perjantai 24. helmikuuta 2017

Meat District Porvoo - lihansyöjän märkä uni


* * * 

Porvoon Meat District hemmottelee lihansyöjää ja tekee vaikutuksen myös viineillään. 

* * * 

Kriisi on selätetty ja itkut (ainakin vähäksi aikaa) itketty.

Vietin nimittäin viikonlopun Porvoossa. 

Treffeillä. 

Göteborgaren kanssa. 

Jalat alkavat pikkuhiljaa palaamaan maanpinnalle niin, että sormet kykenevät suoltamaan jo muutakin kuin rakkaudentäyteistä sydäsilmäemojihöttöä. 

Mutta sanotaan nyt kuitenkin että härreguuud, miten ihana se on. 


Andalusian auringossa_ruokablogi_Meat District Porvoo


Suunnitellessani viikonlopun ohjelmaa tulin kysyneeksi seuralaiselta, kiinnostaisiko enemmän fine dining vai lihansyöjän märkä uni. Vastaus tuli nopeammin kuin raketti Gazasta: "lihaa". 

Meat Districtiin, siis!


Andalusian auringossa_ruokablogi_Meat District Porvoo


Lyhyessä ajassa paikkansa Porvoon monipuolisessa ravintolaskenessä vakiinnuttanut Meat District ei trendejä kumartele vaan keskittyy anteeksipyytelemättä lihaan. Lähellä tuotettuun ja luomusellaiseen. 

Jos pöytään on katettu tuollaisen kokoinen pihviveitsi, niin tietää, että hyvää settiä on tulossa (ja nälkä kyllä lähtee). 


Andalusian auringossa_ruokablogi_Meat District Porvoo


Nettisivujensa mukaan menut ovat saatavilla myös kasvissyöjille soveltuvina, mutta nimenomaan lihan takia tänne tullaan. 

Enkä osaa kuvitella kenenkään eteerisen vegaaniaktivistin erityisemmin nauttivan vaikka ravintolan sisustuksen kiintopisteestä: koko seinän levyisestä lihan riiputuskaapista. 


Andalusian auringossa_ruokablogi_Meat District Porvoo


Me sen sijaan emme saaneet siitä tarpeeksemme. Kyllä siinä silmä lepää!


Andalusian auringossa_ruokablogi_Meat District Porvoo


Aloitimme toiset ekatreffimme Hendricksin G&T:illä (11.50 €). 

Jos mahdollista, tuijotimme toisiamme lumoutuneina ja hymystä soikeina jopa niitä alkuperäisiä ekatreffejäkin enemmän. 

Poskiin sattuu vähän vieläkin. 


Andalusian auringossa_ruokablogi_Meat District Porvoo


Tarjolla on kahdeksan ruokalajin menu MD All In (79€)  sekä neljän ruokalajin Half In (59€). Molemmille on saatavilla myös sommelierin parittama, alkuviinejä ja klassisempia valintoja yhdistelevä viinipaketti (32€/ 46€).

Siinä vaiheessa kun kuulimme dry aged beef for two-annoksen (84€) olevan entrecôtea, oli meidän valintamme selvä. 



Andalusian auringossa_ruokablogi_Meat District Porvoo


Karnivoorikarnevaalit potkaistiin käyntiin leikkelevalikoimalla (19€) sekä jo SMAKU-kierrokselta tutulla Bosgårdin tartarilla (14.90€).

Olihan muuten erinomaista. Pata Negra suorastaan suli suuhun. 


Andalusian auringossa_ruokablogi_Meat District Porvoo


Pääruoan saapuessa pöytään kävi varsin ilmeiseksi, että kaikkea kohtuudella-periaatteen käyttöönotto jäisi kohdallamme taas johonkin toiseen päivään. 

Entrecôten kaveriksi katettiin grillattua salaattia, uuniperunaa, Bearnaisea sekä marinoitua punakaalta, jonka hapokkuus tasapainotti kiitettävästi lihan tuhtiutta ja kastikkeen täyteläisyyttä.


Andalusian auringossa_ruokablogi_Meat District Porvoo


Tuo Mibrasan puuhiiligrillistä upean paistopinnan ja savuisan aromin saanut entrecôte saa minut vieläkin hieman herkistymään. 

Siinä oli köntsällä kuulkaa kokoa, näköä ja makua. 

Sitä kuvittelisi, että kun vaappuu takaisin hotellille vatsassaan noin puolikas kuollut lehmä, olisi romantiikka kaukana. Mutta eipä vain ole. 

Sitä myös luulisi, ettei vähän aikaan tekisi lihaa mieli, mutta seuraavana päivänä lounasaikaan Porvoon kujilla leijaillut grillintuoksu sai taas kummasti vatsan kurnimaan. 


Andalusian auringossa_ruokablogi_Meat District Porvoo


Omistajiensa toisen ravintolan Sicapellen tavoin täällä ollaan innostuttu alkuviineistä. 

Me taas emme, joten päädyimme sommelierin suosittelemaan etelä-italialaiseen Taurasi de Falcoon (69 €), jonka täyteläisyys ja savuisuuteenkin notkahtava aromikkuus olikin oikein toimiva valinta. 


Andalusian auringossa_ruokablogi_Meat District Porvoo


Yhdestä Vanhan Porvoon hurmaavissa puutaloista löytyvän Meat Districtin rennossa tunnelmassa ei voi olla viihtymättä. 

Jälkiruoalle ei vatsoistamme todellakaan löytynyt kapasiteettia, mutta sen sijaan unohduimme nauttimaan toistemme seurasta, kahveista ja muutamasta (ok, viidestä...) cocktailista niin, että havahduimme lopulta siihen, että olimme ravintolan viimeiset asiakkaat. 

Ihan pirun onnistuneet tokat ekatreffit siis. 

Kaikkineen illalliselle kertyi hintaa 262€. Göteborgare istumassa siinä pöydän toisella puolen, kädestäni pitäen, hymyillen sitä hymyään, jota olin kaivannut kuukausia... priceless

Kaikkeen muuhun onkin sitten se Mastercard.

Onko Meat District jo teille tuttu? Mitä muita Porvoon ravintoloita suosittelette?


Andalusian auringossa_ruokablogi_Meat District Porvoo


* * * 

Meat District
Gabriel Hagertin kuja
06100 Porvoo

info@meatdistrict.fi

* * * 

__________________


SAISIKO OLLA LISÄÄ?



SMAKU Taste of Porvoo Sinne   Andalusian auringossa_Göteborg_SK Mat och Människor      


TYKKÄSITKÖ? KERRO KAVEREILLEKIN!

Sharing is caring Share to Facebook Share to Twitter Email This Pin This

12 kommenttia :

  1. Oiiii, toi olis niin mun paikka! Vaikka ilmeisesti seuralainen pitääkin tuoda itse. 😄

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. joo-o, seuralainen pitää olla omasta takaa :-) toivottavasti muiden kohdalla matkan varrelta on selvitty vähän vähemmällä draamalla ja kriisillä... ;-)

      Poista
  2. Kaiken kasvissyöjä hapatuksen jälkeen pitäisi viedä mies tuonne. Se olisi ultimaattinen rakauden osoitus, saisi parka kaiken kvinoan ja Härkiksen jälkeen hyvää lihaa.

    VastaaPoista
  3. On tuttu, mutta en ole (vielä) kirjoittanut blogiin. Kulinaarimurulasta löytyy kyllä käyntimme sillä Jaana oli reissussa mukana. Tykättiin ihan hurjasti kaikesta - palvelusta, mausta, fiiliksestä. Meillä potin räjäytti luuydin joka tarjottiin mädin kanssa. Kyllä. Tänne menemme mieluusti uudestaan!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. luuydin <3 olisipa ollut listalla tälläkin kertaa!

      Poista
  4. Ah, mun pitäisi kyllä taas tehdä ruokamatka Porvooseen. Viimeistään kesällä!

    -Heidi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. no ihan ehdottomasti! Tällä reissulla tuli testattua myös kylän uusin kievari, Brasserie Lamour, mutta se ei oikein tehnyt kyllä sellaista vaikutusta kuin odotettiin. Mutta onneksi on tämän lisäksi myös Sicapelle ja Sinne ja Zum Beispiel <3

      Poista
  5. Kuulostaa siltä, että meidän porukka tykkäisi. Miksi ihmeessä Porvoo tuntuu olevan muka niin kaukana?
    Niin, ja kiva kun aurinko paistaa taas :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. sanos muuta - aina sen unohtaa, että eihän se matka sinne kestä enempää kuin vaikka multa Töölööstä siskon luo Vantaalle :-)

      Poista
  6. Tänne on tarkoitus mennä vielä tänä keväänä, en malta odottaa!! :)

    VastaaPoista