Eilen blogissa julkaistujen, dekadenssia (ja rasvaa jonkin verran, kyllä) tihkuvien ankkaconfit-burgereiden kaveriksi tein bataattiranskalaisia, jotka sen blogissa jo nähdyn intialaisen bataattikeiton lailla saivat potkua mahtavasta mausteöljystä.
Neljälle
1 bataatti (n. 700 gr)
1 bataatti (n. 700 gr)
Mausteöljy:
2 rkl öljyä
1 tl chilijauhetta
1 tl valkosipulijauhetta
1/2 rkl jeeraa
1 tl chilijauhetta
1 tl valkosipulijauhetta
1/2 rkl jeeraa
1/2 rkl korianterinsiemeniä jauhettuna
1 tl inkivääriä
1 tl neilikkaa
3/4 rkl kardemummaa
Kuori bataatti ja leikkaa haluamasi kokoisiksi lohkoiksi. Liota jäävedessä puolisen tuntia ja kuivaa huolellisesti - tämä poistaa niiden tärkkelystä ja auttaa niitä rapsakoitumaan. Taputtele huolellisesti kuiviksi (Hannan soppa muuten vinkkaa, että rapeuttaa noihin saa lisää myös pyörittelemällä ranskalaiset ennen uuniinmenoa muutamassa ruokalusikallisessa maissitärkkelystä).
Sekoita mausteöljyn ainekset ja pyörittele bataatit siinä. Levitä uunipellille, ripottele päälle suolaa ja paista 220 asteessa 40 - 50 minuuttia, noin puolessa välissä kääntäen.
Sellaista perunan rapsakkuutta ei näihin kyllä saa, mutta hyviä ne ovat!
Sellaista perunan rapsakkuutta ei näihin kyllä saa, mutta hyviä ne ovat!
___________________
Tuo jäävesihomma on ihan uutta mulle. Kokeillaanpa pääsiäisenä. Bataattiranut on meidän herkkua. Anopin Philipis Airfryer on meillä talven lainassa ja sillä nuo tulevat kätevästi.
VastaaPoistaooh - en olekaan kuullut tuosta värkistä! mihin kaikkeen se pystyy ja minkälaisin tuloksin?
PoistaJust kuukkeloin reseptejä siihen. Me ollaan vaan tehty ranuja ja juuressipsejä, mutta näköjään sillä voi tehdä vaikka ja mitä. Pitäis vaan kokeilla.
Poistaja lopputulos on rapsakka? onpas mahtavaa!
PoistaBataattiranskikset ovat ihania;just olin yhdessä paikassa jossa sain niitä maistaa:) P.S. onko mitenkään mahdollista jo poistaa tuo kamala varmennus kommentoinnista?
VastaaPoistano on ne! yritän päästä poistamaan tuon varmennuksen piakkoin :-/
Poista