Blogi on toivottanut tervetulleeksi uuden tägin: katuruokaa. Sen alta löytyy katu-uskottavasti tehtyä katuruokaa. Niinkuin nämä ankkaconfit-burgerit. Koska kaikki, mikä kannattaa tehdä, kannattaa tehdä niin hyvin kuin voi.
Rakkauteni ankkaan on tullut jo varmaan kaikille selväksi. Etenkin pitkään haudutettuna, suussasulavan mehukkaana ja täyteläisenä confitina. Mutta eipä minullakaan ollut tullut mieleen tunkea sitä burgeriin! Siitä dekadenssista on kiittäminen Streat Helsinki 2014- festaria ja Richard McCormickin neronleimausta.
Ankankoipien konfitoinnin alemman korkeakoulututkinnon löydät täältä.
Ankankoipien konfitoinnin alemman korkeakoulututkinnon löydät täältä.
Burgeribriosseihin puolestaan löydät ohjeen täältä.
4 burgeria/ 8 slideria
4 normaalikokoista briossisämpylää (tai 8 pientä)
2 konfitoitua ankankoipea
1 punasipuli
salaatinlehtiä
tarjoiluun: granaattiomenansiemeniä ja korianterinlehtiä
Lämmitä ankankoipia grillivastuksen alla uunissa n. 15 minuuttia. Poista nahka ja riivi liha. Sekoita tarvittaessa joukkoon hieman ankoista tihkunutta rasvaa jotta massa pysyy paremmin kasassa. Mausta tarvittaessa sormisuolalla.
Paahda briossit uunissa, levitä niille salaatinlehtiä, mango-chilimajoneesia, ohuesti siivutettua punasipulia, kasa ankkaa, granaattiomenansiemeniä ja kruunaa koko komeus tuoreilla korianterinlehdillä. Itse tarjoilin burgerit intialaisittain maustettujen bataattiranskalaisten kanssa (ohje näihin tulossa blogiin seuraavaksi) mutta ne polentaranskalaiset kävisivät toki näidenkin kanssa (no minkäs kanssa ne eivät kävisi...!)
4 normaalikokoista briossisämpylää (tai 8 pientä)
2 konfitoitua ankankoipea
1 punasipuli
salaatinlehtiä
tarjoiluun: granaattiomenansiemeniä ja korianterinlehtiä
Lämmitä ankankoipia grillivastuksen alla uunissa n. 15 minuuttia. Poista nahka ja riivi liha. Sekoita tarvittaessa joukkoon hieman ankoista tihkunutta rasvaa jotta massa pysyy paremmin kasassa. Mausta tarvittaessa sormisuolalla.
Paahda briossit uunissa, levitä niille salaatinlehtiä, mango-chilimajoneesia, ohuesti siivutettua punasipulia, kasa ankkaa, granaattiomenansiemeniä ja kruunaa koko komeus tuoreilla korianterinlehdillä. Itse tarjoilin burgerit intialaisittain maustettujen bataattiranskalaisten kanssa (ohje näihin tulossa blogiin seuraavaksi) mutta ne polentaranskalaiset kävisivät toki näidenkin kanssa (no minkäs kanssa ne eivät kävisi...!)
Mango-chili-inkiväärimajoneesi:
1,5 dl majoneesia
3 reilua rkl mangopyrettä (tarvittaessa esim. Piltti-lastenruokasarjan mangososetta!)
1/2 - 1 pieni punainen chili
1/2 - 1 tl hienonnettua inkivääriä
1 rkl silputtua korianteria
1/2 limen kuori ja mehu
hyppysellinen (n. 1/2 tl) curryä
Sekoita ainekset ja anna maustua tunnin verran kylmässä. Tarkista tämän jälkeen maku ja mausta tarvittaessa suolalla.
Mon Dieu! Ei muuten tarvi Burger Kingiin jonotella ikinä!
__________________
SAISIKO OLLA LISÄÄ?
1,5 dl majoneesia
3 reilua rkl mangopyrettä (tarvittaessa esim. Piltti-lastenruokasarjan mangososetta!)
1/2 - 1 pieni punainen chili
1/2 - 1 tl hienonnettua inkivääriä
1 rkl silputtua korianteria
1/2 limen kuori ja mehu
hyppysellinen (n. 1/2 tl) curryä
Sekoita ainekset ja anna maustua tunnin verran kylmässä. Tarkista tämän jälkeen maku ja mausta tarvittaessa suolalla.
Mon Dieu! Ei muuten tarvi Burger Kingiin jonotella ikinä!
__________________
SAISIKO OLLA LISÄÄ?
No en minäkään menisi mihinkään muuhun jonoon, kuin siihen, mistä näitä saa!
VastaaPoistaEipä burgeri juuri tuosta parane, sen voin sanoa :-)
PoistaOi nam,nam...
VastaaPoistavoi kyllä, kyllä :-)
PoistaEi jumangaut ku näyttää ja kuullostaa hyvältä. LÄÄÄH.
VastaaPoistano sanos muuta. Jos olisin kasvissyöjä, niin viimeistään tässä vaiheessa heittäytyisin hunningolle :-)!
Poista