin odotettiin. Mutta onneksi on tämän lisäksi myös Sicapelle ja Sinne ja Zum Beispiel <3
PoistaKuulostaa siltä, että meidän porukka tykkäisi. Miksi ihmeessä Porvoo tuntuu olevan muka niin kaukana?
VastaaPoistaNiin, ja kiva kun aurinko paistaa taas :-)
sanos muuta - aina sen unohtaa, että eihän se matka sinne kestä enempää kuin vaikka multa Töölööstä siskon luo Vantaalle :-)
PoistaTänne on tarkoitus mennä vielä tänä keväänä, en malta odottaa!! :)
VastaaPoistapeukku tuolle! Ja vielä isompi Sicapellelle <3
Poista